Öğrenci Maili Nasıl Alınır? METU, Marmara, Uludağ…

Öğrenci maili nasıl alınır, bu mail adresi ne işe yarar ve size ne gibi avantajlar sağlar diye merak ediyor olabilirsiniz. Öncelikle üniversite öğrencilerine okulları tarafından sağlanan mail adresine öğrenci maili denir. Genellikle öğretmenler, okul yönetim sistemi öğrencilere edu uzantılı bu mail adresinden ulaşır. Duyurular öğrencilere bu e-postalar aracılığıyla iletilir. 

Öğrenci mail girişi için okula ilk girildiğinde kayıt olunması gerekir. Sonrasında ise kolaylıkla giriş yapılabilir. Bu mail adresi ile öğrenciler farklı uygulamaları ücretsiz kullanabilir ve fırsatlardan da yararlanabilir. Gelin birlikte öğrenci maili nasıl alınır ve ne işe yarar detaylı bir şekilde inceleyelim. 

Öğrenci Maili Nasıl Alınır?

Öğrenci maili nasıl alınır üniversiteye yeni geçen öğrenciler tarafından merak edilir. Çünkü tüm iletişimler bu mail adresi aracılığıyla gerçekleştirilir. Duyurular bu adresten öğrencilere iletilir. Bu mail adresi alma sistemi okuldan okula farklılık gösterebilir. Genellikle mailiniz sizin adınıza tanımlanır. Okul numaranız ve TC kimlik numaranız ile giriş yapabilirsiniz. Sonrasında ise öğrenciler şifresini değiştirebilir. 

Öğrenci Maili Alma

Öğrenci maili nasıl alınır diye merak ediyorsanız genellikle üniversiteler direkt olarak kayıtlı öğrencilerine bir hesap atarlar. E-posta adresleri öğrencilerin adı, okul numarasını içerebilir. Mail adresleri öğrencilere atandıktan sonra öğrenciler sisteme bu mail adresi ve TC kimlik numaralarını kullanarak girebilirler. 

Öğrenci maili alma için genel olarak süreç böyle işlese de bazı okulların kendine has bir süreci olabilir. Bu nedenle okul duyurularınızı takip ederek bu süreçten haberdar olabilirsiniz. Okulunuzun web sitesindeki duyurular bölümünden mail nasıl alınır cevabına ulaşabilirsiniz. Mail adresinizi aldıktan sonra  okul arkadaşlarınız, öğretmenleriniz ve okul idaresi ile buradan iletişime geçebilirsiniz. 

Öğrenci Maili ile Office

Öğrenci maili nasıl alınır sorusunu cevaplandırdıktan sonra öğrenci mailinin avantajlarından bahsedelim. Bu avantajlar arasında en önemli olanlardan biri office yazılımlarıdır. Office yazılımları yazı yazmak, sunum yapmak, tablo ve veriler üzerinde çalışmak için birçok araç sunar. Öğrenciler başta olmak üzere pek çok kişi bu programları kullanır. 

Microsoft da öğrenciler için bu programlarını ücretsiz olarak sunar. Ancak bunun için öncelikle kayıtlı olduğunuz üniversiteden sizin adınıza tanımlanmış olan mail adresinizi almanız gerekir. Bu mail adresinin sonu edu.tr veya edu ile biter. Peki mail adresiniz varsa office uygulamalarını nasıl bedava kullanabilirsiniz?

Gelin aşamalar halinde nasıl office uygulamalarını bedava kullanabilirsiniz listeleyelim:

  1. Öncelikle Microsoft sitesini açın. 
  2. Okul e-postanızı istenen alana girin ve başlayın butonuna tıklayın. 
  3. Gelen yeni sayfada öğrenci ve öğretmen seçenekleri arasında öğrenciyim seçeneğini işaretleyin. 
  4. Okul mailiniz ile Microsoft sayfasında oturum açın. 
  5. Oturum açma işleminden sonra Office uygulamalarını yükleme seçeneğinden uygulamaları yükleyin. 
  6. Yüklemeleri tamamladıktan sonra herhangi bir uygulamayı açarak oturum açabilirsiniz. 

Bu aşamaları tamamladıktan sonra tüm office uygulamalarından ücretsiz bir şekilde yararlanabilirsiniz. 

Okuma Önerisi: Öğrenci İşlerine Nasıl Mail Atılır?

Marmara Öğrenci Mail

Öğrenci maili nasıl alınır konumuza üniversiteler özelinde devam edelim. Marmara öğrenci mail almak için https://bys.marmara.edu.tr adresine girebilirsiniz. Bu adreste bilgilerinizi girerek ilk şifrenizi oluşturabilirsiniz. Daha öncesinde şifre alıp unuttuysanız şifremi hatırlamıyorum kısmından da şifrenizi değiştirebilirsiniz.

Uludağ Öğrenci Mail

Öğrenci maili nasıl alınır Uludağ öğrenci mail için inceleyelim. Öncelikle okula kaydınız olduktan sonra her öğrenci için öğrencinumarası@ogr.uludag.edu.tr şeklinde bir e-posta tanımlanır. Ancak bu mail adresinin aktif hale gelmesi için öğrencinin ilk giriş işlemini tamamlaması gerekir. 

Uludağ Üniversitesi web sitesinden öğrenci sekmesine tıklayınız. Burada “öğrenci mail” başlığına tıklayarak girişinizi yapabilirsiniz. Yine aynı kullanıcı adı ve şifre ile sistemi açabilirsiniz. Dilerseniz şifrenizi değiştirerek e-postanızı kullanmaya devam edebilirsiniz.

öğrenci maili nasıl alınır

Metu Webmail

METU Webmail için de yine üniversitenin web sitesine girmeniz gerekiyor. Buradan öğrenci başlığı altında “ https://useraccount.metu.edu.tr/newstudent “ linkten bilgilerinizi doldurarak kullanıcı kodu oluşturabilirsiniz. Sonrasında edindiğiniz kullanıcı kodunuz ve şifreniz ile ODTÜ Bilişim Servislerini kullanabilirsiniz. 

Öğrencilerin hepsinin kullanıcı kodu e-”öğrenci numaranızın ilk altı rakamı”olarak kişiye özel olarak atanmıştır. Sistemlere girişte de kullanıcı kodunuzun yanına @metu.edu.tr yazmanız gerekir. Bu şekilde e-posta adresinizi kullanmaya başlayabilirsiniz.

Öğrenci Mailine Nasıl Girilir?

Öğrenci maili nasıl alınır sorumuzu okullar özelinde cevapladıktan sonra öğrenci mailine nasıl girilir sorusunu cevaplandıralım. Her üniversitenin farklı bir mail verme yöntemi vardır. Bu mailler öğrencinin isim soyisim veya okul numaralarını içerir ve kombinasyonlarla kişiye özel oluşturulurlar. 

Genellikle okulların web siteleri hariç bilgi yönetim sistemleri vardır. Genellikle bu sistemler okulun web sitelerinde yer alır. Bu sistemlerden mail adresinizle girişi yapabilirsiniz. Sonrasında buradan öğretmenlerinizle iletişime geçebilirsiniz. 

Üniversite Öğrenci Maili Nasıl Alınır?

Üniversite öğrenci maili nasıl alınır ve ne işe yarar daha detaylı inceleyelim. Üniversite öğrenci mailinin alınması için aşamalar üniversitelerin kendi web siteleri üzerinden belirtilir. Genellikle çoğu üniversitede süreç öğrencinin okula kaydıyla başlar. 

Okula kaydı olan öğrencilere sistem tarafından e-posta adresleri tanımlanır. Bu adresler öğrencilerin okul numarasını içerebilir ve genellikle edu uzantılıdır. Sonrasında öğrenciler sistemden ilk girişlerini tamamlayarak e-posta adreslerini aktif ederler. 

Okuma Önerisi: Akademik Özgeçmiş Nasıl Hazırlanır?

Öğrenci Maili ile Neler Yapılabilir?

Öğrenci maili alma işlemini tamamladıktan sonra gelelim bu öğrenci maili ile neler yapılabilir? İlk olarak öğrenci mailleri edu uzantısı sayesinde diğer maillerden farklıdır. Birçok alanda öğrenci maillerinin avantajlarından faydalanabilirsiniz. 

İlk olarak bazı eğitim kaynaklarına erişimden bahsedelim. Bu mail adresi ile okulunuzda ve üniversitenizdeki kaynaklara kolay bir şekilde erişebilirsiniz. Ayrıca ücretli olan bazı eğitim materyalleri öğrenciler için bedava erişime açılabilir veya öğrencilere özel indirimler yapılabilir. Bunlar çeşitli kitaplar, online kütüphaneler ve e-dergiler olabilir. 

öğrenci maili nasıl alınır
Illustration of characters sending an email

Öğrenciler için olan e-posta hesapları diğer e-posta hesapları ile kıyaslandığında çok daha güvenilirdir. Bu sayede buradan kişisel bilgilerinizle önemli okul bilgilerinizi ayrı tutabilirsiniz. Aynı zamanda öğretmenlerinizle iletişim kurmak istediğinizde burayı tercih etmeniz daha iyi olabilir. Staj başvurularınız için de bu mail adresinizi kullanmak sizi daha profesyonel gösterecektir. 

Öğrenci mailiniz ile ücretsiz veya indirimli şekilde uygulamalara, içeriklere ulaşabilirsiniz. Hem eğitim kaynaklarından hem de yazılım sağlayıcı platformlardan yararlanabilirsiniz.  Adobe Creative Cloud, Microsoft Programları, Autodesk bu programlar arasında yer alır. 

Öğrenci maili olan kişilere özel GitHub’ın GitHub Student Developer Pack ve Google For Education gibi öğrencilere özel ayrı ürünler vardır. Öğrenci mailinizi kullanarak bu ürünleri de kullanabilirsiniz. Bunlar sizin yeteneklerinizi geliştirmenizi sağlar. 

Genel olarak öğrenci maili almanın bu gibi birçok faydası vardır. Siz de okulunuza kaydınızı tamamladıktan sonra öğrenci maili nasıl alınır adımlarını izleyerek mailinizi aktifleştirebilirsiniz. Bu sayede birçok eğitim materyali, ürün ve yazılımdan faydalanabilirsiniz. Aynı zamanda okulda herhangi bir öğretmenle ve idareden bir kişiyle iletişim kurmak istediğinizde de bu mailinizi kullanmanız tavsiye edilir. 

Yorum Bırak
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir