Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Tez İçin Anket Çalışmaları
19 maddelik anketi uygulayabilir misiniz?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="egtmmat" data-source="post: 92688" data-attributes="member: 11204"><p>selam öncelikle ben ölçme ve değerlendirme alanında eğitim görüyorum. literatürü tararsanız ölçeğin Çakıcı tarafından geliştirildiğini görürsünüz. ayrıca ölçeğin geçerlik ve güvenirlik analizleri yapılmış ve Cronbach alpha katsayısı .92 bulunmuştur. ki bu da ölçeğin güvenirliğinin oldukça iyi olduğunu gösterir. veri toplama biçimi pek güvenilir görünmeyebilir ancak onu da yeterli örneklem büyüklüğünü elde ettiğim taktirde aşabilirm. ya da istatistiksel düzeltmelerle. yaptığım çalışmaya gelince siz içeriğini bilmeden bu şekilde nasıl konuşuyorsunuz tam anlayamadım. bilimsel bir çalışma bir süreçtir. benim konumun başlığında bir çok çalışma yapılmış olabilir ama bakalım hangi analizleri kullanmışlar. eleştirinizin belli kısımlarında haklılık payınız vardır. ancak keşke bunları yazarken biraz siz de araştırma yapıp yazsaydınız.</p><p></p><p>şunu da eklemeden geçmeyim nitel ve nicel çalışmaların kendilerine göre güçlü ve zayıf yanları vardır. ayrıca bir insan ben nitel çalışayım en iyisi deyip de ona göre çalışma yapmaz araştırma probleminiz neyi gerektiriyorsa onu yaparsınız. gerekirse mixed methods kullanırsınız. Onwuegbuzie ve Daniel, Tashakkori ve Teddlie gibi ustaların yayınlamış olduğu kitapları inceleyin isterseniz</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="egtmmat, post: 92688, member: 11204"] selam öncelikle ben ölçme ve değerlendirme alanında eğitim görüyorum. literatürü tararsanız ölçeğin Çakıcı tarafından geliştirildiğini görürsünüz. ayrıca ölçeğin geçerlik ve güvenirlik analizleri yapılmış ve Cronbach alpha katsayısı .92 bulunmuştur. ki bu da ölçeğin güvenirliğinin oldukça iyi olduğunu gösterir. veri toplama biçimi pek güvenilir görünmeyebilir ancak onu da yeterli örneklem büyüklüğünü elde ettiğim taktirde aşabilirm. ya da istatistiksel düzeltmelerle. yaptığım çalışmaya gelince siz içeriğini bilmeden bu şekilde nasıl konuşuyorsunuz tam anlayamadım. bilimsel bir çalışma bir süreçtir. benim konumun başlığında bir çok çalışma yapılmış olabilir ama bakalım hangi analizleri kullanmışlar. eleştirinizin belli kısımlarında haklılık payınız vardır. ancak keşke bunları yazarken biraz siz de araştırma yapıp yazsaydınız. şunu da eklemeden geçmeyim nitel ve nicel çalışmaların kendilerine göre güçlü ve zayıf yanları vardır. ayrıca bir insan ben nitel çalışayım en iyisi deyip de ona göre çalışma yapmaz araştırma probleminiz neyi gerektiriyorsa onu yaparsınız. gerekirse mixed methods kullanırsınız. Onwuegbuzie ve Daniel, Tashakkori ve Teddlie gibi ustaların yayınlamış olduğu kitapları inceleyin isterseniz [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Tez İçin Anket Çalışmaları
19 maddelik anketi uygulayabilir misiniz?