Öğretim Elemanı Kadrolarına Üniversiteler Atama Yapacak

Öğretim elemanı kadrolarına atamalar, YÖK tarafından çıkarılacak norm kadro yönetmeliğinde belirtilen esaslara göre üniversitelerce yapılacak.
“Bazı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi” Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Düzenleme ile 10 Temmuz 2018’de Resmi Gazete’de yayımlanan 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin “açıktan ve nakil suretiyle atama sayıları” başlıklı 11. maddesine yeni fıkra eklendi.
Buna göre, öğretim elemanı kadrolarına, devlet yükseköğretim kurumları bünyesindeki birimler, önlisans, lisans ve lisansüstü programlarının sayısı, niteliği ve öğrenci sayıları ile yükseköğretim kurumunun eğitim-öğretim dışında yürüttüğü hizmetler dikkate alınarak YÖK tarafından çıkarılan norm kadro yönetmeliğine göre ilgili devlet yükseköğretim kurumunca atama yapılacak.
Geçici madde gereğince de norm kadro yönetmeliği 60 gün içerisinde yürürlüğe konulacak. Yönetmelik yürürlüğe girinceye kadar yükseköğretim kurumları, atama yetkisini yönetmeliğin yürürlüğe girmesini beklemeden kullanabilecek.
Rektör görevlendirmelerini YÖK Başkanı yapacak
Diğer yandan, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 10 Temmuz 2018 tarihli ve 30474 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 3 sayılı Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usullerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne de rektör görevlendirmelerine ilişkin bir hüküm eklendi.
Bu kapsamda, kadro, pozisyon ve görevlerin boşalması halinde YÖK Başkanı tarafından rektör görevlendirmesi yapılabilecek. Bu görevlendirmeler, aynı gün Cumhurbaşkanlığına bildirilecek.
Rektörlük için “üç yıl” şartı kaldırıldı
Öte yandan rektörlerin, en az üç yıl profesörlük yapanlar arasından atanacağını belirleyen ilgili hükümden “en az üç yıl” ibaresi çıkarıldı. Buna göre, rektörler profesörler arasından atanacak.
TÜBİTAK Yönetim Kurulu üyeliklerine yapılacak atamalarda kamuda en az 5 yıllık hizmeti bulunma koşulu aranmayacak.
İnşallah dedıgınız gıbı olur da bir umut dogar ben ve benim gibiler için. Doktora bitti 2 sene oldu. Yayınım da var. Ama evde oturuyorum. Lisans mezunları akademisyenken ben elim kolum bağlı bekliyorum. Neden çünkü torpilim yok.. Yazık ülkem ne halde
Ögretim görevlisi için Doktora yapmış veya yapıyor şartı aranacak YÖK yayınlayacak
ales 5 yıl oldu Danıştay üst kurul kararı .,,,ayrıca Doktorası olmayan ögretım görevlisine başvuramayacak’
DOKTORA YAPIYOR VEYA DOKTORASINI BİTİRMİŞ OLMAK EN ÖNEMLİ ŞART OLMALI… ÜNİVERSİTELERDE TORPİL DÖNÜYOR MADEM EN AZINDAN DOKTORALI GİRSİN. LİSASN MEZUNU TORPİLLİLER DEĞİL!!
YÖK YAKINDA YAYINLAR,,, DOKTORASI OLMAYAN ÖGRETİM GÖREVLİSİ OLAMAYACAK, ,,,,YAKINDA YAYINLANACAK,,,, AYRICA ALES SÜRESİ 5 YIL OLDU,,,, ARTIK.ÖGRETİM GÖREVLİLİĞNDE KALİTE YÜKSELECEK
Bu bilgiye nasıl ulaştınız acaba paylaşabilir misiniz?
Doktora şartı mı geldi gerçekten
ales 5 yıl oldu’ ‘.ögretım görevlisi olmak zorlaştı doktora şartı geldi artık cok zor norm kadro geldi
şu anda kadrolar durdurulmuş. üniversitem kadro isteyemiyor. bilgisi olan var mı?
iki gün içinde tekrar yetkiyi geri aldı
ales 5 yıldan 3 yıla düşürüldü pat diye.bizde 5 yıl sanıp alese başvurmadık.sonra maduriyet gidermek için eylül sonuna kadar uzattılar.ardından o hafta kadrolar durduruldu.şimdi alesimiz de doldu.ne yapmalıyız acaba bilen varsa söylesin!!
Ales tekrar 5 yıla çıkarılmadı mi en son?
Elemanları derken araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi kadrolarına mı yoksa öğretim üyeleri de dahil mi bir fikri olan var mı?
Üniversiteler ıstedikleri kişileri yök e sormadan atayabilecekler demek mi oluyor
Bu tam ne anlama geliyor bilen var mı, biraz açabilir misiniz?