Açlık Oyunları İzleme Sırası: Seriyi Tamamlayın!

Sinema sektörü bu yılda hafızalarda kalacak birçok filme imza attı. Bazı filmler var ki devamı ne zaman gelecek diye hayranlarının gözü yolda… Açlık Oyunları çıktığı dönemde birçok izleyicinin beğenisini topladı.

Açlık Oyunları izleme sırası nasıldır? Yeni film çıkmadan önce tüm seriyi tamamlamanız için bu sevilen film hakkında tüm bilgilere ulaşabileceğiniz yazımızı derledik.

Açlık Oyunları İzleme Sırası

Açlık Oyunları kitap uyarlamasının ilk filmi 2012 yılında vizyona girmiştir. Film beyaz perdede izleyiciyle buluşmasının ardından büyük beğeni toplamıştır. Macera ve distopik bir dünyayı anlatan film başarılı oyuncu kadrosuyla da dikkat çekmiştir.

Açlık Oyunları serisinin tamamını izlemek yada hafızalarını tazelemek isteyen izleyiciler serisinin tüm film sıralamasını doğru şekilde takip ettiğinde olay akışı bir bütünlük içerisinde ilerleyecektir.

Açlık Oyunları izleme sırası şöyledir:

  • Açlık Oyunları – 2012
  • Açlık Oyunları: Ateşi Yakalamak – 2013
  • Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 1- 2014
  • Açlık Oyunları Alaycı Kuş Bölüm 2 -2015
  • Açlık Oyunları Kuşların ve Yılanların Şarkısı -2023

Açlık Oyunları izleme sırasını bu sırayla takip ederek izleyebilirsiniz.

Açlık Oyunları Film Serisi

Açlık Oyunları serisinin ilk filme 2012 yılında vizyona girmiştir. Film kitap uyarlamasıdır. Filmin başrolündeki Jennifer Lawrence oyunculuğu ve anlattığı distopik dünya ile beğeni toplamıştır.

Mart 2009’da Lions Gate Entertainment ve Color Force ortak bir çalışmayla kitabın filme aktarılmasında projelerine imza attılar. Kitaptan uyarlama için filmin yapım kadrosunda senarist Bill Ray ve kitabın yazarı Suzanne Collins birlikte çalışmıştır. Filmin yönetmenliğini ise Garry Ross yapmıştır.

Film vizyona girdiği 23 Mart 2012’de Amerika’da devamı olmayan filmler kategorisinde $152,5 milyon gişe geliri elde ederek rekor kırmıştır.

Açlık Oyunları Son Film

Açlık Oyunları izleme sırasını merak eden izleyiciler aynı zamanda serisinin beşinci filmini merak ediyor. Kitap uyarlaması filmde serisinin dördüncü kitabı daha önce çıkmıştı. Bu yüzden izleyiciler merakla yeni filmi bekliyor.

Açlık Oyunları izleme sırasının son filmi ‘Açlık Oyunları Kuşların ve Yılanların Şarkısı’ ismiyle seyirciyle buluştu. Filmin vizyon tarihi 17 Kasım 2023 olarak kayda geçmiştir.

Açlık Oyunları Kitap Serisi

Açlık Oyunları izleme sırası merak edilirken seriyi kitaptan takip etmek isteyen hayranları da mevcut. İlki 2008 yılında okuyucuyla buluşan kitap serisi bugün 4 kitaptan oluşmaktadır.

Açlık Oyunları kitap serisi sırası:

  • Açlık Oyunları -2008
  • Açlık Oyunları Ateşi Yakalamak -2009
  • Açlık Oyunları Alaycı Kuş -2010
  • Açlık Oyunları Kuşların ve Yılanların Şarkısı -2020

Açlık Oyunları serisini kitaplarından takip etmek isteyenler için bu okuma sırasıyla ilerlemek doğru sıralama olacaktır.

Açlık Oyunları Kaç Kitap

Açlık Oyunları serisi toplam 4 kitaptan oluşmaktadır. İlk kitap 2008 yılında yazar Suzanne Collins tarafından kaleme alınarak okuyucuyla buluşmuştur.

İlk kitabın basılmasıyla birlikte basıldığı yıl kitap, The New York Times En Çok Satanlar Listesine girdi. 38 bölgede yayım hakkı dağıtılan kitap, 2010 senesine kadar 800.000 adet kopya satmıştır.

Devam kitapları olan Ateşi Yakalamak ve Alaycı Kuş yayınlandıktan sonra filminde vizyona girmesiyle kitaplar 26 milyon satış rakamına ulaştı. Suzanne Collins bu üçlemeyle 100 haftayı geçtin sürelerde en çok satanlar listesinde kalmayı başarmıştır.

Açlık Oyunları izleme sırası detaylarına devam edelim…

açlık oyunları izleme sırası

Açlık Oyunları Son Kitap

Açlık Oyunları izleme sırasının yanında kitap serisini okumak isteyenler için serinin ilk kitabı 2008 yılında çıkmıştır. Ardından devam kitabı olarak iki eser daha okuyucuyla buluşmuştur.

Suzanne Collins imzasını taşıyan son kitap ise son filme aynı ismi taşıyor. Açlık Oyunları Kuşların ve Yılanların Şarkısı 2020 yılında okuyucunun beğenisine sunulmuştur. Kitabı birçok farklı platformdan online sipariş vererek temin edebilirsiniz.

İşinize Yarayabilir: Güvenli Kitap Alışveriş Siteleri

Açlık Oyunları Konusu

Açlık Oyunları izleme sırasını ilk defa keşfedecek izleyiciler için film serisinin konusu izlemeleri için tercih nedeni olabilir.

Film dünyada yaşanan bir olaydan sonra kurulan yeni bir yönetim sistemini anlatmaktadır. Bu sistemde Capitol’de zenginlerden oluşan bir yönetici sınıfı mevcutken onları çevreleyen 12 adet mıntıka bölgesi bulunmaktadır. Bu mıntıka bölgeleri kendi içerisinde farklı kaynaklara sahiptir. Her sene Capitol’e olan itaatin sergilenmesi için her mıntıkadan haraç olarak bir kadın ve bir erkek kura ile seçilerek 12 kişinin katıldığı Açlık Oyunları isimli yarışmada tek bir kişi kalana kadar savaşırlar.

Film 74. kez düzenlenen Açlık Oyunları’nda ki 12 yarışmacının Capitol’ün baskıcı yönetimine baş kaldırısını başrol Jennifer Lawrence’in üstlendiği ‘Katniss Everdeen’ üzerinden anlatıyor.

Katniss Everdeen ve diğer haraçların Capitol düzenine karşı oyun içindeki hamlelerinin anlatıldığı bir yandan da kendi mıntıkasından oyunlara beraber katıldığı Peeta ile olan aşkının yansıtıldığı filmde bol aksiyon sahnesi ve izleyicisi tatmin eden görsel efektler görmek mümkündür.

Yorum Bırak
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir