Göz Çizdirme Fiyatları ve Yöntemleri 2023

Lazer göz ameliyatı olarak da bilinen göz çizdirme ameliyatları görmenin önüne geçen kusurları ortadan kaldırmak için uygulanan bir ameliyattır. İnsan yaşamını son derece kolaylaştırdığı için göz çizdirme fiyatları sıklıkla araştırılmaktadır.

Bu ameliyat sonrasında hastaların lens takmalarına ya da gözlük kullanmalarına gerek kalmamaktadır. Sizler için bu yazımızda göz çizdirme ameliyatı fiyatları dahil olmak üzere göz çizdirme nedir ve göz çizdirme şartları nelerdir gibi aklınızdaki pek çok soruyu cevaplandırdık.

Göz Çizdirme Fiyatları

lazerle göz çizdirme fiyatları
lazerle göz çizdirme fiyatları – göz çizdirme ücreti

Göz çizdirme ameliyatları farklı teknikler kullanılarak yapılmaktadır. Uygulanacak yöntemler hastadan hastaya değişmektedir. Bu nedenle de göz çizdirme ne kadar sorusuna net bir cevap verilememektedir.

Bunun yerine gözünüze uygulanacak çizdirme yöntemi, bunlardan hareketle öncesi ve sonrası süreçler gibi değişkenleri baz alarak fiyat almanız en sağlıklısı olacaktır. Ancak yapılacak işlemin hassasiyeti gereği ve belirli bir kalitesi olması gerekeceğinden belirli bir fiyat aralığı yerine ortalama bir aralık tayin edilebilir.

Uygulanacak yönteme göre değişmekle birlikte göz çizdirme ameliyatı fiyatları 12.000 TL ile 50.000TL arasında değişmektedir.

Göz Çizdirme Nedir?

göz çizdirme nedir
göz çizdirme nedir – göz çizdirme fiyatları

Göz çizdirme nedir? Göz çizdirme, gözün kornea kusurlarının giderilmesine yönelik uygulanan tedavilerin tümüne verilen addır. Bu tedavilerde excimer lazer kullanılır ve farklı yöntemler ile hastaların miyop, hipermetrop ve astigmat sorunlarından kurtulması amaçlanır.

Göz çizdirme, lazer göz ameliyatları ortaya çıkmadan önce kullanılan bir terimdir. Ancak, günümüzde hala halk arasında lazer ameliyatları için kullanılır. Lazer göz ameliyatı, günümüzde bilimin bu alanda gelişmesi ve ilerleyen teknoloji sayesinde yüksek başarı oranına sahip bir operasyondur.

Öneri yazısı: Özel Hastane Doğum Ücretleri

Göz Çizdirme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

göz çizdirme nasıl yapılır
göz çizdirme nasıl yapılır

Göz çizdirme nedir ve göz çizdirme fiyatlarını öğrendik. Şimdi, ameliyatın nasıl uygulandığını inceleyelim.

Lazerle göz çizdirme ameliyatlarında gözün ön kısmında bulunan kornea tabakasına lazer atışları yapılır. Bu sayede tabakaya yeniden şekil verilir ve tabakanın kırıcılığı değiştirilir.

Ameliyat öncesi yapılan tetkiklerde hastanın göz durumu değerlendirilir. Çıkan sonuçlara göre lazer ameliyat yöntemi belirlenir.

Lazer Operasyonu yöntemleri:

Tedavi uygulanacak en doğru yönteme hekim göz muayenesi sonucunda karar verir.

Excimer lazer ameliyatı çok kısa sürer ve lokal anestezi altında yapılır.

Göz çizdirme ameliyatı aşamaları:

  • Göz damlaları kullanarak gözler uyuşturulur ve anestezi etkisi sağlanır.
  • Lazer, gözün dış yüzeyindeki korneanın üst tabakasına ince bir kesik yapar ve korneanın şeklini değiştirmek için lazer ışınları kullanır.
  • Lazerin doğru bölümlere yönlendirilmesi ve etkisi, bilgisayar kontrollü bir sistem kullanılarak kontrol edilir.
  • Cerrah, kornea şekillendirildikten sonra kesiyi kapatarak işlemi tamamlar.
  • İşlem, her göz için işlem yaklaşık 10-15 dakika sürer. Hastanın her iki gözü de aynı seans içinde tedavi edilebilir.
  • Göz çizdirme ameliyatı sonrası hasta birkaç saat gözlerini kapalı tutması ve belirli bir süre boyunca herhangi bir ağır faaliyetten kaçınması gerekir.

Tüm bu ameliyat süreci ilgili cerrah ve ekibi tarafından takip ve gözlem sürecinde gerçekleştirilir.

Göz Çizdirme Şartları Nelerdir?

göz çizdirme ameliyatı şartları
göz çizdirme ameliyatı şartları – göz çizdirme fiyatları

Göz çizdirme ameliyatı olmak isteyen kişiler için bazı tıbbi gereklilikler bulunmaktadır. Bu gereklilikler hasta sağlığını önceler ve tedavinin kalıcı olmasını sağlamak için alınmış önemlerdir.

Excimer lazer tedavisi olmayan isteyen kişiler aşağıdaki şartları karşılamalıdır;

  • Lazerle göz çizdirme yaş sınırı 18’dir.
  • 10 dereceye kadar miyobu olan kişiler,
  • 6 dereceye kadar hipermetrop ve astigmatı olan kişiler ,
  • Son 1 yıl içerisinde göz numarasında hiç değişme olmamış ya da çok az değişim olmuş kişiler,
  • Diyabet gibi sistematik hastalığı olmayan kişilere göz çizdirme ameliyatı uygulanabilir.

Bu gereklilikler çerçevesinde göz çizdirme ameliyatı olmanız tıbbi olarak kanıtlı ve faydalı görülen gerekliliklerdir. Bu yüzden mevcut göz numaranızın durumu, göz probleminiz ve kullanılacak yönteme göre göz çizdirme fiyatları değişiklik gösterebilir.

Sıkça Sorulan Sorular

Lazerle göz çizdirme zararlı mı?

Hastaya uygun bir tedavi yöntemi uygulandığında lazerle göz çizdirme ameliyatının riskleri son derece düşüktür. Kaliteli ve steril bir hastanede iyi bir hekimin uyguladığı lazer ameliyatları bu nedenle çok önemlidir.

Göz çizdirme kaç yaşında yapılır?

18 yaşını doldurmuş ve 60 yaşından küçük ameliyata uygun olan herkes göz çizdirme ameliyatı olabilir.

Göz çizdirme ameliyatı ne kadar sürer?

Göz çizdirme ameliyatları son derece basit olup toplam 10-15 dakika sürmektedir.

Göz çizdirme ne kadar sürede iyileşir?

Göz çizdirme ameliyatlarından sonraki iyileşme süresi uygulanan yönteme göre değişiklik gösterir. Hastanın tamamen iyileşme süresi 1 ay ile 3 ay arasındadır.
Ameliyattan kısa bir süre sonra doktor kontrolüne gitmeniz gerekir. Bu muayenede doktorunuz ameliyat sonrası durumunuzu incelemektedir.

Lazer göz ameliyatı kesin çözüm müdür?

Lazer ameliyatı olan hastaların büyük çoğunluğu için lazer göz ameliyatı kesin çözümdür diyebiliriz. Operasyondan sonra görme yeteneğinin tekrardan kötüye gitmesine çok az kişide rastlanmıştır.

Göz çizdirme ameliyatından sonra kör olma ihtimali var mı?

Her ameliyatta olduğu gibi göz çizdirme ameliyatının da riskleri vardır. Ancak, bu riskler iyi bir hastanede ve iyi bir göz hekimi uygulaması ile minimize edilir. Göz çizdirme ameliyatından sonra kör olma ihtimali sıfıra yakındır.

Yorum Bırak
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir