Tesla Fiyat Listesi 2023 – Tesla Model Y, S, 3, X Fiyatı

Tesla, elektrikli otomobilleriyle inovasyon ve sürdürülebilirlik alanında öncü bir marka haline geldi. Türkiye’de de kullanıcısı her geçen gün artıyor.

Elektrikli otomobile geçmek isteyenlerin birinci tercihi olan Tesla için fiyatlar araştırılıyor. Sizlere tüm modellerine göre Tesla fiyat listesi hazırladık.

Tesla model 3 fiyat, model y Türkiye fiyatı ve daha fazlası için güncel fiyat listesini inceleyin! İşte 2023 için güncel fiyatlar…

Tesla Fiyat Listesi (Yurt Dışı)

tesla fiyat listesi
tesla fiyat listesi

Tesla’nın Türkiye resmi sitesinde bulunan modellere göre yurt dışı fiyatlarını da sizler için listeledim. İşte yurtdışı Tesla fiyat listesi:

ModelFiyatı
Model S (Çift Motorlu Dört Çeker)88.490 Dolar
Model S (Üç Motorlu Dört Çeker)108.490 Dolar
Model 3 (Arkadan çekişli)40.240 Dolar
Model 3 Long Range (Çift Motorlu Dört Çeker)47.240 Dolar
Model 3 Performance (Çift Motorlu Dört Çeker)53.240 Dolar
Model X (Çift Motorlu Dört Çeker)98.490 Dolar
Model X Plaid (Üç Motorlu Dört Çeker)108.490 Dolar
Model Y 47.740 Dolar
Model Y Long Range50.490 Dolar
Model Y Performance54.490 Dolar
Tesla Fiyat Listesi (Yurt Dışı)

Tesla araba fiyatları bu şekilde belirlenmiştir. Türkiye’deki ÖTV ve KDV ile birlikte fiyatlar daha da artıyor. Peki, TeslaTürkiye fiyat ne kadar? Bunu da öğrenelim.

Popüler içerik: Amerika iPhone Fiyatları

Tesla Türkiye Fiyat Listesi

Tesla Fiyat Listesi Türkiye
Tesla Fiyat Listesi Türkiye

Türkiye Tesla fiyat listesi için tüm modellerin fiyatlandırmaları bulunmuyor. Resmi Türkiye Tesla sitesinde sipariş verebileceğiniz model Model Y’dir. Buna göre Tesla Türkiye fiyat listesi şöyle:

ModelFiyatları
Model Y1.970.258 TL
Model Y Long Range2.056.652 TL
Model Y Performance2.168.675 TL
Tesla Türkiye Fiyat Listesi

Türkiye’de fiyatı belli olan Model Y olduğu için diğer modeller hakkında güzel bilgiler için resmi sitedeki güncellemeler kısmından faydalanabilirsiniz. Türkiye’deki fiyatlar hakkında tahmin de bulunmak mümkün. Yukarıda sıraladığım yurt dışı fiyatlarını TL’ye çevirerek az çok fikir sahibi olabilirsiniz.

Örneği Model Y yurt dışında 47.740 Dolar‘dır ve 1.124.210,16 Türk Lirası‘na tekabül eder. Türkiye’de ise satış fiyatı 1.970.258 TL‘dir.

Tesla Araba Modelleri ve Özellikleri

Tesla Araba Modelleri ve Özellikleri
Tesla Araba Modelleri ve Özellikleri
  1. Tesla Model S: Model S, lüks bir elektrikli sedan araçtır. Geniş iç mekânı, yüksek performansı ve uzun menzili ile dikkat çeker. Ayrıca çift motorlu versiyonları da bulunur, bu da dört çekişlidir ve daha yüksek hızlanma sunar. Model S, büyük bir dokunmatik ekran ile donatılmış geniş bir kokpit içerir.
  2. Tesla Model 3: Model 3, Tesla’nın daha erişilebilir ve kompakt sedan modelidir. Şık tasarımı, iyi performansı ve geniş menziliyle öne çıkar. İç mekânı minimalist bir tasarıma sahiptir ve ön konsolda büyük bir dokunmatik ekran bulunur. Model 3, otomatik pilot ve otonom sürüş özellikleriyle donatılmıştır.
  3. Tesla Model X: Model X, Tesla’nın elektrikli SUV modelidir. Geniş iç mekânı, yedi koltuk kapasitesi ve benzersiz Falcon Wing arka kapılarıyla dikkat çeker. Model X, yüksek performanslı ve dört çekişli bir araçtır. Ayrıca büyük bir panoramik cam tavan, otomatik sürüş özellikleri ve geniş bir dokunmatik ekran gibi özelliklere sahiptir.
  4. Tesla Model Y: Model Y, kompakt bir elektrikli SUV araçtır. Hem aileler hem de bireysel kullanıcılar için ideal bir seçenektir. Geniş iç mekânı, yüksek sürüş menzili ve pratik bir bagaj hacmi sunar. Model Y, yüksek performanslı versiyonlarla birlikte geliyor ve otomatik pilot özelliklerini destekliyor.

Tesla Şarj Bilgileri

Tesla araba fiyatlarından sonra gelelim diğer merak edilen konulara… Tesla araç almak isteyenler şarj konusunu araştırıyor. Tesla araçlarınızı Tesla Wall Connector ile evinizde rahatlıkla şarj edebiliyorsunuz. Bunun dışında firma Türkiye’nin bazı şehirlerinde Supercharge istasyonu kurmayı hedefliyor. Supercharge için öncelik verilecek şehirler şöyle:

  1. İstanbul
  2. İzmir
  3. Antalya
  4. Bursa
  5. Konya
  6. Balıkesir
  7. Aydın
  8. Edirne
  9. Ankara
  10. Sakarya
  11. Edirne

Sıkça Sorulan Sorular

tesla araba fiyatları sss
tesla araba fiyatları sss

Tesla fiyat listesi araştıranlar için diğer en sık sorulan soruları sizlere sıralayıp, yanıtladık.

Tesla Araçlarının Garanti Süresi Nedir?

Modele göre garanti süresi değişebiliyor. Ortalama 4 yıl – 8 yıl arasında değişmektedir.

Tesla Avrupa Fiyatları Ne Kadar?

Tesla arabalarının fiyatları modellere göre değişiyor. Fiyatlar 47.240 Dolar‘dan başlayarak 108.490 Dolar‘a kadar çıkıyor.

Tesla Yakıt Ücreti Ne Kadar?

İstasyonlar açıldığı taktirde tesla şarj ücretinin 1 kwh için 7 – 8 TL olacağı düşünüyor. Evlerde ise ortalama 8 – 9 TL’ye denk gelecektir.

Türkiye’de Tesla Teslimatları Nereden Gerçekleşiyor?

Tesla siparişleri müşterilerine İstanbul Akasya ve Kanyon AVM’den teslim ediliyor.

-->