Avustralya İşçi Alımı 2023 – Çalışma Şartları, İş Başvurusu

Tüm dünyada olduğu gibi Avustralya da fazlasıyla göç alıyor. Özellikle ana dilinin İngilizce olmasından dolayı Avustralya işçi alımı açısından fazlasıyla tercih edilen bir ülke. 2023 senesinin sonuna kadar 200.000’e kadar insanın Avustralya işçi alımından faydalanması bekleniyor.

Güney Yarım Kürede yer alan ve bir kıta ülkesi olan Avustralya’nın başkenti Sidney’dir.  Okyanusya kıtasında yer alan Avustralya, özellikle nitelikli göçmen alımında ilk sıralarda yer alıyor. Bunun yanı sıra ara eleman olarak nitelendirilen vasıfsız işçi alımı da yapılmakta.

Bu yazımızda sizlere Avustralya işçi alımı hakkında detaylı bilgiler vereceğiz. Avustralya’da en çok aranan meslekler neler ve işçi vizesi nasıl alınır gibi güncel bilgilerin yanı sıra iş başvurusu nasıl yapabilirsiniz ve güncel iş ilanlarına nasıl ulaşabilirsiniz sizler için açıkladık.

Avustralya İşçi Alımı

Türkiye’de yaşayan birçok vatandaşımız daha iyi şartlarda yaşayabilmek ve çalışabilmek için yurtdışına göç etmek istemektedir. Nitelikli işçi arayan ülkeler arasında Avustralya da yer almaktadır. Özellikle ana dilinin İngilizce olmasından ve iş gücünün eksikliğinden dolayı en çok tercih edilen ülkeler arasındadır.

Avustralya işçi alımı şartlarını şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Avustralya işçi alımı için günlük konuşmada rahatlıkla anlaşabileceğiniz seviyede İngilizcenizin olması gerekmektedir.
  • Sağlık durumunuzun çalışmanıza engel olmaması önemli şartlar arasındadır.
  • 40 yaşınızdan küçük olmanız gerekir.
  • Adli sicilinizin temiz olması da Avustralya’da çalışabilmeniz için aranan en önemli kriterler arasındadır.  

Avustralya’da iş imkânı nasılmış, hangi alanlarda işçi alımı varmış birlikte inceleyelim.

avustralya işçi alımı
Avustralya işçi alımı

Avustralya Sağlık Çalışanı Alımı

Avustralya’nın işçi alımı yapacağı mesleklerin başında sağlık çalışanları yer almaktadır. Dünyanın her yerinde ihtiyaç duyulan sağlık çalışanlarının deneyimli, bilgili ve işini seven insanlar olması gerekmektedir.

Avustralya sağlık çalışanı alımı şartları arasında özellikle deneyim aranmaktadır. Deneyimin yanı sıra bu alanda uzun mesai saatleri harcayabilecek dayanıklı çalışanlar olması da istenmektedir.

Sağlık sektöründe en çok aranan meslekler şunlardır;

  • Hemşire
  • Kalp doktoru
  • Göz doktoru
  • Beyin cerrahı
  • Anestezi uzmanı
  • Ebe
  • Yardımcı sağlık personeli

Bu mesleklerin eğitimini almış ve kendi ülkenizde deneyim kazanmışsanız Avustralya’da çalışmak için başvuruda bulunabilirsiniz.

Avustralya Öğretmen Alımı

Avustralya öğretmen alımında özellikle okul öncesi öğretmenlerine ve meslek öğretmenlerine çok büyük bir ihtiyaç duyulmaktadır. İngilizcenizin “native” denilen seviyede olması, yani C1 kurunu bitirmiş olmanız beklenir. Anadil seviyesinde İngilizcenizin olması öğretmenlik yapacağınız için en büyük kriterdir.

Eğitim ve öğretim alanına büyük bir önem veren Avustralya’da özellikle meslek öğreten öğretmenlere vize önceliği verilir. Özel eğitim öğretmenleri, anaokulu öğretmenleri ve üniversite öğretim görevlileri de bu önceliğe sahiplerdir.

Avustralya işçi alımından yararlanmak isteyen öğretmen mezunlarının bu fırsatı kaçırmamasını öneririz.

İlginizi çekebilir: Yeni Zelanda İşçi Alımı

Avustralya Fizyoterapist Alımı

avustralya iş imkanları
Avustralya iş imkanları

Avustralya’da bazı meslekler için denklik alınması şarttır. Bu meslekler arasında fizyoterapistlik de yer almaktadır. Avustralya fizyoterapist alımı için vize başvurusunda bulunacaksanız öncelikle mesleğinizin denkliğini sağlamanız gerekmektedir.

Denklik işlemleri yaklaşık 2 yıl sürmektedir. Bu nedenle Avustralya işçi alımından faydalanmak istiyorsanız işlemlerinizi hemen başlatmanızı öneririz.

Avustralya Mühendis Alımı

Avustralya mühendis alımı şartları arasında deneyim aranmamaktadır. Ülkenizde herhangi bir mühendislik bölümünden başarıyla mezun olduysanız ve diplomanıza sahipseniz Avustralya’ya nitelikli işçi göçü yapabilirsiniz.

Dünya genelinde nitelikli çalışanlara vize imkânı sunan iki ülkeden birisi olan Avustralya, yeni mezun olmuş mühendislere vize vermekte kolaylık sağlıyor. Avustralya’da mühendislik mezunlarına karşı büyük bir saygı duyulmaktadır.

Avustralya Ziraat Mühendisi Alımı

Avustralya ziraat mühendisi alımı için şartlar arasında ilgili bölümden lisans, yüksek lisans ya da doktora bölümünden diplomanızın olması gerekmektedir. Geçerli diplomanın yanı sıra İngilizce seviyenizin yeterli seviyede olması da gerekir.

Avustralya’da nitelikli ziraat mühendisi sıkıntısı yaşanmaktadır. Bu nedenle ziraat mühendisi olarak vize başvurusunda bulunduğunuz zaman gerekli şartları karşıladığınız taktirde kabul olasılığınız çok yüksektir.

Avustralya İş İmkanları

avustralya iş imkanları
avustralya iş imkanları

Avustralya’da iş imkanları çok geniş diyebiliriz. Nitelikli işçiler için öncelikli meslekleri yukarıda açıklamıştık. Bu mesleklerin yanı sıra sanat ve eğlence, hizmet ve işletme sektöründe de Avustralya işçi alımı yapmaktadır.

Avustralya iş imkanlarına baktığımız zaman sanat ve eğlence sektörü için şu meslek gruplarına ihtiyaç duyulmaktadır;

  • Müzisyen
  • Oyuncu
  • Sanatçı
  • Yönetmen

Avustralya işçi alımında aynı zamanda işletme ve yönetim sektöründe de şu meslek gruplarına ihtiyaç vardır. Avustralya nitelikli meslekler arasında şunları sıralayabiliriz;

  • Ekonomist
  • Pazarlamacı
  • İstatistikçi
  • Muhasebeci
  • İnsan kaynakları

Avustralya’da iş imkanları arasında hizmet sektöründe de alımlar vardır;

  • Aşçı
  • Restoran yöneticisi
  • Otel yöneticisi
  • Baş şef

Öneri yazısı: Katar İşçi Alımı

Avustralya Çalışma Şartları

Avustralya çalışma şartları aslında ülkemize göre birazcık farklıdır. Gelin hep birlikte Avustralya’nın çalışma saatlerini ve çalışma şartlarını inceleyelim;

  • Avustralya’da haftalık çalışma saati 38 saattir.
  • Yıllık izinler genellikle 4 haftadır.
  • 1 Temmuz 2023 tarihinde Avustralya asgari ücreti saatlik 23,23 Avustralya doları olarak açıklanmıştır. Bir haftada 38 saat çalışan birisinin haftalık ücreti 882,80 Avustralya dolarıdır. Bu rakam aylık 3.531,00 dolara denk gelmektedir.

Avustralya İş Başvurusu

Avustralya işçi alımından faydalanarak farklı bir ülkeye yerleşme ve çalışma fırsatını kaçırmamalısınız. Özellikle mühendislik diploması olanlar kesinlikle iş başvurusunda bulunmalılar.

Avustralya iş başvurusunda bulunmak için öncelikle hangi sektörde çalışmak istediğinize karar vermelisiniz. Özellikle nitelikli işçi sınıfı için diplomanız veya sertifikanız yoksa Avustralya’da denkliği olan bir sertifika edinmelisiniz. Bunların yanı sıra vasıfsız işçi diyebileceğimiz meslek gruplarında da çalışabilirsiniz. Bu noktada önemli olan deneyim ve yeteneğinizin olmasıdır.

İcra etmek istediğiniz meslek için de öncelikle online araştırmalar yapmalısınız. Bir sonraki başlığımızda vereceğimiz linkler aracılığı ile çalışmak istediğiniz meslek grubunu ve şehri aratabilir, size uygun iş ilanlarını inceleyebilirsiniz.

Avustralya İş İlanları

Avustralya işçi alımından faydalanacak okurlarımız için kariyer sitelerini araştırdık. Avustralya iş ilanlarını aşağıdaki linkler vasıtasıyla aratabilir, size uygun olanları inceleyebilirsiniz.

Hollanda, işçi alımı yapan ülkeler arasında yerini alıyor. Detaylar için Hollanda İşçi Alımı yazısını okuyabilirsiniz!

Avustralya’ya Nasıl Gidilir?

avustralya nasıl gidilir
Avustralya nasıl gidilir

Bu başlığımızda sizlere Avustralya’ya nasıl gidilir sorusu ile ilgili birkaç farklı yanıt vereceğiz. Avustralya işçi alımının yanı sıra başka alternatifler de sunacağız.

Work and Travel

Work and travel programları aracılığı ile hem dil eğitimi alıp hem de gelir elde edecek işlerde çalışarak Avustralya’ya gidebilirsiniz. Bu programlar aracılığı ile hem kalacak yeriniz hem de çalışacak işiniz şirket tarafından belirlenir.

Öğrencilerin Avustralya’da eğitim görürken 2 hafta boyunca toplam 40 saati geçmemek şartı ile çalışma izinleri vardır. Bunun yanı sıra eğitim bittikten sonra tam zamanlı çalışmaya da başlayabiliyorsunuz. Ayrıca work and travel programı ile Avustralya’ya gitmek istediğinizde vizeniz daha kısa sürede çıkmaktadır.

Yüksek Lisans veya Doktora Eğitimi

Avustralya’da yeni fikirlere ve araştırmalara çok önem veriliyor. Yüksek lisans veya doktora eğitimi almak isteyenlere Avustralya kolaylıkla vize veriyor. Sonrasında kalıcı vize sahibi bile olabilirsiniz.

Avustralya İşçi Alımı

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi nitelikli veya vasıfsız işçi meslek gruplarından herhangi biri için Avustralya’da iş bulursanız, Avustralya’ya çalışma vizesi için başvuruda bulunabilirsiniz.

Avustralya Dil Okulu başlıklı yazımız ilginizi çekebilir!

Avustralya Göç Başvurusu İçin Vize Türleri Neler?

Avustralya işçi alımı dışında Avustralya göç başvurusu için şu üç vize türünü açıklayacağız;

  • Partner: Avustralya göçmenlik başvurusunda bulunanlar Avustralya’da yasal ikamet sahibi olan bir vatandaş ile evli/nişanlı/beraber ise ImmiAccount üzerinden vize başvurusunda bulunabilirler.
  • Çocuk: Avustralya’da doğmuş kan bağınız olan çocuğunuz veya Avustralya’da yasal ikameti bulunan bir çocuğu evlat edinmiş olanlar göç başvurusunda bulunabilirler.
  • Diğer Aile: Diğer aile vizesi üçe ayrılır. Bunlar bakıcı, geride kalan son akraba, yaşlı-bakıma muhtaç akraba vizeleridir.

Avustralya işçi alımı ile vize almak isteyenler ise bir sonraki başlığımızda işçi vizesi hakkında bilgi sahibi olabilirler.

avustralya işçi alımı
Avustralya işçi alımı

Avustralya İşçi Vizesi Nasıl Alınır?

Avustralya işçi vizesi nasıl alınır ve hangi vize türleri vardır gelin hep birlikte öğrenelim.

  • Avustralya kalifiye göçmenlik programı vasıtası ile bu yazımızda bahsettiğimiz nitelikli işçi sınıfından bir mesleği icra ediyorsanız ve Avustralya’da iş bulursanız bu vize programı sayesinde oturum hakkı alabilirsiniz.
  • Avustralya eyalet sponsorluğu vizeleri aracılığı ile Avustralya’daki işçi açığını kapatmak isteyen sponsorlar sayesinde iş bulabilir ve vize hakkı kazanabilirsiniz.
  • Avustralya yatırımcı vize programına ise ülkeye yatırım yapacak kişiler başvuruda bulunabilirler.
  • Avustralya işveren sponsorluğu ile nitelikli veya niteliksiz herhangi bir iş için, işvereninin sponsor olması dahilinde bu program ile vize alabilirsiniz.
  • Avustralya mühendis vizeleri oldukça dikkat çekicidir. Daha önce de bahsettiğimiz gibi Avustralya’da mühendislik diploması olanlara çok değer verilir ve bunun için ayrı bir vize programı mevcuttur.

Daha fazla bilgi için Avustralya Konsolosluğu’nun web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Avustralya işçi alımı yazısını burada sonlandırıyoruz. Sorularınızı yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz. 🙂

Sıkça Sorulan Sorular

Avustralya işçi alımı hakkında sıkça sorulan soruları sizler için cevapladık.

Avustralya’ya işçi olarak nasıl gidilir?

Avustralya’ya işçi olarak gidebilmek için önce bir iş bulmanız gerekir. İş bulduktan sonra çalışma vizesine başvurarak Avustralya’ya gidebilirsiniz.

Avustralya’da en çok aranan meslekler nelerdir?

Avustralya’da en çok aranan meslekler arasında sağlık çalışanları ve mühendisler yer almaktadır.

Yorum Bırak
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar
  • Ferit - 28.09.2023

    Merhaba ben Ferit , Afghanistan vatandaşıyım, Türkiye’de dışhekimliği bitirdim, maalesef iş bulamıyorum, çünkü Türkiye cumhuriyeti vatandaşı değilim , kendim karar aldım , Avustrulya gitmek istiyorum, size nasıl yardımcı olabilirsiniz ,Teşekkürler.

  • İbrahim - 19.12.2023

    Merhaba tekstil dokuma makine operatörüyüm. AVUSTRALYA Da tekstil dokuma işi varmı