İmplant Fiyatları 2023: Fiyatlar Neye Göre Değişiyor?

İmplant tedavisi, uzun süredir uygulansa da son dönemde giderek yaygınlaşmış bir tedavi yöntemidir. Diş kayıplarının tedavisinde bu yöntemi tercih edecek kişiler için implant fiyatları rehberini hazırladık.

İmplant diş fiyatlarını operasyonu yapacak cerrahın tecrübesi ve implant markası gibi çeşitli pek çok faktör etkilemektedir. Bu yazıda, en güncel diş implant fiyatlarını sizlere aktardık. Bunun yanı sıra, implant diş fiyatlarının neye göre değiştiğini ve en iyi diş implantı markaları gibi merak ettiğiniz konuları da açıkladık.

İmplant Fiyatları 2023

implant fiyatları
implant fiyatları

İmplant tedavilerinde uzman bir hekime danışmak son derece önemlidir. Çünkü implant ameliyatı sonrasında implantların başarısız olma ihtimalleri de vardır. Bu ihtimali en aza indirmek ve başarılı bir tedavi süreci geçirebilmek için öncelikle iyi bir çene cerrahına muayene olmalı, ardından tedavinize başlamalısınız.

TDB 2023 implant fiyatları şu şekildedir;

TedaviFiyat (%10 KDV Dahil)
Kemik İçi İmplant (Tek Silindirik İmplant Ücreti Hariç)
9.075,00 TL
İmplant Destekli Hareketli Protezler (Hassas Tutucu Ücreti Hariç – Tek Çene) 11.175,00 TL
İmplant Üstü Veneer Kron  (Seramik) (Abutment Ücreti Hariç)4.465,00 TL
Tam Seramik Kron ( Metal Desteksiz Porselen)8.190,00 TL
Sert doku greftleme (kemik tozu ücreti hariç)4.580,00 TL
Sinus Lifting (biomateryal ücreti hariç)4.250,00 TL
İmplant Çıkartılması Fiyatları 20233.465,00 TL
Zigoma implant (implant Ücreti Hariç) Fiyatları14.025,00 TL
İmplant tedavisi fiyatları

İmplant fiyatları, implantın üretim yerine (markasına) göre büyük oranda değişiklik göstermektedir;

  • Alman markası Bego implant fiyatı ortalama 14.000 TL,
  • İsviçre marka Straumann implant fiyatı ortalama 11.000 TL-25.000 TL arasındır.

Diş implant üreticilerinin büyük çoğunluğu yurt dışı merkezlidir. Bu yüzden fiyatlandırmaların döviz üzerinden gerçekleştiğini unutmamak gerekir. Döviz üzerinden fiyatlandırmaların hizmet alacağınız hekime göre ve güncel kurlara göre değişiklik gösterebileceğini unutmamalısınız.

Diş İmplantı Nasıl Yapılır?

Çeşitli sebeplerden dolayı diş kaybı yaşayan kişilere çene cerrahı tarafından diş implantı tedavisi uygulanmaktadır. İmplantlar, titanyum vidalardır ve eksik diş kökü görevini görürler. İmplant tedavi süresi, yerleştirilecek implant sayısına göre değişiklik göstermektedir.

İmplant tedavisi aşamaları:

  1. Anestezi uygulanması: İmplant tedavilerinde çoğunlukla lokal anestezi uygulanmaktadır. Kimi hastalar için genel anestezi de uygulanabilmektedir.
  2. Bölgenin temizlenmesi: Anestezi işleminden sonra implantın yerleştirileceği bölge temizlenir ve ameliyat için uygun hale getirilir. İmplantın yerleştirileceği yerde diş varsa öncesinde diş çekilir.
  3. İmplantı yerleştirme ve dikiş atma: Temizlenen bölgeye implant yerleştirilir ve sonrasında dikiş atılarak tedavi tamamlanır.

İmplant çene kemiğine yerleştirildikten sonra üzerine diş yerleştirebilmek için aradan 3-6 ay geçmesi gerekmektedir. Gelişen teknoloji ile aynı gün içerisinde de implant üzeri diş takılabilmektedir. Protez dişin ne zaman takılacağı da implant fiyatlarını etkileyen faktörler arasındadır.

Öneri İçerik: Diş İçin Antibiyotik İsimleri

İmplant Fiyatları Neye Göre Değişir?

implant fiyatları
implant fiyatları

İmplant fiyatları pek çok etkene bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bunların başında tedavide kullanılacak implantın markası ve çene cerrahının mesleki yeterliliği gelmektedir.

Örneğin, İsveç markası Straumann implant fiyatları Alman markası Bego implantlardan çok daha yüksektir. Çünkü bu iki implant arasında kalite farkı vardır.

İmplant markasının yanı sıra implant tedavisinin tekniği de fiyatlandırmayı büyük oranda etkilemektedir. Buna örnek vermek olarak normal yöntemler ile tedavi ve all on 4 implant tedavisini gösterebiliriz;

  • Normal yöntemler ile yapılan implant tedavilerinde implantlar teker teker hastanın çene kemiğine yerleştirilir. Nerede eksik diş varsa ve hekim hangi bölgeleri uygun gördüyse implantlar o bölgeye yapılır. Fiyatlandırma da implant ve protez diş sayısı dikkate alınarak hesaplanır.
  • All on 4 gibi farklı uygulamalarda ise hastanın kaç tane diş kaybı olursa olsun, tek çeneye özel açılar ile yerleştirilmiş 4 implant sayesinde tedavi tamamlanabilmektedir. Yani, 32 dişinin tamamını kaybetmiş bir hastaya full ağız diş sağlayabilmek için yalnızca 8 implant yeterlidir. Bundan dolayı, all on 4 tekniği ile yapılan tedavi çok daha maliyetlidir.

Bu ve bunun gibi implant tedavi sürecini ve tedavinin kalitesini etkileyen faktörler fiyatlandırmada büyük rol oynamaktadır.

İmplant fiyatları etkileyen unsurlar:

  • İmplant tipi
  • İmplant malzemesi
  • İmplant markası
  • Çene cerrahının deneyimi
  • İmplantın uygulanacağı bölgenin zorluğu
  • Türk Diş Hekimleri Birliği tarafından belirlenen taban ücretler
  • İmplant yapılacak bölgedeki kemiklerin durumu (sinüs lifting ve grefte ihtiyaç duyulup duyulmaması)
  • İmplant tedavisinin yöntemi ( all on 4, all on 6, zigomat vb.)
  • Klinik fiyatlandırma politikası

Okuma Önerisi: Arveles Fiyatı

En İyi İmplant Markaları Hangileridir?

diş implant fiyatları
diş implant fiyatları 2023

İmplant tedavilerinde doğru ve kaliteli markayı seçmek tedavinin başarılı sonuçlanması açısından son derece önemlidir. Bu sektörde implant üreten birçok marka bulunuyor. Bu markalan kullanılan malzeme, işçilik kalitesi gibi birçok farklı noktada birbirlerinden ayrılmaktadır.

İmplant markaları:

  • Straumann
  • Zimmer Biomet
  • Hiossen
  • Implant Direct
  • MegaGen
  • Nobel Biocare
  • Dentsply Sirona
  • BioHorizons
  • AlphaBioTech

Her markada kullanılan malzemelerin değiştiğini unutmamak gerekir. Aynı zamanda üretim yerine göre fiyatlandırmalarda farklılıklar olabilir.

Bir Günde Kaç İmplant Yapılır?

Bir günde toplamda 10 ila 14 arası implant yapılabilmektedir. İmpant tedavisinde her bir implant yerleştirmesi için ayrı randevuların alınmasına gerek yoktur. Tek bir seansta birden fazla implant yaptırabilirsiniz.

Yapılacak implant sayısı için en önemli husus hastanın çene kemiğinin durumudur. Çene kemiği çok ince olduğunda implantı yerleştirecek yeterli alan bulunamaz. Bu nedenle greft (kemik tozu) eklemesi yapılır. Kemik tozu eklenmesi ayrı bir ücret ödemesi gerektireceği için tedavinin fiyatı da bütünüyle değişecektir.

32 Diş İmplant Fiyatı

Tüm dişlerini kaybetmiş hastalar için implant tedavisi mümkündür. Ancak bu tedavide tek bir diş fiyatı baz alınarak, eksik diş sayısı ve kullanılacak implant markasına göre fiyatlandırma güncel olarak yapılmaktadır.

32 diş implant çalışması oldukça meşakatli bir süreçtir. Tam bir ağız röntgeni, 20lik dişlerin kontrolü gibi süreçlerin ardından tedaviye başlanır.

Bu tedavi türü daha çok kişiye özel bir yapıya sahiptir. Eksik diş sayısı, estetik görünüm, ağız sağlığı, kullanılacak marka ve materyal gibi tamamen kişinin ihtiyacına göre planlanır.

Kişiye özel planlanacak bir süreç olacağı için tedaviyi yapacak diş hekimine danışılması en güncel bilgiyi sağlayacaktır.

İmplant fiyatları uygulanacak tedavideki eksik diş sayısı ve kullanılacak malzemenin markasına göre değişiklik göstermektedir. Aynı zamanda tedavi olacağınız doktorun tecrübesi ve ücretlendirme politikası da etkili olacaktır.

Sıkça Sorulan Sorular

SGK implant ücretini karşılıyor mu?

SGK, kemik içi implant tedavi ücreti için ödeme yapmamaktadır. SGK yalnızca belirli koşullar sağlandığında ve diş tedavisinin sözleşmeli resmi sağlık kurum ve kuruluşlarında yapılması durumunda tedavi ücretinin bir kısmını karşılamaktadır.

En ucuz implant kaç TL?

2023 senesinde en ucuz implant fiyatı ortalama 8.000 TL’dir.

-->