Marvel Filmleri İzleme Sırası Nasıl Olmalı? 2023 Güncel!

Marvel Filmleri İzleme Sırası Nasıl Olmalı? 2023 Güncel!

Marvel evreni uzun yıllardır sinema dünyasının en çok takip edilen ve sevilen filmlerinin yer aldığı, sayısız kahramanın ve hikayenin bulunduğu, yediden yetmişe birçok insanın yakından takip ettiği bir sinematik evrendir. Bu sinematik evrende yer alan birçok film bulunmaktadır. Marvel filmleri izleme sırası da filmlerin fazlalığı ve hikayelerin birbiri ile olan bağlantısı açısından kafa karıştıran bir konudur.

Bildiğiniz üzere günümüze kadar halihazırda çekilmiş 30’a yakın film bulunmaktadır. Marvel filmleri izleme sırası 2023 güncel halini aktaracağız. Bu filmleri hikayelerine göre hangi sırayla izlemeniz gerek tek tek anlatacağız.

Marvel evrenine dahil Avengers filmleri sırasından da ayrıcına bahsedeceğiz. Bunun yanı sıra Marvel animasyon filmleri izleme sırasına da kısaca göz atacağız.

O halde Marvel filmleri izlenme sırası nasılmış hep birlikte inceleyelim!

Marvel Filmleri İzleme Sırası 2023

Marvel filmleri izleme sırası için hazırladığımız detaylı listemize geçmeden önce sizlere şu bilgiyi vermek isteriz. Aşağıda verdiğimiz listemizde Marvel film serisi izleme sırası vizyona giriş yıllarına göre sıralanmamıştır. Bu sıralamayı hikaye bazlı oluşturduğumuzu belirtmek isteriz.

Marvel evreni izleme sırası tabi ki vizyon tarihlerine göre de oluşturulabilir. Ancak kafa karışıklığını önlemek, tüm hikayeye adım adım yaklaşmak, her bir kahramanın filmini yollarının kesiştiği filmleri izlemeden önce izlemek çok önemli.

Dünyanın en sevilen sinematik evreni olan Marvel serisi izleme sırası, aslında birçok insanın yapılacaklar listesinde yer alır. Biz de sizler için yapılacaklar listenize bir tik atabilin diye bu yazımızı hazırladık.

O halde artık çok merak edilen Marvel filmleri izleme sırası 2023 listesini inceleyelim!

  • Captain America: The First Avenger (2011)
marvel filmleri izleme sırası
Marvel filmleri izleme sırası

Captain America: The First Avenger, Steve Rogers’ın Kaptan Amerika oluş hikayesini anlatır. Asker olan Steve, süper asker serumu ile Kaptan Amerika’ya dönüşür ve neredeyse ölümsüz bir asker olur. Avengers film serisinin ana karakterlerinden birisi olan Marvel filmleri izleme, Marvel filmleri izleme sırası listesinin başında yer alır.

Yönetmen: Joe Johnston

IMDb Puanı: 6.9

  • Captain Marvel (2019)
marvel filmleri izleme sırası
Marvel filmleri izleme sırası

Kaptan Marvel, dünyadaki ve hatta evrendeki en güçlü kahramanlardan birisidir. Askeriyede pilot olan Carol Danvers, başka bir galakside yaşayan Kree’lerin silahının patlamasıyla radyasyona maruz kalır ve genetiğinde değişimler yaşar. Galaksiler arası savaşın ortasında kalan ve radyasyonla genetiği değişen Carol, Kaptan Marvel güçlerini kazanır.

Yönetmen: Anna Boden, Ryan Fleck

IMDb Puanı: 6.8

  • Iron Man (2008)
marvel filmleri izlenme sırası
Marvel filmleri izlenme sırası

Marvel evreninin şüphesiz en sevilen karakteri olan Tony Stark, zengin bir iş adamıdır ve üstün teknoloji ile sayısız silah üretir. Tony Stark, Stark Teknolojisinin silahlarına sahip olmak isteyen teröristler tarafından kaçırılır. Tony ise kaçmak için Iron Man kostümünü tasarlar. Bu kostümü ise filmin ilerleyen kısımlarında kötücül güçler ile savaşmak için kullanır.

Yönetmen: Jon Favreau

IMDb Puanı: 7.9

  • Iron Man 2 (2010)
marvel filmleri izlenme sırası
Marvel filmleri izlenme sırası

İlk filmi ile kitlelere ulaşan ve çok sevilen Iron Man Marvel sinematik evreninde kalıcı bir yer edinmişti. Devam filmiyle hayranlarına tekrar Tony Stark’ı izleme şansı veren Marvel, Iron Man 2 filminde Tony’nin geçirdiği yasal süreçler ve kötülerle mücadelesini anlatmaya devam eder.

Yönetmen: Jon Favreau

IMDb Puanı: 6.9

  • The Incredible Hulk (2008)
marvel film serisi izleme sırası
Marvel film serisi izleme sırası

Marvel evreninin en değişik kahramanlarından birisi olan Hulk, diğer adıyla yeşil dev, Edward Norton tarafından canlandırılır. Dr. Bruce Banner kendisini gamma radyasyonuna maruz bıraktıktan sonra fark eder ki kalp ritmi arttığı her an yeşil bir deve dönüşmektedir.

Yönetmen: Louis Leterrier

IMDb Puanı: 6.6

  • Thor (2011)
marvel filmleri izleme sırası
Marvel filmleri izleme sırası

Thor serisinin ilk filmiyle Chris Hemsworth, karakterini hayranlarına aşık etmiştir. Filmde ise Asgard’da yaşayan ve aslında bir tanrının oğlu olan Thor, babası Odin tarafından sürülür. Dünya’ya inen Thor’un çekici ise SHIELD tarafından keşfedilir.

Yönetmen: Kenneth Branagh

IMDb Puanı: 7

  • The Avengers (2012)
marvel film sırası
Marvel film sırası

Iron Man, Black Widow, Kaptan Amerika, Hawkeye, Hulk, Thor, Loki ve Fury gibi karakterleri birlikte izlediğimiz ilk Yenilmezler filmi. Yenilmezlerin ilk filminde dünyadaki en güçlü kahramanlar, Thor’un kötü kardeşi Loki’nin insanlığı köleliğe sürüklemesine engel olmaya çalışırlar.

Yönetmen: Joss Whedon

IMDb Puanı: 8

  • Iron Man 3 (2013)
marvel filmleri izleme sırası
Marvel filmleri izleme sırası

Mandarin isimli anti kahramanın dünyayı tehlike altına sokmasıyla Iron Man devreye girer. Mandarin ile kavgasının anlatıldığı Iron Man 3 filmi serisinin son filmidir.

Yönetmen: Shane Black

IMDb Puanı: 7.1

  • Thor: The Dark World (2013)
marvel filmleri izleme sırası
Marvel filmleri izleme sırası

Marvel filmleri izleme sırası listesinde sırada Thor: The Dark World bulunuyor. İlk filmi ile gönüllerde taht kuran Thor, devam filmi olan Thor: The Dark World’de Dark Elves’in 9 büyük krallığa karanlık ve pandemi getirmesini önlemeye çalışır.

Yönetmen: Alan Taylor

IMDb Puanı: 6.8

  • Captain America: The Winter Soldier (2014)
marvel serisi izleme sırası
Marvel serisi izleme sırası

İlk yenilmez lan Kaptan Amerika’yı devam filmi olan Kış Askeri’nde Natasha ve Sam Wilson ile ekip olduğunu ve bir görev üzerine çalıştıklarını görüyoruz.

Yönetmen: Anthony Russo

IMDb Puanı: 7.8

  • Guardians of the Galaxy (2014)
marvel
Marvel

Marvel filmleri arasında komedi tadı yüksek olan film serilerinden birisi şüphesiz ki Galaksinin Koruyucularıdır. Baş karakter olan Peter aslında bir insandır ancak uzaylı dostlar edinerek kendisine bir uzay ekibi oluşturur. Bu ekiple birlikte galaksideki kötülerle savaşır. Bu ekibi sadece kendi film serisinde değil aynı zamanda Avengers film serisinde de görüyoruz.

Yönetmen: James Gunn

IMDb Puanı: 8

  • Guardians of the Galaxy Vol 2 (2017)
marvel filmleri izleme sırası
Marvel filmleri izleme sırası

İlk filmiyle çok tutulan ve Marvel severler tarafından fazlasıyla ilgi gören Galaksinin Koruyucuları filmi Vol 2 2017’de vizyona girdi. Serinin ikinci filminde Peter babası olduğu iddia edilen Ego ile tanışır ve Ego hakkında rahatsız edici gerçekleri öğrenmeye başlar.

Yönetmen: James Gunn

IMDb Puanı: 7.6

  • Avengers: Age of Ultron (2015)
marvel filmleri izleme sırası

Age of Ultron’da Avengers ekibi Tony Stark ve Bruce Banner’ın birlikte geliştirdikleri bir yapay zeka ile karşı karşıya kalırlar. Ultron ismindeki yapay zeka insan ırkını yeryüzünden silmek ister ve Avengers ekibi de Ultron’u yenmeye çalışır.

Yönetmen: Joss Whedon

IMDb Puanı: 7.3

  • Ant-Man (2015)
marvel filmleri izleme sırası

Paul Rudd’ın canlandırdığı Ant-Man karakteri Marvel evreninin en komik karakterlerinden birisi sayılabilir. Paul Rudd’ın canlandırdığı karakter Scott aslında uzman bir hırsızdır. Hank Pym’in icat ettiği fütüristik bir kıyafeti yanlışlıkla keşfeder ve bu kıyafet ile büyüyüp küçülebildiğini fark eder. Bu başlangıç Scott’ın bir süper kahraman olma yolundaki ilk adımıdır.

Yönetmen: Peyton Redd

IMDb Puanı: 7.3

  • Captain America: Civil War (2016)
marvel filmleri izleme sırası
Marvel filmleri izleme sırası

Kaptan Amerika film serisinin 3. filminde Avengers’ın ikiye ayrıldığını ve büyük bir savaşa sürüklendiklerini izliyoruz. Kaptan Amerika ve Tony Stark’ın liderlik yaptığı iki grup kendi aralarında bir iç savaşa sürüklenirler.

Yönetmen: Anthony Russo

IMDb Puanı: 7.8

  • Spider-Man: Homecoming (2017)
marvel izleme sırası
Marvel izleme sırası

Tobey Maguire ve Andrew Garfield’ı Örümcek Adam olarak izlemiştik. Marvel üçüncü bir Örümcek Adam film serisi ile Tom Holland’ı izleyici ile buluşturdu. Marvel, Spider-Man: Homecoming filmi ile klasik Örümcek Adam hikayesini farklı bir açıdan izleyiciye sunuyor.

Yönetmen: Jon Watts

IMDb Puanı: 7.4

  • Doctor Strange (2016)
marvel filmleri izleme sırası
Marvel filmleri izleme sırası

Marvel çizgi romanlarının güçlü bir karakteri olan Doctor Strange, Marvel tarafından Marvel sinematik evrenine eklendi. Benedict Cumberbatch’in baş rolde aldığı Doctor Strange filminde karakterin süper kahraman olma yolunu ve içsel yolculuğunu izliyoruz.

Yönetmen: Scott Derrickson

IMDb Puanı: 7.5

  • Black Widow (2021)
marvel filmleri izleme sırası

Avengers’ın sevilen üyesi Natasha Romanoff, diğer adıyla Black Widow aslında eski bir KGB ajanıdır. Filmde Black Widow, geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalır ve etrafında gelişen komplo planlarını fark eder.

Yönetmen: Cate Shortland

IMDb Puanı: 6.7

  • Black Panther (2018)
marvel filmleri izleme sırası

Ölümüyle tüm dünyayı sarsan Chadwick Boseman, Black Panther karakterine hayat vermiş ve izleyenleri kendine hayran bırakmıştı. T’Challa yani Black Panther babasının ölümünden sonra Wakanda tahtının başına geçer. Ancak ulusunu tehdit eden güçlü bir düşman vardır ve Black Panther bu düşmanla karşı karşıya kalır.

Yönetmen: Ryan Coogler

IMDb Puanı: 7.3

  • Thor: Ragnarok (2017)
marvel filmleri izleme sırası
Marvel filmleri izleme sırası

Thor serisinin üçüncü filmi olan Thor: Ragnarok, Asgard’ı tehdit eden kötü kız kardeş yani Ölüm Tanrıçası Hela ile Thor’un karşılaşmasını konu alır.

Yönetmen: Taika Waititi

IMDb Puanı: 7.9

  • Ant-Man and the Wasp (2018)
marvel filmleri izleme sırası
Marvel filmleri izleme sırası

Civil War’dan sonra ev hapsi cezası alan Scott Lang, Dr. Hank Pym ve The Wasp’e quantum krallığından gelen düşmanlara karşı hazırlanmalarına yardım eder.

Yönetmen: Peyton Reed

IMDb Puanı: 7

  • Avengers: Infinity War (2018)
marvel filmleri izleme sırası

Galaksiler arası savaş ve ölüm tanrısı olan Thanos, insanlığı ve hatta tüm evreni silip yok edebilecek güçte olan sonsuzluk taşlarını bir araya getirmeye çalışır. Avengers ise bu acımasız ve zalim düşmanı durdurmak için varını yoğunu ortaya koyar.

Yönetmen: Anthony Russo, Joe Russo

IMDb Puanı: 8.4

  • Avengers: Endgame (2019)
marvel filmleri izleme sırası
Marvel filmleri izleme sırası

En sevilen karakterlerden birisinin ölümüyle Marvel severlerin kalplerini dağlayan Avengers: Endgame’de Yenilmezler takımı Thanos’un Infinity War’da neden olduğu yıkımı düzeltmeye çalışır.

Yönetmen: Anthony Russo, Joe Russo

IMDb Puanı: 8.4

  • Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2022)
marvel filmleri izleme sırası
Marvel filmleri izleme sırası

Bir dövüş sanatçısı olan Shang-Chi, babasını ve Ten Rings kuruluşunu arkasında bıraktıktan sonra sakin bir yaşam sürmeye başlar. Yıllar sonra Ten Rings Shang-Chi’ye saldırıya geçer ve geçmişiyle yüz yüze kalır.

Yönetmen: Destin Daniel Cretton

IMDb Puanı: 7.4

  • Spider-Man: Far from Home (2019)
marvel film serisi
Marvel film serisi

Tony Stark’ın ölümünden sonra yıpranmış olan Peter Parker, okul gezisiyle Avrupa’ya gider ve Mysterio isimli kötü kahramanla karşılaşır. Mysterio’nun asıl amacı ise Tony Stark’ın Peter’a miras bıraktığı yapay zeka ile geliştirilmiş gözlüktür.

Yönetmen: Jon Watts

IMDb Puanı: 7.4

  • Spider-Man: No Way Home (2021)
marvel film serisi
marvel film serisi

Spider Man’in en çok beklenen ve vizyona girdiği andan itibaren gişe rekorları kıran son filmi Spider-Man: No Way Home, beklenmedik bir senaryo ile izleyicisini karşılar. Marvel sinematik evrenine dahil olan paralel evrenler senaryosu, Marvel hayranlarını çok sevindirecek birçok karakteri ekranlara yeniden çıkartır.

Yönetmen: Destin Daniel Cretton

IMDb Puanı: 8.2

  • Eternals (2021)
marvel filmleri izleme sırası
Marvel filmleri izleme sırası

Deviants adı verilen kötücül güçlerle savaşmak için bir araya gelen Eternals, aslında ölümsüz bir üstün ırktır. Yüzyıllardır dünyada gizlice yaşayan Eternals, Deviants ile savaşmak için yeniden bir araya gelir.

Yönetmen: Chloe Zhao

IMDb Puanı: 6.3

  • Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022)
marvel filmleri izleme sırası

Marvel filmleri izleme sırası yazımızda sırada Doctor Strange in the Multiverse of Madness bulunuyor. Doktor Strange, paralel evrenler arası milyonları yok etmek isteyen kötücül paralel evren ikizi ile karşı karşıya gelir. Doktor Strange serisinin ikinci filmi olan Multiverse Madness, Marvel sinematik evreninin WandaVision dizisi ile de bağlantılıdır.

Yönetmen: Sam Raimi

IMDb Puanı: 6.9

  • Black Panther: Wakanda Forever (2022)
marvel filmleri izleme sırası
Marvel filmleri izleme sırası

Black Panther serisinin ikinci filmi olan Wakanda Forever’a olan umutlar çok düşüktü. Chadwick Boseman’in ölümünden sonra Black Panther’in devam filmi gelmez diye düşünüyordu. Ancak Marvel beklenenin üzerinde bir film çıkartarak devam filmini çekti.

Yönetmen: Ryan Coogler

IMDb Puanı: 6.7

  • Thor: Love and Thunder (2022)
marvel film serisi izleme sırası
Marvel film serisi izleme sırası

Thor: Ragnarok filmiyle kalpleri kazanan yönetmen Taika Waititi, Love and Thunder filmiyle Thor serisinin son filmini hayranlarıyla buluşturdu. Emekli hayatı yaşamaya başlayan Thor, Tanrıları öldüren Gorr isimli karakterin galaksiler arası katliam yapmasıyla birlikte emekli koltuğundan kalkar. King Valkyrie, Korg ve eski kız arkadaşı Jane Foster ile birlikte bir ekip olur ve Gorr ile savaşır.

Yönetmen: Taika Waititi

IMDb Puanı: 6.2

  • Ant-Man and the Wasp: Quantumania (2023)
marvel filmleri izleme sırası

Limitlerin ötesinde bir savaşa dahil olan Ant-Man, bu sefer kızının da katıldığı bir ekip ile kendini Quantum’un içerisinde bulur. Quantum krallığını keşfeden ve yepyeni yaratıklarla tanışan Ant-Man, sınırı olmayan bir maceranın içerisine sürüklenir.

Yönetmen: Peyton Reed

IMDb Puanı: 6.1

  • Guardians od the Galaxy Vol. 3 (2023)
marvel filmleri izleme sırası
Marvel filmleri izleme sırası

Endgame’de Gamora’nın ölümünü izlemiştik. Gamora’nın üzüntüsünü derinden yaşayan Peter’ın ekibin geri kalanı ile evreni korumaya devam etmesi gerekmektedir. Ancak bu görevi pek başarılı ilerlememektedir.

Yönetmen: James Gunn

IMDb Puanı: 8.1

Marvel filmleri izleme sırasını ve kısa özetlerini hep birlikte inceledik. Şimdiyse vizyona giriş tarihine göre Marvel izleme sırasına hızlıca bakalım.

İlginizi çekebilir: En İyi Yerli Komedi Filmleri

Vizyona Giriş Tarihine Göre Marvel İzleme Sırası

Hikaye sıralamasına göre Marvel filmleri izleme sırasını hep birlikte inceledik. Eğer derseniz ki vizyona giriş tarihlerine göre izlemek daha mantıklı ve kronolojik sıralamayla izlemeyi tercih ederim, o halde sizler için fazlara göre hazırladığımız sıralamayı da inceleyebilirsiniz. Normalde Marvel evreninde 5 faz bulunmaktadır. Ancak 5. faza ait birçok film ve 6. fazın bütün filmleri henüz vizyona girmedi. Biz yine de sizler için vizyona girecek film ve dizileri de listeye ekledik.

Faz 1:

  • Iron Man (2008)
  • The Incredible Hulk (2008)
  • Iron Man 2 (2010)
  • Thor (2011)
  • Captain America: The First Avenger (2011)
  • The Avengers (2012)

Faz 2:

  • Iron Man 3 (2013)
  • Thor: The Dark World (2013)
  • Captain America: The Winter Soldier (2014)
  • Guardians of the Galaxy (2014)
  • Avengers: Age of Ultron (2015)
  • Ant-Man (2015)

Faz 3:

  • Captain America: Civil War (2016)
  • Doctor Strange (2016)
  • Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)
  • Spider-Man: Homecoming (2017)
  • Thor: Ragnarok (2017)
  • Black Panther (2018)
  • Avengers: Infinity War (2018)
  • Ant-Man ve Wasp (2018)
  • Captain Marvel (2019)
  • Avengers: Endgame (2019)
  • Spider-Man: Far from Home (2019)

Faz 4:

  • WandaVision (2021)
  • The Falcon and the Winter Soldier (2021)
  • Loki (2021)
  • Black Widow (2021)
  • What If…? (2021)
  • Shang-Chi ve On Halka Efsanesi (2021)
  • Hawkeye (2021)
  • Eternals (2021)
  • Spider-Man: No Way Home (2021)
  • Moon Knight (2022)
  • Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022)
  • Ms. Marvel (2022)
  • Thor: Love and Thunder (2022)
  • I am Groot (2022)
  • She-Hulk: Attorney at Law (2022)
  • Werewolf by Night (2022)
  • Black Panther: Wakanda Forever (2022)
  • Guardians of the Galaxy Holiday Special (2022)

Faz 5:

  • Ant-Man and The Wasp: Quantumania (2023)
  • Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2023)
  • Secret Invasion (2023)
  •  Loki (Season 2) (2023)
  • The Marvels (2023)
  • Agatha: Coven of Chaos (2023)
  • What If…? (Season 2) (2023)
  • Echo (2023)
  • Ironheart (2023)
  • Daredevil: Born Again (2024)
  • Captain America: New World Order (2024)
  • Thunderbolts (2024)
  • Blade (2025)

Faz 6:

  • Deadpool 3 (2024)
  • Fantastic Four (2025)
  • Avengers: The Kang Dynasty (2026)
  • Avengers: Secret Wars (2027)

Avengers Filmleri İzleme Sırası

Şüphesiz ki Marvel’ın en çok ilgi çekmeye başladığı film kadrosu Avengers ile başladı. Serinin ilk filminde Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Chris Evans, Chris Hemsworth, Tom Hiddleston ve Samuel L. Jackson gibi isimler yer almıştı. Sonrasında bu kadroya Elizabeth Olsen, Tom Holland, Benedict Cumberbatch ve Chris Pratt gibi daha sayamadığımız birçok isim eklendi. Serinin son filmi Endgame ise hayranlarının yüreğini parçalamıştı.

Marvel filmleri izleme sırasını öğrendik. Bir de Avengers filmleri izleme sırası nasıl, kısaca inceleyelim;

  1. The Avengers (2012)
  2. Avengers: Age of Ultron (2015)
  3. Captain America: Civil War (2016)
  4. Avengers: Infinity War (2018)
  5. Avengers: Endgame (2019)

Marvel Dizileri İzleme Sırası

marvel dizileri izleme sırası
Marvel dizileri izleme sırası

Marvel film sıralamasını hep birlikte inceledik. Marvel dizi film izleme sırası nasıl olur Marvel evreni hayranlarının kafasını karıştıran sorular arasında demiştik.

Marvel filmleri izleme sırasında kesinlikle unutulmaması gereken Marvel sinematik evreninin değerli dizilerinden de bahsetmek istedik. Aslında Marvel evreninde sadece filmler yer almamaktadır. Filmlerde yer alan birçok karakterin adına diziler de çekildi. Bu diziler arasında en çok beğenilen ise WandaVision oldu.

Dizileriyle de alkışlar toplayan Marvel serisi sırasıyla şu şekilde izlenmelidir;

  1. WandaVision
  2. Loki
  3. What If…? 
  4. The Falcon and the Winter Soldier
  5. Moon Knight
  6. Hawkeye
  7. Ms. Marvel

Marvel Animasyon Filmleri İzleme Sırası

Marvel filmleri izleme sırasında kesinlikle unutulmaması ve saygı duyulması gereken birçok animasyon filmi de bulunmaktadır.

Marvel sadece sinema filmi çekmeyen, aynı zamanda animasyon filmleri ile de ünlü olan bir yapımdır. Marvel sinematik evrenine katamayacağımız ancak bağlantılara da sahip olan Marvel animasyon filmleri izleme sırası ise şu şekildedir;

  1. Ultimate Avengers (2006)
  2. Ultimate Avengers 2: Rise of the Panther (2006)
  3. The Invincible Iron Man (2007)
  4. Doctor Strange: The Sorcerer Supreme (2007)
  5. Next Avengers: Heroes of Tomorrow (2008)
  6. Hulk Versus (2009)
  7. Planet Hulk (2010)
  8. Thor: Tales of Asgard (2011)
  9. Iron Man: Rise of Technovore (2013)
  10. Iron Man & Hulk: Heroes United (2013)
  11. Avengers Confidential: Black Widow & Punisher (2014)
  12. Iron Man and Captain America: Heroes United (2014)
  13. Marvel Super Hero Adventures: Frost Fight! (2015)
  14. Hulk: Where Monsters Dwell (2016)
  15. Marvel Rising: Secret Warriors (2018)
  16. Marvel Rising: Chasing Ghosts (2019)

Marvel izleme sırası 2023 yılı için animasyon filmleri listemiz de bu şekildedir. İyi seyirler dileriz.

Sıkça Sorulan Sorular

Marvel filmleri izlenme sırası 2023 en güncel hali hakkında sıkça sorulan soruları sizler için cevapladık.

Marvel filmleri hangi sırayla izlenmeli?

Marvel filmleri kesinlikle hikayelerin kronolojik sıralamasına göre izlenmeli. Elbette vizyona giriş tarihlerine göre izlediğiniz zaman yapılan referansları ve göndermeleri de anlayabiliyorsunuz. Ancak kronolojik izlediğiniz zaman hikayeyi bir bütün olarak algılamanızı sağlayacaktır.

Marvel filmleri sırası nasıl?

Marvel filmlerinin çekim sıralaması aslında karışıktır. Yeni çıkan bir filmin vizyona giriş tarihi, Marvel evreninin içerisindeki tarih sıralamasından farklı bir konumda yer alabilir.  Bu nedenle MCU’nun kendi içerisindeki tarihsel örgüyü yakalamak istiyorsanız filmleri kronolojik sıralamasına göre izlemelisiniz.

Yorum Bırak
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


İçindekiler