Influencer Ne Demek? 2023’te Influencer Nasıl Olunur?

Son yıllarda oldukça popüler olan “influencer” kelimesini hemen hemen herkes duymuştur. Durum böyle olunca influencer nasıl olunur diye merak edenlerin sayısında da önemli bir artış söz konusudur. Bu yazıda nasıl influencer olunur detaylı bir şekilde açıklayacağız.

Sosyal medyanın hayatımızın her anına dahi olması ile birlikte influencer kelimesinin kullanımı da artmıştır. Hatta artık bir meslek haline bile gelmeye başlamış ve hemen hemen herkesin hayal ettiği bir meslek olmuştur. Influencer olmak ile ilgili merak edilen pek çok konu başlığı vardır. Biz de bu içerik ile birlikte influencer nedir nasıl olunur gibi konulara açıklık getireceğiz.

Influencer Nedir?

influencer nasıl olunur
influencer ne demek?

Influencer kelimesinin Türkçedeki karşılığı “etkileyen”dir. Günümüzde sosyal medya ve dijital kanallar aracılığı ile herhangi bir konuyla ilgili yaşamış oldukları deneyimleri, onları takip edenlerle sosyal medya üzerinden paylaşan ve toplulukları etkileme gücüne sahip olan kişilere influencer denmektedir.

Influencerlar, dijital ortamda yüksek takipçi sayısına sahip olan kişilerdir. Bu yüzden onlar herhangi bir şey önerdiklerinde (örneğin bir makyaj malzemesi), o ürünün satışında önemli ölçüde artışlar olabilmektedir.

Influencerlar belirli bir kazanç sağladıklarında bu kazançlarını genel olarak yurt dışına çıkmak için kullanmaktadırlar. Yurt dışında en çok Dubai’ye giden influencer bulunmaktadır. Yani influencerların ilk yurt dışı tercihlerinden biri Dubai’dir.

Influencer Marketing Nedir?

Influencer Marketing, markaların hedef kitlelerine ulaşabilmeleri için influencerlar aracılığıyla pazarlama yapmalarını ifade etmektedir. Bu yöntemle markalar, influencer pazarlama yaparak markanın bilinirliğini ve satışların artmasını sağlamaktadır.

Micro ve Macro Influencer Nedir?

Influencerlık mikro ve macro influencerlık olmak üzere ikiye ayrılmaktadır;

  • Mikro influencer, 5 bin ile 20 bin arasında bir takipçi sayısına sahip olan ve takipçileriyle sürekli etkileşim içerisinde olarak samimi bir bağ kuran influencerlardır.
  • Makro influencer, 20 binden daha fazla takipçi sayısına sahip olan ve genellikle bir markayı veya ürünü tanıtıp daha geniş kitlelere tanıtan kişilerdir.

Influencer Nasıl Olunur?

influencer nasıl olunur
Influencer Nasıl Olunur?

Yabancı ve Türk influencerlar milyonlarca insan tarafından takip edilmektedir. Influencerları takip eden kitlelerin en çok merak ettiği şeylerden birisi de influencer nasıl olunur konusudur. Influencer olmak isteyen bir kişinin öncelikle sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanıyor olması gerekmektedir.

Influencer olabilmek için sosyal medyada ilgi çekici içerikler üretmek gerekmektedir. Günümüzde hemen hemen her konu ile ilgili içerikler üretildiği için sizin bu içeriklere farklı bir bakış açısı ile yaklaşmanız gerekmektedir. Yani yaratıcılık ve özgünlük aslında influencer olabilmek için en önemli özelliklerdir diyebiliriz.

İlginizi çekebilir: Telefondan Para Kazanma Yolları

Instagram Influencer Nasıl Olunur?

influencer nasıl olunur
Instagram Influencer Nasıl Olunur?

Günümüzde en çok kullanılan sosyal medya platformlarından bir tanesi tartışmasız Instagram’dır. Özellikle İnfuelencer olmak isteyenlerin mutlaka aktif olarak kullanması gereken bir sosyal medya platformu olduğunu söylemek mümkündür.

Peki, Instagram influencer nasıl olunur? Maddeler halinde açıklayalım…

İlginize göre bir konu seçin: İçerik üretmeye başlamadan önce mutlaka ilgi alanınıza göre bir konu belirleyin. Konu belirlemek sizlerin hitap edeceğiniz kitleyi de belirlemenize yardımcı olacaktır. Fikir olması bakımından seçebileceğiniz bazı konuları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Hayvanlar ve evcil hayvanlar,
  • Film, müzik ve kitaplar,
  • Mimari,
  • Sanat,
  • Fotoğrafçılık,
  • Seyahat,
  • Yaşam stili,
  • Kişisel bakım,
  • Oyun,
  • Yiyecek ve içecek,
  • Arabalar ve motosikletler,
  • Eğitim,
  • Moda,
  • Yemek tarifleri,
  • El sanatları,
  • Bahçe ve bitkiler,
  • Mizah,
  • Saç güzelliği,
  • Teknoloji,
  • Sağlık & Fitness,
  • Çocuklar ve ebeveynlik,
  • Bir Instagram hesabı açın: Influencer olabilmek için mutlaka bir sosyal medya hesabınız olmalıdır. Eğer Instagram’da influencer olmak istiyorsanız mutlaka bir Instagram hesabı edinmelisiniz.
  • Intagram hesabınızın kayda değer bir biyografisi olsun: Instagram hesabınızı açtıktan sonra artık Intagram hesabınızı düzenlemeniz gerekmektedir. Düzenlemeye ilk olarak biyografi kısmından başlayınız. Hemen insanların dikkatini çekebilecek bir biyografi oluşturun. Paylaşımlarınızın ne hakkında olduğuna ve insanlara nasıl fayda sağlayacağına ilgi çekmeye çalışın.
  • Instagram hesabınıza güzel bir profil resmi yükleyin: Sosyal medyada görsellik her zaman ön plandadır. Bu yüzden Instagram hesabınızın konusuna göre orijinal bir profil resmi yükleyin.
  • Instagram hesap optimizasyonu yapın: Instagram’da influencer olmak istiyorsanız Instagram hesabınızı işletme hesabına dönüştürmeniz gerekmektedir.
  • İçeriğinizi planlayın: Instagram profilinizi düzenledikten sonra sıra geldi paylaşacağınız içeriklere. İçeriğinizi hedef kitlenize göre planlamalı ve düzenli paylaşımlar yapmalısınız. Bu hedef kitlenizin devamlılığı açısından çok önemlidir. Düzenli aralıklarla fotoğraflar, videolar ve hikayeler paylaşmak hesabınızın büyümesine önemli ölçüde katkı sağlayacaktır.
  • Doğru hashtag seçimi yapın: Hashtag kullanımı yeni açılan Instagram hesapları için önemlidir. Hashtagler, paylaştığınız içeriklerin diğer kullanıcılar tarafından bulunabilmesini sağlar. Bir fotoğrafta en fazla 30 hashtag kullanabilirsiniz. Sayfanız büyüdükten ve belirli kitleye ulaştıktan sonra hashtag kullanımını azaltabilirsiniz.
  • Takipçilerinizle etkileşim içinde olun: Instagram üzerinden takipçilerinizle etkileşim içerisinde olmanız takipçilerinizle samimi bir bağ oluşturmanızı sağlayacaktır. Instagram algoritması da takipçilerinden gelen yorumlara geri dönüş yapan hesapları algılamakta ve bu hesapların görünürlüklerini artırmaktadır. Bu nedenle insanlarla devamlı etkileşim halinde olmaya çalışın.
  • Markalarla işbirliği yapın: İletişimde olduğunuz markaların ürünlerini kullanarak ve bu ürünleri paylaşarak markalarla işbirliği yapabilir ve para kazanabilirsiniz.

Trendyol Influencer Nasıl Olunur?

influencer nasıl olunur
Trendyol Influencer Nasıl Olunur?

Trendyol’un influencerlar için kullanıma sunduğu Trendyol Influencer sistemi aracılığı ile Trendyol işbirliği yapabilir ve para kazanabilirsiniz. Trendyol influencer başvuru yapmak için bazı şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar şu şekildedir:

  • Instagram’da takipçi sayınız 30 binin üzerinde olmalıdır.
  • Takipçileriniz ve etkileşimleriniz tamamen organik olmalıdır.
  • Her influencer kazancını faturalandırabileceği bir şirket/ajans veya Sosyal İçerik Üreticisi Muafiyet yöntemi ile çalışmalıdır.
  • Aktif ürün satışı yapan bir hesap olmamalıdır.

Yukarıda verilen şartları sağladığınız durumda Trendyol Influencer Başvuru Formu nu doldurup başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Amazon Influencer Nasıl Olunur?

Amazon Influencer programına başvuran influencerlar sosyal medya aracılığıyla Amazon ürünleri ile ilgili takipçilerine öneriler vermelidirler. YouTube, Instagram veya Facebook kullanıyorsanız Amazon Influencer programına başvuruda bulunabilirsiniz.

Influencer Ne Kadar Kazanır? 2023

influencer nasıl olunur
Influencer Ne Kadar Kazanır? 2023

Influencerlar kullandıkları platformlara, takipçi sayılarına ve aldıkları reklamlara göre gelir elde etmektedirler.

YouTube platformunda 1 milyon takipçisi olan bir kişinin aylık kazancı 40 bin TL civarında olabileceği gibi aldığı reklamlara bu miktar 100 bine TL’ye kadar çıkabilmektedir.

TikTok‘ta 100 bin takipçisi olan bir kişinin aylık kazancı 8 bin TL civarında olabiliyor. Fakat TikTok, kullanıcılarına şu anda herhangi bir ücret ödememektedir.

Instagram‘da 1 milyon takipçisi olan bir kişinin aylık kazancı etkileşim sayısına göre 5 bin TL ve 30 bin TL arasında değişiklik gösterebiliyor. Instagram influencer fiyatları YouTube’da içerik üreten influencerlara göre biraz daha düşüktür.

İnternetten başka nasıl para kazanabilirim diyenler İnternetten Para Kazanma Yolları yazımıza bir göz atabilir.

Influencer Olmanın Avantajları Nelerdir?

Influencer nasıl olunur diye araştırma yapanların en çok merak ettiği konulardan birisi de influencer olmanın ne gibi avantajları olduğudur.

Influencer olmanın avantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Influencer olmak için herhangi bir eğitim şartı bulunmamaktadır. Yani her eğitim seviyesinden kişiler influencerlık yapabilmektedir.
  • Influencerların aylık kazancı normal bir işte çalışanların aylık kazancına göre daha yüksektir.
  • Influencerlar işbirliği yaptıkları markaların hizmetlerini deneme imkanı bulmaktadırlar. Bu sayede ücretsiz pek çok şeye sahip olabilirler.
  • Influencerların belirli kitleleri etkileme güçleri bulunmaktadır.

Instagram’da takipçi sayınızı organik bir şekilde büyütmek istiyorsanız aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz. 🙂

İnlfluencer nasıl olunur yazısını burada sonlandırıyoruz. Konuya dair sorularınızı yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz. 🙂

Influencer Nasıl Olunur İle ilgili Sıkça Sorulan Sorular

Influencer okunuşu nasıl?

Influencer kelimesinin İngilizce telaffuzu “in·floo·uhn·suh” şeklindedir. Bu telaffuzun Türkçe’de okunuş şekli ”influınsır”dır.

Influencer Ajansı Nedir?

Influencer ajansı, influencerların markalar ve firmalarla işbirliği yapmalarını sağlayan bir dijital reklam ajansıdır. 

En İyi Kadın Influencer Kimdir?

50 milyonu aşkın Instagram takipçisi ile Huda Kattan en iyi kadın influencerların başında gelmektedir.

Yorum Bırak
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir