Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Tez İçin Anket Çalışmaları
19 maddelik anketi uygulayabilir misiniz?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="bse" data-source="post: 92785" data-attributes="member: 23783"><p>Benim bölümüm matematik öğretmenliği,</p><p>Benim dediğim sizin anlattığınızdan çok farklı, </p><p>sizin dedikleriniz şu çerçevede doğru eğer biz araştırmayı dediğiniz gibi a üniversitesi eğitim fakültesinde yapıyorsak eğer, öğrencilerin çoğunun c bölümünden gelmemesi için örneklem sayımızı mümkün olduğunca çok alırız ve bunun sonucu olarak belli bir hata payı ile fakülteye yansıtılabilir. Hiç olmadı tabakalı örneklem uygulanabilir. Burada sorun yok.</p><p>Ancak söz konusu anket çalışmasında bireylerin hangi üniversiteden geldiğini bilmiyoruz, evet hepsi bir bölgedende gelebilir, farklı bölgelerdende ama bunun seçkisizlikle alakası yok. Üstelik gerçek deneysel desen olması için manipule edilmiş bir değişken lazım ki o da bu çalışmada yok. Bu çalışma deneysel bir çalışma değil. </p><p>Bence makaleye katılan öğrencilerin okudukları üniversiteleri sorarak, çalışmanın hangi öğrencilere genellenebileceğini daha rahat ölçebilirdiniz. Mevcut anketle sadece veri yığını elde ediliyor ancak verilerin nerden geldiği bilinmiyor. </p><p>Örneğin sizin dediğiniz gibi ankete katılanların çoğu marmara bölgesindense ve yeterli sayıdaysa öğrencilerin akademik erteleme alışkanlarını marmara bölgesine genelleyebilirdiniz. Ama öğrencilerin üniversiteleri bilinmediği için bu yapılamaz bu çalışmada bence.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bse, post: 92785, member: 23783"] Benim bölümüm matematik öğretmenliği, Benim dediğim sizin anlattığınızdan çok farklı, sizin dedikleriniz şu çerçevede doğru eğer biz araştırmayı dediğiniz gibi a üniversitesi eğitim fakültesinde yapıyorsak eğer, öğrencilerin çoğunun c bölümünden gelmemesi için örneklem sayımızı mümkün olduğunca çok alırız ve bunun sonucu olarak belli bir hata payı ile fakülteye yansıtılabilir. Hiç olmadı tabakalı örneklem uygulanabilir. Burada sorun yok. Ancak söz konusu anket çalışmasında bireylerin hangi üniversiteden geldiğini bilmiyoruz, evet hepsi bir bölgedende gelebilir, farklı bölgelerdende ama bunun seçkisizlikle alakası yok. Üstelik gerçek deneysel desen olması için manipule edilmiş bir değişken lazım ki o da bu çalışmada yok. Bu çalışma deneysel bir çalışma değil. Bence makaleye katılan öğrencilerin okudukları üniversiteleri sorarak, çalışmanın hangi öğrencilere genellenebileceğini daha rahat ölçebilirdiniz. Mevcut anketle sadece veri yığını elde ediliyor ancak verilerin nerden geldiği bilinmiyor. Örneğin sizin dediğiniz gibi ankete katılanların çoğu marmara bölgesindense ve yeterli sayıdaysa öğrencilerin akademik erteleme alışkanlarını marmara bölgesine genelleyebilirdiniz. Ama öğrencilerin üniversiteleri bilinmediği için bu yapılamaz bu çalışmada bence. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Tez İçin Anket Çalışmaları
19 maddelik anketi uygulayabilir misiniz?