Verimliliğinizi Artıracak Uygulamalar | Bu Uygulamalarla Yaratıcılığınızı Artırın!

Verimliliğinizi artıracak uygulamalar nelerdir? Her öğrenci mutlaka çalışmalarında verimli olabilmek için yapay zeka araçlarını nasıl kullanacağını araştırır.

Yüksek lisans ve doktora düzeyindeki öğrencilik hayatı, zihinsel ve akademik açıdan yoğun bir dönemi ifade eder. Hem dönem dersleri hem araştırma ve yazma süreçlerinin karmaşıklığı, yoğun bilgi akışına maruz kalınması demektir. Bu nedenle lisansüstü öğrenciler için zamanı doğru yönetmek önemlidir. Aynı zamanda bu yoğun süreçten verim alınabilmesi için yaratıcılığın da körelmemesi gerekir.

Lisansüstü seviyesindeki öğrenciler için verimliliği ve yaratıcılığı artırmak, sadece bireysel başarılarını değil, bilim alanına yapacakları katkılarını da güçlendirecektir. Bu nedenle bu yazımızda, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin akademik ve araştırma süreçlerinde daha verimli olabilmelerine yardımcı olacak çeşitli yöntemlere odaklanacağız. Ve bu süreçte başvuracağımız araç, elbette teknolojiyle gelen yeni uygulamalar olacak. Verimliliğinizi artıracak uygulamalar hangileri, bu yazıda cevabı bulabilirsiniz.

verimliliğinizi artıracak uygulamalar
verimliliğinizi artıracak uygulamalar

Teknolojik araçların ve özellikle de yapay zekanın gelişmesi birçok insanın işlerini kolaylaştırmakta. Dolayısıyla öğrenciler de bu teknolojik araçlardan ve yapay zeka uygulamalarından yararlanlar arasında. Bu teknolojik araçlar, öğrencilerin araştırma süreçlerini desteklerken, aynı zamanda yaratıcılıklarını da teşvik ediyor. Çünkü bu uygulamalar sayesinde daha hızlı ve verimli şekilde veri işleme ve analiz etme imkanı elde edilebiliyor.

Bu yazıda, teknoloji ve yapay zeka sayesinde yaratıcılığınızı ve verimliliğinizi artıracak uygulamalar listesi yaptık. O halde hadi bu uygulamaları inceleyelim.

Verimliliğinizi Artıracak Uygulama: ClickUp

ClickUp uygulaması aslında bir görev takip platformudur diyebiliriz. “Haftada 1, yılda 52 gün kazandırdığını” iddia eden ClickUp, kısaca her şeyin bir arada olduğu bir üretkenlik aracı olarak tanımlanıyor. Planlama ve süreç takibi yaparken kullanabileceğiniz bu uygulama, kendi bünyesinde var olan özelliklerle kullanılabiliyor. To Do List benzeri listeleri, proje süreç takiplerini hatta Google Drive üzerinde kullanılan birçok aracı da ClickUp uygulamasında bulabiliyorsunuz.

Peki ClickUp hangi özellikleri barındırıyor?

  • Yapılacaklar listesi konusunda ne işiniz olursa olsun, ClickUp uygulamasında listelerinizi oluşturabilirsiniz. Bu noktada lisansüstü eğitim sürecindeki yoğun dönemlerinizde yapacaklarınızı planlayabilirsiniz. Bu özellik Todoist, Trello gibi uygulamaların yerini alıyor.
  • Üzerinde çalıştığınız herhangi bir projenin süreçlerini bu uygulama üzerinden takip edebilirsiniz. Bu özelliği eğer varsa ekip arkadaşlarınızla birlikte kullanabiliyorsunuz.
  • ClickUp, döküman hazırlama ve not tutma gibi özelliklere de sahip. Bu yönüyle Notes, Google Docs, Notion gibi uygulamaların yerini alıyor.
  • Slack uygulamasında olduğu gibi ClickUp’da da listeler özelinde ekip arkadaşlarınızla anlık mesajlaşabilirsiniz. Bu özellik özellikle aynı proje ya da araştırma üzerinde çalışan arkadaşlar açısından oldukça kullanışlı.
  • ClickUp, görevlerinizi takvimle senkronize ederek hatırlatma uyarıları da gönderebiliyor.
  • Hedef ve zaman takibi de ClickUp uygulamasının bünyesinde mevcut.

İngilizce Yazımda Yaratıcılığınızı Artıracak: Grammarly

Bir dönem çokça gündem olduğu için çoğunuzun bileceği Grammarly uygulaması da İngilizce’yi çalışmalarına entegre etmek isteyenler için kullanışlı bir uygulama. Peki Grammarly tam olarak ne yapıyor? İngilizce yazılarınızın gramer hatalarını, anlatım bozukluklarını, kelime düzenlemelerini yapıyor. Bu sayede metniniz daha güçlü bir anlatıma sahip oluyor. Aynı zamanda Google’a eklenti olarak eklenmesi de öğrencikere birçok açıdan kolaylık sağlıyor.

Öte yandan Grammarly’nin öğrenci ve öğretmenler için eğitim amaçlı kullanımı varken bireysel ve iş dünyasında kullanmak isteyenler için de geliştiricileri bulunuyor. Grammarly ücretsiz de ücretli de kullanılabilen bir uygulama. Ancak ücretsiz kullanımda elbette daha az düzenleme imkanı sağlıyor.

verimliliğinizi artıracak uygulamalar
verimliliğinizi artıracak uygulamalar

Öneri İçerik: En iyi IELTS Kitap Önerileri!

Her Şey Her Yerde Aynı Anda: Zapier

Zapier uygulaması, sıklıkla kullandığınız web uygulamalarını birbirine entegre eden oldukça kullanışlı bir uygulama. Öğrencilere zamandan tasarruf ettirirken verimli olmalarına da fayda sağlayacak bir kullanıma sahip. Rutin olarak yapmak zorunda olduğunuz ve zaman kaybı olarak görünen işleri Zapier’deki otomasyon sayesinde kısa sürede halledebiliyorsunuz.

Peki hangi uygulamaları Zapier’de entegre edebilirsiniz? Gmail, Slack, Excel, Word gibi lisansüstü öğrencilerinin sürekli kullandığı birçok uygulamayı Zapier’le kullanabilirsiniz. Zapier’i nasıl kullanacağınıza dair yapacağınız ufak bir araştırmayla zamandan tasarruf edebilirsiniz.

Arkadaşlarınızla Birlikte Çalışın: Slite

Slite, yapay zeka teknolojisinden yararlanabileceğiniz bir bilgi tabanı uygulamasıdır. Slite, bilgi paylaşımını kolaylaştırmak ve ekip olarak çalışan araştırmacıların daha üretken olmasına kolaylık sağlayan bir araç. Dolayısıyla bir araştırma projesi üzerinde ekip olarak çalışan araştırmacılar Slite uygulamasını kullanabilirler.

Slite, ekibiniz ile fikirlerinizi paylaşmak, bilgi toplamak ve gerçek zamanlı olarak çalışma imkanı sunuyor. Arkadaşlarınızla belge paylaşımı yapabilir, çalıştığı dökümanları izleyebilir ve birbirinize geri bildirimde bulunabilirsiniz. Hem premium hem ücretsiz kullanım imkanı vardır, ücretsiz planla birçok özelliğe erişebilirsiniz.

verimliliğinizi artıracak uygulamalar
verimliliğinizi artıracak uygulamalar

5. Bildirimleri Susturun, Verimliliğinizi Artıracak Uygulama: Freedom

Lisansüstü öğrencilerinin en büyük sorunlarından biri, bir çalışma üzerindeyken ya da tez yazma aşamasındayken telefonlarına gelen bildirimler sebebiyle sürekli dikkatin dağılmasıdır. Freedom uygulaması, bu soruna mükemmel bir çözüm sunuyor. Freedom, dünya üzerinde üç milyondan fazla insanın kullandığı bir uygulama ve web sitesi engelleyici.

Freedom, odaklanmak ve daha üretken olmak için web sitelerini ve zamanınızı çalan uygulamaları geçici olarak engelliyor. Böylelikle üzerinde çalıştığınız konuya kolaylıkla adapte olabiliyorsunuz.

Uygulamaları Play Store veya Apple Store üzerinden telefonunuza indirebilirsiniz.

Bu yazımızda lisansüstü öğrencilerinin akademik araştırmalarında kullanabileceği, verimli ve yaratıcı olmalarını sağlayacak 5 uygulamayı ele aldık. Akademik dünyada başarılı olabilmeniz için disiplin ve çalışmanıza odaklanma temel yapıtaşlarındandır. Yaratıcılığınızın dengesini ancak bu şekilde bulabilirsiniz. Yazımızda verdiğimiz verimliliğinizi artıracak uygulamalar önerilerinin akademik çalışmalarınızda rehber olabilecek bir yol çizmesini umuyoruz.

Eğer uygulamaları kullandıysanız veya bu yazıyı okuduktan sonra kullanmaya karar verdiyseniz, düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın!

-->