Anestezi Teknikeri Maaşı 2024: Ne Kadar? Güncel Bilgiler!

Anestezi teknikeri maaşı sağlık alanında kariyer hedefi olanları yakından ilgilendiriyor. 2024 yılında anestezi teknikeri maaşları yapılan zamlarla birlikte bir hayli değişti.

Özelde ve devlette çalışma imkânı bulan anestezi teknisyeni maaşı çeşitli faktörlere bağlı olarak değişkenlik göstermektedir.

Ülkemizde çalıştığı kuruma, profesyonel iş deneyimine ve pozisyona göre anestezi teknisyeni maaşı değişmektedir.

Sağlık sektöründe anestezi ve cerrahi işlemler noktasında kritik öneme sahip olan anestezi teknikeri ne kadar maaş alır sorunun yanıtı yazımızın devamında…

Anestezi Teknikeri Maaşı 2024 Yılında Ne Kadar?

Anestezi teknikeri maaşı

Sağlık alanının kapsamına giren anestezi, cerrahi işlem gerektiren durumlarda oldukça önem arz eden bölümlerden biridir. Anestezi bölümünde çalışan kişilere anestezi teknikeri denmektedir. Anestezi teknisyeni maaşı ise birçok kişi tarafından merak ediliyor.

Anestezi teknikeri maaşı 2024 yılında ne kadar oldu sorusu bu mesleği yapmak isteyen birçok kişinin ilgi odağında yer alıyor.

Doktorların talimatları doğrultusunda anestezi işlemini yapan ve söz konusu işlemin gerçekleştirilmesinde uzman doktorda yardımcı olan anestezi teknikeri maaşı ne kadar sizler için araştırdık.

2024 anestezi teknikeri maaşı aşağıdaki gibidir:

  • Anestezi teknikeri maaşı özel sektör için ortalama 20.000 TL olduğu söylenebilir.
  • Devlette anestezi teknikerliği maaşı ise 33.500 TL ile başlamaktadır.

Anestezi teknikeri maaşı devlette ve özelde ne durumda sorusunun cevabını merak ediyorsanız sizler için derlediğimiz içeriği okumaya devam edebilirsiniz…

Önerilen içerik: Laboratuvar Teknikerliği Maaşı

Devlette Anestezi Teknikeri Maaşları 2024

Anestezi teknikeri maaşı

Devlette istihdam sahası geniş olan anestezi teknikerleri maaşı, kişinin iş deneyimine bağlı olarak farklılık göstermektedir.

Devlette anestezi teknikeri maaşı güncel bilgiler, bu mesleği yapmak isteyenleri ilgilendiren konulardan biridir.

Anestezi teknikeri maaşı devlette şu şekildedir:

  • Devlette yeni atanan anestezi teknikeri maaşı ortalama 33.500 TL‘dir.
  • Devlette deneyimli anestezi teknikeri maaşları ise 34.500 ile 36.000 TL olduğu söylenebilir.

Özel Hastane Anestezi Teknikeri Maaşı 2024

Devlet hastanelerinden farklı olarak özel hastane anestezi teknikeri maaşları daha fazla değişkenlik göstermektedir.

Çalışılacak olan kurumun maaş politikası, kişinin mesleki tecrübesi ya da akademik eğitimi maaşı direkt olarak etkilemektedir.

Anestezi teknikeri maaşı özelde şöyledir:

  • Özel hastane anestezi teknikeri maaşı yeni başlayanlar için ortalama 17.002 TL ile 20.000 TL’dir.
  • Özel hastane anestezi teknikeri maaşı deneyim sahibi olan için ise 21.000 TL ile 30.000 TL arasında seyretmektedir.

NOT: Özel hastane ve devlet hastanesi anestezi teknikeri maaşları bireylerin üniversite eğitimlerine, sertifikalarına ve dil seviyelerine bağlı olarak artış gösterebilmektedir.

Anestezi Teknikeri Maaşına Ne Kadar Zam Geldi?

Anestezi teknikerliği maaşlarını inceledik. Peki, maaşlara ne kadar zam geldi? Güncel zam oranları kamu ve özel sektör için farklı şekilde gerçekleşmiştir. Buna göre anestezi teknikeri maaşı 2024 yılında devlet için %49,25 oranında artırılmıştır.

Özelde asgari ücret ile çalışan anestezi teknikerlerinin maaşı ise %49 oranında artırıldı. Asgari ücretten farklı bir maaş alan personellerin zam oranları ise hastaneler arasında değişiklik göstermektedir.

Anestezi Teknikeri Maaşlarını Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Anestezi teknikeri maaşlarının devlet hastanesi ve özel hastanelerde ortalama olarak ne kadar olduğunu öğrendiniz.  Hem devlet hem özel hastanelerde pek çok faktör maaşlara etki etmektedir.

İnternette 2 yıllık anestezi maaşlarının neye göre belirlendiği araştırılmaktadır.

Devlette anestezi teknikeri maaşları aşağıda yer alan faktörlere göre şekillenmektedir:

  • Anestezi teknikerlerinin devlette aldıkları maaşlar çalıştıkları kurum, unvan, derece, deneyim ve eğitim seviyesine göre farklılık göstermektedir.
  • Ülkemizde devlet hastanelerinde çalışan anestezi teknisyeni maaşları, genel olarak memur maaşlarına tabi olup, bu maaşlar Kamu Görevlileri Kanunu’na göre belirlenmektedir.
  • Öğrenim derecesi, kıdem, çalışma şartları da maaşları etkilemektedir.
  • Devlet kurumlarında çalışan anestezi teknisyeni maaşı belirli bir taban üzerinden başlamaktadır ve deneyim unvan yükselmesi gibi durumlarda artış gösterebilmektedir.
  • Eş ve çocuk yardımı da maaşları etkilemektedir. Evli ve çocuğu olanlara gerek görüldüğü takdirde ek ücret verilmektedir.
  • Sonuç itibariyle anestezi teknikeri maaşlarına dair net bir rakamdan söz etmek mümkün değil. Çünkü maaşlar devletin politikalarına, bütçesine ve yıl içindeki maaş güncellemeleri ile değişebilmektedir.

İlginizi çekebilir: Optisyen Maaşı

Özel hastane anestezi teknikeri maaşları aşağıdaki durumlara göre değişebilmektedir:

  • Özelde anestezi teknikeri maaşları, kişinin çalıştığı hastanenin büyüklüğü, şehir, deneyim, pozisyon ve eğitim seviyesine göre belirlenmektedir.
  • Bazı özel hastaneler devlete kıyasla anestezi teknisyenlerine daha fazla maaş verebilir. Ancak bu durum hastaneden hastaneye göre değişmektedir.
  • Özelde de anestezi teknikeri maaşı belirli bir taban üzerinden başlayabilir. Deneyim kazandıkça, eğitim seviyesi yükseldikçe ve unvan seviyesi arttıkça maaşlar da artmaktadır.
  • Bunların yansıra özelde çalışanlara primler, sosyal yardımlar veya performansa dayalı olarak da maaşlarda artış söz konusudur.
Anestezi teknikeri maaşları

Anestezi Teknikeri Nedir, Ne İş Yapar?

Anestezi teknikeri ne iş yapar, görev ve sorumlulukları nelerdir yukarıdaki bölümlerde kısaca değinmiştik.

Anestezi teknikeri, doktor ile iş birliği içerisinde çalışmaktadır. Uzman doktor tarafından verilen talimatları en iyi şekilde gerçekleştirerek yapılacak ameliyattan önce hastanın ağrısını duyarsız hale getirmeyi sağlayan sağlık çalışanlarıdır.

Anestezi teknikeri görev ve sorumlulukları aşağıdaki gibidir:

  • Anestezi ekipmanlarının hazırlanması
  • Hastanın ameliyata hazırlığı
  • Monitorizasyon (Hastanın kalp atışı, kan basıncı oksijen vb. izleme ve kayıt altına alma)
  • Anestezinin uygulanması
  • Cerrahi ekip ile koordineli bir şekilde çalışma
  • Anestezi sonrası hastayı takip etme ve gerekli tıbbi müdahaleleri gerçekleştirme
  • Ekipman bakımı ve sterilizasyonun düzenli bir şekilde gerçekleşmesi ve gerektiği takdirde yenileriyle değiştirilmesi için ilgili departmanlara bilgi verme
  • Anestezi sırasında beklenmedik durumlar ortaya çıktığında hemen müdahale etme
  • Birlikte çalıştığı ekip üyelerine anestezi ekipmanları ve prosedürlerine ilişkin olarak bilgi verme ve eğitimler düzenleme

Anestezi Teknikeri Çalışma Şartları Nelerdir?

Anestezi teknisyeni çalışma koşulları bazı durumlarda zorlayıcı olabilmektedir.  Her sağlık çalışanı gibi Anestezi teknisyenleri de vardiya sistemi ile çalışmaktadırlar. Dolayısıyla gece veya hafta sonları da çalışma durumu söz konusudur.

Devlet hastanelerinde çalışan anestezi teknikerlerinin çalışma saatler haftalık 40 saattir. Bu sürenin üzerindeki çalışmalar için fazla mesai ödemesi yapılmaktadır

Fiziksel olarak dayanıklı olmayı gerektiren anestezi teknisyenliği mesleğinde, hasta taşıma, ekipman kullanımı ve ameliyat öncesi hazırlık gibi işler göz önünde bulundurulduğunda zor görevlerin olduğu söylenebilir.

Anestezi alanında acil ve beklenmedik gelişmelere karşı hazırlıklı olunması gerekmektedir. Bu nedenle stresli durumlar kaçılmazdır.

İlginizi çekebilir: Doktor Maaşı Ne Kadar?

Anestezi Teknikeri Nasıl Olunur?

Anestezi teknisyeni maaş

Anestezi teknikeri maaşları, ne iş yaptıklarını detaylarıyla aktarmaya çalıştık. Anestezi teknikeri nasıl olunur sorunu da sizler için araştırdık.

Anestezi teknisyeni olmak için uzun eğitimlerden geçmenize gerek yoktur. Ancak lise ya da ön lisans düzeyinde bir eğitim almanız bu mesleği yapmanız için gerekli koşulların başında gelmektedir.

Anestezi teknisyeni olmak isteyenler aşağıda yer alan iki yoldan birini izleyebilirler:

  1. Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı Anadolu sağlık meslek liseleri veya sağlık meslek liselerinde verilen Anestezi ve Anestezi Teknisyenliği bölümlerinden mezun olarak direkt mesleğe geçebilirler.,
  2. Düz lise ya da meslek liselerinden mezun olup, üniversitelerin Sağlık Bilimleri Fakülteleri’nde veya Meslek Yüksek Okulları’nda “Anestezi” bölümünden ön lisans eğitimi alarak bu mesleği icra edebilirler.

Anestezi bölümünde eğitim süresince anatomi, fizyoloji, farmakoloji gibi tıbbi bilimlerin yanı sıra anestezi teknikleri, cihazları ve uygulamaları gibi dersler verilmektedir.

Öte yandan stajlar ve uygulamalı olan eğitimler de öğrencilerin meslek pratiği kazanması açısından önemlidir.

Eğitimi tamamlayan öğrencilerin, ilgili sağlık kuruluşları veya Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen sınavlara girerek sertifika almaları şart koşulabilir. Bu sertifikalar anestezi teknisyeni olmak için gerekmektedir.

Önerilen içerik: ATT Maaşları

Anestezi teknikeri maaşı

Anestezi atama puanları kaçtır?

Anestezi atma puanları, bu bölümden mezun olup devlette çalışmak isteyenlerin sık sık araştırdığı konulardan biridir.

Anestezi atama puanları her yıl değişkenlik göstermektedir. Sağlık Bakanlığı ve devletin diğer kurumları, atama süreçlerinde farklı kriterler ve puanlama sistemleri kullanabilirler.

Genel hatlarıyla KPSS puanı, mezuniyet derecesi, sertifika ve talep edilen belgelere sahip olma gibi durumlar atamalar üzerinde etkilidir.

Anestezi bölümü atamalarında bir diğer öne çıkan etken ise o yılın kontenjanları ve başvuru yapan aday sayısıdır.

Genel bir fikir oluşturabilmesi açısından geçen yıl atananların puanları şu şekildedir:

  • 2023 anestezi bölümü en düşük atama puanı 84,64790 iken,
  • 2023 Anestezi bölümü en yüksek atama puanı ise 96, 35984’tür.

Anestezi teknikeri nerelerde çalışır?

Anestezi bölümü mezunları çalışma sahaları gerek özel de gerek devlet kurumlarında bulunmaktadır.

Anestezi teknikerleri genellikle:

  • Devlet hastaneleri
  • Özel hastaneler
  • Üniversite hastaneleri
  • Acil servislerde
  • Reanimasyon servisi ve ağrı odalarında
  • Özel tıp merkezlerinin ameliyathaneleri ve acillerinde
  • Tüp bebek merkezlerinde
  • Sağlık endüstrisinde ARGE departmanlarında
  • Okullarda ve eğitim merkezlerinde eğitimci olarak
  • Sağlık merkezlerinde klinik araştırmalarda çalışabilirler.

Sıkça Sorulan Sorular

Anestezi teknikeri maaşı 2024 ile ilgili olarak sıkça sorulan sorular şu şekildedir:

2 yıllık anestezi teknikeri ne kadar maaş alır?

Anestezi teknikeri maaşları özelde 20.000 TL civarındayken kamuda 33.500 TL ile başlamaktadır.

Anestezi teknikeri devlette ne kadar maaş alıyor?

Anestezi teknikerliği maaşları kamu hastaneleri için 33.500 TL – 36.000 TL arasındadır.

-->