Ücretsiz İngilizce Konuşma Siteleri – En Faydalı 10 Site!

İngilizce öğrenmek, öğrenirken de pratik yapmak isteyenler için son derece faydalı bir yazı hazırladık. Her dil öğrenmeye çalışanın da fark ettiği gibi, yabancı bir dili konuşma pratiği yapmadan öğrenmek son derece zordur. Konuşulmadan ”ezberlenilen” dil, bir süre sonra unutulacaktır. Bu nedenle, sizlere faydalı olacağını umduğumuz ücretsiz İngilizce konuşma siteleri listesi hazırladık!

Bu siteler sayesinde, konuşarak dil pratiği yapabilir ve kendinizi geliştirebilirsiniz! Aynı yabancı dili konuşan başka insanlar ile iletişime geçerek kısa süre içerisinde İngilizce konuşma becerinizin ne kadar geliştiğine siz de şaşıracaksınız.

Oturduğunuz yerden kalkmadan kolaylıkla İngilizce pratiği yapabileceğiniz ücretsiz ve en iyi İngilizce konuşma sitelerini inceleyelim…

1- Speaky

Ücretsiz İngilizce konuşma pratiği yapmak isteyenlere önerebileceğimiz ilk site Speaky. Bu site sayesinde anadili İngilizce olan binlerce insan ile ücretiz bir şekilde sesli konuşabilir ya da mesajlaşabilirsiniz. Apple, Google ya da Facebook hesabınız ile siteye üye olmak oldukça zahmetsiz.

180’den fazla ülkeden insanın kullandığı ve konuşma, yazma ve dinleme becerilerinizi tek bir siteden geliştirmenize imkan sağlayan Speak’ye en kısa sürede göz atmanızı öneririz.

2- CoffeStrap

ücretsiz ingilizce konuşma siteleri
ücretsiz İngilizce konuşma siteleri

Ücretsiz İngilizce konuşma sitelerinden bir diğerinde sıra. CoffeStrap, ilgi alanlarınıza göre sizi dünyanın farklı yerlerinden insanlarla bir araya getiren bir web sitesi. Bu sayede, sizin ilgi alanlarınıza merakı olan kişiler ile bir araya gelebiliyor ve keyifli sohbet edebiliyorsunuz. Böylece sıkıcı konulara dalmıyor ve aktif olarak konuşmaya devam ediyorsunuz. Coffee (kahve) içimlik kısa sohbetler sayesinde de tek bir kişiyle değil, onlarca farklı insanla iletişime geçebiliyorsunuz.

3- Busuu

Busuu, İngilizce öğrenmek diyince akla ilk gelen sitelerden bir tanesidir. Busuu’da İngilizce başta olmak üzere Japonca, Almanca, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca gibi öğrenmek istediğiniz her dile ulaşabilirsiniz.

Quizler, videolu anlatımlar, konuşma, dinleme, okuma ve yazma pratikleri sayesinde dil öğrenmek oldukça eğlenceli! Kişisel öğrenme hızınıza uygun olarak telafuzunuzu geliştirin, sertifikalar kazanın ve dünyanın dört bir yanından insan tanıyın.

Ücretsiz İngilizce Öğrenme Uygulamaları yazısını ziyaret et ve daha pek çok farklı uygulamayı keşfet!

4- Conversation Exchange

Uzun yıllar önce, henüz internet bu kadar yaygın değilken, insanların mektup arkadaşları olurdu. Sadece mektuplaşarak insanlar ile iletişim halinde kalırdınız. Conversation Exchange ise bu geleneğin internete taşınmış hali! Bu sitede e-posta ya da sesli mesaj yollayabileceğiniz pek çok milletten insan bulunmakta. Anadili İngilizce olan insanlarla ister yazışabilir isterseniz de sesli konuşabilirsiniz.

5- CUDU

ücretsiz ingilizce konuşma siteleri
ücretsiz İngilizce konuşma siteleri

Google Play ile indirebileceğiniz ücretsiz İngilizce konuşma sitelerinden bir diğerindeyiz. CUDU, kullanıcılarına dinleme ve konuşma pratikleri yaptırarak onların İngilizce’yi daha etkin bir şekilde kullanabilmelerine olanak sağlıyor.

Yalnızca İngilizce değil, Almanca, İspanyolca ve İtalyanca gibi dünyanın en çok konuşulan dillerini de CUDU sayesinde öğrenebilirsiniz. Başlangıç seviyesinden orta seviyeye kadar kendinizi geliştirebilir ve uygulama içerisindeki testleri çözerek dil öğrenimini hızlandırabilirsiniz.

6- Tandem

Tandem, Türkiye’de çok fazla bilinmese de dünyanın en popüler ücretsiz İngilizce konuşma sitelerinden bir tanesidir.

Tandem’e üye olduktan sonra kendinize bir profil oluşturuyorsunuz. Öğrenmek istediğiniz dil ve ilgi alanlarınıza göre hem insanlar sizinle hem de siz başkalarıyla iletişime geçebiliyorsunuz. İster yazışarak isterseniz de sesli mesajlar göndererek İngilizce pratiği yapmak mümkün. Tandem’i aynı zamanda telefonunuza da indirebiliyorsunuz.

7- Elsa

Ücretsiz ve ücretli versiyonları bulunan Elsa, İngilizce konuşma ve telaffuzu geliştiren bir yapay zeka uygulaması. Geliştirilen bu yapay zeka, farklı aksanlara sahip İngilizce konuşanların ses kayıtları kullanılarak oluşturulmuştur. Bu sayede dilediğiniz aksanda İngilizce konuşma pratiği yapabilirsiniz.

Elsa’yı kullanmaya başlamadan önce bir değerlendirme testi yapmanız gerekiyor. Ardından seviyenize özel kişiselleştirilmiş diyaloglar ile konuşma pratiklerine başlayabiliyorsunuz.

8- Apps4Speaking

ücretsiz ingilizce konuşma siteleri
ücretsiz İngilizce konuşma siteleri

Görsel öğrenme becerisi daha yüksek olanlar için mükemmel bir uygulama ile karşınızdayız. Çünkü, Apps4Speaking sayesinde karakterler ile birebir diyalog kurabiliyorsunuz. Öğreneceğiniz kelimeler, resimler ile destekleniyor ve bu sayede konuşma yapmaya odaklanabiliyorsunuz.

Karakter ile yapacağınız konuşma pratiğine başlamadan önce diyaloğu okuyabilir ve konuşmak için kendinizi hazırlayabilirsiniz. Ardından, karakterinizi canlandırabilir ve onun kurduğu cümleleri yüksek sesle tekrar edebilirsiniz. Birebir konuşma pratiği ancak bir insanla değil, karakter ile! 🙂

9- HelloTalk

Ücretsiz İngilizce konuşma sitelerinde sırada Türkiye’de çok bilinmeyen bir uygulama var. HelloTalk sayesinde 150’den fazla dilde yazma, dinleme ve konuşma pratiğini ücretsiz bir şekile yapabilirsiniz. Dünyanın her yerinden yerli konuşanlar ile mesajla, sesli ya da video ile iletişime geçebilirsiniz.

HelloTalk aynı zamanda belirli zamanlarda canlı yayınlarıyla ünlü bir uygulama. Öğretmenler tarafından açılan bu yayınlara katılabilir ve İngilizce konuşma pratiği yapabilirsiniz.

İlginizi çekebilcek bir içerik: İngilizce Kurs Fiyatları

10- TalkEnglish

Ücretsiz İngilizce konuşma siteleri yazımızın son sırasında TalkEnglish var. Bu sitede, konuşma ve dinleme üzerine pek çok öğretici içerik mevcut. Gündelik yaşam ya da iş İngilizcesi pratiği, İngilizce mülakata hazırlık çalışmaları yapabilir ya da bu dilde en sık kullanılan ve çok bilinmeyen deyimleri öğrenebilirsiniz.

Konuşma becerinizi geliştirmek için önce konuşan kişiyi dinleyebilir, hemen ardından taklit yoluyla aynı konuşmayı seslendirebilirsiniz. TalkEnglish sayesinde yüzlerce farklı konuda tamamen ücretsiz konuşma pratiği yapabilirsiniz.

Ücretsiz İngilizce konuşma siteleri yazımızın sonunda geldik. İçeriğin faydalı olmasını umuyoruz. 🙂 Aşağıda, konuşarak İngilizce öğrenmeye dair en sık sorulan soruları yanıtladık. Sizlerin de sorusu ya da yazımızda geçmeyen İngilizce konuşma sitesi önerileriniz varsa yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz. 🙂

Sıkça Sorulan Sorular

İngilizce’yi ücretsiz öğrenmek mümkün mü?

Elbette. Bir dili öğrenmenin tek bir yolu yoktur. Her birey farklı yollarla dir öğrenir. İngilizce’yi öğrenmeye başlamadan önce sizin için dil öğrenmenin en iyi yolunu bulmalı ve ona göre adımlarınızı planlamalısınız.
Günümüz dünyasında internette yüzlerce ücretsiz içerik mevut. Yazarak, konuşarak, dinleyerek ya da okuyarak ücretsiz bir şekilde İngilizce öğrenebilirsiniz.

Evde çalışarak İngilizce öğrenilir mi?

İnternet yoluyla herhangi bir kursa gitmeden ya da yurt dışına çıkmadan dil öğrenmek mümkündür. Grammar ve kelime bilginizi evde çalışarak geliştirebilir, online uygulamalar sayesinde de yabancılar ile birebir iletişime geçerek konuşma pratiği yapabilirsiniz.

Yorum Bırak
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir