Fatih Okul İnternet Şifresi 2023-2024 Dönemi – Güncel Giriş Bilgileri

Fatih okul internet şifresi, hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin en sık araştırma yaptığı konuların başında geliyor.

Gelişen teknoloji ile birlikte ülkemizde, okullarda bulunan akıllı tahtalar sayesinde eğitimin kolaylaştırılması amaçlandı. Fatih projesi kapsamında geliştirilen bu sistem için internet şifresine ihtiyaç duyulmakta. Daha önceleri herkesin erişiminin olduğu bu projeye artık sadece okul Wifi şifresi ile giriş yapılabiliyor. Bu yazımızda bütün Fatih internet şifresi bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Fatih Okul İnternet Şifresi

Fatih internet ağlarına bağlanabilmek için 2023 güncel fatih okul şifresini mutlaka bilmeniz gerekiyor. Aksi takdirde proje kapsamında ne okuldaki akıllı tahtalardan ne de tablet ya da telefonlarınızdan sisteme giriş yapabiliyorsunuz.

2023-2024 yılında Fatih okul internet şifresi şunlardır;

  • 1. Şifre: !1qaz2WSX3edc4RFV%56 
  • 2. Şifre: F@M2015i#Eb23TC
  • 3. Şifre: f1@2t34ih5
  • 4. Şifre: Fatih.1234
  • 5. Şifre: verdijm@n1453
  • 6. Şifre: T1F0@7T1IH1Y4E5G3IMTEEBKC!0+R%U^9M£C
  • 7. Şifre: 34i3s0t00
  • 8. Şifre: {1!ASR$UAN*BG#AUC\RAL]YUI&9}

Fatih internete bağlanabilmek için artık şifrelere ihtiyaç duyuluyor. Bu şifreler de devamlı olarak güvenlik amaçlı güncelleniyor. O nedenle, şifrelerin tekrardan güncellenmesi halinde sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın. Çünkü en güncel Fatih internet şifrelerini sizlerle paylaşıyor olacağız.

Fatih okul internet şifresini öğrendik. Peki, bu şifreler ile sisteme nasıl giriş yapacağız? Hemen açıklayalım…

Fatih Wifi Ağına Nasıl Bağlanılır?

fatih okul internet şifresi
fatih okul internet şifresi

Fatih Wifi şifreleri Türkiye’nin her şehrinde aynıdır. Aşağıdaki adımları sırasıyla takip ederek dilerseniz okuldaki akıllı tahtalardan dilerseniz de tablet ya da cep telefonunuzdan internete bağlanabilirsiniz;

  • 1. Adım: http://sertifika.meb.gov.tr/ adresine girerek sertifikayı indirmelisiniz.
  • 2. Adım: Cihazınız ”Ayarlar” kısmına gidin ve ”Wifi”ı etkinleştirin. Arından ”f@tih”e tıklayın.
  • 3. Adım: Yukarıda belirtmiş olduğumuz 8 tane şifreyi deneyerek uygun olanıyla Wifi’ye bağlanın.

Not: Fatih Wifi’ye bağlanabilmek için belirttiğimiz şifreleri doğru bir şekilde girmeniz önemlidir. Şifreyi yazarken işaretlere, büyük ve küçük harflere dikkat ediniz.

Aynı zamanda MEB Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü Bilişim Altyapı Sistemleri ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığının yönergede özellikle belirttiği hususlara dikkat etmekte fayda vardır. Bunlar bağlantı kalitenizi artıracak düzenlemelerdir. Bu hususlara göre;

  • Tarayıcı-cihaz uyumuna dikkat etmelisiniz.
  • Tarayıcı-cihaz uyumunuza uygun olan sertifikayı indirmelisiniz.
  • Sertifika kurulumunu iletilen rehberdeki adımlara uygun yapmalısınız.
  • Cihazınızın tarih ve saat doğruluğunu kontrol etmelisiniz.

Fatih Okul İnternet Şifresi Sertifika Kılavuzları

MEB Fatih okul internet şifresi güncellemelerini belirli aralıklarla sağlamaktadır. Bununla birlikte wifi ağına bağlanmak istediğiniz cihaz ve cihazda kullandığınız arama motorunun oldukça önemi vardır. Bu yüzden MEB Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü her tarayıcı için farklı sertifika kurulum kılavuzu yayınlamıştır.

Kullandığını cihaza ve tarayıcıya göre kurulum yapmanız oldukça önemlidir.

Fatih Okul İnternet Şifresi Kurulum Kılavuzları:

MEB’in yayınladığı kılavuzlardan hareketle kurulum işlemlerini tamamlamanız bağlantı kaliteniz için en doğru seçenek olacaktır. Bağlantınızla ilgili sorun yaşamanız durumunda kurulum adımlarını tekrar kontrol etmenizde fayda olacaktır.

Fatih İnternet Bağlantısı Yoksa Ne Yapmalıyız?

Fatih okul internet şifresini ve internete nasıl bağlanmanız gerektiğini sizlerle paylaştık. Peki, bir sorunla karşı karşıya kaldığınızda izlemeniz gereken yol nedir? Kimi zaman öğrenciler ve öğretmenler Fatih Wifi ağına bağlanırken sorun yaşamaktadır.

Ağa bağlanamıyor ya da internet yok sorunuyla karşı karşıya kalıyorsanız DSN değişikliği yapmanız gerekmektedir. DSN adreslerini ise aşağıda belirteceğimiz numaralardan biri ile değiştirdiğinizde sorun ortadan kalkacaktır.

Fatih Wifi DSN değişikliği numaraları şunlardır;

  • 195.175.37.137
  • 195.175.39.40
  • 195.175.39.39
  • 195.175.37.138

DSN Değişikliği Nasıl Yapılır?

fatih okul internet şifresi
fatih okul internet şifresi

DSN adresleri Google tarafından sağlanmaktadır. Fatih internet şifresi ile Wifi’ye girmekte zorluk yaşıyorsanız aşağıdaki adımları takip ederek kolaylıkla DSN değişikliği yapabilirsiniz;

  • 1. Adım: Öncelikle cihazınızda ”Kontrol Paneli”ni açın ve ardından ”Ağ ve Paylaşım Merkezi”ne tıklayın.
  • 2. Adım: Hangi ağa bağlı iseniz, yan tarafta bulunan ”Bağdaştırıcı Ayarlarını Değiştir”e tıklayın.
  • 3. Adım: Fatih Wifi ağına bağlı olan bağlantıya sağ tıklayın ve sonrasında ”Özellikler”i açın.
  • 4. Adım: Karşınıza İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4) seçeneği çıkacaktır. Bu kısma çift tıklamanız gerekmektedir.
  • 5. Adım: “Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan” seçeneğini işaretledikten sonra bir önceki başlıkta belirtmiş olduğumuz DSN adreslerini deneyin.
  • 6. Adım: Yapılan değişikleri kaydedin.

Yukarıda belirttiğimiz adımları tamamladığınızda Fatih Wifi’ye okul şifresi ile erişim sağlayabilirsiniz.

DSN adresi değişikliğinden sonra Fatih Wifi’ye girmekte hala sıkıntı yaşıyorsanız ne yapmanız gerekiyor? Çözümü basit: 0 312 296 94 00 arayabilir ya da 9725 dahiliyesine bağlanabilirsiniz. Bu numaralar ile iletişime geçtiğinizde fatih internet şifresi ileyaşadığınız problem için size çözüm yollarını anlatacaklardır.

Bu yazımız ilginizi çekebilir: Yurt Dışında Türkçe Eğitim Veren Üniversiteler

Fatih İnternet Engeli Varsa Ne Yapmalıyız?

fatih projesi internet şifresi
fatih projesi internet şifresi

Fatih şifreleri ile bağlantı kurduğunuzda interneti sadece eğitim için kullanabiliyorsunuz. Peki, müzik indirmek ya da internette dolaşmak için ne yapmanız gerekiyor?

Cihazlara indirilebilen VPN sayesinde bağlantı kurduğunuzda müzik indirilebilir ya da sosyal medya ağlarına bağlanabilirsiniz.

Fatih okul internet şifresi yazımızı burada sonlandırıyoruz. Herhangi bir problem yaşadığınızda yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

Fatih okul internet şifresi için güncel şifre ve bağlantı ayarlarını aktardık. Belirli dönemlerde bağlantıda şifre hatası alabilirsiniz. Bu çok doğaldır çünkü MEB güvenlik amaçlı şifreleri güncellemektedir. Bu gibi dönemlerde güncel şifrelere yazımızdan ulaşabilirsiniz.

F@tih okul projesi hakkında görüşleriniz nelerdir? YORUMLARDA buluşalım.

-->