Hollanda İşçi Alımı 2023 – Hollanda’da Çalışma Rehberi!

Avrupa’da çalışmak isteyenlerin ilk duraklarından biri Hollanda’dır. Hollanda işçi alımı sayısının fazla olması ve sahip olduğu geniş imkanlar tercihlerde ilk sıralarda yer almasını sağlamaktadır. Peki, Hollanda işçi başvurusu nasıl yapılır?

Bu yazımızda Avrupa kıtasının batısında yer alan ve yel değirmenleri ile meşhur olan Hollanda’da çalışmak isteyenler için detaylı bir Hollanda çalışma rehberi hazırladık. Hollanda’ya çalışmak için nasıl gidilir, Hollanda’da çalışmak size ne gibi avantajlar sağlayacaktır gibi konuların tüm ayrıntılarına bu yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Hollanda Nerede Yer Almaktadır?

Hollanda işçi alımı
Hollanda Nerede Yer Almaktadır?

Hollanda, Avrupa kıtasının batısında yer alan bir ülkedir. Ülke meşruti monarşi ile yönetilmektedir. Yel değirmenleri, peynirleri, bisikletleri ve laleleri ile ünlü olan bu ülke oldukça güçlü bir ekonomiye sahiptir. Hollanda’nın resmi dili Flemenkçedir. Para birimi olarak Euro’yu kullanmaktadır.

Hollanda İşçi Alımı 2023 – Hollanda’da Çalışmak İstiyorum!

Hollanda işçi alımı
Hollanda İşçi Alımı 2023

Hollanda çalışma şartları bakımından değerlendirildiğinde oldukça gelişmiş çalışma şartlarına sahip olduğunu söylememiz mümkündür. Hollanda işçi alımları 2023 yılı itibari ile daha da artmıştır. Aynı zamanda Hollanda Türk işçi alımı yapan ülkelerden de birisidir. Özellikle sağlık, turizm, eğitim, hizmet, bilişim ve teknoloji alanlarında işçi açığı bulunmaktadır.

Hollanda’da İş İmkanları Nasıldır?

Hollanda farklı pek çok sektörden işçi alımı yapmaktadır. Bu yüzden iş imkanları oldukça fazladır. Sera işçiliği, fabrika işçiliği, mühendislik, aşçılık, avukatlık ve doktorluk en çok iş imkanı olan mesleklerdir.

Hollanda’da iş imkanı en fazla olan şehirlerin başında Amsterdam, Rotterdam ve Lahey gelmektedir. Amsterdam’da en çok hizmet, pazarlama, eğitim ve finans alanlarında iş imkanı bulunmaktadır. Rotterdam’da ticaret ve deniz sektörlerinde, Lahey’de ise en çok bilişim teknolojileri ve mühendislik alanında iş imkanı bulunmaktadır.

Hollanda sağlık personeli alımı konusunda en çok alım yapan ülkelerden birisidir. Bu yüzden çalışmak için başvuran pek çok sağlık personeli bulunmaktadır.

İlginizi çekebilir: Kanada İşçi Alımı

Hollanda İşçi Alımı Başvurusu İçin Alım Yapacak Meslekler

Hollanda vasıfsız işçi alımı yapmasının yanı sıra vasıflı işçi alımı da yapmaktadır. Peki, Hollanda işçi başvurusu için alım yapacak meslekler nelerdir gelin hep beraber inceleyelim.

  • Garson
  • Temizlik personeli
  • Çöp toplama personeli
  • Güvenlik görevlisi
  • Hizmet personeli
  • Bekçi
  • Şoför

Hollanda İş Başvurusu Şartları

Hollanda’da çalışmak istiyorum diyenler iş başvurusu yapabilmek için öncelikle Hollanda iş ilanlarının yayımlanmış olduğu web sitelerini ziyaret etmelidirler. Daha sonrasında bir CV hazırlayarak Hollanda işçi başvuru formu doldurmaları gerekmektedir. Bu iş başvurusu şartlarını sağlamak için en az lisans mezunu olunması gerektiği konusu da unutulmamalıdır!

Hollanda’da İş Bulmak Kolay mı?

Hollanda’da çalışmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan birisi de Hollanda’da iş bulmak kolay mı konusudur. Hollanda’da vasıflı ve vasıfsız işçiye ihtiyaç oldukça fazladır. Bu yüzden Hollanda işçi alımı en çok yapan ülkeler arasında yer almaktadır. İşçi alımı fazla olduğu için iş bulmak kolaydır diyebiliriz.

Hollanda’da iş bulabilmek tamamen kendi çabanıza bağlıdır. Devamlı araştırır ve güncel iş ilanlarını takip ederseniz iş bulma ihtimaliniz artacaktır.

Hollanda Çalışma İzni Şartları Nelerdir?

Hollanda işçi alımı
Hollanda Çalışma İzni Şartları Nelerdir?

Hollanda çalışma vizesi almak isteyenlerin öncelikle çalışma izni almaları gerekmektedir.

Hollanda çalışma izni şartları şu şekildedir:

  • Hollanda’da yer alan bir şirketten veya kurumdan iş teklifi almak
  • Başvuru yapan kişi ve teklif alınan kurum arasında iş sözleşmesinin imzalanması
  • Başvuru yapan kişinin Hollanda’dayken alacağı maaşın Hollanda’daki yaşam masraflarını karşılayacak düzeyde olması
  • Başvuru yapan kişinin sicilinin temiz olması

Kıtaraları aşmak isteyenler için: Amerika İşçi Alımı

Hollanda Çalışma İzni Türleri Nelerdir?

Hollanda işçi alımı için başvuru yapan kişilerin hangi çalışma izni türünden başvuru yapacaklarını da bilmeleri gerekmektedir. İşte Hollanda çalışma izni tür leri şu şekildedir:

  • Mevsimlik işçi çalışma izni: Hollanda’da en fazla 24 hafta çalışacak olan mevsimlik işçilerin alması gereken çalışma iznidir.
  • Nitelikli işçi izni (Mavi Kart): Hollanda devleti tarafından nitelikli işçi olarak kabul edilen işçilerin alması gereken çalışma iznidir.
  • Single permit (tekli izin): Hollanda’da üç aydan daha fazla veya stajyer olarak çalışacak kişilerin alması gereken çalışma iznidir.
  • Oryantasyon yılı çalışma izni: Hollanda’da eğitim veren bir üniversiteden mezun olan veya yüksek lisansını tamamlamış kişiler oryantasyon yılı çalışma iznine başvurmalıdır.
  • Girişimci ve serbest meslek sahibi izni: Hollanda’da girişimcilik olarak çalışacak ve serbest meslek sahibi olan kişilerin alması gereken çalışma iznidir.
  •  Şirket içi transfer çalışma izni: Aynı şirketin AB dışındaki merkezlerinden birinde çalışmakta olan ve Hollanda’ya geçiş yapacak kişiler bu çalışma izninden almalıdır.

Hollanda İş İlanları

Hollanda işçi alımı
Hollanda’da İş İlanları

Hollanda işçi alımı için belirli bir site bulunmamaktadır. Bu siteleri incelemeden önce İŞKUR Hollanda işçi alımı için bilgi sahibi olabileceğiniz İŞKUR Yurt Dışı İstihdam sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Hollanda’da iş ilanları için ziyaret edebileceğiniz siteler şu şekildedir:

  • Indeed
  • LinkedIn
  • De Nationale Vacaturebank
  • Werk
  • Monsterboard

Hollanda iş ilanları siteleri için daha detaylı bilgiye sahip olmak istiyorsanız Hollanda İş İlanları yazımıza bir göz atabilirsiniz.

Hollanda’da Türkçe İş İlanları

Hollanda’da Türk iş ilanlarını takip edebileceğiniz bazı siteler de bulunmaktadır. Bu siteler şunlardır:

  • işkur.com
  • mansterbroad.nl
  • toplanguagesjobs.nl
  • glassdoor.com
  • undutchables.nl
  • togetherabroad.nl

Hollanda İşçi Maaşları 2023

Hollanda işçi alımı
Hollanda İşçi Maaşları 2023

Hollanda işçi alımı başvurusu yapanların merak ettiği konulardan birisi de Hollanda işçi maaşlarıdır. Hollanda refah seviyesi yüksek olan bir ülkedir. 2023 yılı itibari ile asgari ücret Hollanda’da yaşa göre 1.596 Euro ve 1.995 Euro arasında değişiklik göstermektedir. Hollanda asgari ücret ile ilgili detaylı bilgiye Hollanda Asgari Ücret yazımızı okuyarak ulaşabilirsiniz.

MeslekMaaş
Tır Şoförü2.800 EUR
Hemşire3.250 EUR
Doktor5.356 EUR
Öğretmen6.200 EUR
Mühendis5.449 EUR
Yazılımcı6.410 EUR
Finans Uzmanı5.330 EUR
İşçi1.995 EUR – 2.440 EUR
Hollanda işçi alımı maaşları

Hollanda işçi alımı yazısını burada sonlandırıyoruz. Aşağıda, konuya dair sıkça sorulan soruları cevaplandırdık. Sizler de sorularınızı yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz. 🙂

Sıkça Sorulan Sorular

Hollanda İşçi Alımı İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Hollanda işçi alımı için gerekli belgeler şunlardır:
– Hollanda işçi vizesi başvuru formu
– Pasaport
– Adli sicil kaydı
– İş akdi
– Diploma
– Tecrübe – deneyim

Hollanda Tır Şoförü Arayan Firmalar Nelerdir?

Randstad Transport ve PostNL firmaları firmaları tır şoförü arayan firmalardır. Hollanda’da tır şoförü olarak çalışmak isteyen kişilerde aranan özellikler ise şunlardır;
CE belgesi olmalı,
İngilizce veya Hollandaca bilgisini kanıtlayan bir belgeye sahip olmalı,
Hollanda’da yaşamalı,
Esnek çalışma saatlerine uyum sağlayabilmelidir.

Hollanda’da Kaçak Çalışmanın Cezası Nedir?

Hollanda’da kaçak çalışmanın cezası, hem kaçak çalışan kişiye hem de işverene kesilmektedir. Kaçak çalışan kişilere; hapis cezası, para cezası ve sınır dışı edilme cezası, işverene ise 4.000 euro para cezası verilmektedir.

Hollanda’da Çalışma Saatleri Nasıldır?

Hollanda’da yabancı uyruklu kişiler için çalışma saatleri 36 ile 40 saat arasında değişiklik göstermektedir.

Hollanda Çalışma Şartları Nasıldır?

Hollanda İşçi Yasası’na göre, işçiler günde en fazla 12 saat, haftada ise 60 saat çalışabilmektedirler. Çalışanların ücretli izin hakkı 20 gündür. 16 haftaya kadar hamilelik ve doğum izni ve 6 haftaya kadar babalık izni verilmektedir.

Hollanda’da Gönüllülük Başvurusu Nedir?

Hollanda kültürünü tanımak ve yurt dışı deneyimi kazanmak isteyen kişilerin başvurduğu bir programdır. Gönüllü olarak başvuru yapabilecek kişiler uluslararası öğenciler ve bilim adamlarıdır.
Gönüllü olarak çalışabilmek için oturma iznine ve Gönüllülük Beyannamesi’ne ihtiyacınız bulunmaktadır.

Hollanda’da Çalışma Vizesi Dışında Çalışma İzni Veren Vize Türleri Nelerdir?

Hollanda’da çalışma vizesi dışında çalışma izni veren vize türleri şunlardır:
– Hollanda şoför vizesi
– Hollanda girişimci vizesi
– Hollanda öğrenci vizesi
– Hollanda Erasmus vizesi
– Hollanda denizci vizesi
– Hollanda aile birleşimi vizesi
– Hollanda dil okulu vizesi

Yorumlar
  • Muhammed ubeyt - 21.08.2023

    Benimde kendi mesleğim kuaför bende istiyorum gitmeyi

  • Halil İbrahim kısa - 27.08.2023

    Benim mesleğim şoför lük gitmeyi düşünüyorum

-->