Komando Maaşları Ne Kadar Oldu? Zam Sonrası Ücretler

Gözü peklerin mesleği komandoluk! Birçok kişinin hayali olsa da zorluklarıyla bilinir. Eğitim ve görevi gereklilikleri gereği komando maaşları ne kadar oldu?

Komando maaşları belirlenirken ekstra kalemler nelerdir, komanda kıdemleri ve maaşları detayları yazımızda…

komando maaşları

Komando Maaşları

Komando maaşları içinde komando er, Jandarma komando gibi farklı kanallar bulunabiliyor. Komandolara yapılacak olan harçlık ödemesi yeni zamlarla birlikte güncellendi. Bununla birlikte güncel fiyatlar duyuruldu.

  • Komando Erlere: 322,32 TL
  • Komando Onbaşı: 367,20 TL
  • Komando Çavuşlara: 414,80 TL harçlık ödemesi gerçekleştirilecektir.

Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yer alınan rütbeye göre komanda maaşları değişiklik göstermektedir.

Komando maaşları:

  • Yeni Başlayan Uzman Çavuş: 23.000 TL
  • Sözleşmeli Komando Maaşı: 22.000 TL
  • Piyade Komando Maaşı: 22.000 TL-24.000 TL
  • Doğu Görevinde Komando Maaşı: 35.000 TL-40.000 TL
  • Komanda Uzman Çavuş Maaşı: 40.000 TL
  • En yüksek komando maaşı: 55.000 TL

Komando maaşı evlilik durumu, görev yeri, çalışma saatleri ve rütbe gibi değişkenlere göre farklılık gösterebilir. Askeriye içerisinde rütbe yükseltmek oldukça meşakatli bir yoldur. Belirli şartları yerine getirmeniz gerekir. Bu şartlar sonrasında başarılı olmanız durumunda rütbenizle birlikte maaşınızda değişecektir.

İlginizi Çekebilir: Jandarma Nasıl Olunur?

Doğuda Komando Ücretleri

Doğu görevi askerlikte zorunlu bir görev hizmetidir. Burada görevini icra eden askerler için ücretlendirme politikası daha fazladır.

Doğuda görev yapan komandolar terörle mücadele vb. olaylarda görev almaya hazır oldukları ve bölgenin koşulları daha zorlu olduğu için ekstra ücretlendirilir.

  • Doğuda görev alan bir komanda maaşı günümüzde ortalama 35.000 TL-40.000 TL arasında değişiklik gösterir.

Yine görev yerinin maaş üzerinde etkisi olduğu gibi eş durumu ve rütbeniz gibi etkenlerde maaşlarınızın bu değişken aralıkta olmasını sağlar.

komando maaşları
Türk SAT komandoları

Sözleşmeli Komando Ne Kadar Maaş Alıyor?

Sözleşmeli komando personelleri, 3 veya 5 yıllık sözleşmelerle TSK bünyesinde hizmet veren profesyonellerdir. Sözleşmeli komandolar sözleşmeli erlerden daha yüksek maaş alırlar çünkü eğitimleri kademe olarak erlerden fazladır.

  • Sözleşmeli komando maaşları 22.000 TL olarak belirlenmiştir.

SAT Komandosu Maaşları

SAT komandoları (sualtı taarruz) ciddi eğitim aşamalarından geçen birliklerdir. SAT komandoları Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı bir birimdir. Eğitim sürecinde psikolojik ve fiziksel olarak en zorlu görev koşullarıyla baş edecek şekilde sınavlara tabii tutulurlar.

Zorlu bir eğitim süreci olduğu için genelde ilk başta alınan adayların tamamı bu eğitimlerin tamamını bitiremez. SAT komandosu maaşları bir başlangıç düzeyinde belirlenmiştir. Ama bu zorlu süreçte sahip olunan başarı ve yeteneklere göre ücretlendirmede farklılıklar söz konusu olabilir.

İlginizi Çekebilir: Uzman Çavuş Maaşları

  • SAT komandosu başlangıç maaşı: 16.000 TL

Komando maaşları devlet memurlarına yapılan zam oranlarından etkilenir. Aynı zamanda görev yeriniz, rütbeniz, eş durumunuz ve operasyonlara katılma durumuna göre ek ödemelere tabii olabilir.

Yorum Bırak
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir