En Güzel ve En Yaratıcı Şirket İsimleri | 39 İsim Önerisi!

En Güzel ve En Yaratıcı Şirket İsimleri | 39 İsim Önerisi!

Şirket açmayı düşünenlerin yapması gereken ilk şey şirketine koyabileceği yaratıcı şirket isimleri bulmaktır. Çünkü şirket isminiz ne kadar yaratıcı ne kadar dikkat çekici olursa iş başarınız da olumlu yönde ilerleyecektir. Peki, yaratıcı firma isimleri nelerdir?

Bir firma veya şirket açtığınızda o firmanın / şirketin ismi özel ve sıra dışı olduğunda her zaman dikkat çekecektir. Bu yüzden özellikle yeni bir şirket kurulduğunda hem isme hem de görselliğe önem vermek gerekmektedir. Bu yazımızda şirket açmayı düşünenlere yardımcı olacak farklı firma isimleri yer alacaktır. Hep beraber bu firma isim önerileri nelermiş bir bakalım.

Yaratıcı Şirket İsimleri Bulmak Neden Önemlidir?

Yaratıcı Şirket İsimleri
Yaratıcı Şirket İsimleri

Şirketinize koyacağınız isim; işinizi tanımlamak, rakipleriniz arasında bilinir olmak ve müşterilerin aklında kalabilmek için önemlidir. Bu yüzden şirketinize koyacağınız ismi titizlikle seçmeniz gerekmektedir. Bir şirketin ismi, o markanın büyüyüp tanınmasında çok önemli bir rol oynamaktadır. Doğru bir isim seçimi şirketin çok iyi yerlere gelmesini sağlayabilirken seçilen kötü bir isim hızla geriye düşmenize sebep olabilir.

Şirket İsmi Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Şirket ismi, o işletmenin kimliğinin ve imajının en önemli parçasıdır. Yaratıcı şirket isimleri ve güzel şirket isimleri müşteriler üzerinde olumlu bir etki bırakır. Bu da marka değerinizin yükselmesini sağlar. Şirket ismi seçerken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunmaktadır:

  • Şirket ismi kolay telaffuz edilebilir olmalı: Şirket ismi seçerken dikkat etmeniz gereken ilk şey şirket isminizin kolay telaffuz edilebiliyor olmasıdır.
  • Şirket ismi kısa ve öz olmalıdır: Şirket isminin kısa ve öz olması akılda kalıcılığı artıracağı için müşterilerinizin sizle bağlantı kurmasını kolaylaştıracaktır.
  • Şirket ismi, işletmenin hangi alanda faaliyet gösterdiğini ve hedef kitlesini yansıtmalıdır: Seçeceğiniz şirket isminin şirketinizin faaliyet alanına da hitap etmesi gerekmektedir.

Öneri içerik: Celal Şengör’ün Serveti Ne Kadar?

En İyi Firma İsimleri Nelerdir?

Yaratıcı şirket isimleri önerilerine geçmeden önce günümüzdeki en iyi firmaların isimlerinin hikayelerinden bahsetmek gerekmektedir. İşte günümüzdeki en iyi firmaların isimleri ve hikayeleri…

1- Amazon

Yaratıcı Şirket İsimleri
Yaratıcı Şirket İsimleri

Amazonun kurucu Jeff Bezos isminde bir kişidir. Jeff Bezos, kurduğu bu sanal alışveriş şirketinin isminin alfabetik sırada en önde olması için A harfiyle başlayan bir isim koymak istemiştir. Sözlükte de şirketi için isim ararken dünyanın en büyük nehri kabul edilen Amazon karşısına çıkmış ve sanal alışveriş şirketine bu ismi vermiş şirketinin de bir gün Amazon Nehri kadar büyük olmasını istemiştir.

2- Apple

Yaratıcı şirket isimleri
Yaratıcı şirket isimleri

Apple, Steve Jobs ve Steve Wozniak tarafından kurulan bir şirkettir. Jobs ve Wozniak şirketlerine verdikleri bu ismin hikayesini verdikleri farklı röportajlarda şu şekilde anlatmışlardır:

O dönemde meyve diyetlerimden birini yapıyordum. Bir elma çiftliğinden gelmiştim ve bu ismin göz korkutucu olmadığını, aksine eğlenceli ve canlı olduğunu düşündüm.

Steve Jobs

Ortaklığımız için bir isim bulmamızdan birkaç hafta sonraydı. Steve Jobs’u havaalanından almıştım, Oregon’dan dönüyordu, ‘elma bahçesi’ dediği yerden. Steve bir isim önerdi; Apple Computer. Ağzımdan çıkan ilk yorum “Peki ama Apple Records?” oldu. Bu, Beatles’a ait olan plak şirketiydi. İkimiz de kulağa daha teknik gelen isimler bulmaya çalıştık ama aklımıza pek iyi seçenekler gelmedi. Apple çok daha iyiydi, aklımıza gelen bütün isimlerden daha iyiydi.Steve Wozniak

3- Starbucks

Şirket İsim Örnekleri
Şirket İsim Örnekleri

Starbucks ismini, Herman Melville’in romanı olan Moby Dick’teki Starbuck karakterinden almıştır. Starbucks şirketinin kurucularına göre bu isim uzak denizlerin romantizmini ve erken kahve tüccarlarının denizcilik geleneğini anımsatmaktadır. Bu yüzden uzun bir arayıştan sonra buldukları bu isim onların içine oldukça sinmiştir.

Yaratıcı şirket isimleri konusuna devam edelim.

Öneri içerik: Starbucks’ta Kahve Ne Kadar?

4- Nike

Yaratıcı Şirket Fikirleri
Yaratıcı Şirket Fikirleri

Nike ilk önce Phil Knight ve Bill Bowerman ortaklığıyla kurulmuştur. İlk kurulduğundaki ismi Blue Ribbon Sports’tur. Nike ismi daha sonra bu firmada çalışan ve aynı zamanda kendisi de bir koşucu olan Jeff Johnson tarafından, rüyasında Yunan mitolojisinin Zafer Tanrıçası olan Nike’ı görmesi ve bu ismi kuruculara önermesiyle beraber ortaya çıktığı söylenmektedir. 

Yaratıcı şirket isimleri örneklerine hazır mısınız? İşte detaylar!

Öneri içerik: Orijinal Nike Anlama Yöntemleri

Yeni Şirket İsimleri ve Anlamlı Şirket İsimleri Önerileri

Yeni bir şirket kurmaya karar verenler için yazımızın bu kısmında sizlere yeni ve anlamlı bazı firma isim önerileri vereceğiz. İşte yeni kuracağınız şirkete verebileceğiniz en güzel şirket isimleri:

Gıda Şirketi İsim Önerileri:

  1. İyi Gıda
  2. Yemek musluğu
  3. Besi
  4. Pentagon
  5. Magma
  6. Gıda Maps
  7. Vaha
  8. Sirius

Teknoloji Şirket İsim Önerileri:

  1. Teknoloji Hastanesi
  2. TeknoViz
  3. FuturTech
  4. Teknolojinin Sesi
  5. Vinci
  6. Bulut
  7. DosTek
  8. BraveTek

Güzellik Şirketi İsim Önerileri:

  1. Doğal Güzellik
  2. Mistik
  3. Hera
  4. Charm
  5. SnowQueen
  6. BeautyBook

Güven Veren Şirket İsimleri ve Karizmatik Şirket İsimleri

yaratıcı şirket isimleri

Şirketinize koyabileceğiniz güven veren ve bir o kadar da karizmatik firma isimleri şunlardır:

  1. Rüya Alemi
  2. Retro
  3. Power
  4. Nota
  5. Athena
  6. Şiir Bahçesi
  7. SarmaŞık
  8. Bereket
  9. Tatlı

Önerilen yazı: Gelmiş Geçmiş En İyi Türk Komedi Dizileri

Sıra Dışı Şirket İsimleri Önerileri

Sıra dışı güzel marka isim önerileri arayanlar aşağıda yer alan firma isimleri örnek olarak verdiğimiz listeye bakabilir. İşte yaratıcı şirket isimleri:

  1. Parlak Yıldız
  2. Çizgi
  3. A-normal
  4. Ayna
  5. Sihir
  6. Cadı Kazanı
  7. Simya
  8. Felsefe Taşı
  9. Beyin Fırtınası
  10. Rüya Kapanı
Yorum Bırak
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar
  • MijMij Kral - 12.09.2023

    En güzel isim Radikal
    Çünkü her şeye rağmen herkese rağmen alınan bir radikal karar sonrası kurulan devasa şeylere imza atmasını umduğumuz bizi temsil edecek isim


İçindekiler