Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel Sınavları
ALES - Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Gir
2011 ALES İlkbahar Dönemi Sınav Sonucunuz
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="esyaravuz" data-source="post: 14141" data-attributes="member: 3677"><p>ben de size " o kadar eğitim fakültesi mezunu öğretmen adayı atanmak için devlet kapısında beklerken açılış amacı bilim üretmek olan bölümlerden mezunların bir yıl formasyon alarak öğretmen olabilmesi de adil değil." ya da " eğitim fakültelerinin ortaöğretim bölümlerinin kapatılarak bu işlevi fef'in yüklenmesi de hiç adil değil." diyebilirdim. ama ben artık bunlardan çok sıkıldım... eğitim-fen edebiyat tartışmasından da sıkıldım. bana göre asıl sorun ülkemizde yönlendirmenin yapılamaması. kendi bölümüm için söylüyorum asıl amacı akademisyenlik olup sırf puanları çok daha yüksek olduğu için eğitim fakültesine gelen birçok arkadaşım var. eğitim mezunları bölümlerde lisans üstü eğitim yapabiliyor evet. eğitim fakültelerinde ilk 4 yıl müfredat artı her şey fef ile aynı. artı bir yıl eğitim dersleri 5 yıla yayılıyor. yani bazılarının sandığı gibi eğitim fakültelerinde lise dengi eğitim verilmiyor. bu nedenle eğitim çıkışlılar da kabul ediliyor bölümlere. ayrıca bölüm mezunlarının eğitime başvuramaması diye bir şey de yok. siz de başvurabilirsiniz.hem yüksek lisans hem doktora düzeyinde tanıdığım arkadaşlarım var ordan biliyorum. sadece tezsiz y.l. yaptıktan sonra normal yl ve dr.ya devam edebiliyorlar. yani eğitim çıkışlıların lisans eğitiminde kaybettikleri 1 yılı fef çıkışlılar yl'da kaybediyor. bunda da bir adaletsizlik olduğunu düşünmüyorum. kendini geliştirmek isteyen bir eğitim fakültesi çıkışlı ortaöğretim kapatılınca ne yapacak? mecburen fef'e yönelecek. merak etmeyin zaten şimdi başvurulamıyor. ama zaten ortalamanız yüksekse ales, üdsniz de iyiyse başvurulabilse bile rakiplerinizi rahatlıkla elersiniz. lisansüstü eğitiminizde başarılar dilerim...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="esyaravuz, post: 14141, member: 3677"] ben de size " o kadar eğitim fakültesi mezunu öğretmen adayı atanmak için devlet kapısında beklerken açılış amacı bilim üretmek olan bölümlerden mezunların bir yıl formasyon alarak öğretmen olabilmesi de adil değil." ya da " eğitim fakültelerinin ortaöğretim bölümlerinin kapatılarak bu işlevi fef'in yüklenmesi de hiç adil değil." diyebilirdim. ama ben artık bunlardan çok sıkıldım... eğitim-fen edebiyat tartışmasından da sıkıldım. bana göre asıl sorun ülkemizde yönlendirmenin yapılamaması. kendi bölümüm için söylüyorum asıl amacı akademisyenlik olup sırf puanları çok daha yüksek olduğu için eğitim fakültesine gelen birçok arkadaşım var. eğitim mezunları bölümlerde lisans üstü eğitim yapabiliyor evet. eğitim fakültelerinde ilk 4 yıl müfredat artı her şey fef ile aynı. artı bir yıl eğitim dersleri 5 yıla yayılıyor. yani bazılarının sandığı gibi eğitim fakültelerinde lise dengi eğitim verilmiyor. bu nedenle eğitim çıkışlılar da kabul ediliyor bölümlere. ayrıca bölüm mezunlarının eğitime başvuramaması diye bir şey de yok. siz de başvurabilirsiniz.hem yüksek lisans hem doktora düzeyinde tanıdığım arkadaşlarım var ordan biliyorum. sadece tezsiz y.l. yaptıktan sonra normal yl ve dr.ya devam edebiliyorlar. yani eğitim çıkışlıların lisans eğitiminde kaybettikleri 1 yılı fef çıkışlılar yl'da kaybediyor. bunda da bir adaletsizlik olduğunu düşünmüyorum. kendini geliştirmek isteyen bir eğitim fakültesi çıkışlı ortaöğretim kapatılınca ne yapacak? mecburen fef'e yönelecek. merak etmeyin zaten şimdi başvurulamıyor. ama zaten ortalamanız yüksekse ales, üdsniz de iyiyse başvurulabilse bile rakiplerinizi rahatlıkla elersiniz. lisansüstü eğitiminizde başarılar dilerim... [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel Sınavları
ALES - Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Gir
2011 ALES İlkbahar Dönemi Sınav Sonucunuz