İnternetten Para Kazanma Yolları 2023 | GÜNCEL 45 Yöntem!

Giderek zorlaşan ekonomik koşullar içerisinde kişiler artık daha fazla para kazanmak istiyor. Bunu en basit şekilde internetten kolayca gerçekleştirebilirsiniz! Bu içerikte internetten para kazanma yolları 2023 listesini sizlerle paylaşacağım.

İnternetten para kazanma sitelerini ayrı bir başlık halinde inceledik. İnternetten para kazanmak için en etkili 45 yöntemi aktardık! Bu içerikten sonra internet üzerinden nasıl para kazanırım sorusu artık tarih olacak… 😊

Ek gelir elde etmeniz için bildiğimiz tüm yöntemleri sıraladık. Eğer nasıl para kazanırım diye düşünüyorsanız, incelemeniz gereken 45 başlık var! O halde internet üzerinden para kazanmak için neler yapılabilir? İncelemeye başlayalım…

İnternet Üzerinden Nasıl Para Kazanırım?

İnternet Üzerinden Nasıl Para Kazanırım
İnternet Üzerinden Nasıl Para Kazanırım

İlk olarak internet üzerinden nasıl para kazanırım sorusuyla başlamak istiyoruz. İnternetten para kazanma yolları gerçekten de çok fazla ve hemen herkesin yapabileceği basit işler de var. Günümüzde telefon ve bilgisayar kullanımının artması, beraberinde para kazanma yöntemlerinin de değişmesini sağladı.

Peki, internetten para kazanmak için neler yapılabilir? İşte yapabileceğiniz bazı işler:

  • Freelance Çalışmak
  • Sosyal Medyadan Para Kazanmak
  • Web Sitelerinden Para Kazanmak
  • Metin Yazarlığı Yapmak
  • Dijital Pazarlama
  • Tasarım Yaparak Para Kazanmak
  • Uygulamalardan Para Kazanmak
  • Oyun Oynayarak Para Kazanma
  • Görev Yap Para Kazan
  • E-Ticaret

Aşağıda bu başlıklara ait 45 yöntemi sizler için sıraladık. Bu yöntemler arasında öğrenciler için internetten para kazanma yolları da mevcut. O halde bu başlıklarda daha da derine inmenin tam zamanı!

İnternetten Para Kazanma Yolları 2023

İnternetten Para Kazanma Yolları
İnternetten Para Kazanma Yolları

İnternetten para kazanmak istiyorum diyorsanız, aramıza hoş geldiniz! Online para kazanma yolları, farklı uygulama ve sistemlerin çıkmasıyla birlikte gerçekten de çok değişti. Artık internetten günlük para kazanmak mümkün.

Üstelik freelance çalışma modeliyle kazancınızı kendiniz de belirleyebiliyorsunuz. Tüm yöntemler için kazanç miktarlarını da paylaştık ancak, bu miktarların iş kapasitenize göre değişebileceğini unutmayın.

Sıkça tercih edilen ve kullanılan internetten para kazanma yolları şu şekilde:

  1. Freelance Çalışmak
  2. Online Anket Doldurmak
  3. İçerik Yazarlığı Yapmak
  4. YouTube Kanalı Açmak
  5. Fotoğraf ve Video Satmak
  6. Online Eğitim Vermek
  7. Çevirmenlik Hizmeti Vermek
  8. Blog Yazarak Para Kazanmak
  9. Google Adsense ile Para Kazanmak
  10. Instagram’dan Para Kazanmak

İnternetten nasıl para kazanılır sorusunun detaylarına inelim ve her bir yöntemi incelemeye başlayalım! 😊

İlginizi çekebilir: Öğrenci Para Kazanma Yolları

1- Freelance Çalışmak

Freelance Çalışmak
Freelance Çalışmak

İnternetten para kazanma yollarının günümüzde çok önemli bir karşılığı var: Freelance çalışmak! Freelance çalışma modeli, özellikle pandemiden sonra oldukça önem kazandı. Artık birçok kişi freelance çalışarak gelir elde ediyor.

Freelance çalışmaya başlamak için bazı işleri yapabiliyor olmanız gerekiyor. Bunun için aşağıdaki işlere öncelik verebilirsiniz:

  • Metin Yazarlığı
  • Tasarım
  • Yazılım
  • Veri Analizi
  • Video Editleme

Temel olarak bu alanlarda kolayca freelance iş bulabilmeniz mümkün. Üstelik bu basit işlerle 1 saatte para kazanmak da mümkün!

Türkiye’de aşağıdaki freelance siteler sıkça tercih ediliyor. Sisteme dâhil olun ve kazanmaya başlayın:

  • Bionluk
  • icerik.net
  • R10
  • Armut

Türk freelance siteleri bu şekilde. Ancak yabancı sitelere de yönelerek Dolar bazında kazanç elde edebilirsiniz. Bunun yöntemlerini de aktarıyor olacağız…

  • Kazanç: Günümüzde freelance çalışarak ayda 20.000 TL kazananlar mevcuttur.

İnternetten para kazanma yollarına anket doldurmak ile devam edelim…

2- Online Anket Doldurmak

Kolay para kazanma yolları internetten arayışında iseniz online anket doldurmayı önerebiliriz. Anket doldurarak para kazanmak için birçok uygulama mevcut. Ancak bu yöntemde kazanç oranlarının düşük olduğunu belirtmek gerekiyor.

Düşük kazançlı da olsa boş vaktinizde anket doldurup para kazanabilirsiniz. Aylık bazda yine de “harçlık” niteliğinde iyi miktarlar kazanabilirsiniz.

Anket doldur para kazan yönteminde aşağıdaki uygulamaları tercih edebilirsiniz:

Bu yöntemlerde yurt dışı kaynaklı uygulamalardan daha fazla kazanç elde edebilirsiniz. Kazanç miktarları ise uygulamalarda geçirdiğiniz zamana göre ve doldurduğunuz anket sayısına göre değişiklik gösteriyor.

  • Kazanç: Anket uygulamalarından ayda 500 TL gibi kazançlar elde edebilirsiniz.

3- İçerik Yazarlığı Yapmak

İçerik Yazarlığı Yapmak
İçerik Yazarlığı Yapmak

İnternetten para kazanma yolları 2023 listesine içerik yazarlığı ile devam edelim. İçerik yazarlığı; günümüzde artık daha da önemli hale gelen içeriğin SEO kurallarına uygun bir şekilde yazılmasını ifade ediyor. Blog siteleri giderek arttı ve hemen her web site sahibi, işini düzgün yapan içerik yazarı arıyor.

İçerik yazarı olabilmenin temel kuralı bilgiye ulaşmak ve onu kendi cümlelerinle ifade etmektir. Bol bol pratik yaparak kendinizi geliştirebilirsiniz. SEO uyumlu makaleleri araştırarak işe başlayabilirsiniz! 😊

Bionluk ve R10 gibi sitelerde aktif olarak bu işten para kazanabilirsiniz. Elbette tüm freelance sitelerde bu kategori mevcuttur.

  • Kazanç: İçerik yazarlığı ile ayda 15.000 TL kazananlar mevcuttur. Ancak kazancınız, iş kapasitenize göre değişiklik gösterir.

İnternet üzerinden para kazanma yollarına sosyal medya ile devam edelim: YouTube kanalı açmak!

4- YouTube Kanalı Açmak

İnternetten para kazanma yolları arasında YouTube kanallarını rahatlıkla sayabiliriz. Çünkü birçok kişi sadece YouTube’da video içeriği üreterek çok güzel paralar kazanabiliyorlar. Tabii bunun bazı şartları var:

  • 1.000 aboneye ulaşmak
  • 4.000 dakika izlenmek

Bu şartları sağladığınızda YouTube kanalınızdan para kazanabilirsiniz. Evden para kazanma yolları arasında en iyi seçeneklerden birisidir.

  • Kazanç: YouTube’da ilgi çekici videolarla yüksek izlenme sayısına ulaşıp ayda 20.000 TL gibi rakamlar kazanabilirsiniz. Elbette bu, uzun süreler gerektiren bir çaba sonucunda elde edilebilir.

Öneri içerik: YouTube Kazanç Hesaplama

5- Fotoğraf ve Video Satmak

Shutterstock
Shutterstock

Az önce internette birçok kişinin içerik arayışında olduğundan bahsetmiştim. Bu içerikleri üretirken aynı kişiler stok fotoğraflara ve videolara ihtiyaç duyuyorlar. Bunun nedeni birçok platformda telif hakkının geçerli olmasıdır. Yani içerik üreticileri telif hakkında takılmamak için orijinal video ve fotoğraf satın alabiliyorlar.

Fotoğraf ya da video satmak için bazı uygulamalar mevcut:

  • Shutterstock
  • iStock
  • Depositphotos

Orijinal fotoğraflar ve videolar çekin, bu uygulamalara yükleyin. Artık para kazanmaya hazırsınız. 😊

  • Kazanç: Stok video ve fotoğraf içerikleriyle ayda 10.000 TL gibi rakamlar kazanabilirsiniz.

6- Online Eğitim Vermek

İnternetten para kazanma yolları arasında online eğitim vermeyi de sayabiliriz. Eğer bir öğretmenseniz ya da bir konuda uzmansanız, bu yöntemle gerçekten de iyi miktarlar kazanabilirsiniz.

Yatırımsız para kazanmak istiyorsanız oldukça iyi bir seçenek. Platformlara üye olun, eğitim videolarınızı yükleyin ve satış yapın. Artık pasif gelir elde ederek aylık bazda düzenli kazanç sağlayabilirsiniz. Udemy, bu platformların başında geliyor ve listemizde de detaylı olarak bu uygulamadan bahsettik.

  • Kazanç: Yapacağınız satış sayısına göre değişmekle birlikte ayda 10.000 TL bandında kazançlar elde edebilirsiniz.

7- Çevirmenlik Hizmeti Vermek

Eğer yabancı dil biliyorsanız yapabileceğiniz en önemli iş çevirmenlik yapmaktır. İnternetten para kazanma yolları arasında en kazançlı yöntemlerden birisidir diyebiliriz. Bunun nedeni, insanların yabancı içeriklere daha fazla para vermesi ya da çevirmenlik hizmetinin daha yüksek miktar kazandırmasıdır.

Sermayesiz para kazanmak istiyorsanız bunun en etkili yollarından birisi çevirmenlik yapmak olacaktır. Freelance sitelerde çevirmenlik yaparak para kazanmaya başlayabilirsiniz.

  • Kazanç: Birçok kişi düzenli olarak çevirmenlik hizmeti vererek aylık 20.000 TL gibi rakamlar kazanabiliyor.

İlgili içerik: Çeviri Yaparak Para Kazanmak

8- Blog Yazarak Para Kazanmak

Blog Yaz Para Kazan
Blog Yaz Para Kazan

İnternette para kazanmak istiyorum diyen birçok kişinin karşılaştığı bir öneri var: Blog yazın! İyi ama, blog yazarak nasıl para kazanılır?

Öncelikle blog yazarak para kazanmak çok da kolay değildir. Çünkü rakibiniz oldukça fazladır. Web sitelerinin büyük bir çoğunluğu blog sitesidir. Bu nedenle aşağıdaki önerilere ihtiyacınız olacak:

  • Niş bir sektör seçin
  • Bu sektör aynı zamanda reklam gelirlerinin yüksek olduğu bir alan olması gerekir
  • SEO ve Dijital Pazarlama öğrenin
  • İçerikleri kendiniz yazın ya da satın alın
  • Orijinal olun

Bu şartları sağladığınızda emin olun arama motorlarında yükseldiğinizi ve para kazandığınızı göreceksiniz.

  • Kazanç: Ayda 100.000 kişinin ziyaret ettiği bir web sitesinden aylık olarak 10.000 TL kazanabilirsiniz.

9- Google Adsense ile Para Kazanmak

İnternetten para kazanma yolları arasında blog yazmak ve web sitesinden para kazanmakla paralel olarak farklı bir yol daha mevcut: Google Adsense!

İnternet reklamcılığının temellerinden birisi olan Adsense ile para kazanabilirsiniz. Bunun için bir web sitesine sahip olmanız ya da YouTube gibi platformlarda aktif olarak kanalınızın olması gerekir. Eğer para bulma yollarını araştırıyorsanız gerçekten de en iyi seçeneklerden birisidir.

Adsense ile para kazanma konusunda TBM (Tıklama Başına Maliyet) ve tıklama sayısı gibi faktörler önemlidir.

  • Kazanç: Google Adsense ile aktif olarak ayda 10.000 TL kazanabilmek mümkün.

10- Instagram’dan Para Kazanmak

İnternetten para kazanma yolları içerisine sosyal medyayı dahil etmiştik. İşte telefondan para kazanmak için sosyal medyayı tercih ettiğinizde en önemli platform: Instagram!

Instagram’dan para kazanmak için birçok farklı yol mevcut. Bunun için bir sayfanız olması ve yüksek takipçi sayısı ve etkileşim oranlarına sahip olmanız gerekiyor.

  • Reklam Yaparak
  • Tanıtım Yaparak
  • Mağaza Açarak
  • Affiliate Marketing

gibi yöntemlerle de para kazanabilirsiniz.

  • Kazanç: Etkileşim oranı yüksek olan bir sayfanız varsa aylık ortalama 15.000 TL kazanabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Adım Atarak Para Kazanma

11- SEO Danışmanlık Hizmeti Vermek

SEO
SEO

İnternetten para kazanma 2023 listesi için bilgi ve becerilerinize dayanan bir önerimiz daha var: SEO Danışmanlığı Yapmak!

SEO, arama motoru optimizasyonu anlamına geliyor ve dijitalde görünür olmanın temel yollarından birisidir. Web sitesi sahipleri de Google gibi önemli arama motorlarında görünür olmak için SEO’ya daha fazla yatırım yapıyorlar.

Danışmanlık hizmetini bir şirket kurarak ya da freelance olarak çalışarak verebilirsiniz. SEO öğrenmek için internetten faydalanabilir ve araştırma yapabilirsiniz.

  • Kazanç: SEO danışmanlık hizmetinde müşteri başına kazancınız 5.000 TL’den başlar.

12- Web Tasarım & Site Yapımı

İnternetten para kazanma yolları için web tasarım yapmayı da deneyebilirsiniz. Eğer bilmiyorsanız internetteki kurslardan öğrenmeye başlayabilirsiniz. Elbette kolay değil ancak öğrendiğinizde iyi miktarlar kazanabilirsiniz.

WordPress gibi platformlarda da becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Bu da ekstra kazanç getirecektir.

  • Kazanç: Freelance olarak web tasarım işleriyle aylık 15.000 TL kazanabilirsiniz.

13- Editörlük Yapmak

İçerik yazarlığına paralel olarak editörlük de yapabilirsiniz. Editörlük hizmeti, içeriklerin yayına hazır hale getirilmesini kapsıyor. Yani fotoğraflardan diğer tüm detaylara kadar sorumlu oluyorsunuz.

Freelance sitelerde editörlük ilanları oldukça fazla. Hatta kariyer sitelerinde iş ilanı bularak tam zamanlı bile çalışmaya başlayabilirsiniz. Editörlük hizmeti verebilmeniz için SEO’ya ek olarak Adobe Photoshop ve WordPress becerilerinizi geliştirmeye özen gösterin.

  • Kazanç: Editörlük işleri aylık olarak ortalama 10.000 TL’den başlar.

İnternetten para kazanma yolları 2023 listesine Affiliate Marketing ile devam edelim…

14- Affiliate Marketing

Affiliate Marketing | İnternetten Para Kazanma Yolları
Affiliate Marketing | İnternetten Para Kazanma Yolları

Kısa yoldan para kazanmak istiyorsanız önerebileceğimiz bir pazarlama yöntemi var: Affiliate Marketing!

Dijital platformlarda hesap oluşturarak belirli bir kitleye ulaştığınızda bu yöntemi deneyebilirsiniz. Bunu ister web sitenizden gerçekleştirin ister sosyal medya hesabınızdan…

Affiliate Marketing, satış ortaklığı pazarlaması anlamına geliyor. Başka kişilerin ürünlerini platformunuzda tanıtarak komisyon usulü ile gelir elde ediyorsunuz. Eğer takipçiniz ve etkileşim oranınız yüksekse, daha fazla gelir elde edersiniz.

  • Kazanç: Bu yöntemle ayda 10.000 TL gibi rakamlarla kazanmaya başlayabilirsiniz.

15- Twitch ile Para Kazanmak

Twitch, internetten para kazanma yolları arasında tercih edebileceğiniz bir başka platform. Eğer canlı yayın videoları ile aranız iyi ise mutlaka denemelisiniz. Birçok kişi oyun oynayıp bunu canlı video ile yayınlayarak gelir elde etse de farklı yöntemler de mevcut.

En kolay nasıl para kazanılır diyorsanız platforma üye olun ve takipçi edinmeye başlayın. Belirli bir kitleye ulaştığınızda aylık bazda ciddi rakamlar kazanabilirsiniz.

  • Kazanç: Sadece izlenme sayıları ve bahşiş yöntemlerinden ayda 15.000 TL gelir elde edebilirsiniz.

16- Udemy’de Eğitim Vermek

Belirli bir alanda uzmanlığınız varsa bunu Udemy’de eğitim vererek kazanca dönüştürebilirsiniz. Üstelik internetten para kazanma yolları 18 yaş altı için de geçerlidir. Çünkü uzmanlığınız hangi konuda olursa olsun eğer iyi bir şekilde bunu sunabiliyorsanız, her halükârda kazanırsınız.

Udemy’de en çok tercih edilen eğitim kategorileri şu şekilde:

  • Dijital Pazarlama
  • Microsoft Office Programları
  • Tasarım Programları
  • SEO
  • Yazılım Dilleri

Bu alanlarda uzmanlığınız varsa hemen kazanca dönüştürün derim. 😊

  • Kazanç: Udemy eğitimlerinden pasif gelir elde edebilirsiniz. İyi bir satış oranını yakaladığınızda aylık 20.000 TL gibi rakamlar hayal değil!

İlginizi çekebilir: Müzik Dinleyerek Para Kazanmak

17- Mobil Uygulama Geliştirmek

Mobil Uygulama Geliştirmek | İnternetten Para Kazanmak
Mobil Uygulama Geliştirmek | İnternetten Para Kazanmak

Yazılım demişken hemen mobil uygulamalardan bahsedelim. Günümüzün online kullanıcıları daha çok mobilde vakit geçiriyor. Bu ne demek? Mobil uygulama geliştirerek para kazanabilirsiniz…

Mobil uygulama için en temel iki platformunuz var: iOS ve Android. İster AppStore’a ister PlayStore’a uygulama geliştirin, her durumda kazancınız oldukça iyi olacaktır. Uygulamalar bir oyun da olabilir, insanların problemlerini çözen interaktif bir seçenek de olabilir.

Mobil uygulama geliştirmek için gerekli eğitimleri alın ve bu işe atılın!

  • Kazanç: Mobil uygulamaların kullanılma sıklığına bağlı olarak kazancınız değişir. Ancak tutacak bir uygulama ile ayda 25.000 TL kazanç elde edebilirsiniz.

İnternetten para kazanma yollarına oyun oynamak ile devam edelim…

18- Oyun Oyna Para Kazan

Günümüzde oyun oynayarak para kazanmanın mümkün olduğunu biliyor musunuz? Evet, bazı oyunlar gerçek para kazandırıyor ve rakamlar sizi de çok şaşırtacak.

Online oyunlarda eşya satışı yapabiliyorsanız, hesap satışı yapabiliyorsanız, oyun parası satışı yapabiliyorsanız, ciddi kazançlar elde edebilirsiniz.

  • Kazanç: Oyun oynayarak ayda ortalama 10.000 TL kazanabilirsiniz. Oyundaki şansınız, geçirdiğiniz vakit ve başarınıza göre bu kazanç daha da yükselebilir.

Konu hakkında daha fazla bilgi almak için Para Kazandıran Oyunlar içeriğimize davetlisiniz!

19- Sosyal Medyadan Para Kazanmak

Sosyal medya aracılığıyla da para kazanabilirsiniz. Burada kazançlar, temel olarak reklam sistemi üzerine kuruludur. Ancak iyi bir takipçi kitlesine ulaştığınızda çok daha iyi rakamlar kazanabiliyorsunuz.

Sosyal medyadan para kazanma yolları şu şekildedir:

  • Hesap Satışı
  • Reklam Vermek
  • Satış Ortaklığı Yapmak
  • Tanıtım Yapmak
  • Takipçi Satmak
  • Etkileşim Satmak
  • Mağaza Açmak

Bu yöntemleri başarılı bir şekilde uyguladığınızda çok güzel kazançlar elde edebiliyorsunuz.

  • Kazanç: Aylık olarak 20.000 TL kazanma fırsatı yakalayabilirsiniz.

20- Görev Yaparak Para Kazanmak

Görev Yap Para Kazan
Görev Yap Para Kazan

İnternetten para kazanma yollarını anlatırken görev yap para kazan sisteminden bahsetmemek olmazdı. Görev yaparak para kazanabileceğiniz birçok uygulama ve site mevcut. Burada genel olarak sosyal medya tabanlı bazı görevler veriliyor ve siz bunları yapıyorsunuz.

Kanıt olarak SS gönderiyorsunuz ve uygulama yöneticileri bu görevi onayladığında kazancı hesabınızda görebilirsiniz. Bu alanda Türk para kazanma siteleri de oldukça fazla! İşte görev yap para kazan siteleri şu şekilde:

  • Roket Para
  • Rek.App
  • Kazançlı Görev
  • Görevcim

Bu uygulamaların çok fazla kazandırmayacağını söyleyelim. Ancak boş vaktinizi değerlendirdiğinizde yine ankette olduğu gibi harçlık mahiyetinde iyi rakamlar kazanabilirsiniz.

  • Kazanç: Düzenli olarak görev yaparak ayda 250 TL gibi ek gelir elde edebilirsiniz.

Dijital dünyada etkileşiminiz yüksekse ve etkileyici iseniz farklı bir para kazanma yöntemi ile tanışın: Link kısaltarak para kazanma!

İnternetten para kazanma yolları içerisinde bu sisteme dâhil olabilirsiniz. Örneğin Instagram hesabınızdan kısalttığınız linki paylaşarak tıklayan her kişi için ödeme alırsınız. Kazanç oranları düşük ama yüksek tıklama sayısına ulaştığınızda ciddi kazançlar elde edebilirsiniz.

  • Kazanç: Uygulamaların birçoğu 1000 tık başına 2 Dolar gibi rakamlar veriyor. Yani 20.000 kişi tıkladığınızda elde edeceğiniz gelir 40 Dolar olacaktır. Kur farkından kaynaklı olarak güzel kazançlar mevcut.

Öneri içerik: Para Kazandıran Uygulamalar

22- Tişört Tasarla Para Kazan

İnternetten para kazanma yolları 2023 listesinde tişört tasarlamak da var! Baskı hizmetlerine ilginiz varsa “ara eleman” olarak tasarımcı görevini üstlenebilirsiniz. Üstelik bunu hem tam zamanlı hem de freelance olarak yapabilirsiniz.

Photoshop gibi tasarım programlarını iyi bir şekilde kullanabiliyorsanız önemli kazançlar elde edebilirsiniz.

  • Kazanç: Tişört tasarlayarak ayda 15.000 TL kazanabilirsiniz.

İnternetten günlük para kazanma yollarına devam edelim…

23- Domain Alıp Satmak

Domain Alıp Satmak
Domain Alıp Satmak

Evden para kazanma yollarını araştırıyorsanız ve kaynak olarak internetinizden başka bir şey yok. Üzülmeyin! İnternetten yapılabilecek işler arasında farklı bir iş modeli önereceğim: Domain Alıp Satmak

Domain, web sitelerinin isim bölümüdür. Yani siteadiniz.com dediğinizde bu bir domaindir. Önemli domainleri düşük fiyattan satın alıp yüksek fiyattan satarak önemli kazançlar sağlayabilirsiniz. Bunun için hangi domainin değerli olacağını bilmenizde fayda var.

Domain piyasasına giriş yapmadan önce konu ile ilgili mutlaka detaylı bir araştırma yapın. Örneğin harf sayısı az olan domainler daha değerlidir.

  • Kazanç: Domain al sat yaparak başlangıç seviyesinde aylık 5.000 TL gibi kazançlar elde edebilirsiniz.

24- WordPress ile Para Kazanmak

İnternetten para kazanma yollarına web tabanlı bir öneri ile devam edelim. WordPress, bir içerik yönetim sistemidir. Günümüzde internet sitelerinin büyük bir çoğunluğu WordPress ile hazırlanıyor.

Bu sistemin kurulumu ve yönetimi oldukça kolaydır. İnternetten birkaç eğitim videosu ile bu işi halledebilirsiniz. Sonrasında pratik yapmak için kendi sitenizi kurabilirsiniz. Adeta bir WordPress uzmanı olarak ciddi kazançlar elde edebilirsiniz.

  • Kazanç: Basit WordPress işleriyle freelance çalışarak ayda 10.000 TL kazananlar mevcuttur.

25- E-Kitap Satarak Para Kazanmak

Dijital ürün satışını duydunuz mu? İşte dijital ürünlerden en önemlileri e-kitaplardır. İnsanların ihtiyaçlarına yönelik bir e-kitap üreterek bunu Etsy gibi platformlarda satabilirsiniz. Ayrıca Google Play Kitaplar platformunda da satış yapabiliyorsunuz.

E-Kitap yazmadan önce niş bir konuda yazdığınızdan emin olun. Yani hem insanların işine yaramalı hem de yazılmamış bir konuya öncelik verilmeli… Böylece çok yüksek miktarlar kazanabilirsiniz.

  • Kazanç: E-Kitap satarak ayda 20.000 TL gibi kazançlar elde edilebilmektedir.

İlginizi çekebilir: Reklam İzleyerek Para Kazanmak

26- Yarışmalara Soru Yazın

Soru Yazarak Para Kazanmak | Online Para Kazanma
Online Para Kazanma | Soru Yaz Para Kazan

İnternetten para kazanma yolları arasında soru yazmayı da ekleyebiliriz. İnternette birçok yarışmanın düzenlendiğini biliyorsunuz. Peki, bu yarışmalara soruları kimler hazırlıyor? İşte tam da böyle bir hizmet vererek siz hazırlayacaksınız! 😊

Birçok durumda freelance sitelerde bu tarz ilanlar görebilirsiniz. Yine de yarışma sahiplerine mail atarak da kendinize iş bağlayabilirsiniz. Oldukça basit bir yöntem!

  • Kazanç: Soru yazarak ayda 1.000 TL gibi rakamlar kazanabilirsiniz. Ek olarak öğretmenlik gibi bir mesleğiniz varsa yayın evlerine de ulaşarak soru bankalarına soru hazırlayabilirsiniz.

İnternetten para kazanma yollarına backlink satışı ile devam edelim… Backlink, SEO açısından oldukça önemlidir ve web sitesi sahipleri kaliteli sitelerden backlink almaya çalışır. Çoğu durumda bunun para ile satın alındığı ise bilinen bir gerçektir.

Kaliteli sitelere sahip olarak backlink satabilir ve buradan ciddi kazançlar elde edebilirsiniz. Örneğin sermayenizi belirli bir alanda öncü bir siteyi satın alarak değerlendirdiniz. İşte bu siteden kazanç sağlamak için backlink satmaya başlayabilirsiniz.

  • Kazanç: Sitenin kalitesine göre backlink fiyatları değişebilir. Ancak tek bir link verme işleminden ortalama olarak 1.000 TL kazanabilirsiniz.

28- Excel ile Veri Analizi Yapın

Excel ile aranız nasıl? Eğer iyi ise internetten para kazanma yolları arasında bu programı da mutlaka değerlendirin. Günümüzde şirketler verilere daha çok önem veriyor ve veri analizi için ayrı bir çalışana ihtiyaç duyabiliyor.

Ancak birçok şirketin basit veri analizi işlerini freelancerlara yaptırdığını söyleyebiliriz. Eğer Excel’i iyi bir şekilde kullanabiliyorsanız bu yöntemi değerlendirin derim!

  • Kazanç: Basit bir veri analizi işinden müşteri başına 500 TL gibi rakamlar kazanabilirsiniz.

Öneri içerik: Ödev Yaparak Para Kazanmak

29- Twitter’dan Para Kazanmak

Twitter para kazanma da oldukça yeni bir sistem: Elon Musk tarafından satın alınan Twitter’da para kazanma özelliğinin eklendiği duyuruldu.

Eğer Twitter’da ciddi bir takipçi kitleniz varsa onlara abone olma karşılığında özel içerik üreterek para kazanabilirsiniz. Sistem oldukça yeni ancak para kazanmaya başlayanlar oldu bile. Twitter takipçisi arttırarak bu yönde para kazanabilirsiniz.

  • Kazanç: Kazanç rakamları etkileşimlerinize bağlı olarak değişiklik gösterir.

30- TikTok Para Kazanma

TikTok'tan Para Kazanmak
TikTok’tan Para Kazanmak

İnternetten para kazanma yöntemleri arasında TikTok’u da değerlendirebilirsiniz. Günümüzün yükselen sosyal medya platformları arasında 1 numaraya TikTok çoktan yerleşti bile. Bu durumda para kazanmak için oldukça iyi seçeneklerin sunulduğunu söyleyelim.

İnternetten para kazanma yolları arasında TikTok’u tercih edecekseniz aşağıdaki 4 yöntemi deneyebilirsiniz:

  • Canlı Yayın Bağışları
  • Kendi Ürünlerini Pazarlamak
  • Affiliate Marketing
  • Sponsorlu İçerik Yayınlamak

Bu yöntemlerle kazanç elde edebiliyorsunuz. Elbette yaratıcılığınıza bağlı olarak yeni para kazanma yöntemleri bile keşfedebilirsiniz. 😊

  • Kazanç: TikTok’tan ayda 20.000 TL gibi rakamlar kazanabilirsiniz.

Öneri içerik: Kwai Para Kazanma

31- Influencer Pazarlama

Influencer, dijital dünyada “etkileyici” olarak tanımlıyor. Yani internet ünlüsü olarak para kazanabilirsiniz. 😊

Sosyal medya platformlarında orijinal içerikler üreterek takipçi kitlenizi büyütebilir ve Influencer pazarlama yöntemlerine dâhil olabilirsiniz. Reklam tabanlı işler yaparak para kazanabilirsiniz.

  • Kazanç: Başlangıç aşamasında 15.000 TL rakamlarını kazanabilirsiniz.

32- Sosyal Medya Yöneticiliği

Sosyal medya ile aranız nasıl? İnternetten para kazanma yolları arasında sosyal medya yöneticiliğini de değerlendirebilirsiniz. Yani illaki hesap açıp onu geliştirmeye çalışmakla uğraşmanıza gerek yok.

İşletmeler, sosyal medya hesaplarının yönetilmesi için ya bir kişi çalıştırıyorlar ya da freelance çalışanları tercih ediyorlar. Her halükârda sosyal medya yöneticiliği ile önemli miktarlar kazanabilirsiniz.

  • Kazanç: Sosyal medya yönetiminde aylık olarak 10.000 TL gibi rakamlarla kazanmaya başlayabilirsiniz.

33- Dijital Pazarlama Uzmanı Olun

Dijital pazarlama; internetten para kazanmak için etkili bir şekilde kullanabileceğiniz en önemli alanlardan birisidir. Sosyal medya, SEO, E-Mail Marketing, Affiliate Marketing gibi alanlarda uzmanlaşarak dijital pazarlama becerilerinizi geliştirin.

Sonrasında işletmelerin dijital pazarlama birimlerinde çalışmaya başlayabilirsiniz. İşinizde uzman olduğunuzda gerçekten de çok iyi miktarlar kazanabiliyorsunuz.

  • Kazanç: İşini iyi bir şekilde yapan dijital pazarlama uzmanları aylık olarak 25.000 TL kazanabilir.

34- NFT Alıp Satmak

NFT Para Kazanma
NFT Para Kazanma

NFT, kripto para dünyasında yeni fakat ciddi paraların döndüğü bir sektör. 😊 Bu sektörde NFT üreterek para kazanabilirsiniz ancak bu cidden çok zor bir olay. Bu nedenle NFT dünyasını öğrenerek alım – satım işlemleriyle para kazanmanızı önereceğim.

İnternetten para kazanma yolları arasında NFT’yi tercih edecekseniz hangi NFT’lerin değer kazanacağını çok iyi bilmeniz gerekiyor. Sonrası zaten basit: ucuza al, fiyatı artınca sat!

  • Kazanç: NFT alım satımından ne kadar kazanacağınız, kripto para piyasasının koşullarına göre değişecektir.

Öneri içerik: Kripto Para Madenciliği Nedir?

35- Podcast Yayını Yapmak

Podcast, son dönemde yoğun olarak tüketilen içeriklerin başında geliyor. Geleceğin içerik pazarlama trendleri arasında da podcast’lerin gösterildiğini söyleyelim. Bu durumda Spotify ya da başka platformlarda podcast yayını yaparak para kazanabilirsiniz.

Bunun için ihtiyacınız olan tek şey mikrofon. Sonrasında uzmanlığınızı konuşturabilir ve farklı konseptlerle para kazanmaya başlayabilirsiniz.

  • Kazanç: Podcast yayıncılığı ile başlangıç seviyesinde 5.000 TL gibi kazançlar elde edebilirsiniz.

36- Facebook’tan Para Kazanmak

İnternetten para kazanma yolları arasında Facebook’a da değinelim. Facebook, bilindiği üzere sosyal medya kavramının öncü platformlarından birisidir. Facebook’ta para kazanmak için şu yöntemleri deneyebilirsiniz:

  • Yüksek Üye Sayılı Grup Yönetimi
  • Yüksek Takipçili Sayfa Yönetimi
  • Reklamcılık
  • Affiliate Marketing
  • Dijital Pazarlama Yöntemleri

Bu yöntemleri aktif ve etkili bir şekilde kullanarak güzel miktarlar kazanabilirsiniz.

  • Kazanç: Facebook’tan aylık olarak 10.000 TL gibi kazançlar elde edilebilir.

İnternetten para kazanma yollarına e-ticaret ile devam edelim…

37- E-Ticaret Yapın

E-Ticaret Yapmak
E-Ticaret Yapmak

E-Ticaret çok genel bir kavram fakat biz burada özet olarak anlatacağız. E-Ticaret, al sat mantığının internette çalıştırılmasıdır. Bunun için üç yönteminiz mevcut:

  • Pazaryerlerinde mağaza açmak
  • Kendi e-ticaret web sitesini açmak
  • Sosyal medyadan satış yapmak

Her üç yöntemde de var olarak kazancınızı arttırabilirsiniz. Ancak onun da öncesinde ne satarak para kazanabilirim sorusunun yanıtını almanız gerekiyor. E-ticaret mantığında satabileceğiniz ürünlere yönelmeniz gerekir.

  • Kazanç: Başlangıç seviyesinde gelir elde edemeyebilirsiniz. Ancak iyi bir tanıtım faaliyeti ile aylık 50.000 net kâr elde edebilirsiniz.

38- Dropshipping Yapın

E-Ticaretin stoksuz olanına da Dropshipping diyorlar. Yani ürünleri mevcut olarak elinizde bulundurmadan al sat ile para kazanıyorsunuz.

Dropshipping, internetten para kazanma yolları arasında riskli bir yöntemdir. Çünkü ürünü Çin’den alıp Amerika’da ya da Türkiye’de satmak çok da kolay değildir. 😊

Üstelik bu sektörde “Dropshipping eğitimi” adı altında çok fazla dolandırıcılık yapan kişiler mevcut. Yani dikkatli olmanızda fayda var.

  • Kazanç: Dropshipping ile ayda 5.000 TL gibi kazançlar elde edebilirsiniz.

39- İkinci El Eşya Satın

İkinci el eşya satımı da internetten para kazanma yolları arasında değerlendirilebilir. Gardrops ve Dolap gibi uygulamalarda ikinci el eşyanızı satabiliyorsunuz. Bu platformlar kıyafetler için geçerli olsa da hemen her ürünü satabileceğiniz LetGo gibi bir alternatifiniz de var.

  • Kazanç: İkinci el eşya satışından aylık olarak 2.500 TL gibi kazançlar elde edebilirsiniz.

40- Reklam İzleyerek Para Kazanın

İnternetten para kazanma yolları içerisinde reklam ya da video izleyerek para kazanmayı da dahil edebiliriz. Kazancı düşük fakat boş zamanı değerlendirmek açısından oldukça önemli bir yöntemdir.

Swagbucks gibi uygulamalarla reklam izleyerek para kazanabiliyorsunuz. İşlem basit: Belirli bir reklamı size söylenilen saniye kadar izliyorsunuz ve para kazanıyorsunuz! Bu kadar…

  • Kazanç: Reklam izleyerek ayda 100 Dolar kazananlar mevcuttur.

Öneri içerik: Acun Ilıcalı Serveti Ne Kadar?

Para Kazandıran Siteler ve Uygulamalar

Para Kazandıran Siteler ve Uygulamalar
Para Kazandıran Siteler ve Uygulamalar

İnternetten para kazanma yollarına bazı site ve uygulama tavsiyeleri ile devam ediyoruz. Para kazandıran siteler oldukça fazla ve yukarıdaki işleri yapabileceğiniz alanları oluşturuyor. Bu nedenle aşağıdaki uygulamaları da denemeyi düşünebilirsiniz.

Para kazandıran siteler temel olarak şu şekilde:

  1. Fiverr
  2. Upwork
  3. Bionluk
  4. Etsy
  5. Swagbucks

Hadi bu uygulamaları detaylı olarak inceleyelim! İşte internetten para kazanma yolları arasındaki o uygulamalar…

41- Fiverr

Fiverr'dan Para Kazanmak
Fiverr’dan Para Kazanmak

Fiverr ile başlayalım.

Fiverr, freelance olarak çalışabileceğiniz ve döviz bazlı kazanç elde edebileceğiniz bir yurt dışı freelance sitesidir. Burada birçok alanda çalışmalarınızı ilanlar kapsamında değerlendirebilirsiniz.

Yabancı diliniz varsa değerlendirmeniz gereken en önemli freelance sitelerinden birisidir. Çünkü güvenilir olarak uzun yıllardır aktif faaliyet yürütüyorlar. Sistemde yapay zeka uygulamalarından tasarıma kadar pek çok konuda hizmet verebilirsiniz.

  • Kazanç: Fiverr ile ayda 1.000 Dolar gibi rakamlarla kazanmaya başlayabilirsiniz.

42- Upwork

Upwork Para Kazanma
Upwork Para Kazanma

Fiverr benzeri olarak Upwork’ü de freelance siteleri arasında değerlendirebilirsiniz. İnternetten para kazanma yollarındaki freelance işlerin tamamı bu platformda mevcuttur. Örneğin sadece logo tasarımı yaparak bile kazanç elde edebilirsiniz.

  • Kazanç: Upwork ile kazancınız ayda 1.000 Dolar seviyesini bulabilir.

43- Bionluk | İnternetten Para Kazanma Yolları

Bionluk Para Kazanma
Bionluk Para Kazanma

Türk para kazanma siteleri içerisinde freelance çalışabileceğiniz bir sistem var: Bionluk… Belki de Türkiye’de bu sistemi iyi bir şekilde işleten en önemli platformdur diyebiliriz. Burada tasarım, yazılım, içerik, web siteleri gibi alanlarda olmak üzere birçok iş mevcut.

Kendi ilanınızı oluşturabilir ve müşteri bekleyebilirsiniz. Üstelik sistem içerisinde BiCoin adında bir para birimi var ve satış yaptıkça bu para biriminden kazanıyorsunuz. Sonra bunu ilanlarınızın daha fazla kişiye ulaşması için kullanabiliyorsunuz.

  • Kazanç: Bionluk ile ayda 10.000 TL kazananların olduğunu söyleyebiliriz.

44- Etsy

Etsy ile Satış Yapmak
Etsy ile Satış Yapmak

Etsy, dijital ürün satışı başta olmak üzere satış yapabileceğiniz bir e-ticaret pazaryeri platformudur. Burada basit bir Excel tablosunu 50 Dolar’a satabilirsiniz. Yeter ki insanların işine yarayacak dijital ürünleri üretin.

Etsy ile satış yaparak para kazanmak için bu konuda yeteri kadar araştırma yaptığınızdan ve öğrendiğinizden emin olun. Dolarla para kazanmak için oldukça iyi bir sistemdir.

  • Kazanç: Etsy’de aylık olarak 1.500 Dolar gibi rakamları görebilirsiniz.

45- Swagbucks

SwagBucks
SwagBucks

Swagbucks, temel olarak reklam izleyerek para kazanmanızı sağlıyor. Ancak internetten para kazanma yolları için onlarca farklı kolay yönteme sahip. Yapacağınız işlem başına 0,05 Dolar civarında kazanç elde ediyorsunuz. Burada yapabilecekleriniz şu şekilde:

  • Reklam İzlemek
  • Video İzlemek
  • Oyun Oynamak
  • Anket Doldurmak
  • Görev Yapmak

Bu işlemlerle para kazanabiliyorsunuz. Para kazandıran oyunlar ve uygulamalar arasında bu seçeneği de değerlendirebilirsiniz.

  • Kazanç: Aylık 250 Dolar gibi kazançlarla para kazanmaya başlayabilirsiniz.

EK BİLGİ: Swagbucks’ın kurulduğu günden bugüne kadar kullanıcılara toplamda 785 Milyon Dolar’dan fazla ödeme yaptığını biliyor musunuz?

İlginizi çekebilir: Güncel Viski Fiyatları

İnternetten Ne Kadar Para Kazanabilirim?

İnternetten Ne Kadar Para Kazanabilirim?
İnternetten Ne Kadar Para Kazanabilirim?

İnternetten para kazanma yollarını sizler için açıkladık. Ancak yöntemlerin daha fazla olduğunu söyleyelim. Bu nedenle basit ya da zor fark etmeksizin aynı anda birden fazla yöntemi deneyebilir, aktif olarak para kazanabilirsiniz.

Yukarıdaki işlere göre internetten ne kadar para kazanabileceğiniz değişecektir. Ancak temel olarak şu şekildedir:

  • Freelance çalışarak ayda ortalama 15.000 TL
  • Sosyal medyadan ayda ortalama 10.000 TL
  • Web işleri yaparak ayda ortalama 10.000 TL
  • Tam zamanlı işler yaparak ayda ortalama 20.000 TL
  • Para kazandıran uygulamalar ile ortalama 1.000 TL

kazanç elde edebilirsiniz. Boş vaktinizi değerlendirmenin tam zamanı! Öyle değil mi? 😊

İnternetten para kazanma yolları bu şekildeydi. Son olarak sıkça sorulan sorulara değinelim…

Öneri içerik: İzmir Şehir Hastanesi İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

Sıkça Sorulan Sorular

İnternetten para kazanma yolları 2023 listesi hakkında sıkça sorulan sorular şu şekilde:

Hangi uygulamalardan para kazanılır?

Para kazanmak için uygulamaları tercih edecekseniz Swagbucks iyi bir başlangıç olabilir. Basit işleri (reklam izlemek, video izlemek vb.) yaparak dolar bazında kazanç elde edebilirsiniz.

Evde para kazanmak için ne yapabilirim?

Evde para kazanmak için interneti kullanabilirsiniz. Yukarıda saydığımız 45 yöntemden en uygun olanı seçin ve para kazanmaya başlayın!

Telefon üzerinden nasıl para kazanılır?

Telefon üzerinden uygulamalar aracılığıyla para kazanılabilir. Örneğin oyun oynayarak para kazanabilirsiniz. Ancak yöntemler bunlarla sınırlı değildir.

İnternetten para kazanma yolları içeriği hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Görüş ve yorumlarınızı bizimle paylaşın, yayınlayalım! 😊

-->