Yapay Zeka Kullanma Uygulamaları: Google Duet, Designer, Firefly…

Yapay zeka kullanma uygulamaları günümüzde herkesin odağında. Birçok kişi iş ve eğitim hayatında yapay zeka uygulamalarını geliştirici olarak kullanıyor.

Her gün farklı alanlarda kullanılabilecek yeni bir yapay zeka aracı gelişiyor. Bu bilgileri takip etmek iş verimliliğini artırma konusunda oldukça yararlıdır.

Güncel yapay zeka araçları neler? Google’ın yeni aracı Google Duet ai, DocGPT ve daha fazlası…

Yapay Zeka Kullanma Nasıl Olur?

Yapay zeka kullanım için teknoloji devi markaların kendi ürettiği ara yüzler vardır. Genelde web sitesi yada masaüstü uygulaması şeklinde kullanıcının kullanımına sunulur.

Öncelikle nasıl bir araç aradığınızı biliyor olmalısınız. Kullanacağınız komuta göre hazırlanmış özel yapay zeka formaları olabilir. Ana sayfaları üzerinden hepsinin uygulama kısımlarına ulaşabilirsiniz. Birçok yapay zeka kullanma uygulaması ücretsiz olduğu gibi bir kısmında belirli bir özellik kullanıma açıkken premium ücretli üyelik kısımları aktiftir.

Yapay zeka araçlarını kullanmak için ilgili aracın web sitesine girip sağlanan yönlendirmelerle üyelik oluşturmanız gerekir. Çoğu araç yaptığınız araştırma ve yazışmaların kayıt altına alınması ve güvenlik için üyelik oluşturmanızı talep eder.

İlginizi Çekebilir: Yapay Zeka Mühendisliği Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Yapay Zeka Kullanım Alanları

Yapay zeka kullanma artık oldukça gelişmiş bir alan. Birçok kişi yapay zeka araçlarıyla iş geliştirme ve problem çözme yöntemlerini kullanıyor. Günümüzde yapay zeka en aktif iş dünyasında kullanılmaktadır.

Metin yazımı, görsel tasarımı, video/klip oluşturulması, sunum hazırlama, raporlama, matematiksel/analiz hesaplama, dosyalama, veri arşivleme ve düzenleme, kaynak tarama gibi başlıca alanlarda öne çıktığı görülmektedir.

Yapay Zeka Uygulamaları

Teknoloji devi firmalar yapay zeka konusunda her geçen gün yeni bir özellik tanıtıyor. Bunları takip etmek zor. Bu yüzden güncel olarak en fazla işinize yarayacak uygulamaları derledik.

Bu araçları kullanmak sizlere kolaylık sağlayacaktır.

ChatGPT

Yapay zeka uygulamalarının başında ChatGPT gelir. İlk adımları atması ve daimi geliştirmeleriyle kullanıcıların beğenisini kazanmış bir uygulamadır.

ChatGPT ile sohbet edebilir, metin yazabilir, merak ettiğiniz genel kültür, matematik gibi alanlarda sorular sorabilirsiniz.

ChatGPT aynı zamanda GPT-3 ve GPT-4 olarak iki kullanım programı sunar. GPT-3 kısmı ücretsiz tüm kullanıcılara açıktır. GPT-4 ise aylık 20$ ödeme karşılığında ödeme alan ve geliştirmeleri daha fazla olan bölümüdür.

ChatGPT-4 kısmında son gelen güncellemelerden bir tanesi ‘belgeler’ üzerine yapılan güncellemedir. Bu güncelleme sayesinde belgelerinizi ChatGPT’ye yükleyip ardından belgenizin özetini çıkarabilir içerikle ilgili metinler üretimi sağlayabilirsiniz.

Ancak henüz bu özellik ücretli kısımdadır.

yapay zeka kullanma

DocGPT

DocGPT metin ve belge düzenleme üzerine yapılmış bir yapay zeka aracıdır. Resmi web sitesinden sayfayı ziyaret edebilirsiniz. Yapay zeka araçları kullanıma erişmek için üyelik oluşturmanız gerekir. Üyelik oluşturduktan sonra belgenizi yükleyerek adımları takip edebilirsiniz.

yapay zeka kullanma

DocGPT yapay zeka kullanma için belge yükleyerek işleme başlayabilirsiniz. DocGPT belgenizi otomatik olarak okuyacaktır. Ardından belgenizle ilgili soru sorabilirsiniz. Özet çıkarabilirsiniz, belgenizle ilgili sorular sorabilirsiniz. Anlam bütünlüğüne bağlı kalacak şekilde metinler oluşturma konusunda da DocGPT oldukça başarılı olarak değerlendiriliyor.

DocGPT aynı zamanda premium üyelik kısmını da kullanıcı için sunuyor.

Dante Aİ

Dante ai daha çok kendi bilgilerinizle eğitebileceğiniz bir yapay zeka modelidir. Dante ai sayesinde 100’den fazla dil seçeneğiyle birlikte web sitenize entegre olacak şekilde sohbet bootları üretebilirsiniz.

Sohbet bootları web siteniz üzerinden satış, bilgi alma vb. konularda ziyaretçilerinizin kullanıcı deneyimini artırmaya olanak tanıyan araçlardır.

Dante için öne çıkan özellik oluşturacağınız veri dosyalarıyla verdiğiniz bilgilerle birlikte kişisel bir yapay zeka ağ bağlantısı üretmiş olmanızdır.

Dante son duyurduğu özelliğiyle birlikte Whatsapp üzerinden de çalışabilecek. 7/24 Whatsapp chatbootlarıyla müşterilerinize hizmet verebileceksiniz.

yapay zeka kullanma

Google Duet Ai

Arama motoru olarak bildiğimiz Google yapay zeka alanındaki çalışmalarını tüm süratiyle devam ettiriyor. Aynı zamanda bu alanda güncel ürünlerini de tanıtıyor.

Google son yapay zeka kullanma aracı olarak Google Duet AI tanıttı. Google’ın yapay zeka kullanma aracı duet ai ile Google sunduğu diğer hizmetlerin neredeyse tamamında kullanılabilir bir yapay zeka uygulama aracı geliştirmiş bulunuyor.

Duet ai ile Google tablolar, slaytlar, dokümanlar gibi neredeyse tüm eklentiler kullanılabiliyor. Hazırladığınız slayt için görsel üretiminin yanı sıra belgeleriniz için metin oluşturmanızda yardımcı olacak özelliklere sahiptir.

Neredeyse Google’un sunduğu tüm hizmetler için bir yardımcı niteliğinde geliştirilen Duet ai aktif olarak kullanıma açılmıştır.

Yapay Zeka Programları Fotoğraf

Fotoğraf düzenlemek ve özgün görseller yaratmak için artık birçok yapay zeka aracı aktif olarak kullanılıyor. Birçok program olsa da bazıları başarılı işleyişi sayesinde ön plana çıkıyor.

Görsel üretiminde özgünlük ve verilen anahtar kelimelerin ulaşmak istediğiniz görseli doğru şekilde anlatması oldukça önemlidir. Bu yüzden vereceğiniz anahtar kelimeler doğrultusunda sizin için en iyi çözümü üretebilecek olan yapay zeka kullanma aracı daha verimli olacaktır.

Remini

Fotoğraf düzenleme noktasında en çok tercih edilen yapay zeka uygulaması Remini denilebilir. Remini mevcut fotoğraflarınıza yapay zeka dokunuşları yaparak daha önce oluşturulmamış eşsiz görseller ortaya çıkarabilir.

Bu özelliği kullanmak isterseniz App Store yada Google Store üzerinden uygulamayı indirmeniz gerekmektedir. Mobil olarak kullanıma açık olması erişilebilirlik açısından kullanıcıların onu tercih etmesini sağlıyor.

Bir yandan Remini profesyoneller içinde hizmet sunuyor. Video ve fotoğraf düzenlemesi yapabileceğiniz bu yapay zekaya hem mobil hem de bilgisayar üzerinden erişim sağlayabilirsiniz. Remini ücretsiz deneme üyeliği sunar. Bunun yanı sıra haftalık, aylık ve yıllık gibi farklı ücretlendirme planları da vardır.

Canva

Canva yapay zeka destekli çalışma ara yüzünü tanıttır. Canva’da yapacağınız işlerde yapay zeka araçlarını kullanarak görsellerinizde iyileştirmeler yapabilirsiniz.

Canva kullanıcı deneyiminden yüksek puanlar almış açık ve net bir ara yüze tasarımına sahiptir. Bu yüzden sık sık tercih edilen bir yöntemdir. Kullanıcıların beğenisini toplamışken ek olarak yapay zeka geliştirmesiyle hizmet kalite ve kapsamını oldukça başarılı boyutlara taşımıştır.

Canva yapay zeka araçlarının kullanımı yalnızca pro üyelerin kullanımına açıktır.

Adobe Photoshop Firefly Ai

Adobe görsel düzenleme konusunda herkesin aklına ilk gelen uygulamalardandır kuşkusuz. Yapay zeka kullanma araçlarına Adobe da kayıtsız kalmayarak kendini bu alanda geliştirdi.

Adobe Firefly ile Photoshop üzerindeki işlemlerinizin tamamında aynı zamanda yapay zeka destekli bu yeni geliştiriciyi de kullanabilirsiniz.

yapay zeka kullanma

Microsoft Designer

Microsoft tıpkı Google gibi kendi uygulamaları olan bir diğer teknoloji devidir. Microsoftta yapay zeka gelişmelerine uyum sağlayarak Designer’ı tanıttı.

Yapay zeka kullanma araçları arasında görsel üretme noktasında dikkat çekici özellikler taşıyan Designer kullanıma açılmıştır.

Deneme amaçlı ana ekrandan hesap oluşturmadan devam seçeneğini tercih edebilirsiniz ya da bir Microsoft mail adresinizi kullanarak giriş sağlayabilirsiniz.

Yapay Zeka Seslendirme Uygulamaları

Yapay zeka kullanma alanlarının oldukça geniş olduğundan bahsetmiştik. Bu alanlardan bir tanesi de seslendirmedir. Metinlerin seslendirilmesi, reklam ve video seslendirmeleri gibi uzun soluklu işlerin hızlandırılmasında bu araçlar oldukça önemli bir rol oynamaktadır.

ClipChamp

ClipChamp ile ses tonu, aksan ve dil seçerek seslendirmeler oluşturabilirsiniz. Site içerisinde 400’den fazla ses tonu ve 170’i aşkın dil seçeneği hizmeti hazır olarak bulunmaktadır. Tek yapmanız gereken metninize uygun kriterleri eşlemek olacaktır.

ElevenLabs

ElevenLabs yine benzer bir seslendirmen desteği sunan yapay zeka aracıdır. ElevenLabs sunduğu seslendirme biçimi, ses tercihleri sayesinde gerçek insan sesine yakın bir hizmet sunar bu yüzden kullanıcıların favorileri arasındadır.

Descript

Descript, ses kaydetme, ekran kaydı, video editleme, ai seslendirme oluşturma gibi birçok özelliği tek bir ekran buluşturuyor.

Ses kaydınızı oluşturabilir ardından metin için uygun video template seçerek ortaya tek seferde bir çalışma çıkarabilirsiniz.

Okuma Önerisi: Yazılım Mühendisliği Hangi Üniversitelerde Var?

Yapay Zeka Video Uygulamaları

Gün geçtikçe video editlerinin daha verimli bir şekile yapılması için yapay zeka araçları gelişmeye devam ediyor. Video editlemek bu işin profesyonelleri için dahi uzun soluklu olabiliyor. Görsel ve ses uyumu, geçişler, kullanılacak efektler, intro vb. gibi birçok detayı olan bir iştir.

Yapay zeka kullanma uygulamaları sayesinde uzun soluklu bu işler video editörlerinin doğru komutlarıyla çok daha verimli bir hal almaya başlamıştır.

Runway

Runway bu konuda oldukça profesyonel hizmet sunmaktadır. Videoların editlenmesi, video akışı için görsel üretilmesi, ses oluşturulması görsel boyutlandırması gibi tüm özellikleri sunuyor.

Aynı zamanda runway üzerinden komutlarla videolar yaratabilirsiniz. Videolara yönetmen modu, kamera açıları gibi birçok özellikle oluşturma imkanı sunan Runway bu alanın önde gelenlerinden bir tanesidir.

Veed.io

Veed io diğer yapay zeka programları gibi birçok özelliği tek bir araç içerisinde sunmasıyla meşhurdur. Videoları yeniden boyutlandırma, görsel ve çıkartma ekleme, açıklamalar ile videoları zenginleştirme, altı yazı ve çeviri ekleme gibi birçok temel yanında gelişmiş özelliği kullanıma sunmaktadır.

Yapay Zeka Soru Sor

Yapay zeka kullanma kılavuzu olarak vereceğiniz komutların oldukça önemli olduğu belirtilmektedir. Yapay zekanın talebinizle ilgili anahtar kelimeler üzerinden bir bağlam oluşturarak sonuç verdiğini bilmelisiniz.

Bu yüzden sorular sorarak, yönlendirmeler yaparak talebinizle ilgili en verimli çıktılar almak için yönlendirme yapmalısınız.

Komutların başarılı, detaylı ve açıklayıcı olması oldukça önemlidir. Örneğin yapay zekadan bir araba görseli almak istediğinizi düşünelim. Vereceğiniz komutu, ormanlık bir yolda duran kırmızı tek kapalı bir araba görseli şeklinde analiz edebilirsiniz. Bu sayede sizin için önemli olan detayları oluşturulacak görselde bulabilirsiniz. Komutları tek seferde başarılı bir şekilde verebilmek alacağınız sonuçların hızlı olmasını sağlar. Bu da doğrudan iş verimliliğinize yansıyacaktır.

yapay zeka kullanma
Yapay zeka kullanma

Yapay Zeka Sitesi

Yapay zeka kullanma uygulamaları oldukça yaygınlaştı. Birçok işinizin takibi için mobil ve bilgisayar uzantılarından bu araçları kullanabilirsiniz.

Yapay zekadan ne gibi bir destek istediğinize bağlı olarak kullanabileceğiniz siteler birbirinden farklılık gösterebilir. Bu yüzden kullanmak istediğiniz ürün bazlı olarak site tercih etmeniz işinizi daha verimli bir şekilde bitirmenizi sağlayabilir.

Yapay zeka eklentisi olarak Google Duet ai, Google Bard, Microsoft eklentileri sayesinde güncelik işlerinizi hallederken yapay zeka kullanma alışkanlığı edinebilirsiniz.

Kodlama ve Yazılım Yapay Zeka Araçları

Replit

Replit diğer uygulamalar arasında ön plana çıkan bir sitedir. Belirli bir kapasiteye kadar ücretsiz hizmet sunması tercih edilmesinin etkili faktörlerindendir. Kodlamanın yanı sıra uygulamaları içinde barındırmaya imkan sağlamaktadır.

Codeium

Kodlama alanında öne çıkan bir diğer web sitesidir. Ücretli ve ücretsiz kısımlarından faydalanabilirsiniz. Ücretsiz kısmı için daima bu şekilde kalacağına dair beyanları yazılım geliştiricilerin politika olarak bu siteyi tercih etmelerini sağlayabiliyor.

Codeium ile yazmakta olduğunuz kodun devamı için tahminler ve düzeltmeler alabiliyorsunuz.

BONUS: FOLK.APP

Yapay zeka kullanma amaçlarından bir tanesi de şirket yönetimlerinde CRM akışlarını kaostan uzak bir şekilde yönetmek. Şirketler toplu mail gönderimi, arama yapma gibi özellikleri kullanmak adına yapay zeka araçlarından faydalanabiliyorlar.

Bunun için en başarılı yapay zeka araçlarından bir tanesi de Folk.app. Bu yapay zeka sayesinde iletim sağlamak istediğiniz konularla ilgili olarak ai araçlarına metin hazırlatabilirsiniz. Hazırlanan mailleri tek seferde toplu gönderim yapma gibi kolaylıkları mevcuttur. Ayrıca oluşturacağınız mail kampanyalarına ait detaylı analizler ekranı ve erişiminin kolay olması açısından tek bir ekranda düzenli bir yapı elde etmiş olursunuz.

Yapay zeka kullanma araçları genel itibariyle bu şekildedir. Kullanmak istediğiniz iş şekline göre yardım alabileceğiniz yapay zeka uygulamaları değişiklik gösterebilir. Bu yüzden ilk başta işinize uygun içerikleri tespit etmeli ardından içlerinden kendi kullanımınıza en uygun olanı tercih etmeniz sizin için daha başarılı bir sonuç almanızda faydalı olacaktır.

Sizde yapay zeka kullanma favori uygulamalarınızı YORUMLARDA bizimle paylaşabilirsiniz.

Yorum Bırak
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir