Aile Hekimi Maaşı 2024: Zamlı Aile Hekimliği Maaşları

Doktor adayları! Bu yazımızda sizler için aile hekimi maaşı 2024 bilgilerini aktaracağız. Ek olarak aile hekimi nasıl olunur sorusuna da yanıt bulabileceksiniz.

Aile hekimlerinin ne kadar kazandığını sadece tıp öğrencileri değil, birçok kişi merak ediyor. Maaşların yüksek olması, bu araştırmayı yapma noktasında temel etken konumunda. Peki, güncel aile hekimi maaşları ne kadar? Sizler için açıkladık!

Aile hekimliği bordro sorgulama bilgilerine de bu yazıda değindik. O halde lafı daha fazla uzatmadan güncel maaş bilgilerine geçelim… 😊

NOT: Aile hekimliği maaşları 2024 yılı için belirlenen zam oranları çerçevesinde güncellenmiştir.

Aile Hekimi Maaşı 2024 Yılında Ne Kadar?

Aile Hekimliği Maaşı Ne Kadar?
Aile Hekimliği Maaşı Ne Kadar?

Aile hekimi maaşları, görev yapılan yer, kıdem yılı, kademe ve dereceye göre değişiklik göstermektedir. Güncel maaş bilgileri bu faktörlere göre değişse de ortalama rakamlar verilebilir. İşte güncel bilgiler…

Aile hekimi maaşı 2024’te gerçekleşen zam oranları çerçevesinde şu şekildedir:

DeneyimMaaş
Yeni Başlayan Aile Hekimi Maaşları50.000 TL
Uzman Aile Hekimi Maaşı62.500 TL
Pratisyen Aile Hekimi Maaşı57.500 TL
Aile Hekimi Maaşları 2024

NOT: Bu veriler; maaşları etkileyen faktörler dikkate alınmadan hazırlanmıştır. Medeni hal, çocuk sayısı, kıdem yılı, görev yapılan yer, hasta sayısı gibi faktörlere göre maaşlar değişiklik gösterebilir.

Öneri içerik: Doktor Maaşları

1- Uzman Aile Hekimi Maaşı

Uzman aile hekimleri, mesleğe giriş yaptıktan sonra uzmanlık eğitimini tamamlayan kişilerdir. Doğal olarak yeni başlayan hekimlere göre daha yüksek maaş almaktadır. Aile hekimliği maaş hesaplaması yapılırken bu unvanlar da dikkate alınmaktadır. Güncel maaş bilgileri şu şekildedir;

  • Ortalama olarak uzman aile hekimi maaşı 62.500 TL civarındadır.
  • Maaşları etkileyen birçok faktör bulunduğundan dolayı ortalama rakamlar verilmiştir.
  • Örneğin doğuda görev yapan bir aile hekimi, batıda görev yapan hekime göre daha yüksek maaş alacaktır.

2- Pratisyen Aile Hekimi Maaşı

Pratisyen Hekim Maaşı
Pratisyen Hekim Maaşı

Pratisyen aile hekimleri, herhangi bir dalda uzmanlaşmamış ve uygulama yoluyla hizmet veren hekimleri ifade eder. Mesleğe yeni başlayan kişilerin birçoğu pratisyen aile hekimi olarak görev yapmaktadır. Dolayısıyla uzmanlara göre daha düşük maaş almaktadır. Güncel maaş bilgileri;

  • Pratisyen aile hekimi maaşı 55.000 TL ile 60.000 TL arasındadır.
  • Belirli faktörlere göre maaşlar değişiklik gösterir.

3- Yeni Başlayan Aile Hekimi Maaşı 2024

Aile hekimleri ne kadar kazanıyor sorusunun göreve yeni başlayan doktorlar için yanıtı, kariyerin başlangıç maaşını oluşturmaktadır. İlgili eğitimi tamamlayıp ayrıca aile hekimliği üzerine uzmanlaşan aile hekimleri, genellikle mesleğe dair en düşük ücret ile göreve başlamaktadır.

Aile hekimi maaşını etkileyen faktörler, temel olarak kıdem ve derece ile belirlenir. Yeni başlayan aile hekimi maaşlarında da aynı süreç geçerlidir. Göreve yeni başlayan aile hekimi yaklaşık olarak 50.000 TL civarında maaş almaktadır.

4- Sağlık Ocağı Doktoru Maaşı

Aile hekimliği sistemi gelmeden önce sağlık ocakları hizmet vermekteydi. Burada hizmet veren doktorlar ise sağlık ocağı doktoru olarak tanımlanıyordu. Ancak günümüzde sağlık ocaklarının yerini aile hekimlikleri aldığı için böyle bir bilgi mevcut değildir. Sağlık ocağı doktoru maaşı için içeriğin giriş kısmındaki tablomuzu inceleyebilirsiniz.

Aile hekimi maaşı ne kadar? Güncel bilgilere devam edelim…

Aile Hekimleri Ne Kadar Maaş Alıyor?

Birçok kişi aile hekimleri ne kadar maaş alıyor sorusunu sormaktadır. Aile hekimliği dışarıdan rahat bir meslek gibi görünse de kendi içerisinde zorlukları vardır. Bu nedenle maaşların yüksek olması, sağlanan fayda açısından düşünüldüğünde son derece normal karşılanabilir.

  • Aile hekimleri genel olarak 50.000 TL 62.500 TL arasında maaş alır. Ancak hizmet yılı arttıkça alınacak ücretin de artacağını belirtmek gerekiyor.

Aile Hekimlerine Zam Var Mı?

Aile Hekimlerine Zam Var Mı?
Aile Hekimlerine Zam Var Mı?

Aile hekimlerine zam haberleri de son dönemde giderek artış gösterdi. 2024 yılı içerisinde memur maaşlarına yapılan %49,25’lik zamdan aile hekimleri de faydalanıyor. Buna göre kurum bazlı olarak deneyim süresi ve diğer faktörlere göre değişecek zam miktarlarına ayrıca bakmak gerekebilir.

Ocak 2024’de açıklanan zam oranlarına göre memurlara %49,25’lik zam oranı uygulandı. Buna göre aile hekimi maaşı da aynı oranda artırılmıştır.

Aile hekimi maaş bilgileri için zam oranları, güncel maaş bilgileri ve daha fazlası hakkında bu içeriği takipte kalın!

Öneri içerik: Almanya Sağlıkçı Maaşları

Aile Hekimliği Bordro Sorgulama Ekranı

Aile Hekimliği Bordro Sorgulama
Aile Hekimliği Bordro Sorgulama

Sağlık Bakanlığı, aile hekimlerinin güncel maaşlarını takip edebilmeleri için bordro uygulaması geliştirmiştir. Sizlere vereceğim bağlantı üzerinden aile hekimliği bordro sorgulama işlemi yapabiliyorsunuz. Aşağıdaki bağlantı üzerinden işlemleri tamamlayarak güncel maaş bilgilerinizi öğrenebilirsiniz.

Bağlantı: https://sbu2.saglik.gov.tr/ahbordro/PortalRedirect.aspx

İşte bordro sorgulama adımları…

  1. Bağlantıya tıklayın.
  2. Açılan ekranda T.C. Kimlik Numarası kutusunu doldurun.
  3. Sonrasında Aile Sıra No ve Sicil No bilgilerini doğru bir şekilde girin.
  4. Maaş sorgulaması yapacağınız yılı seçin.
  5. Maaş sorgulaması yapılacak ay bilgilerini girin.
  6. Bordro türünü belirleyin.
  7. Güvenlik kodunu girin.
  8. “Sorgula” butonuna basın.

Aile Hekimliği Maaş Hesaplama 2024

Aile Hekimliği Maaş Hesaplama
Aile Hekimliği Maaş Hesaplama

Aile hekimi maaş hesaplama 2024 yılında da önceki yıllara benzer şekilde yapılıyor. Bilindiği üzere maaş hesaplama işlemleri tamamen ilgili yönetmeliğe göre yapılmaktadır. Aile hekimi maaş hesaplama üzerinde etkili olan faktörler şu şekildedir;

  1. Hizmete başlangıç tarihi
  2. Nüfus sayısı
  3. Günlük muayene sayısı
  4. Performans ödenekleri
  5. Unvan (Tabip – Aile Hekimi Uzmanı)
  6. Nüfus baz alınmış hak ediş katsayısı
  7. Kesintiler

Aile Hekimi Nasıl Olunur?

Aile Hekimi Nasıl Olunur
Aile Hekimi Nasıl Olunur

Aile hekimi maaşlarından sonra gelelim bu mesleği nasıl icra edebileceğinize… 😊

Mesleği araştıran birçok kişi aile hekimi nasıl olunur? Merak ediyor… Mesleğe adım atabilmek için elbette ilk olarak Üniversitelerin Tıp Fakültelerinden mezun olmanız gerekiyor. Mezun olduğunuzda pratisyen hekim unvanı kazanacaksınız. Sonrasında “Aile Hekimliği Eğitim Programına” kaydolmanız gerekiyor.

Bu programı başarılı bir şekilde tamamlayarak Aile Hekimi Sertifikası alıp göreve başlayabiliyorsunuz.

Aile hekimi olmak için ayrıca ek olarak tıp fakültelerine bağlı olan Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı programlarını da bitirebilirsiniz. Ayrıca Tıpta Uzmanlık Sınavı’nı başarıyla tamamlayarak herhangi bir dalda uzman olmayı da tercih edebilirsiniz.

Aile Hekimi Olma Şartları Nelerdir?

Aile hekimi olmak için kesin kurallar yoktur. Ancak mesleği icra edebilmek için bazı özelliklerde olmanız ve aşağıdaki şartları sağlamanız gerekir.

  • İletişim yeteneğinizin güçlü olması,
  • Konuşma ve dinleme becerisine sahip olmak,
  • Ekip çalışmasına uyum göstermek,
  • Tıp biliminde gerçekleşen gelişmeleri yakından takip etmek,
  • Hastalara herhangi bir şekilde ayrım yapmadan eşit bir şekilde davranmak.

İlginizi çekebilir: Güncel Hakim Maaşları

Sıkça Sorulan Sorular

Hep birlikte aile hekimi ne kadar maaş alır sorusuna yanıt verdik. Son olarak konuya dair sıkça sorulan sorulara yer vermek istiyorum.

1- Aile hekimi ne kadar maaş alır?

Birçok kişi aile hekimi ne kadar alıyor şeklinde araştırma yapıyor. Güncel olarak aile hekimi maaşları 50.000 TL’den başlamaktadır. Bu rakam uzmanlığa ve farklı faktörlere göre giderek artacaktır.

2- Aile hekimliği tavan ücret ne kadar?

Tavan ücret uygulaması 657 sayılı Kanun ile yürürlüğe girmiştir. Burada aile hekimlerinin alabileceği tavan ücret ifade edilmemektedir. Genel olarak teşvik ve prim düzenlemelerinde kullanılmaktadır. Güncel tavan ücretin ise 31.750,00 TL civarında olması bekleniyor.

3- Aile hekimliği uzmanlığı kaç yıldır?

Aile hekimi uzmanı olabilmek için gereken süre 3 yıldır.

4- 1000 nüfuslu aile hekimi maaşı ne kadar?

Aile hekimliklerinde nüfusa göre katsayı puanı belirlenir. 1000 nüfuslu aile hekimliği maaşı ise yaklaşık olarak 70.000 TL’dir.

Yorum Bırak
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir