VGM Burs Başvurusu Nasıl Yapılır? 2023 VGM Burs Başvurusu Şartları…

Vakıflar Genel Müdürlüğü ortaöğretim burs başvuruları 1 Ekim 2023 tarihi itibari ile başlamıştı. Tarihin açıklanması ile beraber bu bursa başvuru yapmak isteyen kişiler VGM burs başvurusu nasıl yapılır diye araştırmaktadırlar.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için yılın belli dönemlerinde burs başvuruları açmaktadır. Bu yıl VGM ortaöğretim burs başvuruları 1 Ekim 2023 – 15 Ekim 2023 tarihleri arasında alındı. Başvuruların sona ermesi ile beraber VGM burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak konusu da merak edilmeye başlandı.

Biz de bu yazımızda sizlere VGM burs başvurusu ile ilgili merak edilen tüm konulara cevap vereceğiz. İşte VGM burs başvurusu nasıl yapılır ile ilgili tüm detaylar…

VGM Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

VGM burs başvurusu nasıl yapılır
VGM Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

1 Ekim itibariyle VGM burs başvuruları alınmaya başlanmıştır. Başvuruların başlaması ile beraber VGM burs başvurusu nasıl yapılır diye araştırmalar yapılmıştır. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından lise öğrencileri verilen bu bursa başvuru yapabilmeniz için öncelikle Vakıflar Genel Müdürlüğü web sitesine girmeniz gerekmektedir.

Vakıflar Genel Müdürlüğü web sitesine girdikten sonra duyurular kısmında sizlere başvuru yapabilmeniz için bir sayfa açılacaktır. Bu sayfa üzerinden VGM burs başvuru formu doldurarak başvurunuzu kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Başvurularınızı telefon, tablet veya bilgisayar aracılığı ile gerçekleştirebilirsiniz. Fakat bazen akıllı telefonlarda ve tabletlerde cihaz işletim sisteminin sürümünden kaynaklı bazı problemler yaşanabilmektedir. Bu yüzden başvurularınızı bilgisayar üzerinden yapmanız sizin için daha iyi olacaktır.

Önerilen İçerik: Öğrenciye Kredi Kartı Veren Bankalar ve Limitleri

VGM Burs Başvurusu Ne Zaman Açıklanacak?

VGM burs başvurusu nasıl yapılır diye merak edenler 15 Ekim 2023 tarihinde VGM burs başvurularının sona ermesi ile beraber sonuçların ne zaman açıklanacağını araştırmaya başlamışlardır. Şu an VGM tarafından başvurular incelenmeye devam etmektedir. Sonuçlar ile ilgili gerekli açıklama önümüzdeki günlerde VGM tarafından yapılacaktır.

VGM Bursundan Kimler Yararlanamaz?

VGM burs başvurusu nasıl yapılır
VGM Bursundan Kimler Yararlanamaz?

Vakıflar Genel Müdürlüğünün yayımlamış olduğu Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğine göre VGM bursundan yararlanamayacak kişiler şunlardır:

  • Sürekli bir işte çalışan ve en az asgari ücret alan öğrenciler,
  • Polis akademisi ve askeri okulda eğitim gören öğrenciler,
  • Muhtaç aylığı alan öğrenciler,
  • Yüksek lisans ve doktora öğrencileri,
  • Kamu kurumlarından burs alan öğrenciler,
  • Bir önceki eğitim yılında başarısızlıktan dolayı bursu kesilen öğrenciler VGM bursundan yararlanamamaktadır.

Bu kısmı özellikle VGM burs başvurusu yapamıyorum diyenlerin dikkatli bir şekilde okuması gerekmektedir.

VGM Bursu Hangi Durumlarda Kesilir?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından bursu alan öğrencilerin almış olduğu VGM bursu bazı durumlarda kesilebilmektedir. Bursunun kesilmesine sebep olacak durumlar şu şekildedir:

  • Herhangi bir sebepten dolayı öğrencilik durumunun sonlanması,
  • Öğrencinin herhangi bir suçtan 6 ay ve üzeri hapis cezası alması,
  • Öğrencinin not ortalamasının bir akademik yıl içinde 2.00’ın altına düşmesi,
  • Öğrencinin sebepsiz olarak yükseköğrenim kaydını dondurması,
  • Öğrenim gördüğün okuldan en az bir dönem uzaklaştırılacak kadar disiplin cezası alması,
  • İlgili dönemde transkriptini bağlı olduğun Vakıf Bölge Müdürlüğüne teslim etmemesi durumunda VGM bursu kesilebilmektedir.

Önerilen İçerik: Türkiye’deki En İyi Özel Üniversiteler

VGM Burs Ücreti Ne Kadar?

VGM burs başvurusu nasıl yapılır
VGM Burs Ücreti Ne Kadar?

VGM burs başvurusu nasıl yapılır konusuna değindikten sonra sıra geldi en çok merak edilen konulardan birisine: VGM burs ücreti. VGM burs ücreti 2023 – 2024 eğitim öğretim yılında ortaöğretim için 750 TL, yükseköğretim için ise 1.250 TL‘dir.

VGM Bursu Karşılıksız Mı?

VGM bursu başvurunuz olumlu sonuçlandıktan sonra burs almaya başlayacaksınız. Peki, aldığınız bu bursu geri ödemeniz gerekecek mi? Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencilerine verilen burslar karşılıksızdır. Yani bursu aldıktan sonra aldığınız miktarı geri ödemeniz gerekmeyecektir.

VGM Bursu Nasıl Ödenir?

VGM bursu almaya hak kazanan öğrencilere bursları okullarının yer aldığı ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğünce ödenmektedir. Başvuruları olumlu sonuçlanan öğrencilerin ilgili Vakıflar Bölge Müdürlüğüne gerekli evrakları ve öğrenci adına açılmış banka hesap numaralarını teslim etmeleri gerekmektedir. Öğrenci adına Vakıf Katılım Bankası’ndan banka hesabı açılması gerekmektedir.

Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları, her ayın 10’una kadar banka hesaplarına yatırılmaktadır.

VGM Burs Başvurusu Nasıl Yapılır İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular

VGM Burs Başvurusu Nereden Yapılır?

VGM burs başvurusunda bulunmak isteyen kişiler Vakıflar Genel Müdürlüğünün web sitesi olan www.vgm.gov.tr üzerinden başvurularını gerçekleştirebilmektedirler.

VGM Yükseköğrenim Burs Başvuruları Ne Zaman?

15 Ekim itibari ile ortaöğretim burs başvuruları sona ermiştir. VGM yükseköğrenim burs başvuruları 20 Ekim 2023 – 31 Ekim 2023 tarihleri arasında olacaktır.

Yurt Dışında Okuyan Öğrenciler VGM Bursundan Yararlanabilir Mi?

Yurt dışında okuyan öğrenciler VGM bursundan yararlanamamaktadır. Ortaöğrenim ve yükseköğrenim bursları sadece yurt içindeki eğitim kurumlarında okuyan öğrencilere verilmektedir.

-->