Lisansüstü Eğitimde Atılma Geri Geldi

A

Akademik Forum

Guest
Ingiltere'de master 1 sene ama ne kadar verimli hic arastirdiniz mi acaba? Oturdugunuz yerden "Aaa orda bir seneymis, demek ki olabiliyormus" demek ne kadar kolay. Doktora 3 yil olacakmis bir de. 3 yilda doktorayi cok guzel bitirirsiniz emin olun. Klavye basinda sallamak ne kadar kolay ya.

hoca sizin akademik durumunuza göre ihtiyaç görürse ders alıp almamanız konusuna karar veriyor, yayın hazırlama vs. bir sürü eğitimlere katılarak her dönem belirli puanlar toplama gerekliliği var.
herkes için aynı olduğunu sanmam bu sürelerin.
verim falan karıştırmayın hiç, kabul edilebilir bir tez hazırlamadan kimse kimseye diploma dağıtmıyordur.

A

Akademik Forum

Guest
amac askere almak ogrencileri.. enstituler sunun uzerinde durmali... mesela tezsiz 3yy oldu sure peki kayit dondurma olursa ne olacak? farzedelim kayit dondurdum bunu ogretim yari yilindan mi sayacak ? bu yok'u Allah bildigi gibi yapsin insallah. Askerin kurdugu kurumdan ne hayir gelir ?

E

endişeli

Guest
Herkese merhaba,

Bir sorunum var, umarım doğru başlıktır.

Yüksek lisansta 4. dönemimdeyim (ÖYPLiyim). İlk sene bilimsel hazırlık okudum, bu dönem yüksek lisans derslerini aldım ve bir mani olmazsa tamamlamak üzereyim. Ancak seminer çalışmam yetişmeyecek. Hem konuyu çok geç belirleyebildim hem de alana çok aşina olmadığımdan açıkçası zorlanıyorum. Semineri 4. dönemimde verememem öyp'den atılmama neden olur mu? Seneye hem tezi hem semineri versem bir sorun olur mu?

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

A

Akademik Forum

Guest
2015 kayitli Doktora öğrencisiyim (Öyp) ve yeterlik sınavına ilk defa gireceğim. Yeterligi 2 kez girip de gecemezsem doktorayla ilişiğim kesilecek mi? Yoksa eski öğrenci olduğum icin gecerli değil mi? Bilgisi olan var mı?

Mactiger

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar yüksek lisans kaydım 2015-2016 bahar dönemi dönem başında aldığım bilimsel hazırlık derslerinin çakışmasından dolayı bir tanesini alamadım bilimsel hazırlığın ise yönetmelikte 2 dönemde bitme zorunluluğu var böyle bir durumda ne yapmam gerekiyor?

mineminee

Öğrenci
Değerli hocam.. ben 2014 yılında başladım tez aşamasındayım. şu an benim 1 yılım mı kalmış oluyor. yoksa 3 yılım daha da mı var ?

akademikkk39

Öğrenci
Değerli hocam.. ben 2014 yılında başladım tez aşamasındayım. şu an benim 1 yılım mı kalmış oluyor. yoksa 3 yılım daha da mı var ?

Merhaba.2019'a kadar süreniz var.2016 başlangıç esas alınacak.Kayıtlı öğrencilerin eğitim süreleri sıfırlandı ama enstitünüz öğrenci işlerinizle konuşursanız iyi olur yine de.Başarılar.

f_rhythm

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar...

Bu yıl bir üniversite de OYPi ile araştırma görevlisi olarak başladım.Bu yıl açılacak olan Yüksek Lisansa kayıt yaptıracağım fakat daha öncesinde farklı bir üniversite de bitirmediğim bir yüksek lisans kaydım bulunuyor. Araştırma görevlisi olarak atandığım üniversitede YL başvurusu yaptığımda bir sorun teşkil eder mi? Sildirmem gerekiyor mu eskisini? Yani 2. bir yüksek lisans yapılmadığını biliyorum ama emin olmak istedim...

diogenes

Öğrenci
İlgili yönetmeliğin araştırma görevlilerinin görevlendirme süresine ne gibi bir etkisi oldu ? Öğrencilik süreleri 2016-2017 güz dönemi itibarıyla uygulanmaya başlayarak ilk dönem olarak kabul edildi tüm öğrenciler için. Buna göre araştırma görevlilerinin görevlendirme süreleri de yeniden başlatılmış oldu ?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
İlgili yönetmeliğin araştırma görevlilerinin görevlendirme süresine ne gibi bir etkisi oldu ? Öğrencilik süreleri 2016-2017 güz dönemi itibarıyla uygulanmaya başlayarak ilk dönem olarak kabul edildi tüm öğrenciler için. Buna göre araştırma görevlilerinin görevlendirme süreleri de yeniden başlatılmış oldu ?

Araştırma görevlilerinin süresi etkilenmedi, öğrencilik süresi ile ilgili bağlantısı bulunmuyor dediler. Azami süreler eğitime göre hesaplanmıyormuş.

nisan44

Öğrenci
Araştırma görevlilerinin süresi etkilenmedi, öğrencilik süresi ile ilgili bağlantısı bulunmuyor dediler. Azami süreler eğitime göre hesaplanmıyormuş.

Hocam, yakında istifa ediyorum, istifa edince öğrenciliğe devam etmeyi düşünüyorum. Bu durumda ilk dönem uygulamasından yaralanabilir miyim?