15 Popüler Öğrenci İndirimi Olan Uygulamalar: Bütçenizden Tasarruf Edin!

Öğrenci indirimi olan uygulamalar, okulların açılmasıyla birlikte birçok öğrencinin bütçesini en verimli şekilde yönetmek için merak ettiği sorular arasında.

Ücretli sürümleri olan birçok uygulama aynı zamanda öğrencilere indirimli paketlerde sunuyor. Öğrenci indirimlerinden faydalanmak için izlenmesi gereken adımlar aslında çok basit. Bütçe dostu uygulamalar ve güncel kayıt bilgilerini sizin için derledik.

Öğrenci İndirimli Uygulamalar

Birçok öğrenci müzik dinlemek, film-dizi izlemek için farklı platformları tercih ediyor. Ücretli hizmet sunan bu platformlardan daha avantajlı bir şekilde yararlanmak mümkün.

Öğrenci indirimlerinden faydalanmak eğitim süreçlerinizde yüksek maliyetlerden kaçınmaya ve aynı zamanda yüksek kaliteli ürünleri uygun fiyata kullanma imkanı sağlar. Bu yüzden ihtiyacınız olan uygulamaların aylık/yıllık ödeme planlarına bakmanızda fayda vardır.

Öğrenci İndirimi Olan Uygulamalar

Öğrenci indirimli uygulamalar birçok alan için mevcut. Film, müzik, eğitim, üretkenlik, tasarım… En kullanışlı ve popüler öğrenci indirimi olan uygulamaları sizin için listeledik.

Öğrenci indirimi olan uygulamalar:

1. YouTube Premium

YouTube günümüzde en çok tercih edilen video ve müzik platformudur. Bünyesinde sanatsal içeriklerden, kendinizi geliştirebileceğiniz birçok içerik bulunur. Ücretsiz kısmıyla birlikte, internetsiz müzik dinleyebileceğiniz premium öğrenci üyeliği avantajı da sunmaktadır.

  • Öğrenci Ödeme Planı: 1 ay ücretsiz, 19,49 TL/Aylık

2. Spotify

Müzik ve podcast dinleme platformu olan Spotify sunduğu ses deneyimi ve kütüphanesiyle gözde uygulamalardandır.

  • Öğrenci Ödeme Planı: 1 ay ücretsiz, 21,99 TL/Aylık

3. Apple Music

Eğer bir Apple kullanıcısıysanız, herhangi bir uygulamaya ihtiyaç duymadan Apple’ın sizin için sunduğu Music uygulamasından öğrenci indirimiyle faydalanabilirsiniz.

  • Öğrenci Ödeme Planı: 1 ay ücretsiz/9,99 TL/Aylık

4. AutoDesk

Özellikle mühendislik öğrencilerinin adını sık sık duyacağı AutoDesk yazılım sistemine üniversitenizin size atadığı ‘öğrenci mail’ adresiyle giriş yapıp ücretsiz kullanabilirsiniz.

5. Adobe

Tasarım, video düzenleme gibi alanlarda sektörün öncüsü Adobe, öğrenci üyeliklerine indirim sağlayan bir uygulamalardır. Öğrenci indirimleri kapsamında tüm Adobe Creative Cloud kısmına erişim vermektedir. Adobe dönemsel olarak ücretlerinde indirim kampanyası sağlamaktadır.

  • Öğrenci Ödeme Planı: Aylık 120 TL-190 TL arasında değişiyor

6. Microsoft Office 365

Yazı metni hazırlama, sunum hazırlama, hesaplama tabloları ve daha birçok uygulamayı bünyesinde barındıran Office 365’e erişim çok kolay.

Üniversitenin size atadığı okul mailinizle giriş yapmanız tüm bu araçlara ücretsiz ulaşmanızı sağlayacaktır. Dilerseniz kişisel satın alım için öğrenci indirimleri de sunmaktadır.

7. Evernote

Bir not alma, düzenleme ve arşivleme uygulaması olan Evernote ile eğitim notlarınızı ve fikirlerinizi tek bir yerde elinizin altında düzenli bir şekilde saklayabilirsiniz.

Dönemsel olarak ücretlerinde kampanyalar yapılıyor bu yüzden sık sık takip etmenizde fayda vardır.

  • Öğrenci Ödeme Planı: 100 TL-130 TL/Aylık

8. MUBİ

Birbirinden kaliteli filmleri izleyebileceğiniz MUBİ öğrencilere üyelik sunan bir diğer platformdur.

  • Öğrenci Ödeme Planı: 30 gün ücretsiz, 49 TL/Aylık

9. Storytel

Birçok kitabı sesli olarak dinleyebileceğiniz uygulama öğrencilere indirim sağlamaktadır.

  • Öğrenci Ödeme Planı: 7 gün ücretsiz, 50 TL/Aylık

10. Windows 10 Education

Windows 10 üniversite öğrencilerine Azure Education lisansını ücretsiz olarak sunmaktadır. Faydalanmak için okulunuza ait öğrenci mailinizle giriş işlemi sağlayabilirsiniz.

11. JetBrains

JAVA ve Python geliştiricileri sağlayan bu uygulama kendini yazılım sektöründe geliştirmek isteyen öğrenciler için ücretsiz.

12. GitHub

Dünyanın en çok tercih edilen oyun geliştirme uygulamasına üniversite öğrenci mail adresiniz ile tamamen premium özelliklerine ücretsiz erişim sağlayabilirsiniz.

13. LastPass

Güçlü şifreler yaratabileceğiniz bir uygulama olarak masaüstü ve mobil deneyimi sunan LastPass, öğrenci mail adresinizle 6 ay premium ücretsiz erişim sağlamaktadır.

14. BluTV

Yerli ve yabancı birçok dizi ve filmin yer aldığı BluTV üyeliği öğrencilere özel indirimler sunmaktadır. Üniversite uzantılı öğrenci mail adresiyle giriş sağlayabilirsiniz.

  • Öğrenci Ödeme Planı: 49,90 TL/Aylık

15. My Study Life

Öğrenciler için tamamen ücretsiz bir planlama arayıcıdır. Yanınızda not defteri taşımadığınız zamanlarda telefonunuz üzerinden derslerinizi ve sosyal hayatınızı planlamanızı sağlar.

öğrenci indirimi olan uygulamalar

Öğrenci İndirimi Olan Uygulamaların Şartları

Öğrenci indirimiyle faydalanmak istediğiniz uygulamalarda kayıt koşulları her uygulamanın kendi politikası kapsamında değişiklik gösterebilir.

Öğrenci indirimi olan uygulamaların bu indirimden faydalanabilmeniz için sizden isteyeceği genel anlamda iki koşul vardır:

  1. Aktif öğrencilik-öğrenci maili
  2. Öğrenci belgesi

Öğrenci indirimi olan uygulamalar kayıt aşamasında aktif öğrenciliğiniz olup olmadığını kontrol eder. Bunun içinde aktif bir öğrenci mail adresi isteyebilir ya da öğrenci belgenizin bir örneğini kayıt aşamasında sisteme yüklemenizi talep edebilir.

Öğrenci maili, üniversite öğrencilerine okul kayıtlarının ardından tahsis edilen bir mail adresidir.

Faydalı İçerik: Ücretsiz İngilizce Öğrenme Uygulamaları

Öğrenci İndirimi Nerelerde Var?

Öğrenci indirimleri birçok uygulamanın abonelik kısmında yani ödeme planı kısmında yer alır. Ödeme adımında bilgileri mutlaka detaylıca okuyun.

Öğrenci indirimi olan uygulamalar sayesinde aylık premium paket ödemelerinden ciddi miktarda maddi tasarruf elde edebilirsiniz.

Netflix Öğrenci Üyeliği

Öğrenci indirimi olan uygulamalar sorusunda Netflix öğrenci indirimi olup olmadığı en merak edilen sorulardan bir tanesidir.

Son dönemlerin en popüler eğlence platformlarından olan Netflix, öğrencilere özel bir fiyatlandırma paketi sunmamaktadır. Temel, aile ve premium paket gibi farklı ücretlendirmeleri mevcuttur. Bu gibi aile paketi sunan uygulamalarda arkadaşlarınızla birlikte alım yapmakta oldukça avantajlı olacaktır.

BONUS BİLGİ: ÖĞRENCİ MAİLİ NEDİR?

Üniversiteye kayıt olduğunuz zaman okulunuz size öğrenci numaranızdan ya da adınız-soyadınızdan oluşan bir ‘edu.tr’ uzantılı mail adresi atayacaktır. Mail adresi bilgilendirmesi okulların Öğrenci İşleri, Bilgi İşlem Dairesi gibi ilgili kurumlarında web sitesinde yayınlanır. Giriş yaparak tüm öğrenci indirimi olan uygulamalardan bu mail adresi aracılığıyla faydalanabilirsiniz.

Öğrenci indirimi veren uygulamalar arasında popüler ve eğitim hayatınızı kolaylaştıracak olanları listeledik. Bunlara ek kullandığınız indirimli yada ücretsiz faydalanılmasını istediğiniz üretkenlik uygulamaları varsa yorumlara yazabilirsiniz 🙂

Yorum Bırak
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir