Öğrenciye Kredi Kartı Veren Bankalar ve Limitleri: Üniversite Harcamalarınızı Yönetin

Öğrenciye kredi kartı veren bankalar yeni kampanyalarını hız kesmeden duyuruyor. Birçok banka eğitim harcamalarını yönetmek isteyen öğrenciler için kredi kartı opsiyonu sunuyor.

Öğrenciler için farklı ödeme imkanları, promosyon ve kampanyalar sunan bankalar öğrencilerin radarına girmiş durumda.

Hangi bankalar öğrencilere kredi kartı veriyor, limit sınırı var mı işte en çok tercih edilen bankalar….

Öğrenci Kredi Kartı Alabilir Mi?

Birçok öğrenci bankaların kredi kartı imkanlarından habersiz. En çok merak edilen sorulardan biride öğrencilerin kredi kartı çıkartıp çıkartamayacağı yönünde.

Akıldaki soru işaretlerinin aksine öğrenciler kredi kartı çıkarabilir.

Bunu desteklemek amaçlı öğrenciye kredi kartı veren bankalar oldukça fazladır.

Faydalı İçerik: KYK Burs Başvurusu

Öğrenci Kredi Kartı Nasıl Alınır?

Öğrenci kredi kartı çıkarma işlemi için gereklilikler her bankanın kendi politikası kapsamında değişiklik gösterebilir.

Bankaların öğrenci kredi kartı hizmetlerinden yararlanmak için, ‘online bankacılık uygulamaları, bankaların çağrı merkezleri ve şubelerini’ kullanabilirsiniz.

Güncel kampanyalardan ve kartın size sunacağı ileriki avantajlar hakkında bilgi almak için bankaların web sitelerini ziyaret ederek gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Öğrenciye Kredi Kartı Veren Bankalar Başvuru Evrakları

Öğrenciye kredi kartı veren bankalar başvuru için bazı evraklar talep edebilir. Her bankanın başvuru evrakları banka politikasın göre değişiklik gösterebilir. Yine de istenen belirli başlı evraklar vardır.

Başvuru evrakları:

  • Öğrenci Belgesi
  • Nüfus cüzdanı
  • Tüketici sözleşmesi

Bunlara ek olarak, öğrenciye kredi kartı veren bankalar 18-25 yaş aralığı başvuru şartı olarak belirlemektedir.

öğrenciye kredi kartı veren bankalar

Öğrenciye Kredi Kartı Hangi Bankalar Veriyor?

Birçok bankanın özellikle üniversite öğrencilerine kredi kartı imkanları oldukça fazladır. Bankalardan alacağınız kredi kartları ile markalardan tanımlı indirimlerden yararlanma, ödeme kolaylığı gibi birçok farklı avantajdan da yararlanabilirsiniz.

1. İş Bankası

Öğrenciye kredi kartı veren bankalar sıralamasında en çok tercih edilen bankaların arasında yer alır.

Öğrenci kredi kartlarını ‘Maximum Genç Kart’ adıyla verir. Kart için yıllık kart ücreti ödemesi yoktur. 18-25 yaş aralığında öğrenci yada çalışan kişilere verilmektedir.

Aynı zamanda Maximum Genç Kart kapsamında, ulaşım, giyim, akaryakıt ve farklı alanlarda dönemsel olarak birçok promosyonda tanımlanır.

Kart Limiti: 2.000 TL

2. Bonus Genç- Garanti Bankası

Garanti Bankası’nın 12-25 yaş arası üniversite öğrencilerine sunduğu kredi kartı hizmetidir. Yıllık kart ücreti yoktur. Bankanın sunduğu ‘Bonus’ puan imkanlarından faydalanabilirsiniz.

Kart Limiti: minimum 1.000 TL

3. Yapı Kredi- Play

Yapı Kredi bankasının 18-24 yaş arasındaki gençler için hazırladığı kredi kartı avantajlarıdır. Yıllık kart aidat ücreti yoktur.

Toplu taşıma, alışveriş, yemek gibi birçok alandaki harcamalar için indirim kampanyaları mevcuttur.

Kart Limiti: 2.000 TL

4. Axess Kampüs Modu

Akbank’ın öğrencilere sunduğu bir hizmettir. İlk yıl kart aidatı alınmamaktadır. 18-26 yaş aralığındaki öğrenciler bu karttan faydalanabilir.

Alışveriş, market, eğlence gibi harcamalar için puanlama sistemi mevcuttur.

5. Halkbank Paraf Genç

Halkbank’ın gençlere özel sunduğu Paraf Genç, kampanyalı Paraf özelliklerinden yararlanma imkanı sağlar. Paraf kapsamında alışveriş, moda, giyim, seyahat gibi harcamalarınızda indirimlerden faydalanabilirsiniz.

Kart Limiti: 5.000 TL

6. Vakıfbank Like Kart

Diğer kartlara göre daha geniş bir yaş aralığına sahip olan Like Kart 18-28 yaş arası öğrenci olan vatandaşlara imkanlarını sunmaktadır.

Like Card bünyesinde birçok anlaşmalı kurumdan indirim alabilirsiniz. Like Kart için yıllık 24 TL kart aidatı tanımlıdır ancak banka, ekstrenizi e-posta olarak almayı kabul ettiğinizde bu ücretinde kaldırılacağını belirtiyor.

Öğrenciye kredi kartı veren bankalar sıralaması bu şekildedir. Her banka kendi içerisinde öğrenciler için farklı avantajlar sunuyor. Kendiniz ve harcamalarınız için en doğrusunu seçmeniz oldukça önemlidir.

Öğrenci Kredi Kartı Ziraat Bankası

Öğrenciye kredi kartı veren kurumların başında Ziraat Bankası gelir. Ziraat Bankası aynı zamanda devlet bankasıdır.

Üniversiteye kayıt yaptıran öğrenciler KYK’ya başvurup burs/kredi işlemini onayladıklarında Ziraat Bankasından kart çıkarma işlemleri başlamış olur.

KYK kartınızı çıkarma işlemi için Ziraat Bankası şubelerine gitmeniz gerekir ya da çoğu üniversitenin kampüs içerisinde Ziraat Bankası stantlar açarak KYK başvurunuz için kart çıkarma işleminizi sağlar.

Bu noktada KYK kartınızı çıkarırken ilgili görevli sizlere sözlü olarak ‘kredi kartı’ için onay alabilir ya da KYK kartınızın kredi kartı özelliğinin açılması için yazılı olarak onayınızı ister.

Sözleşmeyi imzalarken okumayı unutmayın. Ziraat Bankasından öğrenci kredisi almak için farklı bir işlem yapmanıza gerek yoktur.

Kart Limiti: 2.500 TL

Öğrenci Kredi Kartı Limiti Ne Kadar?

Öğrenciye kredi kartı veren bankalar limitler konusunda değişiklik gösterirler. Başvuru esnasında aylık geliriniz, öğrencilik durumunuz gibi farklı özellikleri değerlendirmeye alırlar. Bu yüzden öğrenci kartları için net bir ücretlendirme mevcut değildir.

Öğrenci kredi kartları için genel izlenen politika bir üst limitin belirlenmiş olmasıdır. Ortalama kredi kartı limitleri 2.000 TL-5.000 TL arasında değişiklik gösterir.

Öğrenci Kredi Kartı Limit Arttırma

Öğrenciye kredi kartı veren bankaların farklı limit attırma politikaları vardır. Öğrenci kredi kartlarında limit artırım işlemleri belirli kısıtlara göre uygulanabiliyor.

Çoğu öğrenci aktif çalışma hayatında olmadığı ve düzenli bir geliri olmadığı için bankalar kredilerin geri ödenmesi için öğrencilere yüksek miktarlarda limit artırımı sağlamamaktadır.

Limit attırma işlemi için bankaların mobile uygulamalarından başvuru yapabilirsiniz. Limit attırma işleminde güncel ödeme durumunuz gibi faktörler göz önüne alınır.

Yorum Bırak
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir