2023 Diş Beyazlatma Fiyatları – Diş Beyazlatma Yöntemleri…

Diş sağlığını uzun süreler koruyabilmek için her birey mutlaka diş bakımını düzenli olarak yapmalıdır. Diş beyazlatma da diş bakımının sağlanabilmesi adına son derece önemli bir işlemdir. Bu nedenle güncel diş beyazlatma fiyatlarını sizler için araştırdık.

Bireyler diş beyazlatma işlemine çay, kahve, sigara gibi bazı ürün ve gıdaları uzun süreler tükettiklerinde ihtiyaç duymaktadır. Çünkü bu tarz ürünler zaman içerisinde dişlerin rengini bozmakta ve kişiyi rahatsız etmektedir. Dişlerde oluşan bu renk değişimleri, kişilerin özgüvenini olumsuz yönde etkileyebilmektedir.

Diş beyazlatma ücretinin yanı sıra diş beyazlatmaya dair merak ettiğiniz soruları da detaylı bir şekilde cevaplandırdık. En etkili ve hekimler tarafından en sağlıklı görülen diş beyazlatma yöntemleri nelerdir, diş beyazlatma zararlı mıdır gibi aklınızdaki pek çok sorunun cevabını ve daha fazlasını yazı içerisinde bulabilirsiniz!

Diş Beyazlatma Fiyatları

diş beyazlatma fiyatları
diş beyazlatma fiyatları 2023

Başvurulan klinik ve hekim, diş beyazlatma yöntemi ve işlemin süresi, diş beyazlatma fiyatlarını etkilemektedir. Bu nedenle diş beyazlatma ücreti hakkına %100 doğru bilgiye ulaşabilmek için diş hekiminiz ile iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

Diş beyazlatma evde ya da klinik ortamında yapılabilmektedir. Beyazlatma için seçilen yöntem, diş beyazlatma fiyatlarını büyük ölçüde etkilemektedir.

2023 senesinde diş beyazlatma fiyatları 1.500 TL ile 4.000 TL arasında değişmektedir.

Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir? Nasıl Uygulanır?

Diş beyazlatma fiyatlarını etkileyen en önemli faktörlerden bir tanesi seçeceğiniz diş beyazlatma yöntemidir. Temelde, bu yöntemler 2’ye ayrılmaktadır: Ofis Tipi Beyazlatma ve Ev Tipi Beyazlatma.

Ofis Tipi Diş Beyazlatma

  • Lazerle diş beyazlatma yöntemi olarak da bilinen ofis tipi diş beyazlatma yöntemi, diş hekimlerinin kliniğinde lazer ile uygulanmaktadır.
  • Bu uygulamada diş etlerinin korunması için öncelikle ışıkla sertleşen bir koruyucu madde diş etlerine (kişinin gülümseme hattına) uygulanır. Gingival koruyucu sayesinde diş ve diş etleri arasında bir mesafe bırakılır.
  • Bu işlemden sonra diş yüzeyine sürülen jel, lazerden çıkan ışına tutulur ve beyazlatma işlemi gerçekleştirilir.
  • Ofis tipi diş beyazlatma işleminin kaç seansta tamamlanacağı hastanın durumuna göre değişiklik göstermektedir. Kimi işlemler tek seansta bitirilirken, bazıları için 2 ya da 3 seans gerekebilmektedir. Her seans ortalama 15 dakika sürmektedir.
  • İşlem sonrasında hassasiyet hissedebilirsiniz. Bu durum kısa süre içerisinde geçmektedir.

Ofis tipi diş beyazlatma fiyatları 2.000 TL ile 4.000 TL arasında değişmektedir.

Ev Tipi Diş Beyazlatma

  • Ev tipi diş beyazlatma uygulaması, diş hekiminin talimatlarına uyarak kişi tarafından ev ortamında gerçekleştirilir.
  • Bu yöntem ile ilk olarak kişinin ağız içi ölçüleri alınır.
  • Ardından kişiye özel olarak beyazlatma plakları üretilir.
  • Kişi, evdeyken kendisine verilen beyazlatma jelini plaklara sıkar.
  • Beyazlatma plakları, ortalama 2 hafta boyunca günde 4-6 saat arasında kullanılır.

Ev tipi diş beyazlatma uygulamasında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta diş hekiminin talimatlarına birebir uymaktadır. Her diş beyazlatma isteği ile hekime başvuranların diş yapısı ve sağlığı aynı olmadığı için, tedavi farklı uygulamalar gerektirebilmektedir.

Ev tipi diş beyazlatma fiyatları 1.500 TL ile 3.000 TL arasında değişmektedir.

Öneri yazısı: Diş Teli Fiyatları

Diş Beyazlatma İşlemi Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

diş beyazlatma fiyatları
diş beyazlatma fiyatları

Diş beyazlatma sonrası kişilerin dikkat etmeleri gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Bunlardan ilki hassasiyettir. Diş beyazlatma işlemi sonrası dişleriniz yoğun lazere maruz kalacağı için kısa bir süreliğine sıcak ve soğuğa karşı hassasiyet hissedebilirsiniz. Bunun yanı sıra, beyazlatma işlemi ya da tedavisi bittikten sonra en az 1 hafta vişne suyu, kırmızı şarap, kahve ya da çay gibi dişlerde leke yapan içeceklerden uzak durmalısınız.

Diş beyazlatma sonrası bu önlemleri dikkate alırsanız dişleriniz beyazlığını daha uzun süreler koruyabilecektir.

Diş Beyazlatma Ne İşe Yarar?

Diş beyazlatma, düzenli olarak yaptırılması gereken bir işlemdir. Bu sayede diş yüzeyinde biriken lekeler bir profesyonel tarafından temizlenir ve kişiler daha parlak gülüşe sahip olabilir. Bu kozmetik prosedür ile bireyler özgüvenlerini geri kazanabilmekte ve hoşlanmadıkları görüntüden kurtulabilmektedir.

Her bireyin diş yapısı ve rengi farklıdır. Bundan dolayı uzman bir diş hekimine başvurmalı ve kendi diş yapınıza en uygun diş beyazlatma yöntemini tercih etmelisiniz.

Dişler Neden Beyazlığını Kaybeder?

jel ile diş beyazlatma fiyat
jel ile diş beyazlatma fiyat

Dişler, yıllar içerisinde çeşitli sebeplerden beyazlıklarını kaybedebilir. Pek çok faktör zaman içerisinde diş minesine zarar verebilir ve diş rengini etkileyebilir. Dişlerin rengini kaybetmesine (sararmasına) neden olabilecek bazı faktörleri şöyle sıralayabiliriz;

  • Sigara ve tütün ürünleri: Türün ürünlerini tüketmek dişlerin sararmasına yol açtığı gibi ağız içi dokulara da zarar vermektedir.
  • Yiyecek-içecekler: Kahve, sigara, çay, kırmızı şarap gibi içecekler zaman içerisinde diş yüzeyinde lekeler bırakmaktadır.
  • Düzensiz diş bakımı: Dişler her gün düzenli fırçalanmadığında ve diş ipi kullanılmadığında dişlerdeki plak oluşumu artmaktadır. Bu da dişlerde sararmaya neden olmaktadır.
  • Kanal tedavisi: Diş içine yapılan işlemler sonrasında diş, zaman içerisinde canlı ve parlak rengini kaybeder. Bu da dişlerin sarı görünmesine yol açar.

Okuyabilirsiniz: Diş İçin Antibiyotik İsimleri

Aşağıdaki videodan diş beyazlatma seansı hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. 🙂

Diş Beyazlatma Etkisi Ne Kadar Sürer?

Diş beyazlatmanın ne kadar süre etki edeceği, kişinin diş yapısına ve işlem sonrası uyguladığı diş bakımına göre değişiklik göstermektedir. Kişi beyazlatma sonrası en az 1 hafta dişleri renklendiren içeceklerden uzak duruyorsa, ağız ve diş bakımına önem veriyorsa beyazlatmanın etkisi 6-12 ay arasında değişiklik göstermektedir.

Diş beyazlatma fiyatları yazısını burada sonlandırıyoruz. Sorularınızı yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz. 🙂

Sıkça Sorulan Sorular

Lazerle diş beyazlatma fiyatları ne kadar?

Lazerle diş beyazlatma fiyatları 2.000 TL ile 4.000 TL arasında değişmektedir.

Diş beyazlatma zararlı mı?

Diş beyazlatma zararlı mı sorusu daha önce dişlerini beyazlatmamış kişilerin en çok sorduğu soruların başında gelmektedir. Diş beyazlatma, dişlere zarar veren bir uygulama değildir. Her bireyin düzenli olarak dişlerini beyazlatması önerilmektedir.

Yorum Bırak
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir