Tüm Zamanların En İyi Yerli Komedi Filmleri – 21 FİLM!

Türk milleti olarak sinema sektörüne oldukça fazla önem veriyoruz. Ülkemizde Türkçe komedi filmleri hep popülerdi. Bu popülerlik her geçen sene daha da artmaya başladı. Durum böyle olunca insanlar da geçmiş yıllardaki komedi filmlerini de araştırmaya başladı. Peki, son yılların en iyi yerli komedi filmleri nelerdir?

Komik yerli filmler, insanın kafasını dağıtan ve ona keyifli vakit geçirten bir yapıya sahiptir. Türkçe komik filmleri sinemada izleyebileceğimiz gibi bazı platformlar üzerinden de izleyebilmemiz mümkündür. Bu yazımızda sizler için izlenecek Türk komedi filmleri derledik gelin hep beraber bir bakalım.

En İyi Yerli Komedi Filmleri

en iyi yerli komedi filmleri
En iyi Yerli Komedi Filmleri

Komik Türk filmleri denilince ilk akla Yılmaz Erdoğan, Cem Yılmaz, Şahan Gökbakar, Tolga Çevik, Ahmet Kural ve Murat Cimcir gelmektedir. Ama en iyi Türk komedi filmleri kuşkusuz Kemal Sunal’ın yer aldığı filmlerdir.

Bu kadar çok komedyen olunca ister istemez Türk komik filmler de hayli fazla olmaktadır. Biz de bu yazımızda sizlere en çok izlenen yerli komedi filmlerini derledik.

En iyi yerli komedi filmleri listesi şu şekildedir:

  • Hababam Sınıfı Serisi
  • Sosyete Şaban
  • Japon İşi
  • Her Şey Güzel Olacak
  • Vizontele
  • G.O.R.A
  • Hokkabaz
  • Organize İşler
  • Recep İvedik Serisi
  • Eyvah Eyvah Serisi
  • Arif V 216
  • Hükümet Kadın
  • Deliha
  • Kara Bela
  • Düğün Dernek 2: Sünnet
  • Eltilerin Savaşı
  • Aykut Enişte 2
  • Azizler
  • Tamirhane
  • Hazine
  • İllegal Hayatlar

Yukarıda verilen liste en güzel Türk komedi filmleri arasında en çok izlenen Türk komedi filmleridir. Gelin hep beraber bu Türk komedi film önerileri nelermiş yakından inceleyelim.

Hababam Sınıfı Serisi

en iyi yerli komedi filmleri

Hababam Sınıfı, Rıfat Ilgaz’ın Hababam Sınıfı isimli romanında uyarlanan bir film serisidir. Hababam Sınıfı film serisinin ilk filmi 1974 yılında vizyona girmiştir. Film önerileri Türk komedi kategorisinde seyirci ile buluştuğu ilk andan itibaren hep üst sıralarda yer almaktadır.

Oyuncular: Kemal Sunal, Halit Akçatepe, Şener Şen, Adile Naşit, Tarık Akan

Sosyete Şaban (1985)

en iyi yerli komedi filmleri

En güzel komedi filmleri Türk yapımları arasında hiç şüphesiz ki Kemal Sunal filmleridir. Sosyete Şaban filminde Şaban ile Peri beşik kertiğidirler. Peri, babasının işleri bozulunca köye dönmek zorunda kalır. Köye döndüklerinde Şaban ile evlenmek zorunda kalır. Fakat Peri, gerdek gecesinde köyden kaçar. Bunu kendine yediremeyen Şaban kendini değiştirir ve Peri ile karşılaşır. Burdan sonra artık Şaban’ın intikam macerası başlamaktadır.

Oyuncular: Kemal Sunal, Perihan Savaş, Yüksel Aksu, Giray Alpan ve Cevdet Arıkan

IMDB: 6,9

Japon İşi (1987)

en iyi yerli komedi filmleri

Japon İşi filmi bir Kemal Sunal filmidir. Bu filmde Kemal Sunal, Veysel garson olarak çalıştığı gazinodaki şarkıcı Başak’a aşıktır. Bir gece gazinoya gelen bir Japon elektronik mühendisi gazino çıkışında saldırıya uğrar ve bu mühendisi baygın bir şekilde bulan Veysel adamı kendi evine getirir.

Japon elektrik mühendisi kendi ülkesine döndükten sonra Veysel’e bir hediye paketi gönderir. Bu hediye paketinin içinden Başak’a tıpatıp benzeyen bir robot çıkar ve olaylar buradan sonra karışmaya başlar.

Oyuncular: Kemal Sunal, Fatma Girik, Sümer Tilmaç, Asuman Arsan ve Reha Yurdakul

IMDB: 6,1

Her Şey Güzel Olacak (1998)

en iyi yerli komedi filmleri

Cem Yılmaz’ın başrolünde olduğu Her Şey Çok Güzel Olacak, sorunlu abi kardeş olan Nuri ile Altan’ın hikayesini bizlere aktarmaktadır. Tesadüfen bir kavga esnasında karşılaşan Nuri ve Altan kardeşler, başlarına alacakları belalardan dolayı Güney’e kaçmak zorunda kalacaklardır.

Oyuncular: Cem Yılmaz, Mazhar Alanson ve Ceyda Düvenci

IMDB: 8,1

Vizontele (2001)

en iyi yerli komedi filmleri

En iyi yerli komedi filmleri arasında yer alan Vizontele filminde, daha önce hayatında hiç televizyon görmemiş bir köyün, televizyon ile verdiği mücadele anlatılmaktadır.

Oyuncular: Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ, Altan Erkekli ve Cem Yılmaz

IMDB: 8,0

G.0.R.A (2004)

en iyi yerli komedi filmleri

Son 20 yılın en iyi Türk filmleri komedi kategorisinde ilk sıralarda gösterilen G.O.R.A, Cem Yılmaz’ın başrolünde olduğu bir uzay filmidir.

Oyuncular: Cem Yılmaz, Özge Özberk ve Ozan Güven

IMDB: 8,0

Organize İşler (2005)

en iyi yerli komedi filmleri

Organize İşler filminde, Süpermen kostümü giyerek para kazanmaya çalışan bir adam, bir gün kendisini suç dünyasının ortasında bulur ve burada masum bir kadına aşık olur.

Oyuncular: Yılmaz Erdoğan, Tolga Çevik ve Demet Akbağ

IMDB: 7,4

Recep İvedik Serisi

en iyi yerli komedi filmleri

Recep İvedik, Şahan Gökbakar’ın canlandırmış olduğu bir komedi film serisidir. En iyi komedi filmleri yerli olanlar arasındadır. Serinin ilk filmi 21 Şubat 2008 yılında vizyona girmiştir ve şu an 7 serisi bulunmaktadır.

Eyvah Eyvah Serisi

en iyi yerli komedi filmleri

Eyvah Eyvah, Hakan Algül’ün yönetmenliğini yaptığı 2009 yapımı bir komedi filmidir. Filmde Çanakkale’de klarnet çalarak yaşamını sürdüren Hüseyin’in Firuzan’la tanışması sonucu yaşadıkları maceralar anlatılmaktadır. Bu filmin 3 serisi bulunmaktadır. En iyi yerli komedi filmleri içerisinde yer alan bir filmdir.

Oyuncular: Demet Akbağ, Ata Demirer, Şehsuvar Aktaş

Arif V 216 (2018)

en iyi yerli komedi filmleri
en iyi yerli komedi filmleri

Yönetmenliğini Kıvanç Barunönü’nün yaptığı ve sanaryosunu Cem Yılmaz’ın yazdığı Arif V 2016, 5 Ocak 2018 tarihinde vizyona girmiş ve büyük beğeni toplamış en iyi yerli komedi filmlerinden bir tanesidir. G.O.R.A’dan dünyaya dönen Arif’in rahatı, Robot 2016’nın beklenmedik bir zamanda dünyaya gelmesi ile bozulur. İnsanlar gibi gülüp eğlenmek isteyen Robot 2016, mahalleli tarafından istenmez ve Arif ve 2016 kendilerini 1969 senesinde bulur.

Oyuncular: Cem Yılmaz, Ozan Güven, Seda Bakan, Zafer Algöz

IMDB: 7,0

İlginizi çekebilir: Marvel Filmleri İzleme Sırası

Hükümet Kadın (2013)

en iyi yerli komedi filmleri

Hükümet Kadın filminde, 8 yaşındaki bir çocuk annesi olan Xate’nin kendini belediye başkanı olmuşken buluvermesi ve bu başkanlık görevini en iyi şekilde yürütmek için yaptığı işler anlatılmaktadır.

Oyuncular: Demet Akbağ, Ercan Kesal ve Bülent Çolak

IMDB: 6,5

Deliha (2014)

en iyi yerli komedi filmleri

Deliha filminde olaylar Zeliha’nın bir gün arkadaşlarıyla falcıya gitmesi ve falcının söyledikleriyle başlamaktadır. Günümüze yakın en iyi yerli komedi filmleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır.

Oyuncular: Gupse Özay, Cihan Ercan ve Emre Korkmaz

IMDB: 4,6

Kara Bela (2015)

en iyi yerli komedi filmleri

Kara Bela, komik filmler Türk yapımları içerisinde Leyla ile Mecnun’un senaristi olan Burak Aksak’ın senaristliğini ve yönetmenliği yaptığı bir filmdir. 18 Eylül 2015 yılında vizyona girmiştir. Filmde karısı ve babasını kaybeden Kudret’in Antep yolunda başına gelenler anlatılmaktadır.

Oyuncular: Cengiz Bozkurt, Seda Bakan ve Erkan Kolçak Köstendil

IMDB: 6,7

Düğün Dernek 2: Sünnet (2015)

en iyi yerli komedi filmleri

Selçuk Aydemir’in senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği Düğün Dernek 2: Sünnet filminde ilk filmde oğlunu evlendiren İsmail, bu filmde torununu sünnet ettirmeye çalışmaktadır. Hem Düğün Dernek 1 hem de Düğün Dernek 2: Sünnet filmi en iyi yerli komedi filmleri içerisinde yer almaktadır.

Oyuncular: Ahmet Kural, Murat Cemcir, Rasim Öztekin

IMDB: 6,3

Eltilerin Savaşı (2020)

en iyi yerli komedi filmleri

2020 en iyi komedi filmleri Türk yapımları içerisinde istediği başarıyı elde edemese de Netflix‘te yayımlandığı tarihten itibaren en çok izlenen listesinden düşmemiştir. Filmde, Sultan ve Gizem adındaki iki eltinin tatlı çekişmelerine şahit oluyoruz.

Oyuncular: Gupse Özay, Merve Dizdar ve Ferit Aktuğ

IMDB: 5,8

Aykut Enişte 2 (2021)

en iyi yerli komedi filmleri

İlk serisiyle komik filmler yerli yapımlar arasında kendini üst sıraya yazdırmayı başaran Aykut Enişte ikinci serisiyle de oldukça fazla ilgi toplamıştır. Filmin bu serisinde Aykut ve Gülşah’ın evlilik arifesinde yaşamış olduğu olaylar işlenmektedir.

Oyuncular: Cem Gelinoğlu, Melis Babadağ ve Müfit Kayacan

IMDB: 6,5

Azizler (2021)

en iyi yerli komedi filmleri

Azizler filmi, orta yaşlı Aziz adındaki bir adamın hayatındaki bunaltıcı döngüden çıkmak için çabalarken başından geçenleri konu almaktadır.

Oyuncular: Engin Günaydın, Haluk Bilginer ve Binnur Kaya

IMDB: 6,0

Tamirhane (2022)

en iyi yerli komedi filmleri
en iyi yerli komedi filmleri

Tamirhane isimli filmde, yetiştirme yurdunda büyüyen iki yakın dost olan olan Yılmaz ve Müjdat bir gece yaşlı bir adamın arabasını iki sokak öteye park etmek için arabaya düz kontakt yaparlar. Arabasına düz kontakt yapıldığını gören yaşlı adam kalp krizi geçirir. Olaylar bundan sonra başlar.

Oyuncular: Nejat İşler, Erkan Kolçak Köstendil, Bülent Şakrak, Necip Memili ve Rıza Kocaoğlu

IMDB: 5,6

Hazine (2022)

en iyi yerli komedi filmleri

Hazine filminde, annesinin vefat etmesiyle yıllar sonra doğup büyüdüğü kasabasına dönen Mesut, kardeşi Musa yüzünden bir define kazısına katılır. Bu define kazısına katılması ile beraber kendisini talihsizlikler zinciri içerisinde bir maceraya atılmış şekilde bulur.

Oyuncular: Çağlar Çorumlu, Boran Kuzum, Aslıhan Gürbüz ve Şükran Ovalı

IMDB: 5,4

İllegal Hayatlar (2023)

13 Ocak 2023 tarihinde vizyona giren İllegal Hayatlar, kaçak kumarhane kurmaya ve bu kumarhaneyi işletmeye çalışan bir adamın hikayesini anlatır.

Oyuncular: Mahsun Karaca, Şahin Sarsu ve Mehmet Kahraman

IMDB: 6,2

En iyi yerli komedi filmleri listesini burada sonlandırıyoruz. Netflix dizilerini/ filmlerini ücretsiz bir şekilde izlemek isteyenler Netflix Dizilerini Ücretsiz İzleme yazımıza bir göz atabilirler.

-->