Öğrenci İşlerine Nasıl Mail Atılır? Örnek Mail Metni

Öğrenci işlerine ulaşmak çoğu üniversite öğrencisi için üniversite hayatının bir döneminde gerekir. Öğrenci işlerine ulaşmak için tek bir yol yoktur. Aramak, yüz yüze ziyaret etmek… Bunlara bir başka alternatif olarak öğrenci işlerine nasıl mail atılır?

Öğrenci işlerine mail aracılığıyla ulaşmak belki de alabileceğiniz en hızlı aksiyondur. Mail iletmek aynı zamanda talebinizi resmi bir kanala sunmuş olmanızı sağlar.

Öğrenci işlerine mail atarken nelere dikkat etmelisiniz, hangi bilgiler mailin içinde yer almalı işte cevapları…

Öğrenci İşlerine Nasıl Mail Atılır

Öğrenci işlerine mail atmak aslında basit ama resmi bir iştir. Üniversitenizin resmi bir birimine talebinizi sunmuş olursunuz. Bu yüzden maili hazırlarken içinde dikkat etmeniz gereken noktalar vardır.

Öğrenci işlerine nasıl mail atılır sorusu için mailde mutlaka yer vermeniz gereken bilgiler vardır.

Öğrenci işlerine mail atarken şunlar yazılmalıdır;

  • Giriş
  • Fakülte
  • Bölüm
  • Okul öğrenci numaranız
  • Ad-soyad
  • Talebiniz
  • Kapanış
  • Varsa ekte ilgili bilgiler
  • Gönderim esnasında mailden bilgisi olması gereken diğer kişilerin eklenmesi

İlginizi Çekebilir: Akademik Özgeçmiş Nasıl Hazırlanır?

Öğrenci İşlerine Mail Atarken Nasıl Hitap Edilir?

Öğrenci işlerine nasıl mail atılır sorusu için düşündüren bir diğer soruda mailde nasıl hitap edileceğidir. Öğrenci işleri personel ekibi genelde birden fazla kişiden oluşurlar. Aynı zamanda her personelin ilgilendiği birim birbirinden farklı olabilir.

Ama önemli nokta klasik mail gönderiminde “Merhaba Ayşe” Hanım şeklinde yapacağınız bir girişi bu maillerde yapamayabilirsiniz. Öğrenci işleri personellerinin adını doğrudan bilemeyebilirsiniz. Bu yüzden doğrudan isimle hitap edemediğiniz durumlarda “Merhaba, Merhabalar, Merhaba Sayın Yetkili’ gibi resmi ifadelerle hitap etmeniz uygun olabilir.

Bonus: MAIL ATACAĞINIZ ÖĞRENCİ İŞLERİ PERSONELİNİN MAIL ADRESİ AD-SOYAD ŞEKLİNDE OLABİLİR. BU NOKTADA İSMİNİ BURADAN GÖREREK İSMİYLE HİTAP EDEBİLİRSİNİZ.

Üniversite Mail Nasıl Atılır?

Öğrenci işlerine nasıl mail atılır için belirli başlı kriterler vardır. Öncelikle resmi bir birimle iletişime geçtiğinizi unutmamanız gerekiyor. Bu yüzden yazım dilinizde resmi bir dil olmalıdır.

Mailinizin içeriğinde talebinizle ilgili kısa, öz ve açıklayıcı bir dille bilgi vermeniz gerekir. Resmi kurumlara ilettiğiniz bu taleplerin sonuca bağlanması için tam olarak anlaşılabilir olması gerekir.

Üniversitenin herhangi bir birimine mail atacağınız zaman karşınızdaki kişinin bir uzman olduğunu unutmamanız gerekir. Bu yüzden kişisel bir anlatım ve dilden uzak durarak saygılı bir tercih etmeniz gerekir.

Öğrenci İşlerine Mail Nasıl Atılır

Öğrenci işlerine nasıl mail atılır sorusu için dikkat etmeniz gereken şeylerden birisi de ulaşacağınız birimdir. Yani talebinizle ilgilenen öğrenci işleri birimi yada personelini bulmanız gerekebilir. Bir üniversitede birden fazla öğrenci işleri birimi olabilir.

Örneğin lisans öğrenci işleri birimiyle lisansüstü seviyesinin öğrenci işleri birimi farklı olabilir. Bu durumda bir doktora öğrencisi talebini lisans öğrenci işleri birimine iletmiş olsa da talebi ilgili birime ulaşmamış olacaktır.

Öğrenci işleri personellerinin kendi içerisinde ilgilendikleri alanlar değişiklik gösterebilir. Örneğin edebiyat fakültesi öğrenci işlerindeki iki farklı personelden bir tanesi lisans öğrencileri bir diğeri erasmus işlemleriyle ilgileniyor olabilir. Bu durum idari bir karardır. Bu sebeple başvuru yapacağınız birimin resmi web sitesinde yer alan görevli personelin mail adresine ulaşmanız işleminizin daha kısa sürede sonuçlanmasını sağlayacaktır.

İlginizi Çekebilir: Öğrenci İndirimi Olan Uygulamalar

Öğrenci İşlerine Mail Örneği

Öğrenci işlerine nasıl mail atılır cevabı için örnek bir metin sunulabilir. Talep ve kişisel bilgilerinize uygun olarak içerikte değişim sağlayabilirsiniz.

öğrenci işlerine nasıl mail atılır
öğrenci işlerine nasıl mail atılır

Öğrenci işlerine nasıl mail atılır için örnek şablonu inceleyerek kendi talebinizi iletebilirsiniz.

Beykent Öğrenci İşleri Mail

Her üniversitenin öğrenci işleri birimlerinde personel sayıları ve birim yapılanmaları farklılık gösterebilir. Öğrenci işlerine nasıl mail atılır sorusun bir diğer merak konusu personellere nasıl ulaşılacağıdır. İlgili kurumların resmi web sitesinden bu bilgiler yayınlanmaktadır.

Beykent Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı resmi web sitesi üzerinden ilgili personel mail adreslerine ulaşabilirsiniz.

  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı için TIKLAYINIZ
  • Lisansüstü Enstitü Sekreterliği için TIKLAYINIZ

Bilgi Üniversitesi Öğrenci İşleri Mail

Bilgi Üniversitesi birden fazla kampüs ve programla öğrencilere hizmet vermektedir.

  • Önlisans/Lisans Öğrenci İşleri bilgilerine TIKLAYINIZ
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü için TIKLAYINIZ

BAU Öğrenci İşleri Mail

Bahçeşehir Üniversitesi bünyesinde birçok kampüs ve birim bulundurur.

  • Öğrenci İşleri Telefon Numarası TIKLAYIN
  • Bahçeşehir Üniversitesi Öğrenci İşlerine ulaşmak isteyen öğrencileri için genel bir çözüm merkezi kurmuştur. Bu çözüm merkezi üzerinden tüm taleplerinizi online olarak detaylı bir şekilde iletebilirsiniz. Bahçeşehir Çözüm Merkezi için TIKLA!

Öğrenci işlerine nasıl mail atılır bilgilerini sizin için derledik. Öğrenci işleriyle olan maillerinizin resmi birer talep olduğunu unutmamalı ve buna göre içerik hazırlamalısınız.

-->