2012 KPSS Hakkındaki Görüşleriniz

2012 KPSS'yi nasıl buldunuz?

• Genel Kültür Genel Yetenek zordu.

Oy: 22 75.9%
  • Geçmiş yıllara göre kolaydı.

Oy: 7 24.1%

• Kullanılan toplam oy
    29

aDNA

Profesör
Arkadaşlar 2012 KPSS 'yi buradan; sorularıyla- cevaplarıyla, uygulamalarıyla enine boyuna burada tartışabiliriz. Umarım herkes için sınav sonucu dilediği gibi olur.

aDNA

Profesör
Arkadaşlar Genel Kültür- Genel Yetenek sınavı (CS)'nda Türkçe için zor ve zaman kaybedilen bölüm olarak değerlendirmeler olmuş. Ayrıca 2008 ve 2010'dan daha zormuş. Girenler yorumlarını paylaşırsa, bilgileniriz.

aslick

Öğrenci
Türkçeyi KPSS mantığından çok Ales Türkçesi mantığına getirmişler soruların uğraştırıcılığı ve çeldiriciliği anlamında diğer bölümler normal zorluktaydı, çalışanın hakkını herzaman ki gibi alabileceği bir sınavdı bence.

aDNA

Profesör
Bence vatandaşlıkta kasmış. Sorulara bakınca zor olduğu belli. Özellikle borçlar sorusu ve Bakanlar Kurulu sorusu kasardı herhalde:)

A

aeales

Guest
annemin hatrına girdiğim sınav sonrası dıyeceğım şu kı gerçekten çalışan birisi yapardı. coğrafyada daha cok bılgıyı mantıkla butunleştırme vardı dıger yıllara gore. tarıh ıcın yıne bılmek gerekıyordu. bu sınavın belırleyıcısı bence türkçe olur.

aDNA

Profesör
türkçe standart sapmanın belirleyicisi olacak belli oldu:( ama tarihte saf bilgiymiş. 3 soru gerçekten sadece bilenin yapabileceği türden:)

irmcskn

Ordinaryüs Profesör Doktor
Bende gireyim bi diyerek ölesine girenlerdenim. Yetiştiremedim. Turkce ve matematıkle ılgılendım daha cok. Matematık cok guzeldı. Turkce ALES gıbı degıldı sevmedım. Ilk defa karsılastıgım sorular vardı. Tarıh cografyam ıyı degıldır. Guncel konularla ılgılı sorular vardı. Klasık KPSS işte :) Geçmiş olsun.

N

nefertitism

Guest
Bence türkçe gayet rahattı, matematik de basit olsun diye uğraşmışlar. bense sıkıntı vatandaşlıktı ve şunu da ekleyeyim son yılların en kolay eğitim bilimleri sınavıydı..hatta şaka gibiydi :):)

tahirxcan

Öğrenci
Arkadaşlar matematikte bir soru hatalıydı. Soruda EMRE'nin maaşı ile kirası hakkında oranlar falan verilmişti. Ama sonuç olarak EVİN'nin aldığı maaşı mı ne sormuştu :)

tahirxcan

Öğrenci
Hiç dıkkat etmedım. Sonuca ulasıp gecmıstım.

Evet üç dörkez okudum hatta gözlerim bozuk mu görüyor nedir diye düşündüm :) soru yapıp boşa zaman harcıyım mı düşündüm ama dayanamadım şeytana uydum :) mantık'en aynı isim kabul edince doğru sonuç çıktı hatta yanıt A) 1500 ya da 1600 gibi birşeydi

mcakb

Araştırma Görevlisi
Bir sitede genel kültür testinin tamamı pdf olarak var hem de özenle hazırlanmış, kitapçık halinde :)