Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Maaşları 2024: Güncel Ücret

Engelli bakım ve rehabilitasyon maaşları sağlık alanında ilerlemek isteyenler tarafından en çok araştırılan konu başlıkları arasında yerini koruyor. Engelli bakım ve rehabilitasyon teknikerleri, engelli bireylerin yaşamlarını sağlıklı, aktif ve bağımsız bir şekilde sürdürmelerini sağlamaları için destek olan sağlık personelleridir.

Sağlık sektörü içinde en çok araştırılan mesleklerden biri olan Engelli bakım ve rehabilitasyon maaşları ve iş imkanları ise konuya dair merak edilenlerin başında geliyor. Sizler de engelli bakım rehabilitasyon maaşlarını merak ediyorsanız yazımızı okumadan geçmeyin…

Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Maaşları 2024: Zamlı Yeni Maaş…

Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Maaşları
Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Maaşları

Engelli bakım ve rehabilitasyon maaşı 2024 yılında gelen zamlarla beraber ne kadar olduğu oldukça araştırılıyor.

Engelli bakım ve rehabilitasyon, mesleğini icra edenler engelli bireylerin yaşamlarına katkı sunmaktadır. Bu alanda engellilik durumuna göre bireylere fiziksel, duygusal, zihinsel ve sosyal destek sunmak hedeflenmektedir.

Engelli bakım ve rehabilitasyon maaşları ortalama şu şekildedir:

  • Engelli bakım ve rehabilitasyon maaşı özelde ve devlette ortalama 17.002 TL ile 35.000 TL arasındadır.

Engelli bakım ve rehabilitasyon maaşları 2024’te ne kadar? Sizler için en ince detayına kadar araştırdık! Özel hastane ve devlette engelli bakım rehabilitasyon maaşları için içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz…

Önerilen içerik: Yaşlı Bakım Teknikeri Maaşları

Devlette Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Maaşları

Engelli Bakım Teknikeri Maaşı
Engelli Bakım Teknikeri Maaşı

Sağlık sektörünün en önemli mesleklerinden biri olan engelli bakım ve rehabilitasyon devlet maaşları belli başlı faktörlere bağlı değişkenlik göstermektedir.

Devlette engelli bakım ve rehabilitasyon maaşları mesleğe yeni başlayanlar ile deneyimli bireyler arasında değişkenlik göstermektedir

Devlette engelli bakım ve rehabilitasyon maaşları şu şekildedir:

  • Devlette yeni atanan engelli bakım ve rehabilitasyon maaşı 33.000 TL’dir.
  • Devlette deneyimli engelli bakım ve rehabilitasyon maaşı ise 34.000 TL ile 35.000 TL civarında seyretmektedir.

Özelde Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Maaşları

Özel hastane rehabilitasyon ve engelli bakım maaşı da birçok kişi tarafından merak ediliyor. Özelde engelli bakım ve rehabilitasyon maaşlarında deneyim maaşları en çok etkileyen unsurdur.

Özel hastane engelli bakım ve rehabilitasyon maaşları şu şekildedir:

  • Özel hastane deneyimsiz engelli bakım ve rehabilitasyon teknikeri maaşları 17.002 TL ile 20.000 TL arasında değişmektedir.
  • Özel hastane deneyimli engelli bakım ve rehabilitasyon maaşı ise 20.000 TL ile 25.000 TL civarındadır.

NOT: Özelde ve devlette engelli bakım ve rehabilitasyon maaşları birden fazla faktöre bağlı olarak değişmektedir.

İlginizi çekebilir: Otopsi Yardımcılığı Maaşları

Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Maaşlarını Etkileyen Unsurlar

Engelli Hasta Bakım Teknikeri Maaşı
Engelli Hasta Bakım Teknikeri Maaşı

Sağlık sektörünün kapsamına giren Engelli Bakım ve Rehabilitasyon, son yıllarda daha fazla önem kazanmaya başlayan bölümlerden biri haline geldi.

Engelli Bakım ve Rehabilitasyon maaşlarını etkileyen unsurlar ise bu alanı seçmeyi düşünen bireylerin sıklıkla araştırdığı konu başlıklarından biridir.

Devlette engelli bakım ve rehabilitasyon maaşlarını etkileyen unsurlar şöyledir:

  • Çalışılacak pozisyon ve deneyim engelli bakım ve rehabilitasyon teknikerlerinin maaşlarını direkt etkileyen unsurlardan biridir.
  • Kişilerin aldıkları eğitim ve sertifikalar da maaşların artmasında etkilidir. Daha yüksek eğitim seviyesi ve daha çok sertifika yüksek maaş almanız için gerekli olabilir.
  • Kıdem tazminatı, çocuk sayısı gibi unsurlar da maaşları etkilemektedir.
  • Fazla mesai ve nöbete kalma durumu maaşları etkileyen bir başka etkendir.
  • Ülkenin ekonomik durumu, devletin sağlık çalışanları için ayırdığı bütçe de tekniker maaşlarını etkilemektedir.

Engelli bakım ve rehabilitasyon maaşı özelde nasıl belirleniyor? İnceleyelim…

1- Özel Hastanede Rehabilitasyon Teknikeri Maaşını Etkileyen Faktörler

Özel hastane engelli bakım ve rehabilitasyon maaşlarını etkileyen faktörler şunlardır:

  • Özel hastanelerde de aynı devlette olduğu gibi eğitim seviyesi ve sertifikalar maaşlarında üzerinde oldukça etkilidir. Mesleğe yeni başlayan engelli bakım ve rehabilitasyon teknikeri maaşları genel olarak çok yüksek değildir ancak deneyim kazandıkça maaşlarda da ciddi artışlar söz konusu olabilir.
  • Çalışılacak olan hastanenin büyüklüğü, lokasyonu hangi şehir ve ilçede faaliyet göstermesi gibi etkenler maaşları etkilemektedir.
  • Özel hastanelerde primler, ek ödemeler ve sosyal destekler de hesaba katıldığında maaşlar tatmin edici düzeye ulaşabilir.
  • Sonuçta özelde çalışan engelli bakım ve rehabilitasyon teknikeri maaşları ile alakalı net bir rakamdan söz edilmez.

Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Bölümü Nedir?

Engelli bakım ve rehabilitasyon maaşları

Engelli bakım ve rehabilitasyon bölümü, üniversitelerin sağlık meslek yüksekokulları bünyesinde bulunan 2 yıllık ön lisans bölümlerinden biridir. Bu bölüm için örgün, ikinci öğretim ve uzaktan eğitim veren üniversiteler vardır. Bu bölümü okuyanlar zorunlu staj da yapmak zorundadır.

Bölümü okuyan öğrencilerin mezun olabilmesi için 120 AKTS’yi tamamlamaları şart koşulmasının yansıra eğitim aldıkları üniversitenin mezun olma koşullarını da tamamlamaları gereklidir. Mezun olunduktan sonra engelli bakım ve rehabilitasyon maaşları oldukça iyi seviyededir.

Engelli bakımı ve rehabilitasyon bölümünde, engelli bireyler için evde, özelde ve devlet hastanelerinde bakım ve destek hizmeti sunan nitelikli sağlık çalışanları yetiştirilmektedir.

Önerilen içerik: Ameliyathane Teknisyeni Maaşı

Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Teknikeri Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?

2 yıllık engelli bakım ve rehabilitasyon maaşları ve bölümüne dair detayları öğrendiniz. Engelli bakım ve rehabilitasyon çalışanı görev ve sorumlulukları nelerdir sorunu merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Engelli Bakım ve Rehabilitasyon teknikeri görev ve sorumlulukları aşağıdaki gibidir:

  • Engelli bakım ve rehabilitasyon teknikerleri mesleğin getirdiği görev ve sorumlulukların bilincinde olarak, engelli bireylerin gündelik hayata ihtiyaç duydukları desteğin sağlanmasında aktif görev alırlar.
  • Engelli bireylerin kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek bilgi ve becerilerin kazandırılması noktasında destek sağlamaktadır.
  • Bu teknikerler engelli kişilerin yeteneklerini ve becerilerini tespit ederek, sosyal hayata aktif bir şekilde entegre olmaları için de yardımcı olmaktadırlar.
  • Oldukça hassasiyet gerektiren bu meslekte çalışanlar, engelli bireylerin yaşamlarını daha sağlıklı, aktif ve olabildiğince bağımsız sürdürmelerini sağlamak adına çalışmalar yürütürler.
  • Her bireyin ihtiyacına göre göre planlama yapan engelli bakım ve rehabilitasyon teknikerlerinin uyguladığı tedaviler arasında fiziksel terapi, konuşma terapisi, psikolojik destek ve mesleki terapi gibi yöntemler bulunmaktadır.
  • Engelli bakım ve rehabilitasyon teknikerleri, kişilerin rehabilitasyon sürecini gözlemleme, sürekli destek ve değerlendirmelerde bulunarak iyileşme durumunu takip etmektedirler.
  • Hastaların ihtiyaç duydukları sağlık hizmetlerine erişimi noktasında onları yönlendirme ve rehberlik yapma da engelli bakım ve rehabilitasyon teknikeri görevleri arasındadır.

Burada yer alan temel yetkinlik ve beceriler, engelli bakım ve rehabilitasyon maaşları noktasında belirleyici unsurdur. Kişi, ne kadar fazla bilgi ve beceriye sahipse, o kadar yüksek maaş alacaktır.

Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Çalışma Koşulları Nedir?

Engelli bakım teknikeri maaşı ne kadar?
Engelli bakım teknikeri maaşı ne kadar?

Engelli bakım ve rehabilitasyon alanında çalışanlar genellikle insanlarla iletişimde kaldığından dolayı insan odaklı ve duygusal anlamda yoğun bir çalışma ortamı söz konusudur. Dolayısıyla sadece engelli bakım ve rehabilitasyon maaşları 2024 bilgilerine odaklanmak doğru olmayacaktır. İşte çalışma şartları…

Engelli bakım ve rehabilitasyon çalışma koşulları şu şekildedir:

  • Engelli bakım ve rehabilitasyon personelleri diğer sağlık çalışanları ile koordineli çalışmaları gerektiğinden ekip çalışmasına yakın olmaları gerekmektedir.
  • Fiziksel ve duygusal olarak zorlukları olabilen bu meslekte, engelli kişilere fiziksel destek, bazı durumlarda ağır kaldırma, bireylerin fiziksel aktivitelerine yardımcı olma, bazı durumlarda ise bireylere duygusal açıdan destek sağlamak mesleğin getirilerindendir.
  • Bu alanda çalışan bireylerin esnek çalışma saatlerine alışmaları gerekmektedir. Gece vardiyaları, hafta sonu ya da tatil günlerinde çalışmak gibi durumlar olasıdır.
  • Sürekli öğrenme mantığı bu meslekte çalışacak olan bireyler için olmazsa olmazdır. Yeni tedavi yöntemleri, teknikleri ve bilimsel gelişmeler de takip edilmelidir.

Son olarak engelli bakım ve rehabilitasyon maaşları haricinde bu mesleği nasıl icra edebileceğinize bakalım…

İlginizi çekebilir: Anestezi Teknikeri Maaşları

Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Teknikeri Nasıl Olunur?

Engelli bakım ve rehabilitasyon teknikeri olmak için belli başlı adımların izlenmesi gerekmektedir.

  • Engelli bakım ve rehabilitasyon alanında çalışmak isteyenler üniversitelerin 2 yıllık engelli bakım ve rehabilitasyon ön lisans bölümlerinden mezun olması gerekmektedir.
  • Engelli bakım ve rehabilitasyon dersleri arasında temel sağlık, hastalık bilgisi, insan beden yapısı, fizyoloji gibi derslerin yanında görme, işitme ve görme engellilerin rehabilitasyonu, yaşlılıkta nörolojik rahatsızlıkların bakımı ve rehabilitasyonu bulunmaktadır.
  •  Eğitim sürecinde zorunlu staj ile öğrenciler profesyonel meslek hayatına geçiş yapmadan önce pratik anlamda deneyim kazanmış olurlar.
  • Bazı ülke ve bölgelerde bu bölümü okuyanları sertifikasyon ve lisanslama süreçlerinden de geçmeleri gerekebilir.

Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Teknikeri Atama Puanları Kaç?

Engelli bakım ve rehabilitasyon alanı atama puanları her yıl belirli faktörlere (açılan kontenjan, başvuru yapan aday sayısı) bağlı olarak değişmektedir.

En son yapılan atamalara göre engelli bakım ve rehabilitasyon atama puanları şöyledir:

  • En düşük atama puanı 86,028 iken,
  • En yüksek atama puanı ise 96.576’dır.

İlginizi çekebilir: 2 Yıllık Sağlık Bölümleri Nelerdir?

Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Teknikeri Nerelerde Çalışır?

Engelli Bakım ve Rehabilitasyon İş Olanakları
Engelli Bakım ve Rehabilitasyon İş Olanakları

Engelli bakım ve rehabilitasyon iş imkanları oldukça geniştir. Geniş iş imkanları, beraberinde engelli bakım ve rehabilitasyon maaşlarının da esnek olmasını sağlıyor.

İlgili bölüm mezunlarının çalışma alanları aşağıdaki gibidir:

  • Tıp merkezleri
  • Devlet hastaneleri
  • Özel hastaneler
  • Poliklinikler
  • Fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezleri
  • Huzurevleri
  • Bakım evleri
  • Kreşler
  • Kurumların revirleri
  • Engelli bireyleri evleri

Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Bölümünün Önü Açık Mı?

Sağlık alanında kariyer hedefi olanlar engelli bakım ve rehabilitasyon bölümüne ilgi duyuyor. Engelli bakım rehabilitasyon bölümü önü açık olan mesleklerden biridir.

Bunun yansıra engelli bakım ve rehabilitasyon mezunları DGS geçiş bölümleri de oldukça fazladır.

Bu bölümden mezun olanlar dilerlerse, 4 yıllık beslenme ve diyetetik, fizyoterapi ve rehabilitasyon, hemşirelik, hemşirelik ve sağlık hizmetleri, özel eğitim öğretmenliği lisans bölümlerine DGS ile geçiş yapabilirler.

Engelli bakım ve rehabilitasyon bölümüne dair detayları aktarmaya çalıştık. Bu bölüm ile alakalı sorularınızı yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Yorum Bırak
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir