Amerika’da Şirket Nasıl Kurulur? 6 Adımda Şirketinizi Kurun!

Amerika’da şirket kurmak isteyenlere özel rehber bir içerik hazırladık! Amerika’da şirket kurarak oturum izni alabilir ve beraberinde işlerinizi daha da ilerletebilirsiniz. İlgili ülke yasaları gereğince şirket kurmanızın belirli şartları bulunuyor. Detaylarıyla inceledik…

Amerika’da uzaktan online şirket kurmak gibi bir alternatifiniz de bulunuyor. Bunun için en iyi eyaleti bulmanız ve işinizi kapsamlı bir şekilde başlatmanız gerekir. Amerika’da şirket nasıl kurulur? İşte detaylar…

Amerika’da Şirket Nasıl Kurulur?

Amerika'da Şirket Nasıl Kurulur?
Amerika’da Şirket Nasıl Kurulur?

Amerika’da şirket kurmak istiyorum diyorsanız, tüm süreci öncelikle detaylı olarak anlatalım. İlgili ülkede sadece internet üzerinden şirket kurmak Amerikan yasaları gereğince mümkün değildir. Şirket kurma aşamalarında online olarak bazı işlemleri gerçekleştirebilirsiniz, ancak sadece internet üzerinden şirket kuramıyorsunuz.

Bu nedenle Amerika’da şirket kurmak için tüm süreci detaylı olarak bilmelisiniz. Amerika’da şirket nasıl kurulur? İşte yanıtı:

  1. Şirket Unvanı Belirleyin
  2. Şirket Türü Belirleyin
  3. Şirket Kuruluşu İçin Eyalet Belirleyin
  4. Şirket Yetkilisini Tanımlayın
  5. Şirketin Tescil İşlemlerini Gerçekleştirin
  6. Kuruluş Dokümanlarını Toplayın ve İlk Kuruluş Toplantısını Gerçekleştirin

Amerika’da şirket kurmak hakkında bu 6 adımı detaylı olarak aktaralım.

1- Şirket Unvanı

Amerika’da şirket nasıl kurulur sorusunun ilk yanıtını şirket unvanı oluşturmaktadır. Şirketin ismini belirlemeniz ve ticari faaliyette bu ismi kullanmanız gerekmektedir. Ancak belirleyeceğiniz ismin diğer şirketlerden ayırt edici bir tarafı bulunmalıdır.

İnternet üzerinden gerekli kontrolleri yaparak alacağınız ismin uygun olup olmadığını araştırabilirsiniz. Ancak bunun mutlak bağlayıcılığı yoktur. Yani isimden doğacak sorumluluk tamamen size aittir.

2- Şirket Türü

İkinci aşamada şirketin türünü belirlemeniz gerekir. Amerika’da şirket kurmak için seçebileceğiniz üç şirket türü bulunuyor. Bunlar şu şekildedir:

  • Şahıs Şirketi: Amerika’da şirket kurmak isteyenlerin tercih edebileceği ilk şirket türü şahıs şirketleridir. Bireysel gelir üzerinden vergilendirilip buna uygun yasalara tabi tutulursunuz. İlerleyen zamanda LLC ya da diğer şirket türlerine dönüştürebilmeniz mümkündür.
  • LLC Şirketi: Limited şirket ortaklarından oluşur ve sınırlı sorumluluk esasındaki bir şirket türüdür. Ortaklar sınırlı sorumludur. Yani kişisel olarak borç ve yükümlülüklerden sorumlu değilsinizdir. Amerika’da şirket nasıl kurulur sorusunda birçok kişi LLC şirketini araştırıyor. Bu konuyu ayrı bir başlıkta detaylı olarak ele alacağız.
  • S veya C Corporation: Türkiye’deki Anonim Şirketi’nin karşılığıdır. Benzer özellikler taşır.

3- Şirket Kuruluş Eyaleti

Amerika’da şirket kuruluşu için atacağınız 3.adım şirketin kuruluş eyaletini belirlemek olacaktır. Amerika’da şirket kurmak için en iyi eyaleti bulmanız, burada fayda sağlayacaktır. Aşağıdaki önerileri dikkate alabilirsiniz:

  • Delaware
  • Wyoming
  • Nevada

4- Şirket Yetkilisi

Amerika'da Şirket Kurmak Maliyeti
Amerika’da Şirket Kurmak Maliyeti

Amerika’da şirket nasıl kurulur sorusunu yanıtlamaya ve detaylı olarak aktarmaya devam ediyoruz. Dördüncü aşamada registered agent adımını tamamlamanız gerekiyor. Şirket yetkilisi olarak tanımlayacağınız kişi, şirketinizle ilgili ihbar, tebligat benzeri bildirimleri teslim almaya yetkili kişidir.

5- Tescil İşlemleri

Amerika’da şirket kurmak için tescil işlemlerindesiniz. Bunu internet ya da fax yoluyla gerçekleştirebiliyorsunuz. Yapılacak işlem, şirket kuruluş sertifikasının eyalet yönetiminin kayıtlarına dâhil edilmesidir. Her eyaletin bu işlem için kendisine özel web sitesi bulunuyor.

6- Kuruluş Belgeleri ve İlk Toplantı

Son aşamada kuruluş belgeleri tamamlanarak ilk kuruluş toplantısının gerçekleştirilmesi gerekiyor. Şirket kurucusu (avukatınız da olabilir) ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla tamamlanır. Kuruluş toplantısının ne şekilde olacağı, eyaletlere göre değişiklik gösterebilir.

Amerika’da Şirket Kurmak | Pratik İpuçları!

Amerika'da Şirket Kurmak
Amerika’da Şirket Kurmak

Amerika’da şirket nasıl kurulur? Artık biliyorsunuz! Bu başlıkta Amerika’da şirket kurmak için bazı ipuçlarını sizlerle paylaşacağız. Amerika’da şirket açma aşamasında aşağıdaki ipuçlarını dikkate alabilirsiniz:

  • İş planı oluşturmak, hem şirket kuruluşunda yasal prosedürleri tamamlamak için hem de şirketinizin yönetimi için oldukça fayda sağlayacaktır.
  • Şirket türünü faaliyetinize uygun bir şekilde belirleyin. LLC şirketi, sizin için ideal bir şirket türü olabilir!
  • Amerika’da şirket kurmak için en iyi eyaleti bulmanız gerekir. Eyaletleri iyi bir şekilde araştırın ve şartları eksiksiz bir şekilde sağlayın.
  • Şirketinizin muhasebe, sigorta, finansal planlama gibi önemli unsurlarını doğru bir şekilde kurgulayın. Özellikle muhasebe kısmı, yasal sorunlarla karşılaşmamanız için önemlidir.

Amerika’da Banka Hesabı Açmak Hakkında

Amerika’da şirket kurmak için banka hesabına da ihtiyacınız olacaktır. Banka hesabı açmak için bazı işlemleri yerine getirmeniz gerekiyor.

Amerika’da banka hesabı açmak için aşağıdaki adımlar takip edilebilir:

  • Pasaport, ikamet izni, SSN numarası, vergi kimlik numarası gibi önemli belgeleri hazırlayın.
  • Size en uygun bankayı seçin. ABD’de bölgesel, ulusal ve yerel bankalar gibi önemli alternatifleriniz bulunuyor.
  • İşletmeniz için iş hesabı, şahsi işleriniz için kişisel banka hesabı açmanız gerekir.
  • Tüm belgeler hazır olduktan sonra seçtiğiniz bankaya gitmeniz ve fiziksel olarak başvuruda bulunmanız gerekir.
  • Amerika’da banka hesabı açmak için gerekli ücreti ödeyin.
  • Banka kartınızı ve çek defterinizi alın. Sonrasında internet ve mobil bankacılık işlemlerini tamamlayın. Böylece hesabınızı aktif hale getirip kullanabilirsiniz.

LLC Şirket Nedir?

LLC Şirket Nedir?
LLC Şirket Nedir?

Amerika’da şirket kurmak ile ilgili olarak LCC şirket türüne ayrıca değinmek istiyoruz. Amerika’da yatırım yapmak için şirket kurmanız ve bunun için de şirket türünü belirlemeniz gerekiyor. En yaygın tercih edilen şirket türü LCC şirket nedir? Sizler için kısa bir özet hazırladık!

LLC şirket, Limited Şirket’in Amerika’daki karşılığıdır. Açılımı ise Limited Liability Company şeklinde tanımlanabilir. Şirket ortakları borç ve yükümlülükten sınırlı sorumludur. LLC şirket, çoğunlukla şirket türü olarak ifade edilse de ABD’de herhangi bir şirketin yasal halini tanımlamaktadır.

LLC şirket avantajları şu şekildedir:

  • Bu şirket türünde kuruluş maliyeti ve sonrasında yönetim maliyeti düşüktür.
  • Şirketin rutin işlemleri çok azdır. Bu da yönetim noktasında kolaylık sağlar.
  • Şirketin yasal yükümlülüklerinden ortaklar kişisel olarak sorumlu değildir. Sınırlı sorumluluk geçerlidir.
  • Diğer şirket türlerinin aksine elde edilen kâr, yılda sadece bir kez doğrudan vergilendirilir.

Amerika’da şirket kurmak ile ilgili tüm detayları sizler için paylaştık! Görüşlerinizi ve deneyimlerinizi YORUMLAR kısmından paylaşabilirsiniz.

-->