Ücretsiz Makale Çeviri Siteleri Hangileri? En iyi 10 Akademik Çeviri Sitesi!

Akademik kariyer yapan birçok bireyi ilgilendiren konulardan biri de ücretsiz makale çeviri sitelerinin hangileri olduğudur.

İnternette ücretli veya ücretsiz şekilde ulaşabileceğiniz onlarca çeviri sitesi bulunmaktadır. Ancak herhangi bir ücret ödemeden çeviri yapmak isteyen araştırmacıların en çok merak ettiği konuların başında ücretsiz makale çeviri siteleri gelmektedir.

Yapacağınız araştırmalarda size yardımcı olacak en iyi akademik çeviri sitelerini araştırdık. Sizler de ücretsiz İngilizce makale çeviri sitelerini merak ediyorsanız yazımızı okuyabilirsiniz….

Ücretsiz Makale Çeviri Siteleri

İngilizce akademik çeviri yapan siteler özellikle makale, yüksek lisans ve doktora tezi üzerine çalışan birçok araştırmacının dikkatini çekiyor.

Akademik makale çeviri siteleri, tez, makale, bildiri, ders notları ve diğer akademik metinlerin çevirisinde kullanılan işlevsel platformlardır.  

Makale çeviri siteleri ücretsiz olduğu durumlarda akıllara gelen ilk soru işareti ise bu platformların ne düzeyde kaliteli çeviri yaptığıdır.

Bu sorunun cevabını en iyi akademik çeviri sitelerini derlediğimiz aşağıdaki yazımızda bulabilirsiniz.

Ücretsiz Makale Çeviri Siteleri

Ücretsiz Makale Çeviri Siteleri

Ücretsiz çeviri yapan en iyi siteler üzerine net bir sıralama yapmak zor olsa da ve akademik çeviri siteleri denildiğinde sıklıkla kullanılan siteler arasında en iyi olanlarını sizler için araştırdık.

En iyi makale çeviri siteleri belirlenirken dikkat edilmesi gereken olmazsa olmaz unsurlardan biri de akademik dilin korunmasıdır. Örneğin tıp, mühendislik, sosyal bilimler, sanat ve doğa bilimleri vb. pek çok alanın kendine has bir terminolojisi vardır. Siteler bu terminolojiyi dikkate alarak çevirilerini yaptıkları taktirde iyi sonuçlar ortaya çıkmaktadır.

Genellikle bu sitelerin alanında uzman ve o alanın terminolojik ifadelerine hâkim olan dil uzmanları ile çalıştıkları görülmektedir.

Özellikle akademik makalelerde kültürel bazlı referansların ve ifadelerin doğru aktarılması önemlidir.

Ücretsiz makale çeviri siteleri şunlardır:

  1. DocTranslator: Ücretsiz bir şekilde kullanabileceğiniz en iyi çeviri sitelerinden biridir. Tıp, hukuk, mühendislik gibi spesifik alanlarla ilgili çeviri yapmak isteyen birçok kişi DocTranslator sitesinden yararlanabilir.
  • MyMemory: İnternette ücretsiz olarak ulaşabileceğiniz çeviri hizmetlerinden biri olan Mymemory, kullanıcıların metinleri çeşitli dillerde çevirmelerine olanak tanıyan bir platformdur.İnsanların katkı sağladığı bellek tabanlı çeviri hizmeti olan MyMemory ’de kullanıcılar yaptığı çevirileri paylaşmaktadır.Kullanıcılar metinleri yapıştırarak veya dosya yükleyerek çeviri yapabilirler. 
Ücretsiz Makale Çeviri Siteleri

MyMemory çevirileri, genel olarak otomatik olarak ilerler ve çeşitli diller arasında çeviri seçeneği sunmaktadır. Bunu yanında MyMemory ve benzeri bellek tabanlı çeviri hizmeti sunan siteler otomatik çeviri yapması nedeniyle profesyonel bir çeviri kalitesi sunmamaktadır.

  • Reverso: Birden fazla dilde çeviri yapabilme imkânı sunan Reverso’da belli kelimelerin veya ifadelerin çevirileri sağlamaktadır. Kullanıcılar bir kelime veya ifadeyi arattıklarında doğru çevirileri ve kullanım öğreneklerine rahatlıkla ulaşabilir. İki farklı dilde yazılmış metinleri karşılaştırma imkânı tanımaktadır. Dil bilgisi kuralları ve dil öğrenme ipuçları da bu platform üzerinden ücretsiz bir şekilde verilmektedir.
Ücretsiz Makale Çeviri Siteleri
  • Systran: İnternette ücretsiz bir şekilde ulaşabileceğiniz Systran, tam elli farklı dilde hem metin hem belge çevirisi yapabilmektedir.Kaliteli bir şekilde belgeleri çevirebilen Systran’ı çalışmalarınız sırasında kullanabilirsiniz.
  • Collins Language: Bu uygulama da dilbilgisi, kelime dağarcığı ve çeviri hizmetleri sunan ücretsiz bir platformdur.İngiltere merkezli olan bu site, çeşitli diller için kapsamlı sözcükler sunmaktadır. Bu sözcükler, kelime anlamları, kullanımları, örnek cümleler ve dil bilgilerini içermektedir.
Ücretsiz Makale Çeviri Siteleri
  • Translate Dict: Bu çeviri sitesine de ücretsiz bir şekilde erişim sağlamanız mümkündür. Translate Dict çeviri sitesi de otomatik çeviri hizmeti ile kullanıcıların metinlerini yapıştırarak veya dosya yükleyerek çevirme fırsatı tanımaktadır.
  • Deepl: Yapay zekâ teknolojisini kullanan DeepL, belirli dillerde en çeviri yapabilen bir çeviri sitesidir. Akademik makale çeviri sitelerinden biri olan Deepl Google Translate’e göre daha yüksek kaliteli çeviriler sunmaktadır. Birçok araştırmacı çalışmaları sırasında bu siteyi kullanmaktadır. Deepl Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca, Portekizce, İtalyanca, Hollandaca, Lehce ve Rusça dilleri arasında manuel çeviri yapabilme imkânı ile yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.
Ücretsiz Makale Çeviri Siteleri
  • Tradukka: Çeşitli dillerde ücretsiz çeviri yapabileceğiniz bir platformdur. Kullanıcılar uzun metinleri ve cümleleri bir dilden diğerine çevirebilirler.  Tradukka’nın mobil uygulaması ile kullanıcılara çeviri noktasında kolaylıkta sağlamaktadır.
  • Babylon: Çeşitli diller ile çeviri yapabilme imkânı sunan Babylon, belirli kelimelerin ve ifadelerin çevirilerini sağlayabilir. Kullanıcılar bu site sayesinde kelimeleri, ifadeleri, metinleri rahatlıkla çevirebilmektedirler.
Ücretsiz makale çeviri siteleri
  • PROMT.One: Farklı dillerde çeviri yapma imkânı sunan PROMT.One çeviri sitesi, uzun metinleri veya cümleleri bir dilden diğerine kaliteli bir şekilde çevirebilir. Yabancı dilde araştırma yapan pek çok kişi bu siteden faydalanmaktadır.

Ücretsiz makale çeviri sitelerinin hangileri olduğunu sizlere sunduk. Özellikle akademik çevirilerde terminoloji, cümle yapıları ve bilimsel içeriklerin en doğru şekilde aktarılması elzemdir.

Bu tarz otomatik çeviri yapan sitelerin güvenilirliği ve doğrulu sınırlı olabilmektedir. Bu nedenle önemli makale çevirilerinde lisanlı çeviri uzmanları ve ajanslarla çalışmak daha doğru sonuçlar elde etmeniz açısından önem arz eder.  

İlginizi çekebilir: Akademik çevirilerde dikkat edilmesi gerekenler

Yorum Bırak
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir