Hemşire Maaşları 2024 | Özelde – Devlette Ne Kadar Oldu?

Hemşire Maaşları 2024 | Özelde – Devlette Ne Kadar Oldu?

Ülkemizde hemşire olmak isteyenlerin sayısını her geçen gün artıyor. Hemşire maaşları 2024 bilgileri de bu anlamda sıkça araştırılıyor. Siz de hemşireler ne kadar maaş alır sorusunu soruyorsanız, doğru adrestesiniz! 🙂

Özelde ve devlette hemşire maaşı, bazı faktörlere göre değişiklik gösteriyor. İçeriğimizin ilerleyen kısımlarında kamuda ve özelde çalışan hemşirelerin aldığı aylık ücretler hakkında bilgi detaylı bilgi vereceğiz.

Üniversitede hemşirelik bölümü okuyan hemşire adayları hem kamu hem de özel hastanelerde çeşitli iş fırsatından yararlanabiliyor. Maaş farklılıkları nasıl? Devlette ve özelde hemşirelik maaşları hakkında detaylara geçelim!

Hemşire Maaşları 2024 Yılında Ne Kadar? Güncel Zamlı Ücret!

Hemşire Maaşı Ne Kadar?
Hemşire Maaşı Ne Kadar?

Toplu sözleşmeye konu olan hemşire maaş verileri, çalışan kişinin çalıştığı kuruma göre farklılık gösterebiliyor. Hemşire maaşı ne kadar sorusunun cevabı ise bu bakımdan kesin bir şekilde belirtilemiyor.

Memur ve emeklilerin maaşları toplu sözleşme tarafından belirlendiği için kamuda hemşirelik maaşları da bu şekilde belirleniyor. Ancak özel sektörde çalışan hemşireler ise kamudan tamamen bağımsız bir şekilde maaş alıyor diyebiliriz.

Hemşire maaşları 2024 yılında sektör bazında şu şekildedir:

SektörMaaş (Ortalama)
Devlette Hemşire Maaşları38.000 TL
Özelde Hemşirelik Maaşları25.000 TL
Yeni Başlayan Hemşire Maaşı36.000 TL
Başhemşire Maaşı43.500 TL
Lise Mezunu Hemşire Maaş35.000 TL
Hemşire Maaşları 2024 Güncel

Yeni atanan hemşire maaşı ve daha fazlası için detaylara göz atalım…

Benzer yazı: Doktor Maaşları

1- Devlette Hemşire Maaşları 2024

Devlette Hemşire Maaşı
Devlette Hemşire Maaşı

Devlette hemşire maaşları hakkında şu bilgileri verebiliriz:

  • Devlette hemşire maaşı, yeni başlayan lisans mezunu bir çalışan için ortalama olarak 36.000 TL‘dir.
  • Yani kamu sektöründe en düşük maaşın bu şekilde olduğunu söyleyebiliriz.
  • Ek olarak döner sermaye ve ödenekler gibi farklı kıstaslara göre maaşlarda farklılıklar olabilmektedir.
  • Yine kıdem ve derece de maaşları direkt olarak etkilemektedir.
  • Kamu hastanelerinde çalışan hemşireler ise devlet memurları kanununa göre maaşlarını alıyor. Aynı zamanda kamu hastanelerinde çalışan hemşireler, 6 ayda bir gerçekleşen memur ve enflasyon zammından da yararlanabiliyor.

Peki, özel hastane hemşire maaşı ne kadar? İnceleyelim!

2- Özel Hastane Hemşire Maaşları 2024

Özelde Hemşirelik Maaşları
Özelde Hemşirelik Maaşları

Özel hastanelerde görevlerini yapan hemşirelerin maaşları, çalıştıkları hastaneye göre farklılık gösterebiliyor. Özelde hemşire maaşları hakkında şu bilgileri verebiliriz:

  • Yeni başlayan bir hemşire için özelde ortalama olarak 25.000 TL maaşın olduğunu söyleyebiliriz.
  • Deneyim kazandıkça çok daha fazla ücretler alınabilmektedir.
  • Yeni başlayan için özelde hemşire maaşının kamudan daha düşük olduğunu söyleyebiliriz.

NOT: 4 yıllık hemşire maaşı, en yüksek ücreti alır. Buna göre lise mezunu hemşireler, daha düşük ücret almaktadır. Özel sektörde de durum bu şekildedir.

3- Başhemşire Maaşı 2024

Hastanedeki tüm hemşirelerden sorumlu olan ve onları yöneten kişi olan başhemşirelerin maaşları da bir hayli merak ediliyor.

  • Başhemşire maaşları özel hastaneler 30.000 TL ile 50.000 TL arasında değişiyor.
  • Devlet hastanelerinde baş hemşireler ise 43.500 TL civarında bir kazanca sahip.

4- Lise Mezunu Hemşire Maaşları

Lise Hemşire Maaşları
Lise Hemşire Maaşları

Sağlık lisesini bitirerek mesleki hayata atılan hemşireler, yardımcı hemşire olarak çalışabiliyorlar. Yardımcı hemşirelerin maaşları, üniversite mezunu olarak çalışan hemşirelere göre düşük maaş alıyorlar. Lise mezunu hemşirelik maaşları hakkında şu bilgileri verebiliriz:

  • Liseden mezun olarak görevine başlayan yeni mezun bir hemşire ortalama olarak 35.000 TL kazanır.
  • Deneyim kazandıkça bu ücret daha da artacaktır.

Akademik Personel Maaşları içeriğine davetlisiniz!

Hemşire Maaşını Etkileyen Faktörler

Hemşirelik maaşları bakımından en iyi seçenekler sunan mesleklerden birisidir. Özellikle özel ve kamu gibi iki farklı sektörde de iyi maaşların alınabiliyor olması, en önemli avantajlarıdır. Ancak hemşire maaşlarının çeşitli faktörlere göre belirlendiğini söylemek gerekiyor. Bu nedenle maaşlar, personellerin nitelikleri arasında değişiklik göstermektedir.

Hemşirelik maaşlarını etkileyen faktörler şu şekildedir:

  • Kamu sektöründe hemşire maaşı genellikle kıdem, döner sermaye, ek tazminat, eğitim derecesi ve nöbet ücretleri ile belirlenmektedir. Bunlara ek olarak başhemşire gibi unvan değişiklikleri de maaşları artırıyor.
  • Özelde ise hemşirelik maaşı genellikle mesleki deneyim, beceri ve yetkinliklere ek olarak eğitim derecesine göre de belirlenmektedir.

Hemşire Nasıl Olunur? – DETAYLI ANLATIM

Hemşire Nasıl Olunur?
Hemşire Nasıl Olunur?
  • Lise eğitimlerini sağlık meslek lisesinde tamamlayan kişiler, KPSS’ye girerek doğrudan hemşire yardımcısı olarak göreve başlayabiliyor.
  • Ön lisans ve lisans bölümlerini bitirenler ise direkt olarak hemşire olarak iş başı yapabiliyor.
  • Bundan önceki süreçte sağlık lisesi mezunları hemşire olabiliyordu. Ancak yapılan yeni düzenlemeyle birlikte sağlık lisesi mezunları en fazla hemşire yardımcısı olarak görev yapabilecek.
  • Sağlık lisesini bitirip hemşire yardımcısı olan kişiler diledikleri takdirde ön lisans ya da lisans eğitimi alıp hemşireliğe terfi edebiliyor.
  • Üniversitelerde hemşirelik bölümünü bitirip KPSS’ye giren kişiler ise doğrudan hemşire olarak görev yapabiliyor.

Hemşire maaşları hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizimle paylaşın, yayınlayalım! 🙂

Hemşire Maaşlarına Zam Gelecek Mi?

Memurlar, yılda 1 kez enflasyon doğrultusunda maaşlarına zam almaktadır. Hemşireler de bu doğrultuda senede 1 kere zam alıyorlar. Zam dönemi ise sene başı, yani Ocak ayıdır.

2024 yılının Ocak ayında da hemşirelik maaşlarına zam gelecektir. Ancak zam oranı henüz belirlenmedi. Zam oranları ise genelde son 12 ayın enflasyon oranı ve refah payı şeklinde belirleniyor. 2024 yılı için ara zam söz konusu olmasa da ekonomik faktörlere göre söz konusu olabilecektir. Bu nedenle hemşire maaşlarına dair bilgileri bu içerikten kontrol etmelisiniz!

Hemşire maaşına ne kadar zam geldiğini öğrenmek için bu içeriği düzenli olarak takip edebilirsiniz.

Hemşirelik İş İmkanları

Hemşireler ne kadar maaş alır sorusunu yanıtladık. Peki, iş imkanları geniş mi? İnceleyelim…

Hemşirelerin iş olanakları oldukça geniştir. Günümüzde görev yapan hemşireler hastaneler dışında; kreşlerde, dispanserlerde, okullarda, fabrikalarda, huzur evlerinde ve pek çok özel ve kamu kuruluşlarında çalışma imkanına sahip.

Hemşirelerin çalışma olanaklarının çeşitli olmasından dolayı günümüzde hemşirelik alanına olan talepte hızla artmaktadır. Hemşireliğe yönelik ilginin bu kadar büyük olması akıllara da pek çok soruyu getiriyor.

İlginizi çekebilir: Tıbbi Laboratuvar Teknikeri Maaşı

Sıkça Sorulan Sorular

Hemşire maaşları 2024 bilgileriyle ilgili olarak sıkça sorulan sorular şu şekilde:

4 yıllık hemşire ne kadar maaş alır?

4 yıllık hemşire maaşları kamuda 36.000 TL – 38.000 TL civarındadır. Özelde ise bu rakam 27.500 TL‘ye kadar düşmektedir.

En yüksek hemşire maaşı ne kadar?

En yüksek hemşire maaşı birtakım faktörlere göre değişiklik gösterir. Deneyim yılı, kıdem ve derece, medeni hal, döner sermaye gibi faktörler bu konuda etkilidir. En yüksek maaşın ortalama olarak 45.000 TL civarında olduğunu söyleyebiliriz.

Hemşire maaşları 2024 bilgileri hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar aracılığıyla bizlere iletin, hemen yayınlayalım! Ek olarak zam haberleri ve diğer maaş gelişmelerine dair bilgileri almak için sayfamızı sık kullanılanlara eklemeyi unutmayın.

Yorum Bırak
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar
  • Fateme - 11.08.2023

    Merhaba
    Would you please tell me how can I work as a graduated foreign nurse in turkey?
    Thanks

    • Akademik Personel - 11.08.2023

      Hello,

      The law allows foreign doctors and nurses to work in private health institutions in Turkey. (Private health institutions wishing to employ foreign doctors and nurses must first obtain a foreign doctor’s prior authorization certificate and then obtain a work permit for professionals.)
      Work permits in Turkey are provided by the Ministry of Labor and Social Security. A work permit is issued to those whose request is approved. If the foreigner is graduated from faculties abroad, he/she is required to submit a diploma equivalency certificate.
      Foreign doctors and nurses who want to work in Turkey’s private health institutions can work if they meet the recruitment requirements.


İçindekiler