Absinthe Fiyatları 2024: Ne Kadar? Güncel Yeşil Peri Fiyatı

Absinthe, kendi tarihi boyunca pek çok insanın severek tükettiği içkilerin başında gelmiştir. Günümüzde de alkol tüketmeyi severler sıklıkla Absinthe (Absent) tüketmektedir. Tüketicisinin fazla olmasından kaynaklı Absinthe fiyatları 2024 güncel listesi de en merak edilen konular arasındadır.

Absent, piyasada farklı marka ve çeşitlerde satılmaktadır. Bu nedenle fiyatlar birbirinden farklılık göstermektedir. Sizler için en güncel Absent içki fiyatlarını tek bir yazı içerisinde derledik.

Absinthe Fiyatları 2024 – GÜNCEL

absinthe fiyat
absinthe fiyat

Absinthe, Yeşil Peri olarak da bilinmektedir. 20. yüzyılın başlarında Amerika ve İsviçre gibi büyük ülkeler dahil pek çok yerde yasaklanmış olan Absinthe’in halüsinasyona sebep olduğuna inanılıyordu. Bu halisünasyon sonucu insanlar ”peri” görmeye başlıyordu.

Alkol oranının diğer alkollere göre çok daha yüksek olması, içerisindeki etkin maddelerden biri olan pelin otunda bulunan thujone isimli maddenin fazlasının insanı zehirlemesi ortaya böyle bir mit çıkarmıştı.

Ancak Absinthe, standartlara göre üretildiğinde zararlı bir içecek değildir. Yalnızca alkol oranının yüksek olması, dikkatli tüketilmesi gerektiğini göstermektedir.

Absinthe fiyatları 2024 yılında (Yeşil Peri) güncel olarak şu şekildedir:

  • 50cl Sebor Yeşil Peri: 900 TL
  • 50 cl Hapsburg Classic Absinthe fiyat: 1.000 TL
  • Sublime Absente 89 fiyat: 950 TL
  • 50cl Hapsburg XC Original 89.9% Extra Strong Yeşil Peri fiyatı: 1.250 TL

2024 senesinde Absinthe fiyatları 900 TL ile 1.250 TL arasındadır.

Absinthe yeşil peri fiyatları, güncel olarak yukarıdaki listede paylaşılmıştır. Ancak Absinthe alkolün farklı birçok çeşidi bulunmaktadır. Tüm çeşitlere de ayrıca değinmek gerekir. Güncel fiyatlar, Türkiye koşullarında uygun olarak gözükebilir. Ancak Absinthe’in Türkiye’de satışı yasaktır. Bu nedenle ilgili alkol hakkında verilen bilgiler, sadece kullanıcıların fiyatlar hakkında bilgilenmesi amacı gütmektedir.

Absinthe fiyatları (yeşil peri) 2024 yılında tüm çeşitlere göre aşağıdaki gibidir:

Absinthe ÇeşitFiyat
50cl Sebor Yeşil Peri fiyatı900 TL
70cl La Fee NV Absinthe900 TL
50 cl Polski Absinthe fiyat1.000 TL
Sublime Absente 89 fiyat950 TL
50cl Hapsburg Classic Absinthe1.000 TL
70cl La Fee Parisienne Yeşil Peri1.150 TL
70cl Grande Absente 69 Absinthe1.150 TL
70 cl Absinthe Polski fiyatı1.200 TL
50cl Hapsburg XC Original 89.9% Extra Strong Yeşil Peri içki fiyatı1.250 TL
Absinthe fiyatları: Yeşil peri ne kadar?

Öneri içerik: Red Label Viski Fiyatları

Absinthe Nedir?

absent ne demek
absent ne demek

Absinthe, ana bileşenleri pelin otu ve yeşil anason olan bir içki çeşididir. Alkol oranı %45 ile %74 arasındadır.

İlk olarak nerede ve ne zaman üretildiğine dair kesin bilgilere sahip olmasak da konu hakkında 2 yaygın inanış vardır. İlki, Absent, 1792 senesinde Fransız doktor Pierre Ordinaire tarafından tıbbi amaçla üretilmeye; ikincisi ise, Henriod kız kardeşler tarafından iksir olarak üretilmeye başlandı. 1797 senesinde Major Dubied adlı girişimci formülü kız kardeşlerden aldı ve Dubied Père et Fils adlı damıtım evini açtı. Absinthe fiyatları, tüm dünya da en uygun fiyatlı alkoller arasında gösteriliyor.

Absent, alkol oranının yüksek olmasından kaynaklı 1840’larda Cezayir savaşları sırasında askerleri bağırsak hastalıklarından korumak için kullanılıyordu. Savaş bittikten sonra ise barlarda kullanımı yaygınlaştı. Hatta diyebiliriz ki, özellikle 1850’lerde Fransa’da Absent devri başladı. 20. yüzyılın başlarına gelindiğinde Absent, Amerika’ya kadar yayılmıştı.

Çok ağır bir içki olmasından ve içtikten sonra halüsinasyon gördürdüğüne inanıldığından kaynaklı Absent, 1906’da Belçika ve Brezilya’da; 1909’da Hollanda’da; 1910’da İsviçre’de; 1912’de Amerika’da ve 1914’de Fransa’da yasaklandı. 1990’lı yılların başında ise Çek Cumhuriyeti’nden İngiltere’ye taşınan Absent sayesinde içkiye olan ilgi tekrardan artmaya başlıyor.

Absent’in içeriğindeki pelin otunun içerdiği thujone maddesi, fazla kullanımda insanları zehirleyebilse de, yeterli miktarda kullanıldığında bu madde iyileştirici etkiye sahiptir.

Öneri içerik: Volim Fiyat Listesi

Absent Nasıl İçilir?

Absinthe fiyatlarını ve Absinthe’in tarihini öğrendik. Şimdi kısaca, nasıl Absent tüketileceğinin tarifini vereceğiz. Belirtmek gerekir ki Absinthe’i farklı pek çok şekilde tüketebilirsiniz. Biz, şekerin karamelize edilerek hazırlandığı Absinthe tarifini paylaşacağız. İhtiyacınız olan malzemeler;

  • Kesme şeker
  • Bardak
  • Delikli absent kaşığı (yoksa çatal ya da kaşık)
  • Çakmak
  • Buzlu su

Absinthe fiyatları kadar bu alkolün nasıl hazırlanacağı da önemlidir. Absinthe yeşil peri nasıl hazırlanır? İşte yanıtı:

  1. İlk olarak, bardağa Absinthe koyun.
  2. Ardından, delikli kaşığın üzerine kesme şeker yerleştirin.
  3. Kesme şekerli kaşığı Abseny dolu bardağın üzerine yerleştirin.
  4. Kaşık üzerinde şekeri ilave Absent ile ıslatın.
  5. Absent ile ıslanmış küp şekerini kibrit ya da çakmak ile yakın.
  6. Şekerin 1 dakika boyunca karamelize olmasını bekleyin.
  7. Son olarak, soğuk suyu şekerin üzerinden yavaşça dökün.
  8. Afiyet olsun. 🙂

Öneri içerik: Kıbrıs Alkol Fiyatları

En güncel Absinthe fiyatlarını sizlerle paylaştık. Eklemek gerekir ki Absinthe, Türkiye’de satışı bulunan bir içki çeşidi değildir.

Sıkça Sorulan Sorular

Absinthe Yeşil Peri Fiyatları
Absinthe Yeşil Peri Fiyatları

Absinthe fiyatları 2024 bilgileriyle alakalı olarak bizlere en çok sorulan soruların yanıtları şu şekildedir:

Absent alkol oranı kaç?

Absent alkol oranı %45 ile %74 arasındadır.

Absent Türkiye’de yasak mı?

Absent’in içeriği son zamanlarda inceltilmiş ve pek çok ülkede satışı olmasına rağmen Türkiye’de satışı yapılmamaktadır.

Absent hangi ülkenin içkisi?

Absent’in ilk olarak Fransa’da ortaya çıktığı kabul edilmektedir.

Duty Free Shop İçki Fiyatları ne kadar? Şimdi incele!

-->