Kripto Para Madenciliği Nedir? Kripto Para Madenciliği Nasıl Yapılır?

Bu kılavuz, kripto para madenciliğinin ne olduğuna, en popüler madencilik yöntemine, nasıl başlayacağınıza ilişkin adımlara ve sermayenin geri kazanılmasının ne kadar sürebileceğine bakar.

İnsanlar kripto para madenciliği yapmanın ne kadar mümkün olduğunun farkında değiller. Bilgisayar bilimi derecesi veya teknik deneyim olmadan, internet bağlantısı ve fon kaynağı olan herkes kripto ekonomisine katılabilir.

Bu yöntem bulut madenciliği olarak bilinir. Fiziksel alana, güç kapasitesine ve bilgi birikimine sahip kuruluşlar ve personel, madencilerine ve madencilik yeteneklerini yatırımcılara ödülün bir parçası karşılığında sunabilir. Kripto para madenciliği ile ilgilenen ancak yüksek güçlü teçhizat satın alma, monte etme ve bakımını yapma riskini almak istemeyen kişiler için – bu kılavuz tam size göre.

kripto para madenciliği

Kripto Para Madenciliği Nedir?

Kripto para madenciliği, madencilerin ödül aldığı bir madeni paranın blok zincirindeki işlemleri doğrulama sürecidir.

Her kripto paranın, tarihindeki her işlemin kaydını tutan bir blok zinciri vardır. Merkezi bir otorite olmadığı için, blok zincirindeki işlemin doğrulanmasından ve dolayısıyla onaylanmasından bir bilgisayar ağı (düğümler veya donanımlar olarak da adlandırılır) sorumludur. Merkezi olmayan madenci ağı, işlemleri doğrulamak için finansal bir teşvike sahiptir, çünkü çalışma kanıtları onlara kripto para biriminde ödeme yapar.

Dijital bir sınır için kripto para madenciliği, bir kripto paranın merkezi olmayan, küresel ağına katılmak için donanım, yazılım ve bir enerji kaynağı kullanma sürecidir. İzleyiciler beş adımda kripto para madencileri olabilir.

Kripto Para Madenciliğinden Nasıl Para Kazanılır?

kripto para madenciliği

Bulaşık yıkamaktan yazılım kodlamaya kadar, geleneksel ekonomiler, ücretli işçiler aracılığıyla çalışmayı teşvik eder. Madenciliği kripto para birimini farklı kılan şey, insanın yaptığı iş için tazminat almamasıdır – madencilik teçhizatıdır.

İş kanıtı yoluyla, bir madencilik teçhizatı, işlem ayrıntılarını ve küresel olarak meydana gelen borsalarda yer alan tarafları doğrulayan karma algoritmaları çözmek için düğümlerle rekabet eder. Düğümün bilgi işlem ve işlem gücü, hashrate olarak bilinir. Daha yüksek bir hash oranı, daha iyi performans ve daha fazla blok kazanma ve daha fazla ödül kazanma şansı anlamına gelir.

Bulut Madencilik Nedir?

Yatırımcılar ve teknoloji meraklıları kripto para madenciliğine iki şekilde katılabilir:

  • Kendin Yap: ekipman satın alın ve monte edin, sürekli bakım yapın ve çalıştırın
  • Bulut Madenciliği: üçüncü taraf bir sağlayıcıdan madencilik yetenekleri için dış kaynak kullanın veya kiralayın

Ayda binlerce dolar veya yüzlerce peşin maliyet karşılığında, ilgili taraflar ekipman satın alma, madencilik düğümlerini monte etme ve bakımını yapmaya başlayabilirler. Bulut madenciliği, karşılaştırıldığında, maliyetin bir kısmı için bir teçhizatın madencilik yeteneklerinin bir kısmına veya tamamına bağlı sözleşmeler sunan platformlardır.

Kripto para madenciliğine giden en hızlı yol için bulut madenciliği gidilecek yoldur. Bulut madenciliği satıcıları, tüketicilerin kendi adlarına kripto para madenciliği yapmak için kiralayabilecekleri teçhizat çiftlikleri sunar. Kripto ekonomisi son on yılda geliştikçe, uzmanlaşma, tüketicilerin ekipman ve kaynaklar olmadan kripto para madenciliğine hala katılmasını sağladı.

Sözleşmeler, yatırımcıların, hashrate olarak da bilinen madencilik kapasitesinin yalnızca bir kısmını satın almalarını sağlar. Daha yüksek bir hash oranı daha güçlü performans anlamına gelirken, bir sözleşmedeki daha düşük bir hash oranı daha küçük ödüller anlamına gelir.

Kripto Para Madenciliğine Nasıl Başlanır?

  1. Bir Bulut Madenciliği Platformu seçin

Hızlı kripto para madenciliği yapmanın ilk adımı bir bulut madenciliği platformu seçmektir. Bu nasıl yapılır kılavuzu için ECOS‘u kullandık, ancak daha sonra birkaç popüler platform ekledik. ECOS, en iyi platformlardan biridir ve müşterilere Bitcoin (BTC) madenciliği yapan karma sözleşmeler veya tüm cihazlar sunar.

Bir cihazınız olduğunda, kaydolmak için web sayfasının “kaydol” düğmesine gidin.

  1. Kaydolun ve Hesabınızı Doğrulayın

Kişisel olarak tanımlanabilir bilgilerinizi gönderin. ECOS için tek gereken bir e-posta ve telefon numarasıdır. Ardından, henüz kayıt sayfasındayken, yatırımcılar SMS telefon kodu ile kimliklerini teyit edecekler. Benzer şekilde, yatırımcıların bir doğrulama bağlantısı aracılığıyla e-postalarını doğrulamaları gerekir.

  1. Kontrol Panelinize Erişin ve Görüntüleyin

Kayıt ve e-posta doğrulamasından sonra, yatırımcılar hesap kontrol panellerine erişmek için giriş yapabilirler. Toplam mayınlı, günlük mayınlı, zaman içindeki günlük kazançlar ve kullanıcı sözleşmeleri gibi hızlı verileri içeren dört kutu hemen görünür. Sol tarafta yatırımcıların hesap yönetimi için genel bir menüsü vardır. Yatırımcılar için üç ana sayfa:

  1. Hash Oranı Satın Alın: Hash oranına dayalı bir satın alma için sözleşme seçeneklerini değerlendirin
  2. Cihaz ekle: Madencilik makineniz için bir teçhizat veya tedarik ayrıntıları satın alın
  3. İşlemler: Satın almalar ve günlük kripto para kazançları dahil olmak üzere tüm kullanıcı finansal faaliyetlerinin bir listesi

Vurgulamak gerekirse, bir hashrate sözleşmesi bir teçhizatın madencilik gücünün yalnızca bir kısmına bağlıdır ve bir cihaz eklemek, kullanıcıların bir teçhizatın tamamını satın almasına veya kiralamasına veya kendi teçhizatını kaydetmesine olanak tanır.

Ayrıca sitemizde son yılların en merak edilen konusu NFT Nedir? NFT Alımı İçin En İyi 10 Site yazımıza da göz atabilirsiniz…

-->