Kariyer Gelişimi İçin Eğitim Kursları | Online 8 Kurs!

Kariyer gelişimi için eğitim almayı düşünen kişilerin en çok merak ettiği konulardan birisi de hangi eğitimleri alması gerektiğidir. Peki, kariyer gelişimi için katılabileceğiniz kurslar nelerdir?

Kişinin katıldığı kurslar ve bu kursların bitiminde almış olduğu sertifikalar özellikle iş yaşamında oldukça önemlidir. Başvuru yapacağınız kurumlar sizin mezuniyet ortalamanızdan daha çok kendinizi hangi alanlarda geliştirdiğinize ve aldığınız sertifikalara bakmaktadır.

Kariyer Gelişimi İçin Eğitim Kursları Nelerdir?

Mezun olduktan sonra iş başvurularınızda sizi ön plana çıkarak nokta aldığınız sertifikalı eğitimlerdir. Bu eğitimler hem sizin iş bulmanızı kolaylaştıracak hem de kişisel gelişiminizi destekleyecektir. Artık iş hayatında sadece kendi alanınızla ilgili bilginiz olması yeterli görülmemekte, sizden çok yönlü olmanız beklenmektedir. Bu yüzden katıldığınız eğitimler oldukça önemlidir.

Kariyer gelişimi için eğitim kursları konusunda pek çok kurs bulunmaktadır. Biz bu yazımızda en çok ön plana çıkan eğitim kurslarından bahsedeceğiz. İşte katılabileceğiniz bazı eğitim kursları…

Önerilen İçerik: İŞKUR Destekli Yazılım Kursları

1. Diksiyon Kursu

kariyer gelişimi için eğitim
Kariyer Gelişimi İçin Eğitim Kursları – Diksiyon Kursu

Diksiyon, kelimeleri dil bilgisi kurallarına göre ses uyumu ile beraber doğru bir şekilde kullanmak anlamına gelmektedir. Genellikle en çok ihmal edilen ve önemsiz görülen kurslardan bir tanesidir. Fakat özellikle çalışma hayatında etkin konuşabilmeye oldukça önem verilmektedir.

Düzgün bir diksiyona sahip olan kişiler anlatmak istedikleri şeyi karşı tarafa doğru bir biçimde kolaylıkla aktarabilmektedirler. Yani düzgün bir diksiyona sahip olmak karşı tarafa iletilmek istenilen şeyin net bir şekilde aktarılmasına yardımcı olmaktadır. Sosyal hayattan iş hayatına kadar her zaman ihtiyacınız olan bir şeydir.

Özellikle iş görüşmelerinde ve mülakatlarda özgeçmişinizin yanında dış görünüşünüze ve iletişim gücünüze oldukça dikkat edilmektedir. Hayatın hemen hemen her alanında ihtiyaç duyulan bu konuyla ilgili online olarak eğitim alabileceğiniz pek çok platform bulunmaktadır. Bu eğitim sayesinde hem diksiyonunuzu düzeltebilir hem de özgeçmişinize yeni bir sertifika ekleyebilirsiniz.

2. Yabancı Dil Kursu

kariyer gelişimi için eğitim
Kariyer Gelişimi İçin Eğitim Kursları – Yabancı Dil Kursu

Yabancı dil, özellikle iş yaşamında en çok dikkat çeken noktalardan birisidir. Çoğu kurum birden fazla yabancı dil bilen kişilere iş alımda öncelik sağlamaktadır. Artık sadece yabancı dil olarak İngilizce bilmek yeterli görülmemektedir. Bu yüzden ne kadar çok dil biliyorsanız sizin için o kadar avantajlı olacaktır.

Yabancı dil öğrenmek sadece iş yaşamına değil kişinin kendi yaşamına oldukça fayda sağlamaktadır. Bu faydaları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Beyin gücünü arttırır.
  • Zihni canlandırır.
  • Hafızayı geliştirir.
  • Karar verme sürecini geliştirir.
  • Akademik alanlardaki performansını iyileştirir.
  • Ana dilini geliştirir.
  • İyi kariyer fırsatları sunar.

Yabancı dil öğrenmenin epey avantajı bulunmaktadır. Yabancı dil kursuna gitmeye vaktim yok diyorsanız online eğitim alarak da yabancı dil öğrenebilirsiniz.

3. İşaret Dili Kursu

kariyer gelişimi için eğitim
Kariyer Gelişimi İçin Eğitim Kursları – İşaret Dili Kursu

İşaret dili, çeşitli el hareketleri ile işitme engeli veya konuşamayan kişilerle iletişim kurma yöntemidir. Sosyal hayatınızda veya çalışma hayatınızda işitme engelli kişilerle karşılaşabilirsiniz. İşaret dili bilmeniz işitme engelli kişiyi anlayabilmenize ve kendinizi anlatabilmenize yardımcı olmaktadır.

İşaret dili sertifikasına sahip olan kişiler için pek çok iş fırsatı bulunmaktadır. Bu iş fırsatlarından bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Adliyelerde bilirkişi olarak çalışabilirsiniz.
  • Televizyon programlarında tercüman olarak görev yapabilirsiniz.
  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı İşitme Engelliler İletişim Merkezinde tercümanlık yapabilirsiniz.
  • Belediye, karakol, evlendirme dairesi ve hastane gibi yerlerde tercümanlık yapabilirsiniz.

İşaret dili sertifikası olan kişilere çalışma hayatında çok fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Siz de online olarak işaret dili sertifikası alıp özgeçmişinize ekleyebilirsiniz.

4. İlk Yardım Kursu

kariyer gelişimi için eğitim
Kariyer Gelişimi İçin Eğitim Kursları – İlk Yardım Kursu

Evde, sokakta, okulda veya iş yerinde bizim başımıza veya etrafımızdaki birinin başına bir kaza gelebilir. Bu tarz durumlarda ilk yardım bilmek oldukça önemlidir. İlk yardım bilinçli olarak yapılan bir müdahale olduğu için hayat kurtarır. Bu yüzden aslında herkesin ilk yardım bilmesi gereklidir.

 Sağlık Bakanlığı İlk Yardım Yönetmeliği’ne göre ilk yardım yapabilmek için için üç şart aranmaktadır. Bu şartlar şunlardır:

  • En az ilkokul mezunu olmak.
  • Temel ilk yardım eğitimi almak.
  • İlk yardım sertifikası ve kimlik kartı almaya hak kazanmış olmak.

İlk yardım eğitimini online veya uygulamalı şekilde alabilirsiniz.

5. Akıl ve Zeka Oyunları Eğitmenliği Kursu

kariyer gelişimi için eğitim
Kariyer Gelişimi İçin Eğitim Kursları – Akıl ve Zeka Oyunları Eğitmenliği Kursu

Akıl ve zeka oyunları, çeşitli oyunlar ve aktiviteler kullanarak insanların zihinsel yeteneklerini geliştirmeyi amaç edinen bir eğitim türüdür. Bu oyunlar kişilerin matematik, dikkat, öğrenme ve düşünme yeteneklerini geliştirmeye yaramaktadır. Çocuklar ve yaşlılar için oldukça faydalı bir eğitim yöntemidir.

Akıl ve zeka oyunları özellikle çocuklara pek çok fayda sağlamaktadır. Bu faydalardan bazıları şunlardır:

  • IQ seviyelerini yükseltebilir.
  • Çocukların kavrama ve anlama becerileri hızlanabilir.
  • Kendini kontrol etmeyi öğrenir.
  • Bütünü görebilme yetisinin artmasını sağlar.

6. Medya Okuryazarlığı Kursu

kariyer gelişimi için eğitim
Kariyer Gelişimi İçin Eğitim Kursları – Medya Okuryazarlığı Kursu

Medya okuryazarlığı, medya iletilerine erişebilme, bu iletileri çözümleme, anlamlandırabilme, değerlendirebilme ve iletebilme olarak tanımlanmaktadır. Yani kısaca medyayı doğru kullanabilme olarak açıklayabiliriz. Dijital bir çağda yaşadığımız için medya okuryazarlığı oldukça önemli bir hale gelmiştir.

7. SEO Eğitimi

kariyer gelişimi için eğitim
Kariyer Gelişimi İçin Eğitim Kursları – SEO Eğitimi

SEO eğitimi, arama motorlarında web sitelerinin daha yüksek sıralara nasıl çıkabileceği konusunda eğitim veren bir programdır. Teknolojinin gelişmeye devam ettiği bu çağda özellikle internet üzerinden çalışmayı düşünenler veya kendilerine bir internet sitesi kurmayı planlayanlar için oldukça önemli bir eğitimdir.

8. Öz Geçmiş (CV) Hazırlama Kursu

kariyer gelişimi için eğitim
Kariyer Gelişimi İçin Eğitim Kursları – Öz Geçmiş (CV) Hazırlama Kursu

İş arayan kişilerin yapması gereken ilk şey öz geçmiş (CV) hazırlamaktır. Öz geçmiş; kişinin hayatını, yeteneğini ve tecrübelerini ortaya koyan bir belge olarak tanımlanmaktadır. Yani kısaca kişinin o güne kadar elde ettiği becerilerin kısa bir özetidir.

Öz geçmişiniz ne kadar düzenli ve doluysa iş başvurusu yaptığınız kurumun dikkatini o derece çekecektir. Öz geçmişte mutlaka bulunması gereken bazı maddeler bulunmaktadır. Bu maddeler şunlardır:

  • Kimliğiniz (Ad ve soyad, adres, telefon numarası, mail adresi)
  • Öğrenim durumunuz (Mezun olduğunuz okullar, mezuniyet dereceniz)
  • İş tecrübeleriniz (Çalıştığınız işler ve bu işlere giriş / çıkış tarihleriniz, çalıştığınız işlerdeki görev tanımınız)
  • Hobiler
  • Aldığınız sertifikalar
  • Referanslar

Kariyer Gelişimi İçin Eğitim Alınabilecek Siteler

Kariyer gelişimi için eğitim alabileceğiniz kurslardan bahsettikten sonra sıra geldi bu kurslara online olarak erişebileceğiniz internet sitelerine. Online kurs veren pek çok platform bulunmaktadır. Biz de sizler için en çok kullanılan online kurs platformlarını derledik. Online olarak katılabileceğiniz kursların yer aldığı platformlardan bazıları şunlardır:

  • Udemy,
  • IIENSTITU,
  • BT Akademi,
  • Khan Academy,
  • Coursera,
  • Boğaziçi Enstitüsü.
-->