Mevsim değiştikçe kendinizi hasta mı buluyorsunuz? Ya da her yeni bir varyant ortaya çıktığında? Ya da sosyal çevrenizde viral bir ateş var ve kendinizi hemen öksürürken ve üşüttüğünüzde mi buluyorsunuz? Endişelenme! Çoğu zaman, sizinle ilgilenmeye ve sizi korumaya çalışan vücudunuzun savunma mekanizmasıdır, ancak bu süreçte sizi tamamen yorar.
- Reklam -
Diyetinizde küçük değişiklikler yaparak bağışıklığınızı destekleyebilir ve artırabilirsiniz, sonuçta her şey temel vitaminleriniz ve diğer besinlerle ilgilidir. Diyetisyen Vidhi Chawla, bunların nasıl kolayca bulunabileceğini ve bunları hazırlamak ve hatta yemek için çok az çaba harcamadan veya hiç çaba harcamadan açıklamak için burada!
Limonlar, Portakallar C vitamininize bakar
Ne zaman biri hastalansa, duydukları ilk şey C vitamini almaktır. Bu besin açığını doldurmak için pek çok takviye olabilir, ancak en iyi yol sebze ve meyve yemektir. Limon, Limon, Portakal, Clementine gibi narenciyelerinizden Dolmalık Biber gibi sebzelere, Ispanak, Marul, Lahana gibi yapraklı sebzelere kadar.
- Reklam -
Zerdeçal
Annen ne zaman bir bardak Haldi ka doodh getirse , nasıl da iğrendiğini hatırla. Pekala, ona geri dönme zamanı. Zerdeçalın tüm Hint mutfaklarında kolayca bulunabilen en saf hali , anti-inflamatuar ve antiviral doğası nedeniyle yucky haldi’yi gerçekten faydalı kılan kurkumin adı verilen bir bileşik içerir . İster çiğ zerdeçal tozu yapıp süt ve bal ile karıştırıp içebilirsiniz ya da mantar önleyici özelliği olan esansiyel yağını çıkarabilirsiniz.
Sarımsak
Sarımsak, bağışıklığınızı artırarak yalnızca vampirleri değil, aynı zamanda yaygın grip ve diğer yaygın virüsleri de savuşturmasıyla bilinir. Ve bunu nasıl yapar, vücudun T hücrelerini artırmadaki etkinliğini destekleyen ve teşvik eden yüksek çinko konsantrasyonları içerir, böylece sarımsağı bir grip savaşçısı yapar. Sarımsağı yemeklerinize ve yeterince kadhaya dahil edebileceğiniz gibi boğaz ağrılarını da gideren nefis sarımsak çorbası yapmaya başvurabilirsiniz.
Zencefil
Zencefil aslında bir köktür, bu nedenle B6 vitamini, magnezyum ve manganez içeren bol miktarda besin ve mineral taşır. Tüm besinler, sağlıklı bir şekilde metabolizmayı ve dolayısıyla bağışıklığı arttırmada aktif rol oynar. Zencefil ayrıca, zencefili doğada anti-inflamatuar ve anti-bakteriyel yapan ve böylece enfeksiyonları önleyen Gingerol adlı özel bir aktif bileşik içerir. Genellikle zencefili çayla karıştırmak etkili bir çözümdür, ancak onu kadhanıza da ekleyebilirsiniz.
Otlar
Mükemmel ilacı bulmak için çok uzağa gitmenize gerek yok. Bahçenize adım atmak sizi en eski bağışıklık güçlendiricilerin yanına indirecek. Tulsi, pudina, neem, moringa vb. gibi bitkiler, hepsi antiviral ve antibakteriyel özellikler açısından zengin olduklarından, enfeksiyonlarla savaşmak için Ayurveda tarafından önerilen en iyi ilaçlardır. Bunları kadhanıza ekleyebilir veya hatta buharda pişirirken kullanabilirsiniz. İçme suyunu kaynatmak için lale gibi bu yapraklardan bazılarını da ekleyebilirsiniz, harikalar yaratır!