Bayburt Üniversitesi Akademik Personel Alım İlanı

Bayburt Üniversitesi’ne 33 Araştırma görevlisi, öğretim görevlisi ve çok sayıda öğretim üyesi alınacaktır.

Bayburt Üniversitesi Akademik Personel Alım İlanı 04/12/2023 tarihli Resmî Gazete’de yayımlandı! İlanın detaylarına göre Bayburt Üniversitesi’ne 33 akademisyen alımı gerçekleştirilecek. Yayınlanan duyuruya göre şu ifadelere yer verilmiştir:

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun 23., 24., ve 26. maddeleri ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca onaylanan Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Ölçütleri Yönergesi hükümlerine göre Üniversitemize öğretim üyeleri alınacaktır. İlan edilen kadrolara 2547 sayılı Kanunun Ek 38. Maddesi kapsamında başvuru alınmamaktadır.”

Bayburt Üniversitesi Akademik Personel Alım İlanı Detayları

Bayburt Üniversitesi Akademik Personel Alım ilanı detayları şöyledir;

Başvuru başlama tarihi: 04.12.2023
Son başvuru tarihi: 18.12.2023
Kadro Sayısı:33

Şehir: Bayburt

Bayburt Üniversitesi Akademik Personel Alımı İlanı İçin Şartlar

  • Öğretim görevlisi ilanlarına başvuru yapacak olan adayların ALES puan türünde en az 70 puan almaları ve ilan özel şartlarını sağlamaları gerekmektedir.
  • Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından veya eşdeğerliliği kabul edilen bir sınavdan en az 50 puan almış olmaları gerekmektedir.
  • Öğretim görevlisi kadrosuna başvuru yapacak olan adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak veya lisans ve veya yüksek lisans derecesini birlikte veren programlardan mezun olmaları şartı aranır.
  • Araştırma Görevlileri 2547 sayılı Kanunun 50/d maddesi uyarınca alınacaktır.
  • 2023 yılı ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmuş olanlar, lisansüstü eğitim öğrencilik azami süresi dolan ve ilgili Yönetmelikler gereğince azami süreleri yeniden başlayanlar ile azmi sürelerinin dolması nedeniyle kadro ile ilişikleri kesilen araştırma görevlileri ilan edilen araştırma görevlisi kadrolarına müracaat edemezler.
  • İdarenin uygun gördüğü takdirde ilanın her aşaması iptal edilebilir.

Not: Başvuru süresi ilanın yayımlandığı tarihten itibaren 15 gündür. İdarenin gerek gördüğü hallerde ilanın her aşaması iptal edilebilir.

Bayburt Üniversitesi Akademik Personel Alımı İstenen Belgeler

Başvuran adayların 657 sayılı DMK’nun 48’inci maddesi uyarınca Devlet hizmetine girmede aranan şartlara haiz olmaları gerekmektedir.

Başvuru için gerekli belgeler aşağıdaki gibidir:

  1. Dilekçe(İnternet sayfamızda yayınlanacaktır)
  2. Özgeçmiş
  3. https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden diploma notunu gösterir lisans mezuniyet belgesi veya Lisans diplomasının onaylı fotokopisi ve onaylı transkript fotokopisi(Gönderdiğiniz e-devlet çıktısında diploma notu görünüyorsa, transkripte gerek yoktur.)
  4. İlan edilen kadroya bağlı olarak https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden alınan yüksek lisans/doktora mezun belgesi veya yüksek lisans/doktora diplomasının onaylı fotokopisi
  5. Araştırma Görevlisi ilanları için https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden alınan ilgili alanda öğrenci olduğunu gösterir öğrenci belgesi veya öğrenci olduğu kurumdan alınmış onaylı öğrenci belgesi
  6. Yabancı yükseköğretim kurumu mezunlarının diplomalarının Üniversitelerarası Kurulca denkliğini  gösterir belgenin onaylı fotokopisi
  7. Bir adet fotoğraf
  8. ALES sonuç belgesinin internet çıktısı
  9. İlan edilen kadroya bağlı olarak tecrübe/sertifika belgelerinin fotokopisi

Başvurular müracaat edilecek birime posta yoluyla veya şahsen yapılacaktır. Birimlerin posta adresleri internet sayfalarında yer almaktadır. Son başvuru tarihi mesai bitiminden önce başvuru evraklarının ilgili birimde olması gerekmektedir.

Not: Ön değerlendirme sonuçları ilgili birimin internet sayfasında duyurular bölümünde yayınlanacaktır.

FakülteBölümAnabilim Dalı/Pr.UnvanDerAdetİlan Niteliği
Eğitim FakültesiMatematik ve Fen BilimleriMatematik EğitimiProfesör11Doçentliğini Matematik Eğitimi alanında almış olmak. Öğretmen, öğrenci ve aile içi problem kurma üzerine çalışmaları olmak.
İlahiyat FakültesiTemel İslam Bilimleriİslam Hukuku Profesör11Doçentliğini Temel İslam Bilimleri alanında almış olmak. İslam iktisadı ve zekat konularında çalışmaları olmak.
Sağlık Hizmetleri MYOTıbbi Hizmetler TeknikerlerTıbbi Laboratuvar TeknikleriProfesör11Doçenliğini Biyoloji alanında almış olmak. Neno-Kalsiyum fosfat nanopartikülleri üzerine çalışmaları olmak
İktisadi ve İdari Bilimleri FakültesiSiyaset Bilimi ve Kamu YönetimiKentleşme ve Çevre SorunlarıProfesör11Doçentliğini Yerel Yönetimler, Kent ve Çevre Politikaları alanında almış olmak. Kentleşme ve afet yönetimi üzerine çalışmaları olmak.
Mühendislik Fakültesiİnşaat MühendisliğiYapıProfesör11Doçentliğini İnşaat Mühendisliği alanında almış olmak. Yapıların sismik analizi ile çelik yapıların dayanımı üzerine çalışmaları olmak.
İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesiİktisatİktisadi Gelişme ve Uluslararası İktisat Profesör11Doçentliğini Uluslararası İktisat alanında almış olmak. Yenilenebilir enerji ve çevre üzerine çalışmaları olmak.
Mühendislik FakültesiGıda MühendisliğiGıda TeknolojisiDoçent11Doçentliğini Gıda Bilimleri ve Mühendisliği alanında almış olmak. Tarımsal atıkların geri dönüşümü ve besinlerde ultrasonik ekstraksiyon uygulamaları üzerine çalışmaları olmak
Eğitim FakültesiTürkçe ve Sosyal Bilimler EğitimiTürkçe EğitimiDoçent11Doçentliğini Türkçe Eğitimi alanında almış olmak. Öğrencilerin yabancı dil olarak Türkçe öğrenme kaygıları ve kitap okuma alışkanlıkları üzerine çalışmaları olmak.
Spor Bilimleri FakültesiRekreasyonRekreasyonDoçent11Doçentliğini Spor Bilimleri alanında almış olmak. Öğrencilerin rekreasyon alanı kullanım tercihleri ve sporda ahlaktan uzaklaşma tutumları konularında çalışmaları olmak.
Spor Bilimleri FakültesiAntrenörlük EğitimiAntrenörlük EğitimiDoçent11Doçentliğini Spor Bilimleri alanında almış olmak. Taekwondoda sporcuların vücut kompozisyonu ve kor kuvvet antrenmanları konularında çalışmaları olmak.
Eğitim FakültesiEğitim BilimleriEğitim Programları ve Öğretim Doçent11Doçentliğini Eğitim Bilimleri(Eğitim Programları ve Öğretim) alanında almış olmak. Öğretmenlerin sosyal kaygıları ve sosyal medyada öğretmen algısı üzerine çalışmaları olmak.
İlahiyat FakültesiTemel İslam BilimleriTefsirDoçent11Doçentliğini Temel İslam Bilimleri alanında almış olmak. Bilimsel tefsir ve Kur'an'da aile hukuku üzerine çalışmaları olmak.
İlahiyat FakültesiTemel İslam BilimleriTefsirDoçent11Doçentliğini Temel İslam Bilimleri alanında alanında almış olmak. Tefsirde semantik yöntem ve çeviri bilim üzerine çalışmaları olmak.
İlahiyat FakültesiTemel İslam BilimleriTefsirDoçent11Doçentliğini Temel İslam Bilimleri alanında almış olmak. Tefsirde fonetik ve Huruf-ı Mukattaa konularında çalışmaları olmak.
İlahiyat FakültesiFelsefe ve Din BilimleriDin BilimleriDoçent11Doçentliğini Felsefe ve Din Bilimleri alanında almış olmak. Biyografilerle ve edebi eserlere din öğretimi üzerine çalışmaları olmak.
Sosyal Bilimler Meslek YüksekokuluUlaştırma HizmetleriPosta Hizmetleri Pr.Doçent11Doçentliğini Yönetim ve Strateji alanında almış olmak. Küreselleşen yönetim uygulamalarındaki değişikler, çalışanların örgütsel bağlılıkları ve risk alma davranışları üzerine çalışmaları olmak.
Sağlık Hizmetleri Meslek YüksekokuluTıbbi Hizmetler ve TekniklerTıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Pr.Doçent11Doçentliğini Tıbbi Biyoloji alanında almış olmak. Oksidatif stres ve şizofreni konularında çalışmaları olmak.
Aydıntepe Meslek YüksekokuluGıda İşletmeGıda Teknolojisi Pr.Doçent11Doçentliğini Gıda Bilimleri ve Mühendisliği alanında almış olmak. Kurutma ve ekstraksiyon yöntemlerinin biyoaktif ve besin içeriklerine etkisi üzerine çalışmaları olmak.
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelikHemşirelikDoktor Öğretim Üyesi31Hemşirelik Bölümü lisans mezunu olmak. Hemşirelik Anabilim dalında doktora mezunu olmak. Diyabette tamamlayıcı ve alternatif tedaviler ve aroma terapinin kanser tedavisinde kullanımı üzerine çalışmaları olmak.
Mühendislik FakültesiElektrik- Elektronik MühendisliğiElektronikDoktor Öğretim Üyesi31Elektrik- Elektronik Mühendisliği bölümü lisans mezunu olmak. Elektronik Mühendisliği anabilim dalında yüksek lisans ve doktora mezunu olmak. Asimetrik şifreleme ve kafes tabanlı şifreleme algoritmaları üzerine çalışmaları olmak.
Mühendislik FakültesiElektrik- Elektronik MühendisliğiElektro Manyetik Alanlar ve Mikrodalga TekniğiDoktor Öğretim Üyesi31Elektrik- Elektronik Mühendisliği bölümü lisans mezunu olmak. Elektronik Mühendisliği anabilim dalında yüksek lisans ve doktora mezunu olmak. K ve Ka Bandı uygulamalarında polarizasyon dönüştürücü üzerine çalışmaları olmak
Mühendislik Fakültesiİnşaat MühendisliğiYapıDoktor Öğretim Üyesi31İnşaat Mühendisliği Bölümü lisans mezunu olmak. İnşaat Mühendisliği anabilim dalında yüksek lisans ve doktora mezunu olmak. Fay hareketlerinde tarihi yapıların sismik davranışları üzerine çalışmaları olmak.
Mühendislik Fakültesiİnşaat MühendisliğiYapıDoktor Öğretim Üyesi31İnşaat Mühendisliği bölümü lisans mezunu olmak. İnşaat Mühendisliği anabilim dalında yüksek lisans ve doktora mezunu olmak. Çelik çerçevelerin çökme etkileri altındaki davranışları üzerine çalışmaları olmak.
Mühendislik FakültesiGıda MühendisliğiGıda BilimleriDoktor Öğretim Üyesi31Gıda Mühendisliği bölümü lisans mezunu olmak. Gıda Mühendisliği anabilim dalında yüksek lisans ve doktora mezunu olmak Yaban arısı zehrinden türetilen sentetik peptitler üzerine çalışmaları olmak.
Eğitim FakültesiMatematik ve Fen Bilimleri EğitimiMatematik EğitimiDoktor Öğretim Üyesi31Matematik bölümü lisans ve yüksek lisans mezunu olmak. Geometri anabilimdalında doktora mezunu olmak. Berger Tipi Deforme Sasaki Metriği üzrine çalışmaları olmak.
İlahiyat FakültesiTemel İslam Bilimleri Arap Dili ve BelagatıDoktor Öğretim Üyesi31İlahiyat Fakültesi lisans mezunu olmak. Temel İslam Bilimleri anabilim dalında yüksek lisans ve doktora mezunu olmak. Emsile-Bina ve Mısır lejhçesi üzerine çalışmaları olmak.
Eğitim FakültesiTemel EğitimSınıf EğitimiAraştırma Görevlisi51Sınıf Öğretmenliği lisans mezunu olmak. Sınıf Eğitimi anabilim dalında yüksek lisans yapıyor olmak.
Eğitim FakültesiTürkçe ve Sosyal Bilimler EğitimiSosyal Bilimler EğitimiAraştırma Görevlisi51Sosyal Bilgiler Öğretmenliği lisans mezunu olmak. Sosyal Bilgiler Eğitimi anabilim dalından tezli yüksek lisans yapmış olmak. Sosyal Bilgiler Eğitimi anabilim dalında doktora yapıyor olmak.
İnsan ve Toplum Bilimleri FakültesiTürk Dili ve Edebiyatı Eski Türk DiliAraştırma Görevlisi51Türk Dili ve Edebiyatı bölümü lisans mezunu olmak. Eski Türk Dili bilim dalında tezli yüksek lisans ve doktora yapıyor olmak.
İnsan ve Toplum Bilimleri FakültesiTürk Dili ve Edebiyatı Yeni Türk DiliAraştırma Görevlisi51Türk Dili ve Edebiyatı Lisans mezunu olmak. Yeni Türk Dili bilim dalında tezli yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak.
İnsan ve Toplum Bilimleri FakültesiTarihCumhuriyet TarihiAraştırma Görevlisi51Tarih Bölümü lisans mezunu olmak. Cumhuriyet Tarihi bilim dalında tezli yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak.
İktisadi ve İdari Bilimleri FakültesiUluslararası Ticaret ve İşletmecilikUluslararası Ticaret ve İşletmecilikAraştırma Görevlisi51Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Uluslararası İşletme Yönetimi, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Ticaret ve Finans, Uluslararası Ticaret ve Finansman, Uluslararası Ticaret ve Lojistik alanlarının birinde doktora yapıyor olmak.
RektörlükKariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi-Öğretim Görevlisi (Uygulamalı Bilim)51Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü lisans ve tezli yüksek lisans mezunu olmak. Kariyer Gelişimi ve Liderlik Eğitim ile Kariyer danışmanlığı sertifikalarına sahip olmak. Belgelendirmek kaydıyla lisans öğrenimi sonrası Kariyer Psikolojisi Danışmanı olarak en az 6 ay iş tecrübesi bulunmak.
Yorum Bırak
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir