Cennet Papağanı Fiyatları 2023 | Sahiplendirme, Özellikler!

Türkiye’de evcil hayvan olarak tercih edilen türler arasında kuşlar yer almaktadır. Bu evcil kuşlar arasında en çok tercih edilenlerden birisi de cennet papağanlarıdır. Cennet papağanı fiyatı ise evcil hayvan arayanların çok merak ettiği konulardan birisidir.

Bu yazımızda sizlere cennet papağanı fiyat 2023 rakamlarını vereceğiz. Satılık cennet papağanı ilanlarını da sizlerle paylaştıktan sonra cennet papağanı özellikleri nelermiş kısaca anlatacağız. Cennet papağanı fiyatlarına dair tüm detayları aktardık.

O halde cennet papağanı kaç TL? Fiyat aralığı ne kadar hep birlikte göz atalım…

Cennet Papağanı Fiyatları 2023 – GÜNCEL!

Cennet Papağanı Ne Kadar?
Cennet Papağanı Ne Kadar?

Cennet papağanı fiyatlarını merak eden okurlarımız için araştırdık. Cennet papağanı ne kadar sorusunu cevaplamadan önce sizlere türlerine göre papağan fiyatları hakkında kısa bir bilgilendirme yapmak isteriz.

Genellikle papağan fiyatları türlerine göre değişiklik gösterir. Örneğin Kakadu papağanları ve Jako papağanları ortalama 5.000 TL ile 10.000 TL arası değişiklik göstermektedir.

En pahalı papağan cinsi olan Kakadu ve Jako papağanlarının yanı sıra Sultan papağanı ve Pakistan papağanları 2.500 TL ile 15.000 TL arası değişiklik göstermektedir.

  • Cennet papağanları ise yukarıda bahsettiğimiz türlere nazaran çok daha uygun gözükmektedir.
  • Cennet papağanı fiyatları 300 TL ile 700 TL arasında değişir.

Öneri içerik: Özel Üniversite Ücretleri

Cennet Papağanı Fiyatları Sahibinden

Cennet papağanı fiyatları sahibinden ne kadarmış hep birlikte inceleyelim. Öncelikle belirtmek isteriz ki sahibinden satılan cennet papağanları, petshoplara göre daha uygun değildir.

Ancak kafesi ve tüm oyuncakları ile birlikte satışa konulan ilanlar daha uygun olabilmektedir. İlanların büyük bir çoğunluğunda ise papağanlar çift halinde satılmaktadır.

Kuşpazarı.com’da sahibinden cennet papağını fiyatı ne kadarmış görmek ve ilanları incelemek için tıklayabilirsiniz. Bunun yanı sıra Petcil.com’u ziyaret ederek de ilanları görebilirsiniz.

Biliyorsunuz ki aslında satın almak yerine hayvan sahiplenerek çok daha büyük bir iyilik yapmış olursunuz. Eğer Cennet papağanı sahiplendirme ilanlarına da göz atmak isterseniz Petcim.com’u ziyaret edebilirsiniz.

Sahibinden cennet papağanı fiyatını da hep birlikte inceledik. Bir sonraki başlığımızda yavru cennet papağanları ne kadar göz atabilirsiniz.

Yavru Cennet Papağanı Fiyatları

Yavru Cennet Papağanı Kaç TL
Yavru Cennet Papağanı Kaç TL

Yavru Cennet papağanı fiyatlarından önce yavrulama işlemi hakkında kısaca bilgi vermek isteriz. Öncelikle Cennet papağanı yavrusu elde etmek için kesinlikle doğru çiftleştirme yöntemleri uygulanmalıdır. Aynı türden Cennet papağanlarını birleştirmek doğru olacaktır. Aksi takdirde yavrular çok kısa sürede ölür veya ölü doğarlar.

Sağlıklı yavru elde edebilmek için doğru çiftleştirme yapmak çok önemlidir. Cennet papağanları üreme dönemlerinde sinirli bir yapıya sahip olabilmektedirler. Bu nedenle üreme dönemlerinde kafesler ayrı tutulmalı ve az sıklıkla bir araya getirilmelidir.

Çiftleşen Cennet papağanları 10 gün içerisinde 4 veya 8 yumurta verir. Kuluçka dönemi 1 ayı bulan yumurtalar olgunlaştıktan sonra yavrular birer birer kabuklarını kırmaya başlarlar.

Tüysüz bir şekilde yumurtalarından çıkan yavrular anneleri tarafından çiğnenmiş yiyeceklerle beslenirler. Bu nedenle yumurta püresi vermek yavruların kolay ve sağlıklı beslenmesi açısından doğru olacaktır.

  • Yavru cennet papağanı fiyatlarına geçecek olursak annesinden ayrılmış ve uçabilen bir yavrunun fiyatı büyük bir papağana göre aynı skaladadır diyebiliriz.
  • Yavru cennet papağanı fiyatları ortalama 300 TL ile 700 TL arası değişmektedir.

İlginizi çekebilir: Aygaz Tüp Fiyatı

Cennet Papağanı Özellikleri Nelerdir?

Cennet Papağanı Özellikleri ve Fiyatları
Cennet Papağanı Özellikleri ve Fiyatları

Cennet papağanı fiyatını ve ilanlarını sizlerle inceledik. Şimdi ise cennet papağanı özellikleri de sizlerle paylaşmak isteriz.

Afrika papağanı türleri arasında yer alan Cennet papağanlarının bir diğer ismi aslında Sevda papağanıdır. İngilizcesi “Lovebirds” olan Cennet papağanlarının 9 farklı türü bulunmaktadır. Muhabbet kuşlarından sonra evcil hayvan olarak beslenen en popüler kuş türüdür de diyebiliriz.

Çok eğlenceli ve sevecen olan Cennet papağanlarının muhabbet kuşlarının aksine taklit yetenekleri daha zayıftır. 9 farklı türü bulunan Cennet papağanlarının her birinin hem rengi hem de karakteri farklıdır. Özellikle gül başlı cennet papağanı çok sevilen türler arasındadır.

Bunun yanı sıra papağan türleri arasında en küçük papağan türlerinden birisi sayılmaktadır. Cennet papağanlarının boyu yaklaşık 8 cm ile 11 cm arasında değişiklik gösterir.

Çok sosyal canlılar olan cennet papağanları yalnız yaşamaktan da keyif almaktadırlar. Çift olarak beslenmeleri gerektiği, yoksa kuşun depresyona gireceğine dair düşünce biçimleri tamamen doğru değildir. Cennet papağanları, sahiplerinin ilgisi ve oyuncaklarıyla birlikte tek yaşamaktan da gayet mutluluk duymaktadırlar.

Cennet papağanı fiyat 2023 rakamlarını birlikte incelemiştik. Evcilleştirmesi çok kolay olsa da 3 aylıktan büyük Cennet papağanlarını sahiplenmek daha zor olacaktır. Bu nedenle diğer papağanlara nazaran daha uygun fiyatlı olan bu türü çok küçükken almanızı tavsiye ederiz.

Suyu ve yıkanmayı çok seven Cennet papağanları sıcak iklime uygun kuşlardandır.

Cennet Papağanı Ne Yer?

Cennet Papağanı Ne Yer?
Cennet Papağanı Ne Yer?

Cennet papağanı ne yer sorusunun cevabını sizlere kısaca açıklamak isteriz. Kendi doğal yaşam alanlarında yedikleri besinler arasında tohumlar, meyveler, çiçekler, yapraklar ve çeşitli böcekler yer almaktadır. Özellikle akasya, okaliptüs, grevillea, callistemon ve banksia gibi bitkileri çok severler.

Cennet papağanı fiyatları oldukça uygun ve aslında yaşamları boyunca beslemesi de çok pahalıya mal olmamaktadır. Ancak evcil olarak beslenen Cennet papağanlarının sağlıklı bir hayat sürmeleri için diyetlerine çok dikkat edilmesi gerekmektedir.

Bu nedenle Cennet papağanları için özel üretilmiş yemler, taze meyve sebzeler ve zaman zaman diyetlerine eklenecek böcekler sağlıklı bir yaşam sürmelerinde önemli rol oynamaktadır.

Cennet Papağanı Konuşur mu?

Cennet papağanı fiyatlarını merak eden ve bu türü sahiplenmek isteyen okurlarımızın en çok merak ettiği sorulardan birisi de Cennet papağanı konuşur mu sorusudur. Bu soruyu yanıtlamamız gerekirse aslında konuşma kabiliyetlerinin yok denecek kadar az olduğunu söylememiz gerekir.

Muhabbet kuşlarının aksine cennet papağanlarının taklit yetenekleri çok zayıftır. 3 aylıktan küçük sahiplenilmiş Cennet papağanları az da olsa bazı sözcük ve sesleri taklit etmeyi öğrenebilirler.

Cennet Papağanı Kaç Yıl Yaşar?

Cennet papağanı kaç yıl yaşar sorusunun cevabı ortalama 10 yıldır. Ancak sağlıklı bir yaşam süren ve iyi bakılan bir Cennet papağanının ortalama yaşamı 15 seneye kadar çıkabilir.

Diyet biçimi, uygun kafes ve yaşam alanı, düzenli veteriner kontrolü ve sosyal bir yaşam sürmek ömrünü uzatacak faktörler arasındadır.

Öneri içerik: Engelli Araç Fiyatları

Sıkça Sorulan Sorular

Sizler için cennet papağanı fiyatı hakkında sıkça sorulan soruları yanıtladık.

Cennet papağanı fiyatı ortalama ne kadar?

Cennet papağanı fiyatı ortalama 300 TL ile 700 TL arası değişmektedir.

Cennet papağanları konuşur mu?

Cennet papağanları konuşamaz. Muhabbet kuşlarının ve diğer papağan türlerinin aksine taklit yetenekleri çok zayıftır.

Cennet papağanı kaç yıl yaşar?

Sağlıklı ve sosyal bir cennet papağanı ortalama 10 ile 15 yıl arası yaşamaktadır.

-->