Gelmiş Geçmiş En İyi Türk Komedi Dizileri! 20 Türk Komedi Dizisi!

Türklerin en sevdiği dizi türü komedidir. Durum böyle olunca özellikle Türk komedi dizileri sayısında da her yıl bir artış söz konusudur. Bizler de bu yazımızda muhteşem senaryosu ve oyuncu kadrosuyla ön plana çıkan 20 komedi Türk dizilerini derledik. Peki, Türk yapımı komik dizi isimleri neler?

Genç kesimin büyük bir kısmı özellikle romantik komedi Türk dizileri sevmektedir. 7’den 70’e herkesin severek ve kahkahalar eşliğinde izlediği bu komedi Türk yapımları arasından en iyi Türk komedi dizilerini sizler için derledik. Gelin hep beraber listeye bir göz atalım! 🙂

Türk Komedi Dizileri

Türk komedi dizileri
Komedi Dizileri Türk Yapımları

İnsanın morali bozuk olduğunda, aşık olduğunda veya çok mutlu olduğunda izleyebileceği en iyi dizi türlerinden birisi şüphesiz komedidir. Ayrıca komedi Türkiye içerisindeki hemen hemen herkesin de severek izlediği bir türdür. Yazımızın bu bölümünde sizlere en iyi komedi dizileri için bir liste hazırladık.

Son yıllarda en çok izlenen Türk komedi dizileri şunlardır;

  1. Kardeş Payı (2014)
  2. Ankara’nın Dikmeni (2014)
  3. Ege’nin Hamsisi (2018)
  4. Dudullu Postası (2018)
  5. Tutunamayanlar (2020)
  6. Şeref Bey (2021)
  7. Gibi (2021)
  8. Organizasyon Bizim İşimiz (2023)

En iyi yerli komedi filmlerini merak ediyorsanız En İyi Yerli Komedi Filmleri yazımıza bir göz atabilirsiniz.

Kardeş Payı (2014)

Türk komedi dizileri
Türk Komedi Dizileri

Kardeş Payı, Selçuk Aydemir’in yönetmenliğini yaptığı ve 13 Şubat 2014 yılında yayımlanmış olan aşırı komik diziler içerisinde yer almaktadır. Dizinin başrolünde Metin , Ali ve Feyyza isimli üç kardeş bulunmaktadır. Dizi bu üç kardeşin hikayesini anlatmaktadır.

Koyu Beşiktaşlı emekli mühendis olan Tahsin Bey’in bu üç çocuğu dünyaya barış ve mutluluk getirmek amacıyla babalarının yarım bıraktığı motoru tamamlamaya çalışırlar. Fakat tamamlamaya çalıştıkları bu iş sandıkları kadar kolay olmayacak ve onların başına bir sürü iş açılmasına neden olacaktır.

Oyuncular: Ahmet Kural, Murat Cemcir, Seda Bakan ve Rıza Akın.

Ankara’nın Dikmeni (2014)

Türk komedi dizileri
Türk Komedi Dizileri

Ankara’nın Dikmeni, 12 Mart 2014 tarihinde ilk olarak Kanal D’de, daha sonra ATV’de yayımlanmış olan Türk yapımı dizilerden bir tanesidir. Dizinin başrolündeki isim Dikmen’dir. Dikmen, bağlama çalan bir Ankara sanatçısıdır ve İstanbullu bir menajerden teklif alır. Teklifi kabul eder ve İstanbul’a hala oğlu Latif’in yanına gider.

Latif, eşinin sözünden çıkmayan birisidir. Dikmen’in hala oğlunun evinde kalmaya karar vermesiyle beraber olaylar başlar.

Oyuncular: Bülent Emrah Parlak, Burak Kut ve Gözde Kansu.

Ege’nin Hamsisi (2018)

Türk komedi dizileri
komedi dizi önerileri

Ege’nin Hamsisi, Mustafa Şevki Doğan’ın yönetmenliğini yaptığı ve 16 Temmuz 2018 tarihinde yayımlanmış olan Türk komedi dizileri içerisinde yer almaktadır. Dizide Karadenizli ve Egeli iki restoran sahibinin etrafında gelişen olaylar anlatılmaktadır.  

Oyuncular: İclal Aydın, Uğur Çavuşoğlu ve Uraz Kaygılaroğlu.

Dudullu Postası (2018)

Türk komedi dizileri
Türk Komedi Dizileri

Dudullu Postası, 26 Ocak 2018 tarihinde BluTV’de yayımlanmış olan komedi türündeki bir İnternet dizisidir. Dizide Asım’ın, Dudullu’da bir yerel gazete çıkarmak istemesi ve arkadaşlarının da ona yardım etmesiyle başlarına gelenler anlatılmaktadır.

Oyuncular: Güven Kıraç, Hazar Ergüçlü ve Taner Ölmez.

Tutunamayanlar (2020)

Türk komedi dizileri
komik diziler

Tutunamayanlar, 7 Ocak 2020 tarihinde yayımlanmış olan bir absürt komedi dizisidir. Dizideki başrolümüz Tarık, hayatı boyunca hiç çalışmamış ve çalışmaya da pek niyeti olmayan birisidir. Gittiği bir iş görüşmesinde İrem’e aşık olmasıyla her şey değişecektir.

Oyuncular: Doğu Demirkol, Ece Ceşmioğlu ve Zafer Algöz

Şeref Bey (2021)

türk komedi dizileri
Türk Komedi Dizileri

Şeref Bey, 1 Ocak 2021 tarihinde Exxen‘de yayımlanmaya başlayan Türk yapımı komedi dizisidir. Dizinin başrolünde bir aşçı olan Şeref Bey bulunmaktadır. Şeref Bey eşini kaybettikten sonra hayatı tam bir kaosa döner.

Oyuncular: Haluk Bilginer, Songül Öden ve Ertan Saban.

Gibi (2021)

Türk komedi dizileri
Türk Komedi Dizileri

Son dönemlerde adından sıkça bahsettiren ve en iyi Türk komedi dizilerinden bir tanesi olan Gibi…

Gibi, 1 Ocak 2021 tarihinde Exxen’de yayımlanmış olan Türk yapımı bir komedi dizisidir. Dizinin başrolünde Yılmaz ve İlkkan vardır. Yılmaz ve İlkkan sürekli olarak birbirleriyle kavga eden iki arkadaştır. Bu iki arkadaş en basit olayları bile haddinden fazla büyütürler. Dizinin her bölümü bir önceki bölümden bağımsız bir konuyu işlemektedir.

Oyuncular: Feyyaz Yiğit, Kıvanç Kılınç ve Ahmet Kürşat Öçalan.

Organizasyon Bizim İşimiz (2023)

Türk komedi dizileri
Komedi Türkiye

Organizasyon Bizim İşimiz, Selçuk Aydemir’in yönetmenliğini yaptığı ve 2023 yılında yayımlanan bir komedi aile dizisidir. Dizideki başrol Mercan’dır. Mercan, dedesinden kalan aile şirketinde eniştesine karşı bir savaş vermektedir. Şirkete yeni alınan Aytaç, Mercan’a bu savaşta yardımcı olacaktır.

Oyuncular: Onur Buldu, Sarp Apak ve Su Kutlu.

Türk Romantik Komedi Dizileri

Sevgilinizle veya arkadaşınızla izleyebileceğiniz en iyi romantik komedi dizilerini merak ediyorsanız yazımızın bu kısmını dikkatlice inceleyin. İşte sizler için hazırladığımız komedi dizi önerileri:

  1. Hayal ve Gerçek (2007),
  2. Kiraz Mevsimi (2014),
  3. Kaçak Gelinler (2014),
  4. Kiralık Aşk (2015),
  5. Aşk, Mantık, İntikam (2021),
  6. Vermem Seni Ellere (2023).

Hayal ve Gerçek (2007)

Türk komedi dizileri
En İyi Romantik Komedi Dizileri Türk Yapımı

Gani Müjde’nin senaristliğini yaptığı Hayal ve Gerçek, 7 Temmuz 2007 tarihinde yayımlanmış olan bir fantastik romantik komedi dizisidir. Dizinin ismi dizinin başrolleri olan Hayal ve Gerçek’ten gelmektedir. Hayal ve gerçek birbirlerini çok sevmektedirler. Her ne kadar Hayal ve Gerçek’in evlenmesine Gerçek’in annesi ve kız kardeşi karşı çıkmış olsalar da evlenmelerine mani olamazlar.

Hayal ve Gerçek evlendikten kısa bir süre sonra Hayal, çalıştığı bankada yapılan soygunda öldürülür. Gerçek sevdiğinin ölümü karşısında yıkılır. Gerçek’in annesi hiç vakit kaybetmeden oğlu için yeni bir gelin arayışına koyulur. Bu sırada Hayal, sadece yağmur yağdığında öbür taraftan dünyaya gelebilme hakkı kazanır ve sadece Gerçek’e görünebilen bir hayalete dönüşür.

Oyuncular: Yasemin Hadivent, Cem Kılıç ve Zuhal Yalçın.

Kiraz Mevsimi (2014)

Türk komedi dizileri

Kiraz Mevsimi, 4 Temmuz 2014 tarihinde yayımlanmış olan Süreç Film imzalı Türk komedi dizileri arasında yer almaktadır. Dizinin ana karakteri Öykü Acar’dır. Öykü, hep ünlü modacı Önem Dinçer gibi olma hayalleri kurmaktadır. “Kiraz Mevsimi” adında hazırlamış olduğu bir kreasyonu vardır ve bunu Önem’e göstermek istemektedir. Her ne kadar başına aksilikler gelse de Önem Dinçer bu kreasyonu görür ve beğenir. Öykü bununla beraber yeni bir hayata yelken açar.

Oyuncular: Özge Gürel, Serkan Çayoğlu ve Ayşegül Ünsal

Kaçak Gelinler (2014)

Türk komedi dizileri

Kaçak Gelinler, 30 Haziran 2014 yılında Star TV’de yayımlanmış olan bir Türk romantik komedi dizisidir. Dizinin başrolünde biri gelinlik provasından, biri nikah masasından, biri düğün salonundan kaçan üç kadın vardır. Bu üç kadının yolları İzmir Adnan Menderes Havaalanı’nda kesişir ve İstanbul’da yeni bir hayata adım atarlar.

Oyuncular: Selin Şekerci, Açelya Topaloğlu ve Deniz Baysal.

Kiralık Aşk (2015)

Türk komedi dizileri

Kiralık Aşk, 19 Temmuz 2015 tarihinde Star TV’de yayımlanmış olan bir romantik komedi dizisidir. Dizide abisinin borcu için para lazım olan ve kendisini bir aşk oyununun içinde bulan bir genç kızın hikâyesi anlatılmaktadır.

Oyuncular: Barış Arduç, Elçin Sangu ve Salih Bademci.

Aşk, Mantık, İntikam (2021)

Türk komedi dizileri

Aşk, Mantık, İntikam; 8 Haziran 2021 tarihinde yayımlanmış olan dram ve romantik komedi türündeki bir dizidir. Bu dizi, Güney Kore yapımı olan Cunning Single Lady isimli diziden uyarlanmıştır. Dizide garsonluk yapan Esra’nın eski kocası Ozan ile karşılaşması ile beraber hayatının değişmesi anlatılmaktadır.

Oyuncular: Burcu Özberk, İlhan Şen ve Mehmet Korhan Fırat.

Vermem Seni Ellere (2023)

Türk komedi dizileri

Vermem Seni Ellere, yönetmenliğini Ali Balcı’nın yaptığı 18 Haziran 2023 tarihinde yayımlanan romantik komedi türündeki bir dizidir. Dizide dağların, derelerin özgür kızı Zeliş ile aksiyonun tutkunu Mehmet’in hikayesini anlatılmaktadır.

Oyuncular: Emre Bey, Buse Meral ve Fatih Al.

En İyi Türk Komedi Dizileri Eski Yapımlar

Ne varsa eskilerde var diyenlerdenseniz mutlaka bu eski komedi dizileri listemize bir göz atın. İşte eski diziler Türk yapımı olanlar şunlardır:

  1. Hayat Bilgisi (2003),
  2. Avrupa Yakası (2004),
  3. Cennet Mahallesi (2004),
  4. Acemi Cadı (2006),
  5. Yahşi Cazibe (2010),
  6. Pis Yedili (2011).

Hayat Bilgisi (2003)

Türk komedi dizileri

Hayat Bilgisi, senaristliğini Gani Müjde’nin yaptığı 13 Şubat 2003 yılında yayımlanmış olan Türk komedi dizileri arasında yer almaktadır. Dizide anne ve babasını trafik kazasında kaybetmiş olan Afet öğretmenin, küçük kardeşi Kerem ile birlikte İstanbul Rıdvan Kanat Lisesine gelmesiyle hayatının nasıl değiştiği anlatılmaktadır.

Oyuncular: Perran Kutman, Kerem Kupacı ve Serhan Arslan.

Avrupa Yakası (2004)

Türk komedi dizileri

Avrupa Yakası, senaristliğini Gülse Birsel’in yaptığı bir komedi dizisidir. Bu dizi, en iyi komedi dizileri arasında her zaman üst sıralarda yer almıştır. Dizide Aslı’nın çalıştığı Avrupa Yakası isimli moda dergisinde çalışan kişilerin maceraları anlatılmaktadır.

Oyuncular: Gülse Birsel, Engin Günaydın ve Hasibe Eren.

Avrupa Yakası’nın yazılma hikayesini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Cennet Mahallesi (2004)

Türk komedi dizileri

Cennet Mahallesi, 11 Haziran 2004 tarihinde Show TV’de yayımlanmış olan Türk komedi dizileri arasında yer almaktadır. Cennet Mahallesi, İstanbul’un kenar mahallerinden birisidir. Bu mahallede yaşayan Sultan ile Ferhat birbirlerine deliler gibi aşıktır. Fakat bu iki aşığa iki tarafın aileleri arasında 4 göbek önceden başlayan düşmanlık engel olmaktadır.

Oyuncular: Müjdat Gezen, Melek Baykal ve Alişan.

Acemi Cadı (2006)

Türk komedi dizileri

Acemi Cadı, 7 Temmuz 2006 tarihinde Kanal D’de yayımlanmış olan fantastik komedi türündeki bir dizidir. Dizide cadı olduğunu yeni öğrenen Ayşegül’ün halaları ve arkadaşlarıyla birlikte geçirdiği hayatı anlatılmaktadır.

Oyuncular: Merve Boluğur, Nergis Kumbasar ve Şenay Gürler.

Yahşi Cazibe (2010)

Türk komedi dizileri

Yahşi Cazibe, 16 Temmuz 2010 tarihinde yayımlanmış olan Türk komedi dizileri arasında yer almaktadır. Dizide Azeri olan Cazibe’nin Türkiye’de oturma izni almak bir Türk ile evlenmesi gerekmektedir. Cazibe evlenmek için Kemal’i bulur ve onunla evlenmesi ile yaşadıkları anlatılmaktadır.

Oyuncular: Hakan Yılmaz, Aslıhan Gürbüz ve Peker Açıkalın.

Pis Yedili (2011)

Türk komedi dizileri

Pis Yedili, 25 Ekim 2011 tarihinde Show TV’de yayımlanmış olan gençlik komedi dizisidir. Dizide yedi öğrencinin okudukları lisede yangın çıkması ile beraber açıkta kalmaları ve Filiz’in onları özel bir liseye yerleştirmesiyle başlarına gelenler anlatılmaktadır.

Oyuncular: Kadir Doğulu, Eda Ece ve Ayşegül Aldinç

Komedi Türkiye Oyuncuları

Komedi Türkiye, 2015 yılında TV8’de yayımlanmış olan bir yarışma programıdır. Bu programda ünlü kişilerin yanında yeni yetenekler de yer almaktadır. Burada genç komedyenler yeteneklerini sergilemektedirler.

Komedi Türkiye isimli yarışma programının jüri koltuğunda Haluk Bilginer, Gani Müjde ve Gülse Birsel yer almıştır. Programın sunuculuğunu da Burcu Esmersoy yapmıştır. Programa katılan konuk oyuncular arasında Sarp Apak, Bülent Emrah Parlak ve Gupse Özay gibi önemli isimler de vardır.

Türk komedi dizileri yazımızı burada sonlandırıyoruz! Listede olmayan ancak sizin izlemekten keyif aldığınız Türk yapımı komedi dizileri neler? Bizlerle paylaşın! 🙂

-->