Usta Öğretici Maaşları 2024 | Kadrolu – Kadrosuz Halk Eğitim

Halk Eğitim Merkezleri, İSMEK vb. şehir kurs merkezleri aracılığıyla çeşitli kurslar veriliyor ve buradaki öğretmenlere usta öğretici adı veriliyor. Peki, usta öğretici maaşları 2024 yılında ne kadar? Sizler için açıkladık!

Usta öğretici nedir, nasıl olunur? Bu konuları da sizler için inceledik. Usta öğretici maaşı genel olarak ücretli öğretmenler ile aynı düzeyde gerçekleşiyor.

Halk Eğitim usta öğretici maaşları ne kadar? Bu yazımızda sizler ile paylaşırken aynı zamanda çalışma koşul ve şartlarını da sizlerle paylaşacağız.

NOT: Usta öğretici maaşına yönelik resmi bir açıklama gelmedi. İçerikteki maaş bilgileri %49,25’lik zam oranlarına göre güncellenmiştir.

Usta Öğretici Maaşlarına Zam Geldi Mi?

Usta Öğretici Maaşına Zam Geldi Mi?
Usta Öğretici Maaşına Zam Geldi Mi?

Çoğunlukla Halk Eğitim Merkezleri başta olmak üzere, kamu kurumlarında, mesleki eğitim kurumlarında, özel şirketlerde ve belediye kurslarında ders veren eğitmenlere usta öğretici denmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı harici eğitim veren kurs ve merkezler aslında oldukça önem arz etmektedir. Birçok insana istihdam ve meslek öğrenme fırsatı yaratmaktadır.

Usta öğretici maaşları 2024 Ocak ayında zamlandı mı? Genel olarak % kaç oranında zam geldi? Güncel maaşları sizler için inceleyeceğiz.

Öneri içerik: Emekli Öğretmen Maaşları

2024 Usta Öğretici Maaşları – GÜNCEL!

Usta Öğretici Saatlik Ücret
Usta Öğretici Saatlik Ücret

2024 usta öğretici maaşı, eğitim merkezleri ve kursları arasında değişiklik gösterebilmektedir. Özellikle ücretli ve kadrolu usta öğreticilerin maaşları arasında da farklılıklar vardır. Bu farklılıklar branşlar arasında da olabilir.

Usta öğretici maaşları 2024 yılında şu şekildedir:

KadroMaaş
Kadrosuz Usta Öğretici Maaşı 202416.400 TL
Kadrolu Usta Öğretici Maaşları19.500 TL
Halk Eğitim Usta Öğretici Maaş16.400 TL – 21.000 TL
Usta Öğreticiler Ne Kadar Kazanıyor?

Ücretli yani kadrosuz usta öğretici maaşları 2024 rakamlarıyla devam edelim…

NOT: Tablodaki usta öğretici maaş bilgileri, %49,25’lik zam oranına göre temsilen paylaşılmıştır. Resmi açıklama geldiğinde en güncel bilgilerle içeriğimiz yenilenecektir.

1- Kadrosuz Usta Öğretici Maaşı 2024

Kadrosuz usta öğretici maaşları 2024 verilerine göz attığımızda resmi gazetede yeni paylaşılan Ocak ayı asgari ücrete yakın bir miktarda olduğunu söyleyebiliriz.

Maalesef ki eğitim veren ve öğretmen vasfı taşıyan bir meslek grubuna verilen ortalama maaş ülkemizde açıklanan asgari ücrete yakındır.

Kadrosuz usta öğreticisi maaşı ortalama olarak şu şekildedir:

  • Ücretli usta öğretici maaşları eğitim merkezleri ve kurslar arasında değişiklik gösterse de haftalık 40 saat çalışan bir personel ortalama 16.400 TL kazanmaktadır.

2- Kadrolu Usta Öğretici Maaşı Ocak 2024

Usta öğretici maaşları Ocak 2024 asgari zammından sonra tekrar değişiklik göstermiştir. Ücretli usta öğretici maaşı ile arasında çok ufak farklar bulunsa da maaş ortalaması bir tık daha yüksektir.

Kadrolu usta öğretici maaşları Ocak 2024 itibariyle şu şekildedir:

  • Kadrolu bir usta öğretici haftalık 40 saat çalışmış ve aylık 160 saati doldurduysa ortalama 19.500 TL gelir elde eder.

Usta öğreticilerle ücretli öğretmenlerin maaşı benzerlik gösterse de Ücretli Öğretmen Maaşları güncel bilgilerini bağlantı üzerinden inceleyebilirsiniz.

Usta Öğretici Maaş Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Usta Öğretici Maaş Hesaplama
Usta Öğretici Maaş Hesaplama

Usta öğretici maaş hesaplamalarında belirli bazı faktörler bulunmaktadır. Bu faktörleri ise şu şekilde sıralayabiliriz;

Usta öğreticinin deneyim düzeyi maaş seviyesini etkilemektedir. Örneğin 5 yıl ve üzeri deyim sahibi olan usta öğreticilerin maaşları da artış gösterecektir.

Eğitim durumu da maaş seviyesini etkilemektedir. Lise mezunu bir usta öğretici lisans veya yüksek lisans mezunu bir usta öğreticiye nazaran daha az maaş alacaktır.

Çalıştığı kurumun maaş politikası da usta öğreticinin maaş düzeyini, yan haklarını ve maaş gününü etkileyecektir. Ayrıca coğrafi konum da usta öğreticinin maaş düzeyini değiştiren başka bir faktördür.

HATIRLATMA: Kurumdan kuruma değişiklik gösterse de kişinin maaşı genellikle saatlik ders ücretine göre hesaplanır. Usta öğretici maaşları, 40 saat çalışan bir usta öğretici aylık 160 saati dolduğunda ortalama 18.000 TL ile 19.500 TL şeklinde gerçekleşecektir.

İlginizi çekebilir: Stajyer Maaşları

Halk Eğitim Öğretmen Maaşları 2024

Halk eğitim öğretmen maaşları aslında usta öğretici maaşlarından çok da farklı değildir. Minimum asgari ücret alan bir halk eğitim öğretmeninin maaş hesaplamaları yine mesleki tecrübesi, eğitim durumu, branşı ve kurs süresine göre değişiklik gösterir.

Neredeyse Türkiye’nin her il ve ilçesinde bulunan halk eğitim merkezi usta öğretici maaşları ne kadarmış bakalım.

1- Halk Eğitim Usta Öğretici Maaşları Ne Kadar?

Halk Eğitim’de de usta öğretici olarak görev alabilirsiniz. Güncel maaşları ise şu şekilde:

  • Halk eğitim usta öğretici maaşları 16.400 TL ile 21.000 TL arası değişmektedir.
  • Bu maaş aralığında belirleyici faktörlerin başında ise usta öğreticinin branşı, eğitim düzeyi ve tecrübesi bulunur.

2- Halk Eğitimde Öğretmen Olmak İçin Gerekenler Nelerdir?

Halk eğitim merkezlerinde ders verebilmek için öncelikle usta öğretici belgesi şartı aranmaktadır. Uzmanı olduğunuz ve eğitimini vermek istediğiniz branşa bağlı olarak eğitim düzeyiniz de önemlidir. Branşa göre ilkokul mezunu da yüksek lisans mezunu da usta öğretici olabilmektedir.

Halk eğitimde öğretmen olmak için gerekli evraklar ise şu şekildedir;

⦁ Nüfus cüzdanı fotokopisi
⦁ Diploma fotokopisi
⦁ Adli sicil kaydı
⦁ Plastik telli şeffaf dosya (5 adet), poşet dosya (5 adet)
⦁ Seminer belgesi fotokopisi
⦁ Öğrenim belgesi
⦁ Başvuru formu

Bu belgeleri düzenledikten ve başvuru formunu eksiksiz doldurduktan sonra halk eğitim merkezlerine iş başvurusunda bulunabilirsiniz.

Usta Öğretici Nedir?

Usta Öğretici Nedir?
Usta Öğretici Nedir?

MEB’e bağlı halk eğitim merkezlerinde ya da İSMEK – BUSMEK gibi şehirlerin eğitim merkezlerinde, eğitim ve sertifika aldığı alanda yarım gün ya da tam gün şeklinde kadrolu ya da geçici olarak eğitim veren kişilere usta öğretici adı veriliyor.

Uzman ile usta öğretici arasındaki fark, kişinin mezuniyet derecesi ile alakalıdır. Usta öğreticiler genelde ilköğretim ya da lise mezunu olabilirken, uzmanlarda lisans ve lisansüstü eğitim şartı aranmaktadır.

Usta öğretici maaşlarını öğrendik. Peki, çalışma şartları nasıl? İnceleyelim…

İlginizi çekebilir: Matematik Öğretmeni Maaşları

Usta Öğretici Çalışma Şatları Nasıl?

Türkiye genelinde her şehir ve ilçede halk eğitim merkezlerinde, özel şirketlerde, vakıf ve derneklerin eğitim faaliyetlerinde çalışabilen usta öğreticilerin çalışma şartları şu şekildedir;

  • Eğitim ortamları genellikle okullarda olduğu gibi sınıf veya derslikler şeklinde dizayn edilir.
  • Pesoneller için mutfak, tuvalet ve dinlenme alanları mevcuttur.
  • Eğitim merkezleri arasında değişiklik gösterse de usta öğreticinin eğitim esnasında kullanabileceği bilgisayar, yazıcı veya projeksiyon gibi teknolojik materyaller de bulunmaktadır.
  • Usta öğreticilerin mesai saati 08.30’da başlar ve 17.30’da biter. Ancak çoğunlukla belirttiğimiz mesai saatleri eğitim kurumları arası değişiklik göstermektedir.

NOT: Usta öğretici maaşları son dakika gelişmesiyle zamlandı! Detayları bu içerikten takip edebilirsiniz.

Usta Öğretici Maaşları Ne Zaman Yatacak?

Usta öğretici maaşları ne zaman yatacak sorusunun net bir cevabı yoktur çünkü kurumların kendi maaş politikaları bulunmaktadır. Her eğitim merkezinin özel firmanın veya kursun kendine ait belirlemiş olduğu bir maaş günü bulunmaktadır.

Devlete ait halk eğitim merkezlerinde öğretmenlik yapan personeller ise her ayın 15’i itibariyle maaşlarını almaktadır. Ancak güncel gelişmelere göre maaşların yatma günü değişiklik gösterebilmektedir.

İlginizi çekebilir: Müzik Öğretmeni Maaşı

Sıkça Sorulan Sorular

Sizler için usta öğretici maaşları hakkında sıkça sorulan soruları yanıtladık.

Halk eğitim usta öğretici kaç saat çalışır?

Bir usta öğreticinin günlük çalışma saatli en fazla 8 saat olarak belirlenmiştir. Ancak kurum müdürü usta öğreticiye hafta sonu da görev verebilirken vardiyalarını da gündüz ve gece şeklinde ayarlayabilmektedir.

Halk eğitim usta öğretici maaşı ne kadar?

Halk eğitim usta öğretici maaşları 16.400 TL ile 21.000 TL arasıdır.

Yorum Bırak
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar
  • Nurdan - 15.09.2023

    Usta öğretici maaşları çok az bizler hiçbir haktan yararlanmiyoruz neden acaba bizlerde milli eğitim e bağlı degilmiyiz bizlerde birer usta öğretici olarak ders veriyoruz öğretici olarak bizi yok sayıyorlar lütfen bizim sesimizi duysunlar

  • Bircan Özdemir - 16.09.2023

    Zam gelse ne olacak kaçtane halkegitim müdürü 40 saat veriyorki iyilestirme dendi biz göremiyoruz halkegitim zaten kurs acmamak için yıldırma uyguluyor buda devletin işine gelir zaten bizlerin yaşadıgı sorunları çözmek yerine iyileştirme yok zam biz halkegitimlerce madur ediliyoruz bunu çözsünler kesin çözümler istiyoruz .