PTT 700 TL Yardım Başvurusu 2023 – Şartları Neler?

PTT 700 TL Yardım Başvurusu 2023 – Şartları Neler?

PTT aracılığı ile, dar gelirli ve maddi zorluk çeken ailelere her ay para yardımı yapılmaktadır. 700 TL para yardımı da, pandemi döneminde vatandaşın eli bollaşsın diye ortaya çıkmış geri ödemesiz bir projedir. Pandemi döneminde ve pandemi sürecine destek olmak amacıyla projeye başlanmış olsa da, yıllar sonra da vatandaşın bu yardımdan faydalanması sağlanmıştır. PTT 700 TL yardım başvurusu da bu nedenle en çok araştırılan konular arasındadır.

PTT 700 TL Yardım Alma Şartları Nelerdir?

Sosyal güvencesi olmayan ve dar gelirli vatandaşlar, PTT tarafından ödenen yardım için başvuruda bulunabilmektedir. PTT yardımı alabilmek için gereken şartlar şöyle özetlenebilir;

  • Sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanlar
  • Daha öncesinde sigorta pirim girişi yapmayan kişiler
  • 65 yaş üzeri vatandaşlar (başvuru için herhangi bir yaş sınırı yoktur)
  • Kirada yaşayanlar
  • Herhangi bir mal varlığı bulunmayanlar
  • Hane geliri asgari ücretten az olanlar

Aylık 700 TL PTT yardımı için seçilen adaylar başvuru yaptıktan sonra belirlenmektedir. Eğer yardım için seçilen uygun kişiler arasındaysanız her ay düzenli olarak 700 TL gıda yardımı PTT şubelerinden hesabınıza yatırılacaktır.

PTT 700 TL yardım başvurusu 81 ilde yıl boyunca devam etmektedir. Böylece, yaşadığınız şehir fark etmeksiniz PTT tarafından ödenecek yardımdan faydalanabilirsiniz.

Yaşlı ve engelli vatandaşlar için her ay devlet tarafından bakım ücreti ödendiğini biliyor muydunuz? Bu ücret, hastalık sebebiyle zorunlu ihtiyaçlarını artık yerine getiremeyen ve ağır engelli raporu bulunan vatandaşlara verilmektedir.

PTT 700 TL Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

PTT 700 TL yardım başvurusu e-Devlet üzerinden yapılmaktadır. Başvuru adımlarını takip etmek son derece kolaydır.

  • 1. ADIM: e-Devlet hesabınıza T.C kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapın.
ptt yardım parası
ptt yardım parası – ptt 700 tl yardım başvurusu
  • 2. ADIM: Karşınıza çıkan ekrandaki arama kısmına ”Sosyal ve ekonomik destek hizmeti ön başvuru sayfası” yazıp çıkan ilk sonuca tıklayın.
sosyal yardım sorgulama ptt
sosyal yardım sorgulama ptt
  • 3. ADIM: Karşınıza çıkacak bu sayfada sağ üst köşede bulunan ”+ Yeni Başvuru” butonuna tıklayın.
ptt 700 tl yardım başvurusu
ptt 700 tl yardım başvurusu
  • 4. ADIM: Yeni başvuru butonuna tıkladıktan sonra karşınıza Aydınlanma Metni çıkacak. Metnin ortasında bulunan ”Kişisel Verilerin Temini, İşlenmesi ve Korunmasına İlişkin Aydınlatma ve İzin Metnini” okuyup kabul ettiğinizi belirten alanı işaretleyin. Metni okuyarak en altta bulunan ”Kabul ve beyan ediyorum” işaretleyerek ”Başvur” butonuna tıklayın.
ptt yardım parası
ptt yardım parası
  • 5. ADIM: Sizden istenen bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurarak başvurunuzu tamamlayın.

PTT 700 TL yardım başvuru sürecini özetleyecek olursak;

  • E-Devlet hesabınıza giriş yapıyorsunuz.
  • Arama kısmına ”Sosyal ve ekonomik destek hizmeti ön başvuru sayfası” yazıyorsunuz ve çıkan sonuca tıklıyorsunuz.
  • Karşınıza çıkan ekranda sağ üst köşede bulunan ”+ Yeni Başvuru” butonunu seçiyorsunuz.
  • Aydınlanma Metnini okuyup kabul ederek ”Başvur” butonuna tıklıyor ve eksik bilgileri doldurarak başvurunuzu tamamlıyorsunuz.

Yaptığınız yardım başvurusunun sonuçlarını öğrenmek ya da yatırılan ücreti aylık düzenli takip edebilmek için bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz: PTT Yardım Parası Sorgulama Ekranı

Sıkça Sorulan Sorular

PTT 700 TL yardımı kimlere veriliyor?

PTT 700 TL yardımı için her vatandaş başvurabilse de bu yardım herkese yapılmıyor. Aylık 700 TL yardımdan faydalanabilmek için T.C vatandaşı olmak, kirada yaşamak, hane gelirinde asgari ücreti geçmemek, herhangi bir mal varlığına sahip olmamak, sosyal güvenceye sahip olmamak aranan şartlar arasındadır.
Aylık yardım desteği için uygun görülen vatandaşlar başvuru yaptıkları E-Devlet üzerinden süreci takip edebilmektedir.

PTT 700 TL yardım başvurusu ne zaman sonuçlanır?

PTT 700 TL yardımı için başvuruda bulunan kişilerin en merak ettiği soruların başında gelmektedir. Bu süreçte, titiz bir araştırma yürütüldüğü için birkaç gün içerisinde sonuç almak pek mümkün değildir. Kimi başvurular 2 haftada kimi başvurular ise 1 ay veya daha uzun sürede sonuçlanmaktadır. Başvuru yoğunluğuna göre başvuru sonucunun açıklanması uzayıp kısalmaktadır.

PTT yardım başvurusu sonuçları nasıl takip edilir?

PTT yardım başvurusu sonuçları SMS olarak sizlere bildirilmektedir. Ancak, kimi zaman bu mesaj gecikebilir. O nedenle başvurunuzu takip edebileceğiniz en kısa yol E-Devlet’tir. T.C kimlik numaranız ve şifreniz ile E-Devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra arama kısmına ”PTT Üzerinden Yapılan Kurum Ödemeleri Sorgulama ve Hesaba Aktarma” yazdığınızda başvuru sonuçlarına ulaşabiliyorsunuz.

Yorum Bırak
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


İçindekiler