Kürtaj Fiyatları 2023 – Devlette, Özelde Kürtaj Ücretleri

Kürtaj, gebeliğin istenmeyen ya da tıbbi açıdan tehlikeli durumlarda sonlandırılması işlemidir. Kürtaj olmak isteyen birçok kişi güncel kürtaj fiyatlarını araştırıyor. Sizler için 2023 kürtaj ücretlerini araştırdık.,

Kürtaj fiyatını etkileyen bazı faktörler söz konusudur. Bunların ayrıntısına girerek sizlere hastane hastane, şehir şehir kürtaj fiyatından bahsedeceğiz. İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir ve daha birçok şehir için özel, devlet hastanesi kürtaj fiyatları için okumaya devam edin.

Kürtaj Fiyatını Etkileyen Faktörler

kürtaj fiyatını etkileyen faktörler
kürtaj fiyatını etkileyen faktörler

Kürtaj fiyatına girmeden önce bilmeniz gereken başlıca konu fiyatları etkileyen faktörlerdir. Tek bir fiyattan bahsetmek doğru değildir. Çünkü çeşitli faktörlere bağlı olarak değişiklik gösteren bir konudur. En önemli kürtaj fiyatını etkileyen faktörler şunlardır:

  • Hastane: Türkiye’de özel hastaneler, klinikler arasında fiyat farkı bulunmaktadır. Ayrıca Özel klinikler genellikle daha yüksek fiyatlarla hizmet sunarken, devlet hastaneleri bazı durumlarda ücretsiz olarak hizmet verebilir.
  • Gebelik süresi: Kürtaj fiyatını etkileyen bir diğer önemli faktör de gebeliğin süresidir. Daha erken bir gebelikte yapılan kürtaj genellikle daha düşük maliyetli olabilirken, ilerlemiş gebeliklerin kürtajı daha yüksek maliyetlidir.
  • Hizmetler: Kürtaj işlemi, tıbbi danışmanlık, jinekolojik muayene, kan testleri, anestezi, cerrahi işlem ve sonrası izlem gibi çeşitli hizmetleri içeriyor. Bazı sağlık kuruluşları, ek hizmetleri ayrı ücretlendirirken, bazıları bu hizmetleri paket halinde sunarak daha uygun fiyatlar sunabilir.

Bu gibi faktörler kürtajın fiyatını etkilemektedir. Şimdi gelelim bu faktörler göz önünde bulundurularak kurtaj fiyatlarına…

Öneri: Ertesi Gün Hapı Fiyatları

Özel Hastane Kürtaj Fiyatları

Özel Hastane Kürtaj Fiyatları
Özel Hastane Kürtaj Fiyat

Özel hastanelerde ortalama olarak olarak kürtaj fiyatları:

  • 4 Haftalık Kürtaj Fiyatı – 2.000 TL
  • 5 Haftalık Kürtaj Fiyatı – 2.500 TL
  • 6 Haftalık Kürtaj Fiyatı – 3.000 TL
  • 7 Haftalık Kürtaj Fiyatı – 3.500 TL
  • 8 Haftalık Kürtaj Fiyatı – 4.000 TL
  • 9 Haftalık Kürtaj Fiyatı– 4.500 TL
  • 10 Haftalık Kürtaj Fiyatı – 5.000 TL

Fiyatlar ortalama olarak bu şekilde olsa da özel kliniklerde fiyatlar 2.000 TL – 10.000 TL arasında değişebilmekte. Büyük ve ünlü özel hastanelerde fiyat skalası yükseğe çıkabilmektedir. Fiyatı etkileyen birçok durumun olmasından kaynaklı olarak fiyat aralığı bu kadar geniştir. Şimdi hastaneleri tek tek ele alarak fiyatlardan bahsedeceğiz.

Medical Park Kürtaj Fiyatları

Medical Park Türkiye’nin 17 ilinde hizmet veren ünlü bir özel hastanedir. Medical Park kürtaj operasyonu için sıklıkla tercih edilen bir hastane olduğu için fiyatları merak ediliyor. Medical Park kürtaj fiyatları ortalama olarak 5.000 TL – 8.000 TL arasındadır. Gebelik süresi, kürtaj şekli ücretleri değiştirebilmektedir.

Medicana Kürtaj Fiyatları

Medicana 7 ilde hizmet veren bir özel hastanedir. Kürtaj için sıklıkla tercih edilen bir hastanedir. Medicana kürtaj fiyatı ortalama 4.000 TL – 6.000 TL arasındadır.

Acıbadem Kürtaj Fiyatı

Acımadem kürtaj fiyatı ortalama 2.000 TL – 4.000 TL arasında değişmektedir. Gebelik süresi, tedavi süreci, narkozlu, narkozsuz işlem gibi durumlar fiyatta farklılıklar yaratmaktadır.

Buna ek olarak özel hastane doğum ücretleri hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz, hazırladığımız yazıyı ayrıca okuyabilirsiniz.

Devlet Hastanesi Kürtaj Fiyatları 2023

Devlet Hastanesi Kürtaj Fiyatları
Devlet Hastanesi Kürtaj Fiyat

Türkiye’de kürtaj işlemlerinin birçoğu özel hastanelerde gerçekleştirilmektedir. Bunun sebebi ise devlet hastanesinde kürtaj ancak tıbbi zorunluluk nedeniyle gerçekleştirilmektedir.

Bebeğin anne karnında ölmesi, boş kese, gebeliğin gelişememesi, bebeğin anne sağlını tehdit etmesi gibi durumlarda devlet hastanelerinde ücretsiz kürtaj işlemi gerçekleştirilebilmektedir.

Tıbbi zorunluluk olmadığı taktirde devlet hastanesinde kürtaj operasyonu gerçekleştirilmediği için devlet hastanesi kürtaj fiyatlarından bahsedemeyiz.

Evlilik Dışı Kürtaj Fiyatları

Kürtaj ücretlerini araştıranların sıklıkla evlilik dışı kürtaj fiyatları şeklinde de araştırma yaptıklarını gördük. Bu duruma da bir açıklık getirelim. Kürtajın evlilik durumuna bağlı olarak fiyatlandırılması durumu söz konusu değildir.

Kişinin evli olup olmaması kürtajın fiyatını belirlemez. O nedenle ayrı bir fiyatlandırma olmadığı belirtelim. Bunun sorulma sebebi, yasal prosedürler içindir. Yukarıda sizlere verdiğimiz güncel fiyatları inceleyebilirsiniz.

Merdiven Altı Kürtaj Fiyatları

Ucuza kürtaj olmak için merdiven altı kürtaj fiyatlarını araştıranlar oluyor. Ancak kürtaj operasyonu hijyenik hastane ortamında, uzmanlar tarafından dikkatle yapılan bir işlemdir.

Merdiven altı yerlerde cerrahi bir operasyon geçirmek hayati risk oluşturmaktadır. Bu nedenle kürtaj olacağınız yerin bir hastane olması gerekmektedir.

Sıkça Sorulan Sorular

kurtaj fiyatları
kurtaj fiyat

Kürtaj ücretlerini araştıranların en sık arattığı soruları derleyip, yanıtladık.

Devlette Kürtaj Kaç Para?

Devlette kürtaj tıbbi zorunluluktan dolayı gerçekleştirilebiliyor. Tıbbi zorunluluk nedeniye kişi kürtaj oluyorsa bir ücret ödemesi gerçekleştirilmez.

Kürtaş Kaç Haftaya Kadar Yapılır?

Türkiye’de kürtaj olabilmek için yasal olarak belirlenen süre 10 haftadır. Yani kişi 2,5 aya kadar kürtaj olabilmektedir. 10. haftadan sonra yasaktır. Ancak tıbbi zorunluluktan dolayı 10. haftadan sonra kürtaj işlemi gerçekleştirilebilir.

18 Yaş Altı Kürtaj Fiyatları Ne Kadar?

Yaş, kürtaj fiyatını belirleyen faktörler arasında yer almaz. Ancak 18 yaş altı bir kişinin kürtaj olması için anne – baba refakati gerekmektedir.

7 Haftalık Kürtaj Fiyatı Ne Kadar?

7 Haftalık kürtaj fiyatları ortalama 3.500 TL’dir. Fiyatlar özel hastanelere göre farklılık göstermektedir.

Sizlere güncel olarak kurtaj fiyatlarindan bahsettik. Merak ettiğiniz farklı sorular varsa aşağı yorum bırakmaktan çekinmeyin, sizin için yanıtlayacağız.

-->