En iyi IELTS Kitap Önerileri! IELTS İçin En İyi 5 Kitap!

Dünya çapında yapılan dil yeterlilik sınavlarından biri olan IELTS, birçok kişinin yeterli puanı almak için uğraştığı sınavlardan biri. Bu konuya ilişkin en çok araştırılan konu başlıklarından biriyse en iyi IELTS kitap önerileri olarak karşımıza çıkıyor.

IELTS için birçok farklı sitede çeşitli kitap önerileri bulunuyor. En iyi IELTS kitaplarının hangileri olduğu, IELTS sınavına girecekler tarafından merak ediliyor. Sizler için IELTS’e hazırlanabileceğiniz en iyi 5 kitabı bir araya getirdik.

IELTS Kitap Önerileri Neler?

en iyi IELTS kitap önerileri
En iyi IELTS kitap önerileri

Akademik ve Genel olmak üzere iki farklı türü bulunan IELTS dil yeterlilik sınavına hazırlanırken hangi kitaplardan yararlanılması gerektiği birçok kişinin merak ettiği konular arasında. Peki hangi sınava girmelisiniz? Eğer göçmenlik amacıyla bu sınava girmek istiyorsanız Genel IELTS’e girebilirsiniz. Ancak yurtdışında eğitim almak isteyenler için Akademik IELTS sınavına girmek daha doğru bir seçim olacaktır.

Not: Halihazırda akademik IELTS’e girdiyseniz ayrıca göçmenlik için istenen IELTS’e girmenize gerek yoktur. Akademik IELTS sınav sonucunuzu göçmenlik başvurusunda da kullanabilirsiniz.

Dil yeterliliği için aranan veya istenen sınavlardan biri de IELTS’dir. IELTS sınavına hazırlanırken yararlanabileceğiniz mevcut birçok kaynak bulunmaktadır. IELTS sınavına hazırlık sürecinde ihtiyacınıza en uygun olan IELTS kitabını doğru seçebilmek önemli. Çünkü piyasada yer alan bir dolu kitabın içinden kendiniz için en verimli olabilecek kitabı tercih etmek sınav başarısı açısından kritik değer taşıyor.

En kaliteli içeriğe sahip olan IELTS hazırlık kitapları ve IELTS test kitaplarını bu yazıda bulabileceksiniz. Sizler de en iyi IELTS hazırlık kitap önerilerini merak ediyorsanız bu yazımızda gerekli bilgilere yer verdik.

Araştırmalarımıza göre verebileceğimiz en iyi IELTS kitap önerileri şunlardır:

  • The Official Cambridge Guide to IELTS
  • Barron’s IELTS Superpack
  • IELTS Trainer” by Camvridge University Press
  • Collins Vocabulary for IELTS and IELTS Reading/Writing
  • IELTS Academic Practice Test (Cambridge IELTS)

En iyi IELTS Kitap Önerileri, Fiyatları Ne Kadar?

En iyi IELTS Kitap Önerileri

1. The Official Cambridge Guide to IELTS:

En iyi IELTS kitap önerileri listemizde önerdiğimiz ilk kitap: The Official Cambridge Guide to IELTS. Bu kitap, IELTS sınavı için hazırlık yaparken pratik yapma fırsatı sunar. Gerçek sınav örnekleri ve testler içerir. The Official Cambridge Guide to IELTS fiyatı ise 290 TL’dir.

2. Barron’s IELTS Superpack:

Bu superpack, hem IELTS Genel Eğitim hem de Akademik sınavlar için hazırlık kitaplarını içerir. Çeşitli pratik testler ve stratejiler sunar. Barron’s IELTS Superpack fiyatı 690 TL’dir.

3. IELTS Trainer” by Camvridge University Press

Bu kitap, IELTS sınavının her bölümü için pratik testler ve örnek sorular içerir. Ayrıca öğrencilere strateji geliştirme konusunda da yardımcı olur. IELTS Trainer” by Camvridge University Press fiyatı 1.450 TL’dir.

4. Collins Vocabulary for IELTS and IELTS Reading/Writing

Özellikle kelime bilgisi ve okuma/yazma becerilerini geliştirmek isteyenler için kullanışlıdır. Collins Vocabulary for IELTS and IELTS Reading/Writing fiyatı 380 TL’dir.

5. IELTS Academic Practice Test (Cambridge IELTS)

Bu kitap, gerçek sınav örneklerinden oluşan pratik testler sunar ve öğrencilere sınavın formatını anlamalarında yardımcı olur. IELTS Academic Practice Test (Cambridge IELTS) fiyatı ise 373 TL’dir.

En iyi IELTS kitap önerisi
En iyi IELTS kitap önerileri

Bu kitaplar arasında kendinize en uygun olanı seçip gereken özveriyi gösterdiğiniz takdirde IELTS sınavından iyi bir puan alabilmeniz mümkündür.

Bu kitaplar, farklı beceri alanlarını (okuma, yazma, dinleme ve konuşma) geliştirmek için örnek sorular, testler ve stratejiler sunmaktadır. Ancak kendi seviyenize en uygun kitabı seçmeniz bu noktada önem arz etmektedir.

İlginizi çekebilir: IELTS Sınav Merkezleri Nerede? IELTS Sınavına Nerede Girilir?

IELTS Nasıl Bir Sınavdır?

En iyi IELTS kitap önerisi
En iyi IELTS kitap önerisi

IELTS (International English Language Testing System), dünya genelinde İngilizce dil becerilerini ölçen ve uluslararası kabul görmüş bir dil sınavıdır. Sınav, özellikle yurtdışında eğitim almak, göç etmek veya çalışmak isteyen kişiler için gereklidir.

IELTS sınavı adayların aşağıda yer alan dört dil becerisini ölçmektedir:

  • Listening (Dinleme): Belli bir süre içinde İngilizce ses kayıtlarını dinler ve ardından sorulara cevap verir.
  • Reading (Okuma): Farklı konulardaki metinleri okur ve bu metinlere dayalı olarak soruları yanıtlar.
  • Writing (Yazma): Belirli konularla ilgili kısa bir makale yazar ve bir diğerinde ise bir konuyu analiz eden uzun bir makale yazar.
  • Speaking (Konuşma): Sınav görevlisiyle birebir yapılan konuşma bölümüdür.Genel olarak günlük konulara ve daha spesifik konularda konuşma yapılmaktadır.

Yukarıda sıraladığımız her bölüm içinde adayların İngilizce dil becerilerini ölçmek için farklı türde sorular ve görevler yer almaktadır. Sınavın genel amacı, İngilizce dilindeki iletişim becerileri değerlendiremeye yöneliktir. Söz konusu değerlendirme, belli bir düzey üzerinden yapılmaktadır. Puanlar genel olarak 1’den 9’a kadar olan aralıklarda olup adayların dil yeterlilik seviyelerini belirlemek için kullanılmaktadır.

En iyi IELTS kitap önerisi hangileri
En iyi IELTS kitap önerisi

IELTS duyuruları için linke tıklayınız.

Bu yazımızda sizler için En iyi IELTS kitap önerisi hangileri bir araya getirdik. Sizler de IELTS sınavına ilişkin sorularınızı yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

-->