Başkent Kart Yardımları Nelerdir? Başvuru Nasıl Yapılır?

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından çıkartılan Başkent Kart sayesinde Ankara’da yaşayan dar gelirli vatandaşlara aylık harcamaları için destek sağlanmaktadır. Belediye tarafından başlatılan bu sosyal yardım projesi sayesinde vatandaşların yiyecek, içecek ve fatura masraflarının azaltılması hedeflenmiştir. 2023 senesinde en çok merak edilen Başkent Kart yardımları nelerdir?

Başkent Kart Yardımları Nelerdir?

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan Başkent kart ile gıda giderlerinizi ya da sağlık harcamalarınızı karşılayabilirsiniz. Bunun yanı sıra doğalgaz, elektrik ya da su faturanızı da bu kart sayesinde kolaylıkla ödeyebilirsiniz.

Başkent kartı, POS cihazının bulunduğu her yerde kullanabilirsiniz. Gerek giyim mağazalarında gerek petrol ofislerinde Başkent kartı kullanmanız mümkündür.

Özetlemek gerekirse, Başkent kartınızı kredi ya da banka kartınız gibi kullanabiliyorsunuz. Kartınıza yatırılan ücret kadar aylık gerekli giderlerinizin bir kısmını karşılayabiliyorsunuz.

Başkent kart sayesinde ihtiyaç sahibi aileler aylık harcamalarını azaltabilmektedir. Kredi ya da banka kartı gibi kullanılabilen bu kart sayesinde yardım kolisi dağıtma devrinin de sona erdirilmesi amaçlanmıştır. 153’ü arayıp 5’i tuşlayarak kart hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Başkent kart yardımları nelerdir sorusunu en net bu şekilde cevaplandırabiliriz. 🙂

Başkent Kart Kimlere Verilir?

başkent kart yardımı nelerdir
başkent kart yardımları nelerdir

Proje kapsamında Başkent kart kullanan vatandaşlar hem her alanda indirimlerden faydalanabilecek, hem de sosyal yardımlaşma sayesinde ihtiyacı olan vatandaşlara destek olabileceklerdir.

İşsiz ya da aylık ekstra desteğe ihtiyacı olan muhtaç insanların, açlık sınırının altında yaşayanların kartlarına dönem dönem yardım ücretleri yatırılmaktadır. Bunun anlamı ise şudur: Ailedeki bireylerin aylık kazancının asgari ücretin 1/3’ü miktarında olması gerekmektedir. Aşağıdaki listede bu karta kimlerin başvurabileceğini daha detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanlar
  • Muhtaçlık sınırının altında yaşayanlar (hanenin aylık kazancının asgari ücretin altında olması)
  • Kronik hastalığı olanlar
  • 18 yaşını dolduranlar
  • İşsiz olanlar
  • Herhangi bir mal varlığına sahip olmayanlar (ikamet eden adresteki her bireyin mal varlığı kontrol edilir)
  • En az %40 engele sahip bu nedenle çalışamayacak durumda olan vatandaşlar
  • Afetzedeler
  • Dul ya da eşinden ayrılmış kadınlar
  • 65 yaş üstü geliri olmayan vatandaşlar
  • İstenilen belgeleri zamanında teslim edenler
  • Ankara’da yaşayanlar

Başkent Kart Başvurusu İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Nitelikli sosyal yardım ihtiyaç sahiplerinin Başkent kart için Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne teslim etmeleri gereken evraklar bulunmaktadır;

  • Kira sözleşmesi
  • T.C kimlik kartı ve fotokopisi
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Aile bireylerinin mal beyanına dair belgeleri
  • SGK hizmet dökümü
  • Muhtarlıktan alınan fakirlik belgesi
  • İkamet adresinde engelli birey varsa rapor

Öneri yazısı: PTT 700 TL Yardım Başvurusu

Başkent Kart Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

başkent kart yardımları nelerdir
başkent kart yardımları nelerdir

Başkent kart yardımları nelerdir yazısına kart için başvuru nasıl yapılır anlatarak devam edeceğiz. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin başlatmış olduğu bu proje, şehrin en önemli projeleri arasındadır. Başkent kart için 2 farklı başvurusu yöntemi mevcuttur;

  1. Kartı indirim fırsatları için kullanacak vatandaşlar Başkent kartını Ankara Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası A-Blok’ta bulunan Başkent Kart bankosundan 20 TL karşılığında teslim alabilirler.
  2. Başkent kartı sosyal destek için kullanmak isteyen vatandaşlar ise linke tıklayarak Başkent kart başvuru formunu doldurabilir.

Başkent Kart Yardım Sorgulama

Kart için başvuru yapan ihtiyaç sahibi vatandaşlar ALO153 hattını arayarak yetkili kişilerden taleplerinin onaylanıp onaylanmadığını öğrenebilir. Başkent kart sorgulama işlemini tamamlamak bu kadar kolaydır.

Başvurular, genellikle 1 ay içerisinde sonuçlansa da yoğunluktan dolayı bu süreç uzayabilmektedir.

Başkent Kart Nerelerde Geçerli?

başkent kart yardımları nelerdir
başkent kart yardımları nelerdir

Başkent kart yardımları nelerdir yazımıza kartın nerelerde geçerli olduğunu açıklayarak devam ediyoruz. Kart, Türkiye’nin her ilinde ve POS cihazının bulunduğu her yerde kullanılabilir. Giyim, market ya da sağlık gibi temel ihtiyaçlarınızı bu kart sayesinde karşılayabilirsiniz. Bu kart ile alışveriş yapabilir, karttan para çekebilir ya da kart içerisindeki bakiyeyi diğer hesaplarınıza aktarabilirsiniz. Başkent Kart Mobil uygulamasını akıllı telefonlarınıza Google Play ya da Apple Store’dan kolaylıkla indirebilirsiniz.

Editörün önerisi: Her Aileye 500 TL Yardım Başvurusu

Neden Başkent Kart?

Başkent kart, kullanıcılarına pek çok kolaylık sağlamaktadır. Bunların başında temassız ödeme özelliği gelmektedir. Bu sayede hijyenik bir şekilde işlem süreleri uzamadan alışveriş tamamlanabilir. Bunun yanı sıra Başkent kart tek tip tasarlanmıştır. Yani, kartın sağladığı indirim avantajlarının yanı sıra sosyal yardım desteğine ihtiyaç duyan vatandaşlar ayrıştırılmamıştır. Kart aidatının olmaması da kullanıcıları sevindirmektedir. Bu sayede ekstra hiçbir kart ücreti ödemeden Başkent kartı kullanabilirsiniz.

Başkent kart doğalgaz ödeme işlemleri, para çekme-yatırma-transfer işlemleri, giyim-gıda alışverişi ve çok daha fazlası kolaylaştırılıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Yardımları Nelerdir?

Ankara Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli vatandaşları için geçtiğimiz yıllarda pek çok farklı yardım projesi geliştirmiştir. Yapılan en önemli yardımları ise şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Kira yardımı
  • Kırtasiye yardımı
  • Gıda yardımı
  • Doğalgaz yardımı
  • Kıyafet yardımı
  • Bebek bezi ve maması yardımları
  • Engelli vatandaşlar için yardım
  • Kömür yardımı
  • Doğal afete maruz kalmış evler için eşya yardımı
  • İftar zamanları akşam yemeği yardımı

Başkent kart yardımları nelerdir yazımızı burada sonlandırıyoruz. Konuya dair merak ettiğiniz soruları yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz. 🙂

Sıkça Sorulan Sorular

Başkent kart bakiye sorgulama nasıl yapılır?

Başkent kart para sorgulama işlemleri ATM’den, ALO153 hattından ya da ”Başkent Kart Cüzdan” uygulaması üzerinden yapılabilmektedir.

Başkent kart kaç ayda bir veriliyor?

Başkent kart gıda yardımı 2 ayda 1 kere verilmektedir. Kart sahibi vatandaşların hesabına 500 TL yatırılmaktadır. Doğalgaz yardımı ödemeleri ise kış aylarında yapılmaktadır.

Başkent kart doğalgaz yardımı ne zaman yatacak?

Başkent kart kullanan ihtiyaç sahiplerine doğalgaz desteği Kasım ayından itibaren yapılmaktadır.

Başkent kart her ay mı yatacak?

Başkent kartınıza yardım ücretleri her ay yatırılmıyor. Doğalgaz yardımı kış aylarında, diğer harcamalar için yardım parası ise 2 ayda 1 kez yatırılıyor.

Ankara Başkent karttan para çekebilir miyim?

Başkent kartınıza para yükleyebilir, para çekebilir ve hesaplarınız arası para transfer işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Başkent kart ne zaman çıkar?

Başkent kart başvurusu yaptıktan sonra 1 hafta içerisinde kartınızı alabilirsiniz. Sosyal destek için başvuru yapan kişilerin kart onay işlemleri 1 ayı bulabilmektedir.

Başkent kart hangi atm’lerde geçerli?

Başkent kart, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Vakıfbank ortaklığı ile hayata geçirilmiş bir projedir. Bu nedenle, Vakıf Bank ya da Vakıf Bank Ortam AVM’lerini kullanarak gerekli işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Başkent kart şifresi nasıl değiştirilir?

Banka ATM’lerinden kartınızın şifresini değiştirebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra ALO153’ü tuşlayarak da şifre değişikliği yapabilirsiniz.

-->