2012 ALES İlkbahar

ebrarsu

Öğrenci
İlkbaharda yapılan aleslerin daha zor olduğu görüşü var. Fikirleri ve deneyimlerini olanlar paylaşırsa sevinirim.(benim öyp ye girebilmem için ilkbahar alesten 90 üzeri almam gerekli)

kaze

Doçent
İlkbaharda yapılan aleslerin daha zor olduğu görüşü var. Fikirleri ve deneyimlerini olanlar paylaşırsa sevinirim.(benim öyp ye girebilmem için ilkbahar alesten 90 üzeri almam gerekli)

her sınawa ait sayısal veriler yayımlanıor ÖSY'de bir arastırın standart sapmalar nasıl dağılıyor.... değişen bişey yok baharda da güzde de bu sınaw yetişmiyor zorluk derecesi hep aynı :D :D :D :D baharda 185 dk verirlerse sorun yok :D ortalma netler tavan yapar :D

fatma2787

Öğrenci
slm ben ilk defa ALES'e gireceğim. Bana önerebileceğiniz bir kaynak var mı? ALES hakkında cok fazla bılgım yok yenı arastırmaya basladım yardımcı olursanız cok sevinirim...

fatma2787

Öğrenci
Anladım belli bi kaynak yok yanı.Peki ÜDS şartı aramayan üniversiteler hakkında bilginiz var mı?Yazdığınız için çok teşekkür ederim...

gulhilal

Öğrenci
Ales için bahar veya yaz farketmiyor.Ben başarısız bir öğrenci olarak hatta tembel biri olarak yıllardır girerim hiç çalışmadan hep aynı puan.Les en fazla 56,ales 76.Şansım yaver giderse neskafemi sınavdan önce içmişsem,iyi uyumuşsam,sınava 30 dk önce gelmişsem iyidir ancak içtiğim kahve markası uyduruk olup gözümün önünü açmamışsa,sınava başladıktan 5 dk sonra girmişsem vs. yine aynı. :) Yani arkadaşım bahar yaz farketmiyor.Matematiğe OSS-OYS zamanı iyi çalışmışsan şimdi sıkıntı yok ama benim gibiysen 30'undan sonra okuma öğrenenler gibi tırmalayıp durursun. En iyisi sınavdan 2-3 ay önceden başlayıp çalış, en az 15-20 deneme çöz.Bu da eder 2500-3000 soru.O zaman sınava daha emin girersin ve hatta girmeden puanını tahmin bile edersin.O kadar soru çözüp de değerler yaklaşıksa zaten daha fazla yırtınmaya gerek yok :) Ben şu ana kadar hep ne akıla hizmet çalışmadan girdim.Sonuç bahar kış aynı.Başta önemli olan çok çalışmak.

yalcin1

Öğrenci
Bende 90 almak zorunda olan biriyim son bahar da bi deneme yaptım 76 aldım.. Henuz çalışmaya başlamadım..ne zaman ve nasıl çalışacağımı hiç bilemıorumm...zaman yok.. Allahdan hayırlısı artıkkk

irmcskn

Ordinaryüs Profesör Doktor
ALES çalışmaktan çok sınava gırdıgınız andakı psıkolojıye gününüzde olamaya bakan bir sınavdır. Bunu deneyımlerıme dayanarak soyluyorum. Çok çalışıp başarmalıyım dıye kendinisizi sıkmayın. Sınavda rahat olursanız en guzel notları alabılırsınız. Bundan ziyada bol bol denemelere girin. Evde kendı yaptıgınız denemelerden bahsetmıyorum. Gercek deneme sınavlarına girin. Bu sayede rahatlamıs olacaksınız. Konu eksıgım olmamasına ve evde yaptıgım denemelerde 95 uzerı notlar almama ragmen hayatımda ilk defa sınavda panik yapıp dusuk bır not aldım. Aynı hayal kırıklıgını yasamak ıstemıyorsanız kendınızı sartlandırmayın ve denemelere gırın.

minetrgt

Öğrenci
Ben 2011 sonbahardan 77,361 puan aldım hedefim 85 sizce rahatlıkla yukseltebılırmıyım 2012 ilkbahar donemınde... söz 1den:46-4 söz 2den: 36-14 yaptım...matematık yetısmedı....

M

Merve

Guest
Ben 2011 sonbahardan 77,361 puan aldım hedefim 85 sizce rahatlıkla yukseltebılırmıyım 2012 ilkbahar donemınde... söz 1den:46-4 söz 2den: 36-14 yaptım...matematık yetısmedı....
Tabi ki yükseltebilirsiniz. Ben son alesten 85 aldım. Önceki ise 73'tü. Sizin gibi sözelden giriyorum. Çözebildiğiniz kadar bol soru çözün, başarılar:)

Pelin Türker

Öğrenci
yapılan sınavların zorluk derecesi aynıdır hatta şöyle bir açıklama yapabilirim sonbahar döneminde yapılan sınavlarda genellikle 2-3 kez giren adaylar olduğu için soruların yapılma olasılığı daha yüksek çıkıyor bu yuzden kolay dıye nıtelendiriliyor.ilkbahar döenminde yapılan sınavlara ılk kez gıren adayların sayısı daha fazla oldugundan yapılan dogru sayısı bıraz daha oldugundan puanların dusuk gelme olasılıgı daha yuksek oluyor...sınavlarda alınan puan bıraz da tecrubeye dayanıyor...

muratbüşra

Öğrenci
mrhb arkadaşlar.beden eğitimi spor yüksekokulu antrenörlük bölümü mezunuyum.aleste sözel mi yoksa eşit ağırlıkta mı puanım hesaplanacak???bu konuda yardımcı olabilir misinz..teşkr ederim

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Özel yetenek sınavı ile girdiniz sanıyorum. O zaman; Özel yetenek sınavı ve yabancı dil puanıyla öğrenci alınan yerlere başvurularda, herhangi bir puan türünden en az ALES 70 (yetmiş) puan almış olmaları,

muratbüşra

Öğrenci
evet özel yetenek ile girdim.üniversitede eğitim bilimleri almadım.kpss de sadece genel kültür genel yetenekte ve mat 1 de sınava giriyordumm.ve mat 1 aldığım için aleste eşit ağırlık istenir mi die düşünüyordum.aydınlattınızz...teşkr ederim...