BİLSEM Sınavına Hazırlık Kitapları

BİLSEM adayı öğrenciler için sonrasındaki değerlendirme süreci oldukça önemlidir. BİLSEM sınavına hazırlık kitapları ile veliler öğrencilere ek kaynak desteği sağlamayı tercih edebilirler.

BİLSEM her ne kadar yetenek bazlı bir değerlendirme aşamasına sahip olsa da BİLSEM de çocuğunun eğitim fırsatlarından faydalanmasını isteyen aileler kitap arayışına girebiliyorlar. Bu konuda piyasada farklı kitap ve yayın önerileri mevcut. Hepsini tek bir çatı altında birlikte inceleyelim…

BİLSEM Sınavına Hazırlık

BİLSEM nedir yazımızda, aday öğrenciler için değerlendirme aşamalarından bahsetmiştik. Öğrenciler BİLSEM değerlendirmelerine aday gösterilmelerinin ardından inceleme komisyonu öğrencinin aday gösterildiği alanla ilgili değerlendirmelerini yapar.

Aday öğrencilerin değerlendirmeye alınacakları sınavlar bir toplu deneme şeklinde geçmez. Her öğrenci bireysel olarak değerlendirilir. Bu yüzden bu bir yarış mantığında aday öğrenciye baskı uygulanacak bir durum oluşturmaz.

BİLSEM sınavına hazırlık sürecinde öğrencinin aday gösterildiği alan üzerine çalışması daha iyi olacaktır. BİLSEM değerlendirme kategorilerinde; genel zihinsel yetenek, resim ve müzik yetenekleri üzerine üç başlık bulunur. Bu alanlardan hangisi için aday gösterildiyse öğrencinin BİLSEM sınavına hazırlık kitapları da bu doğrultuda seçilmelidir.

BİLSEM Sınavına Hazırlık Kitapları

BİLSEM sınavı için öğrencinin aday gösterildiği alanda ön hazırlık yapması oldukça önemlidir. BİLSEM değerlendirmelerinde öğrenciler bir yeteneğin ortaya çıkarılması ve potansiyeli üzerine değerlendirilirler. Yani eğitimleri oldukları farz edilerek profesyonel bir performans beklenmez. Bu yüzden sınav kadrosunda bu alanda uzmanlaşmış ve eğitimli öğretmenler bulunur.

Her alanın kendi içinde değerlendirmesi olduğu için adaya gösterilen alanda önde gelen kaynaklardan faydalanmak öğrencinin gelişimi için daha faydalıdır.

Aday öğrencinin sınava gireceği konu hakkında olan kaynakları bir uzmana sorarak ilerlemek daha doğru bir adım olacaktır.

İlişkili İçerik: BİLSEM Sınavı Nedir?

BİLSEM 1. Sınıf Hazırlık Kitabı

BİLSEM sınavları liseye yada üniversiteye geçiş süreçlerinde girilen sınavlar gibi bilgiye dayalı bir değerlendirme sistemi değildir. BİLSEM kapsamında öğrencilerin görsel algıları, gördüklerini yorumlamaları, geometrik şekil tamamlama gibi tamamen zihinsel becerileri doğrultusunda ölçüm yapılır.

Bir dilbilgisi ya da matematik sınavına çalışma temposuyla BİLSEM çalışma formatı aynı değildir. BİLSEM çalışma formatında en faydalı yöntem beyin jimnastiği yapmaktır. Bununla ilgili birçok kaynak mevcuttur.

BİLSEM e aday olacak öğrenciler genellikle eğitim kademelerinin başında 1. 2. ve 3. sınıf öğrencilerinden seçilir. 1. sınıf BİLSEM hazırlık kitabı için öğrencilerin zihinsel gelişmişliklerini destekleyici içeriklere sahip kaynakların tercih edilmesi oldukça önemlidir.

BİLSEM 1. sınıf hazırlık kitapları şöyledir:

  • 1. Sınıf Bilsem Hazırlık Şekil Yeteneği Tamamı Çözümlü: Markaj Yayınevi
  • 1. Sınıf Bilsem 5 Deneme Sınavı Yeni: Data Yayınevi
  • 1. Sınıf Genel Yetenek: Bilgi Küpü Yayınevi
  • Bilsem 1. Sınıf Hazırlık Seti 4 Kitap: Editör Yayınevi

Daha önce bu kaynaklardan yararlanma durumları ve aynı zamanda içerikleri bakımından değerlendirildiğinde bu kaynaklar BİLSEM hazırlık kitabı 1. sınıf kaynak arayışı için oldukça faydalı olabilir. Aynı zamanda fiyat aralığı olarak erişiminin kolay olması aileler için bir diğer tercih sebebidir.

BİLSEM sınavına hazırlık kitapları

BİLSEM Hazırlık Kitabı 2. Sınıf

BİLSEM sınavlarına öğrenciler 1,2 ve 3. sınıflarda öğrenciyken aday gösterilebiliyor. Öğrencinin aday gösterildiği yaş ve eğitim seviyesine göre öğrencilerin değerlendirme koşulları değişiklik göstermektedir.

Yani birinci sınıf öğrencine uygulanan genel zihinsel yetenek sınavının içeriği ile ikinci sınıf öğrencisine uygulanacak faktörler farklılık gösterir. Her öğrencinin gelişimsel olarak eğitimle birlikte birtakım yeni öğrenmeler yaşadığı bilimsel olarak kabul edilir. Bu yüzden öğrenciler kademelerine göre değerlendirilecektir.

BİLSEM 2. sınıf hazırlık kitapları için şunları inceleyiniz:

  • 2. Sınıf BİLSEM Hazırlık Kitabı: Zekiçocuk Eğitici Kitaplar
  • Dahi Çocuk 2. Sınıflar İçin Bilsem – Kanguru – Olimpiyat Zeka Kitabı Tamamı Çözümlü: Altın Nokta Basım Yayın
  • 2. Sınıf Bilsem Tablet 2023: Evrensel İletişim Yayın
  • 2. Sınıf Bilsem Çözümlü 5 Deneme Sınavı: Editör Yayınevi
  • Fenomen Çocuk 2. Sınıf Becerikli Bilsem Görsel Algı: Fenomen Kitap

BİLSEM 2. sınıf adayı öğrenciler için faydalanabilecekleri kaynaklar bu şekildedir. Bunların yanı sıra alternatif kaynaklarda mevcuttur. BİLSEM sınavına hazırlık kitapları bu aşamada çok yaygın olmasa da belirli yayınevlerinden alanında uzman kişilerin kalemlerinden çıkmaktadır.

BİLSEM 3. Sınıf Hazırlık Kitabı

BİLSEM sınavına hazırlık kitapları içerik bakımından çeşitli bilgilere sahiptir. BİLSEM sınavına hazırlık kitapları içinde mantıksal muhakeme yeteneğini, görsel algı ölçümü gibi içerikler görmeniz mümkündür.

3. sınıf BİLSEM hazırlık kitabı önerileri için içerik daha da değişmektedir. 3. sınıf öğrencisinin yetenekleri arasında yer alması beklenen konu başlıklarına yönelik değerlendirme yapılır.

BİLSEM 3. sınıf hazırlık kitapları:

BİLSEM sınavlarına aday gösterilen öğrenciler için pratik yapmak oldukça önemlidir.

Faydalı İçerik: Kitap Okumanın Önemi Motivasyon ve Alternatif Kaynaklar

En İyi BİLSEM Hazırlık Kitabı Hangisi

BİLSEM sınavına hazırlık kitapları her öğrencinin çalışma düzenine göre değişiklik gösterebilir. Görselliğin daha ön planda olduğu ya da metinle anlatımın daha ön planda olduğu bir kaynakla çalışmak öğrenciden öğrenciye göre değişiklik gösterir. Bu yüzden kaynak seçimi yaparken içeriklerine dikkat etmek ve öğrencinin de fikrini almak faydalı olacaktır.

BİLSEM kaynakları içerisinde genel zeka/zihinsel pratikler yaptıracak alıştırmaların olmasına dikkat edilmesinde fayda vardır. Klasik bir dört işlem matematiğinin öğrenildiği kitaplar doğru BİLSEM sınavına hazırlık kitapları kaynakçası olmayacaktır.

Bu noktada BİLSEM sınavına hazırlık kitapları arasında ‘en iyi’ ayrımı yapmak çokta faydalı olmayacaktır çünkü zaten bu alanda kaynakça erişimi örgün eğitimde verilen derslere yönelik ek kitaplardan daha azdır. Bu yüzden kitaplar öğrencinin dikkatini çekmesi ve aile bütçesi gibi konulara göre seçilmesi daha faydalı olacaktır.

BİLSEM Online

BİLSEM sınavına hazırlık kitapları yanı sıra bu alanda uzmanlaşmış eğitmenler aynı zamanda online platformlar üzerinden de sınavlara hazırlık konusunda öğrencilere destek vermektedir.

Farklı eğitim platformları üzerinden çocuklarınız için BİLSEM sınavına yönelik eğitimler alarak zihinsel gelişimlerine katkı sağlayabilirsiniz.

Online BİLSEM sınavına hazırlık eğitimleri:

  • Teknookul Yayınları: İçerisinde basılı yayınların olduğu için mülakat sınavları için online video dersleri de sunmaktadır.
  • BİLSEM Online: Farklı ödeme seçenekleri ve yıllık-aylık gibi kayıtlanma imkanlarıyla oldukça avantajlıdır
  • MENTALUP
  • bilsEmc² 
  • BİLSEMZEKA

BİLSEM sınavına hazırlık kitaplarıyla birlikte online ders deneyimini de tercih edebilirsiniz. Günümüzde çocukların teknoloji çağı içerisinde doğdukları ve bununla birlikte büyüdükleri düşünüldüğünde tablet, bilgisayar gibi materyaller ile çalışmak istemeye daha hevesli olacakları gözlemlenebilir.

BİLSEM sınavına hazırlık kitapları
BİLSEM sınavına hazırlık kitapları – 2.sınıf

BİLSEM Deneme Sınavı Online

BİLSEM sınavına hazırlık kitapları aldıktan sonra süreç içerisinde aday öğrencinin gidişatıyla ilgili olarak zaman zaman deneme sınavı yapılması faydalı olabilir.

Basılı kaynaklar kendi içerisinde içerik akışına göre bölüm sonu sınav ve denemeleriyle bu süreci aktif olarak yapabiliyor. Aynı zamanda online kaynaklarda modüllerin sonunda ya da kendi içerisinde deneme sınavlarına sahip olabiliyor.

Basılı kaynaklardan çalışıp deneme sınavını online olarak gerçekleştirmek isteyen ebeveynler içinde imkanlar vardır.

  • BİLSEM Gelişim Kulübü
  • BİLSEM Online
  • Eğitimgen.com
  • MentalUP
  • Altınkarne.com

Bu siteler üzerinden BİLSEM sınavına hazırlık kitapları aktivitelerini yaptıktan sonra online denemelere girerek öğrencinizin ilerlemesini kontrol edebilirsiniz.

-->