Kırtasiye Yardımı Nasıl Alınır? Başvuru Nasıl Yapılır? Detaylar…

Okulların açılması ile beraber en çok merak edilen konulardan birisi kırtasiye yardımı oldu… Kırtasiye yardımı nasıl alınır? Sizler için açıkladık!

Kırtasiye yardımı, her yıl bir kez olmak şartıyla ihtiyaç sahiplerine belirli tarihler arasında toplu olarak verilmektedir. Peki, kırtasiye yardımı 2023 başvurusu nasıl yapılır? Yanıtı içeriğimizde…

Kırtasiye yardımı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulmakta ve öğrencilerin okul ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı olmak amacıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere verilmektedir. Biz de bu yazımızda eğitim öğretim yardımı kimlere verilir, kırtasiye yardımı nasıl alınıyor gibi konulara değineceğiz. İşte detaylar…

Kırtasiye Yardımı Nasıl Alınır? Başvuru Linki

Kırtasiye Yardımı Nasıl Alınır
Kırtasiye Yardımı Nasıl Alınır

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı tarafından düşük gelirli ailelerin çocuklarının eğitimi için verilen desteklerden bir tanesi de kırtasiye yardımıdır.

Durumu olmayan aileler eğitim – öğretim yılının açılması ile beraber kırtasiye yardımı nasıl alınır konusunda araştırmalar yapmaktadır. Biz de bu yazımızda sizlere kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır tüm detayları ile anlatacağız.

Yukarıdaki bağlantı üzerinden eğitim öğretim yardım talebinde bulunabilirsiniz… Şimdi kimler bu kırtasiye desteğinden yararlanabilir buna bir bakalım.

Kırtasiye Yardımı Kimlere Verilir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen kırtasiye yardımından yararlanabilmenin ilk şartı düşür gelirli olmaktır. Bunun yanında kırtasiye yardımı alabilecek kişiler genel olarak şu şekildedir:

  • Maddi durumu kötü olan ailelerin çocukları,
  • Afet ve felaket gibi olaylara maruz kalan ailelerin çocukları,
  • Koruyucu ailelere giden çocuklar.

Önerilen İçerik: 2023 Okuyan Öğrenci Yardımı Nasıl Alınır?

Kırtasiye Desteği İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Öğrencilere Kırtasiye Desteği
Öğrencilere Kırtasiye Desteği

Kırtasiye yardımı nasıl alınır diye merak eden kişilerin başvuru yapmadan önce bazı belgeleri hazırda bulundurması gerekmektedir. Başvuru esnasında gerekli olacak belgeler şu şekildedir:

  • Öğrenciye ait kimlik kartı,
  • Öğrenci velisine ait kimlik kartı,
  • Öğrenci belgesi,
  • Veli için gelir belgesi,
  • Ailenin ikametgah adresi,
  • Aile bireylerine ait nüfus kayıt örneği,
  • Fakirlik belgesi (Muhtarlıktan alınabilir.),
  • Veli için İŞKUR kayıt belgesi,
  • Aile kirada oturuyorsa kira sözleşmesi,
  • Ailenin kendi evi varsa tapu fotokopisi.

Yukarıdan sayılan belgeleri eksiksiz bir şekilde temin edilmesi gerekmektedir.

Kırtasiye Yardımı Nereden Alabilirim? Kırtasiye Yardımı Başvurusu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kırtasiye yardımı nasıl alınır diye merak edenler yazımızın bu kısmını dikkatli bir şekilde okusun! Kırtasiye yardımı başvuruları e-Devlet sistemi üzerinden yapılmaktadır. Başvurunuzu gerçekleştirebilmeniz için izlemeniz gereken adımlar şu şekildedir:

  • Öncelikle e-Devlet resmi web sayfasına T.C. kimlik numaranız ve e-Devlet şifreniz ile giriş yapın.
  • e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan sayfada yer alan arama kısmına “Eğitim Öğretim Yardımı Talebi” yazınız ve tıklayınız.
  • Tıkladıktan sonra karşınıza kırtasiye yardımı başvuru ekranı çıkacaktır. Bu ekrandaki sizden istenilen bilgileri eksiksiz olarak doldurun ve ardından başvurunuzu onaylayın.

Bu şekilde artık kırtasiye yardımı başvurunuzu kolaylıkla gerçekleştirmiş olacaksınız.

Önerilen İçerik: Kaymakamlık Yardım Başvurusu

e-Devlet Okul Yardım Parası Başvurusu

kırtasiye yardımı nasıl alınır
e-Devlet Okul Yardım Parası Başvurusu

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Aile ve Sosyal Hizmetler tarafından dar gelirli ailelerin çocuklarına eğitim desteği ödemesi yapmaktadır. Öğrencilere verilen bu eğitim desteği ücreti aylık olarak veya iki ayda bir olmak üzere ödenmektedir. Peki, e-Devlet okul yardım parası başvurusu nasıl yapılır?

Öğrenci yardımı parası başvurusu yapmak için izlemeniz gereken adımlar şu şekildedir:

  • Öncelikle e-Devlet resmi web sayfasına T.C. kimlik numaranız ve e-Devlet şifreniz ile giriş yapın.
  • e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan sayfada yer alan arama kısmına “Eğitim Öğretim Yardımı Talebi” yazınız ve tıklayınız.
  • Açılan sayfada yer alan talep türünü seçerek başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

PTT Kırtasiye Yardımı Başvurusu

kırtasiye yardımı nasıl alınır
PTT Kırtasiye Yardımı Başvurusu

PTT kırtasiye yardımı nasıl alınır diye merak edenler PTT kırtasiye yardımı başvurusu e-Devlet üzerinden gerçekleştirilmektedir. Başvuru yapmak isteyen kişiler T.C. kimlik numaraları ile başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilmektedirler. Başvuru sonrasında başvuruları olumlu sonuçlanan kişilerin ödemeleri PTT üzerinden veya başvuru sırasında verilen banka hesap numaraları üzerinden kişilerin hesaplarına yatırılmaktadır.

Belediye Kırtasiye Yardımı Başvurusu

İstanbul, İzmir, Bursa ve Ankara gibi büyükşehirlerde yer alan belediyeler öğrencilere kırtasiye yardımı yapmaktadır. İşte kırtasiye yardımı yapan belediyeler şu şekildedir:

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi,
  • İzmir Büyükşehir Belediyesi,
  • Bursa Büyükşehir Belediyesi,
  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi,
  • Kırşehir Belediyesi,
  • Afyonkarahisar Belediyesi,
  • Muğla Büyükşehir Belediyesi.

1.250 TL Kırtasiye Yardımı Başvurusu Formu

Eğitim yardımı başvurusunda bulunacak kişilerin başvuru formu doldurmaları gerekmektedir. Bu başvuru formları başvuru yapılacak vakfa göre değişiklik göstermektedir.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuruda bulunacak kişiler başvuru formunu doldurmak için mutlaka kaymakamlık binalarından yer alan SYDV bizzat giderek form doldurmalıdırlar.

Vakıflar Genel Müdürlüğüne başvuru yapacak kişiler ise başvuru formuna Vakıflar Genel Müdürlüğü resmi web sitesinden ulaşabilirler.

Devletin öğrencilere verdiği para yardımı başvuru formu ise e-Devlet üzerinden doldurulabilmektedir.

E-Devlet Kırtasiye Yardımı Sorgulama

Kırtasiye yardımı nasıl alınır öğrendikten sonra sıra geldi e-Devlet üzerinden yapmış olduğunuz kırtasiye yardımının sonuçlarını nereden öğreneceğiniz konusuna. e-Devlet kırtasiye yardımı sorgulama için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  • Öncelikle e-Devlet resmi web sayfasına T.C. kimlik numaranız ve e-Devlet şifreniz ile giriş yapın.
  • e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan sayfada yer alan arama kısmına “Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama” yazınız ve tıklayınız.
  • Açılan pencereden kırtasiye yardımınızın sonucunu öğrenebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Kırtasiye yardımı nasıl alınır sorusuyla bağlantılı sıkça sorulan diğer sorular şu şekilde:

Öğrencilere Kırtasiye Yardımı Yapılıyor Mu?

İlkokuldan liseye kadar farklı kademelerde yer alan öğrencilere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kırtasiye yardımı yapılmaktadır. Maddi durumu kötü olan öğrencilere bu yardımlarda öncelik verilmektedir.

Kırtasiye Yardımları Ne Zaman Yatacak?

Kırtasiye yardımı nasıl alınır öğrendikten sonra sıra geldi kırtasiye yardımlarının ne zaman yatacağı konusuna. Kırtasiye yardımı yılda bir kez ve bir defa olmak şartıyla dar gelirli ailelerin çocuklarına verilmektedir. Bu yardımlar 1 Eylül-31 Aralık tarihleri arasında ödenmektedir.

E-Devlet Kırtasiye Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kırtasiye yardımı başvurusu e-Devlet üzerinden yapmayı düşünenlerin aşağıdaki adımları izlemesi gerekmektedir:
– Öncelikle e-Devlet resmi web sayfasına T.C. kimlik numaranız ve e-Devlet şifreniz ile giriş yapın.
– e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan sayfada yer alan arama kısmına “Eğitim Öğretim Yardımı Talebi” yazınız ve tıklayınız.
– Tıkladıktan sonra karşınıza çıkan sayfada sizden istenilen bilgileri eksiksiz olarak doldurun ve ardından başvurunuzu onaylayın.

Kırtasiye Yardımı Ne Kadar?

Kırtasiye yardımı 2023 – 2024 yılında 1.400 TL olarak uygulanmaktadır.

Yorum Bırak
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir