En İyi Viski Markaları: Dünyanın En İyi 20 Viski Markası!

Viski, dünyanın en eski içkilerinden birisidir ve pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Dünyada adeta bir kültür haline gelmiştir. Durum böyle olunca pek çok kişi tarafından dünyanın en iyi viski markaları araştırılmaktadır.

Viski, tahılların fermante ve distile edilmesi ile elde edilen alkollü bir içecektir. Genellikle yapımında mısır, arpa, çavdar ve buğday gibi tahıllar kullanılmaktadır. Günümüzde viski isimleri ait oldukları markaya göre adlandırılmaktadır. Peki, en iyi viski hangisi? Bu yazımızda sizlere bu konudan bahseceğiz.

En İyi Viski Markaları Nelerdir? En İyi Viski Çeşitleri

en iyi viski markaları
En iyi Viski Markaları Nelerdir?

Viski, şu an dünyanın en popüler içeceklerinden biri haline gelmiştir. En kaliteli viski belirlenirken pek çok kriter göz önünde bulundurulmaktadır. Üretim teknikleri ve tadım özellikleri bunlardan sadece biridir.

En iyi viski markaları şu şekildedir;

  1. The Macallan,
  2. Glenmorangie,
  3. Booker’s,
  4. Johnnie Walker,
  5. Ardbeg,
  6. Lagavulin,
  7. Redbreast,
  8. Chivas Regal,
  9. Ballantine’s Finest,
  10. Suntory,
  11. Hibiki,
  12. Jameson,
  13. Talisker,
  14. Aberlour,
  15. Jack Daniel’s,
  16. Evan Williams,
  17. Woodford Reserve,
  18. Glenfiddich,
  19. Elijah Craig,
  20. Maker’s Mark.

Öneri içerik: Güncel Viski Fiyatları

1- The Macallan

en iyi viski markaları
En iyi viski markaları

The Macallan, dünyanın en iyi viskisi olarak bilinmektedir. The Macallan bir İskoç içkisidir.1824 yılında kurulan bir marka olmasının yanı sıra İskoçya’daki ilk yasal ruhsata sahip içki fabrikalarından da biridir. The Macallan viskisi tat olarak tatlı, meyvemsi ve baharatlı bir yapıya sahiptir. Bunun yanında en pahalı viski markaları arasında da yer almaktadır.

The Macallan viskisinin tüm çeşitlerinin fiyatlarına Macallan Viski Fiyatları yazımızdan ulaşabilirsiniz.

2- Glenmorangie

en iyi viski markaları
En iyi viski markaları

Glenmorangie, İskoçya’nın en ünlü viski markalarından bir tanesidir. Bu markanın en ön plana çıkan özelliği “Sekizinci Mahzen” olarak isimlendirilen en yüksek viski kazanına sahip olmasıdır. Glenmorangie viskisi tat olarak meyvemsi, vanilyalı, baharatlı ve hafif çiçeksi bir yapıya sahiptir.

3- Booker’s

en iyi viski markaları
En iyi viski markaları

Booker’s, bir Amerikan Bourbon viskisidir. %63.7 alkol oranına sahiptir. Bu da Booker’s markasını en yüksek alkol oranına sahip burbon markaları arasına koymaktadır. Booker’s viskisi tat olarak daha çok kavrulmuş meşe, vanilya, karamel ve baharat gibi aromalarla tanınmaktadır.

4- Johnnie Walker

en iyi viski markaları
En iyi viski markaları

Johnnie Walker, bir İskoç içkisidir. Dünyadaki viskiler arasında en çok sevilen viskiler arasında yerini alır. Bu viski markası zengin tat ürünleri ile bilinmektedir. Genellikle viskinin içerisinde turba, meyve, baharat ve vanilya gibi aromalar yer almaktadır.

Öneri içerik: Red Label Fiyat

5- ArdBerg

en iyi viski markaları
En iyi viski markaları

ArdBerg, bir İskoç viskisidir. İskoçya’nın Islay Adası’nda üretilmektedir. Bu viski yoğun bir turba dumanıyla bilinmektedir. Yoğun ve karmaşık bir tada sahiptir. Genel olarak viskinin içerisinde tuzlu deniz notaları, baharatlar, meyve ve vanilya aromaları yer almaktadır. Oldukça ağır bir viski olduğunu söylemek mümkündür. %46 alkol oranına sahiptir.

6- Lagavulin

en iyi viski markaları
En iyi viski markaları

Lagavulin, bir İskoç içkisidir. İskoçya’nın Islay Adası’nda üretilmektedir. Yoğun turba dumanına sahiptir. Lagavulin viskisi pek çok farklı aromayı bir araya getirmeyi başarmış ve içimi son derece yumuşak bir viskidir.

Öneri içerik: Migros Viski Fiyatları

7- Redbreast

en iyi viski markaları

Redbreast, bir İrlanda viskisidir. Viski tutkunları arasında en güzel viski olarak bilinmektedir. Bu viskinin içerisinde meyve, baharatlar, vanilya ve hafif odun aroması bulunmaktadır.

8- Chivas Regal

en iyi viski markaları

Chivas Regal, bir İskoç viskisidir. Dünya çapında oldukça ünlüdür ve lüks harmanlanmış viskileri ile tanınmaktadır. İçimi yumuşaktır. Ülkemizde de oldukça fazla tüketilmektedir.

İlgili içerik: Chivas Regal Viski Fiyatı

9- Ballantine’s Finest

en iyi viski markaları

Ballantine’s Finest, dünyanın en çok satan viski markalarından bir tanesidir. İskoç viskisidir. Viskinin içerisinde vanilya, bal ve çok hafif baharat aromaları bulunmaktadır.

İlginizi çekebilir: Ballantines Fiyat

10- Suntory

en iyi viski markaları

Suntory bir Japon viskisidir. Suntory Holdings Limited 1899 yılında kurulmuştur ve o günden bu güne Japonya’nın en kaliteli viskisini üreten markaların başında gelmektedir. Kaliteli viski markaları içerisinde yer alan en iyi viskilerden birisi olarak bilinmektedir.

11- Hibiki

en iyi viski markaları

Hibiki, Japon viskisidir. Bu viskinin içerisinde hafif çiçeksi ve meyvemsi notalar, vanilya, baharat ve hafif odun aromaları yer almaktadır. En iyi Japon viski markalarının arasındadır ve sevilerek tüketilmektedir.

12- Jameson

en iyi viski markaları

Jameson, İrlanda viskisidir. İrlanda viskileri arasında en popüler ve en çok satan viskidir. Bu viskinin içerisinde meyvemsi notalar, vanilya, baharat ve hafif odun aroması bulunmaktadır. Tek başına içilebilmesinin yanı sıra kokteyllerde de kullanılan bir viskidir. Tadı en güzel viski kategorisi içerisinde yer almaktadır.

13- Talisker

en iyi viski markaları

Talisker, İskoç viskisidir. İskoçya’da yer alan Skye Adası’nda üretilmektedir. 2007 yılında dünyanın en iyi single malt viskileri arasına girmiş ve ödül kazanmıştır. En iyi viski Türkiye listesinde de kendine yer edinmiş bir viskidir. Viskinin içerisinde turba dumanı, baharatlar ve vanilya aromaları bulunmaktadır.

İlginizi çekebilir: Monkey Shoulder Whiskey Fiyat

14- Aberlour

en iyi viski markaları

Aberlour, İskoç viskisidir. İskoçya’nın Speyside bölgesinde üretilmektedir. Olgunlaşma sürecinde meşe fıçılarında dinlendirilen bu viskinin içerisinde tatlı baharatlar, çikolata ve kuru meyve tatları bulundurmaktadır.

15- Jack Daniel’s

en iyi viski markaları

Jack Daniel’s, Amerika Birleşik Devletleri’nde üretilen dünyaca ünlü bir viskidir. Ülkemizde de en iyi viski markaları içerisinde değerlendirilmekte ve sıklıkla tüketilmektedir. Meşe fıçılarında dinlendirilen viskilerden bir tanesi olan Jack Daniel’s viskisinin içerisindeki alkol oranı %45’tir.

İlgili içerik: Jack Daniel’s Fiyatları

16- Evan Williams

en iyi viski markaları

Evan Williams, viskiler arasında en köklü geçmişe ait olan viskidir. Tarihi 1783’lere kadar uzanmaktadır. %43 alkol oranına sahip olan bu viskinin içerisinde baharat ve vanilya aromaları bulunmaktadır.

17- Woodford Reserve

en iyi viski markaları

Woodford Reserve, Amerikan viskisidir. Amerika’nın Kentucky bölgesinde üretilmektedir. Viskinin içerisinde tatlı baharatlar, vanilya, karamel ve kavrulmuş meşe aromaları bulunmaktadır.

18- Glenfiddich

en iyi viski markaları

Glenfiddich, İskoç viskisidir. İskoçya’nın Speyside bölgesinde üretilmektedir. En çok tercih edilen viski markaları içerisinde bulunmaktadır. Bu viskinin içerisinde vanilya, meyve, baharat ve hafif çiçeksi notalar yer almaktadır.

Öneri içerik: Grants Viski Çeşitleri ve Fiyatları

19- Elijah Craig

en iyi viski markaları

Elijah Craig, pek çok kişi tarafından dünyanın en iyi viski markaları arasında gösterilmektedir. %47 alkol oranına sahip olan bu viski, 2010 yılında San Francisco World Spirits Competition’da en iyi bourbon ödülüne layık görülmüştür.

20- Maker’s Mark

en iyi viski markaları

Maker’s Mark, bir Amerikan viskisidir. Amerika’nın Kentucky bölgesinde üretilmektedir. En kolay içime sahip burbon viskiler arasında yer almaktadır. Bu viskinin içerisinde tatlı baharatlar, vanilya, karamelize şeker ve hafif meşe aromaları bulunmaktadır. Viski severler arasında oldukça popüler bir viskidir.

İlginizi çekebilir: Şarap Fiyatı Listesi

En İyi Viski Markaları ve Fiyatları 2023

en iyi viski markaları
En İyi Viski Markaları ve Fiyatları

Yukarıda sizlere en iyi viski markalarından detaylı bir şekilde bahsettik. Şimdi sıra geldi en iyi viski fiyatları konusuna. 2023 yılı itibari ile en iyi viski markaları ve fiyatları şu şekildedir:

  1. The Macallan fiyatı: 1.675 TL – 29.500 TL
  2. Glenmorangie fiyatı: 6.550 TL
  3. Booker’s fiyatı: 3.778 TL
  4. Johnnie Walker fiyatı: 379 TL – 3.150 TL
  5. Ardbeg fiyatı: 2.426 TL – 4.583 TL
  6. Lagavulin fiyatı: 1.550 TL – 3.700 TL
  7. Redbreast fiyatı: 1.837 TL
  8. Chivas Regal fiyatı: 515 TL – 11.600 TL
  9. Ballantine’s Finest fiyatı: 395 TL – 3.150 TL
  10. Suntory fiyatı: 2.050 TL
  11. Hibiki fiyatı: 4.750 TL
  12. Jameson fiyatı: 415 TL – 1.100 TL
  13. Talisker fiyatı: 1.600 TL
  14. Aberlour fiyatı: 750 TL – 2.000 TL
  15. Jack Daniel’s fiyatı: 495 TL – 4.450 TL
  16. Evan Williams fiyatı: 550 TL
  17. Woodford Reserve fiyatı: 1.400 TL
  18. Glenfiddich fiyatı: 180 TL – 5.975 TL
  19. Elijah Craig fiyatı: 1.400 TL
  20. Maker’s Mark fiyatı: 1.250 TL

Ucuz Viski Markaları Nelerdir?

Her şeyin fiyatına zam geldiği bu dönemde alkol fiyatlarına da zam gelmiştir. Durum böyle olunca her şeyin en ucuzu araştırılmaya başlanmıştır.

Yazımızın bu bölümünde sizlere ucuz viski markalarından bahsedeceğiz. İşte ucuz viski markaları şunlardır:

  • Jim Beam
  • Johnnie Walker
  • Ballantines
  • Chivas Regal

Öneri içerik: Zamlı Alkol Fiyat Listesi

En İyi Viski Kiti Hangisi? En İyi Viski Aroması

Viski kiti, aroma ve renklendiriciden meydana gelen ve viski yapımında kullanılan bir ürün olarak bilinmektedir. Alkol fiyatlarının arması ile beraber alkol tüketicileri kendi alkollerini yapması söz konusu olmaya başlamıştır. Durum böyle olunca viski yapımı için gerekli olan viski kiti konusunda da araştırmalar yapılmaya başlanmıştır.

En iyi 3 viski kiti şunlardır:

  • StillSpirits Turbo 500: Bu viski kiti, Avrupa’da en çok sevilen viski kitlerindendir. Bu kit ile beraber 25 litre viski üretebilmek mümkündür.
  • Grain Father: Kurulumu oldukça kolay olan bu viski kiti ile 9 saatte 23 litre viski üretebilmek mümkündür.
  • T500 Kompakt: Bu viski kiti pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Viski yapımına yeni başlayanlar için iyi bir seçim olarak görülmektedir. Bu viski kiti ile 10 litre viski üretebilmek mümkündür.

En iyi viski markaları yazısını burada sonlandırıyoruz. Sizin en sevdiğiniz viski markası hangisi? Bizlerle paylaşın! 🙂

En İyi Viski Markaları İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Scotch Viski Markaları Neler?

Scotch viski markaları şunlardır:
– Laphroaig Old Islay Single Malt Scotch Viski,
– Arran Robert Burns Single Malt Scotch Viski,
– Ballantine’s Finest Blended Scotch Viski,
– Monkey Shoulder Blended Scotch Viski,
– The Glenlivet Malt Scotch Viski,
– Lagavulin Malt Scotch Viski.

Bourbon Viski Markaları Neler?

Bourbon viski markalarından bazıları şunlardır:
– 1792 Bourbon,
– Barton Brands,
– Belle of Nelson,
– Blanton’s,
– Booker’s,
– Cabin Still,
– Elijah Craig,
– Eagle Rare,
– Heaven Hill,
– Jim Beam,
– Maker’s Mark,
– Old Crow,
– Rebel Yell.

Single Malt Viski Markaları Neler?

Single Malt viski markalarından bazıları şunlardır:
– McCarthy’s Single Malt,
– Limeburners Single Malt,
– Armorik Single Malt,
– Kornog Single Malt,
– Vicomte Single Malt,
– Clonmel Single Malt,
– Locke’s Single Malt,
– Merrys Single Malt,
– Teeling Single Malt.

Alman Viski Markaları Neler?

Alman viski markalarından bazıları şunlardır:
– Glen Slitisa,
– Schlitzer Burgen,
– Gruel,
– Höhler,
– Rabel,
– Slyrs,
– Volker Theurer

Johnnie Walker Red Label Viski Fiyatları listesini şimdi inceleyebilirsiniz!

Yorum Bırak
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir